terrorblade Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα, παρακολουθώ καιρό το forum αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα την ανάγκη να γράψω κάτι....πολλές φορές έβρισκα απαντήσεις μέσα από άλλα post στο forum. Αρχικά να αναφέρω ότι σπουδάζω στα Γιάννενα στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής βρίσκομαι στο κέντρο σε απόσταση περίπου 600 μέτρα από τον κόμβο στην 28ης Οκτωβρίου , είμαι πελάτης της HOL , η καλωδίωση στην πολυκατοικία είναι καινούρια ( απο το κατανεμητή μέχρι το διαμέρισμα ανεβαίνει καινούριο UTP καλώδιο ) έχω SNR 9 αυτή τη στιγμή και Line Attenuation 12.8db Το πρόβλημά μου είναι το εξής: τον τελευταίο ενάμισι μήνα έχω τρελές αυξομειώσεις στην ταχύτητα του internet...Συγκεκριμένα στις αρχές συγχρόνιζα στα 15mbps με snr 11 θεωρώντας οτι βρίσκομαι κοντά στον κόμβο ( επειδή στο προηγούμενο μου σπίτι στα Γιάννενα ήμουν πιο μακριά απο 600 μέτρα) ζήτησα να μου βάλουν το snr στα 6db και αμέσως συγχρόνισε στα 20mbps...τις επόμενες μέρες παρατήρησα το εξής πρόβλημα είχα μερικούς αποσυγχρονισμούς αλλά αντί να ξανά συγχρονίζει στην ίδια ή κοντινή ταχύτητα μου κλείδωνε στα 4-8 mbps πιο κάτω. Γνωρίζω οτι αν πειράξεις πολύ το snr μπορεί να έχεις αποσυγχρονισμούς άλλα όχι τόσο μεγάλη πτώση ταχύτητας. Ως λογικό κάλεσα το τεχνικό τμήμα και μετά απο πολύ μεγάλη κουβέντα οτι μπορεί να έχω λάθος στην συνδεσμολογία μου είπαν οτι θα έρθει τεχνικός να δεί το πρόβλημα. Όντως ήρθε και αφού είδε οτι η συνδεσμολογία ήταν εντάξει οταν μέτρησε απο το κατανεμητή στην πολυκατοικία την ταχύτητα που ερχόταν είδε οτι εκει κάτω συγχρόνιζε στα 12mbps (οτι να ναι ).... Να μην τα πολυλογώ έχει 1 μήνα και απο τότε έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα...(πλέον η ταχύτητα μου στις καλύτερες μέρες είναι 15mbps ) έχουν έρθει 6 φορές συνδυαστικά τεχνικός της hol και του ote επειδή η hol μου ξεκαθάρισε οτι το πρόβλημα ειναι απο τον οτε. Ο οτε ομως επειδή η βλάβη είναι περιοδική και οταν έρχεται τυχαίνει να μην συμβαίνει το πρόβλημα , και τις 6 φορές που ήρθε δεν έχει κάνει τίποτα. Προχθές που ήρθαν πάλι τεχνικοί ο ένας της hol μου είπε ο ίδιος να σκεφτώ να αλλάξω πάροχο. Δεν ξέρω αλλα σκέφτομαι να αλλάξω και να φύγω απο την hol ( αν και ήμουν πιο ευχαρηστημένος απο την hol στο παλιό μου σπίτι απο ότι στο καινούριο). Απο ότι είδα ο οτε έχει φοιτητικό vdsl με 30 ευρώ πάγιο. Η ερώτησή μου είναι οσοι γνωρίζουν απο γιάννενα αξίζει να βάλω και όσοι δεν γνωρίζουν αξίζει να μείνω στην hol και να συνεχίσω τα τηλέφωνα ? ( βέβαια ακόμα και αν φτιάξει το πρόβλημα ταχύτητα παραπάνω δεν θα έχω διότι την μία μέρα μου λένε οτι ο μέσος όρος της περιοχής μου είναι 15mbps και την άλλη μου λένε οτι είναι 12,1mbps οπου την ίδια στιγμή ακριβώς στην απέναντι πολυκατοικία μένει φίλος μου και αυτός πελάτης της HOL παίρνουμε απο τον ίδιο κόμβο έχει SNR 9 , line attenuation 14db και έχει ταχύτητα 18mbps ( εχω αγανακτήσει με αυτήν την κατάσταση ) ) Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που θα διαθέσετε εκ των προτέρων
Orpheas1992 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 https://www.cosmote.gr/fixed/check-availability?redir=1&p_l_id=44064&p_v_l_s_g_id=0Βαλε διευθυνση εδω να δεις διαθεσιμοτητα απο οτε, αν δινει 50αρι το 30αρι θα πεταει λογικα. Αν εχεις καμπινα κοντα αντε γεια
terrorblade Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 https://www.cosmote.gr/fixed/check-availability?redir=1&p_l_id=44064&p_v_l_s_g_id=0Βαλε διευθυνση εδω να δεις διαθεσιμοτητα απο οτε, αν δινει 50αρι το 30αρι θα πεταει λογικα. Αν εχεις καμπινα κοντα αντε γεια Μίλησα με τον ΟΤΕ και μου είπε ότι έχει υποστηρίξει για 50 απλά δεν ξέρω τι να κάνω γενικώς...είμαι στα 600 μέτρα από τον κόμβο από ότι μου έχουν πει από τον ΟΤΕ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα