nkarama Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, Εχω ένα παλαιό iMac 24άρι (8,1, early 2008 αυτόν με τον 3.06GHz και την GeForce 8800GS) με 6GB RAM. Τόσα χρόνια πηγαίνω απο λειτουργικό σε λειτουργικό με updates. Αυτή τη στιγμή τρέχει Mavericks (ούτε που θυμάμαι τι ήταν το πρώτο που είχε). Θα ήθελα λοιπόν, επιτέλους μετά απο τόσα χρόνια να κάνω μια καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού και επειδή δεν το έχω ξανακάνει θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα. Τι γίνετε με τα αρχεία μου? Backup σε timecapsule υπάρχει. Τι γίνετε με τα δεδομένα μου (ΠΧ mails, iTunes DB, Photos DB). Με τις εφαρμογές? υπάρχει κανένας τρόπος να μην χρειαστεί να τις ξανα-εγκαταστήσω? Ευχαριστώ! Νίκος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, Εχω ένα παλαιό iMac 24άρι (8,1, early 2008 αυτόν με τον 3.06GHz και την GeForce 8800GS) με 6GB RAM. Τόσα χρόνια πηγαίνω απο λειτουργικό σε λειτουργικό με updates. Αυτή τη στιγμή τρέχει Mavericks (ούτε που θυμάμαι τι ήταν το πρώτο που είχε). Θα ήθελα λοιπόν, επιτέλους μετά απο τόσα χρόνια να κάνω μια καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού και επειδή δεν το έχω ξανακάνει θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα. Τι γίνετε με τα αρχεία μου? Backup σε timecapsule υπάρχει. Τι γίνετε με τα δεδομένα μου (ΠΧ mails, iTunes DB, Photos DB). Με τις εφαρμογές? υπάρχει κανένας τρόπος να μην χρειαστεί να τις ξανα-εγκαταστήσω? Ευχαριστώ! Νίκος Aν δεν έχεις θέματα δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις καθαρή εγκατάσταση (μια από τις ομορφιές του μακ). Αν έχεις backup σε time capsule επιλέγεις τί πράγματα θες να επαναφέρεις (photos, iTunes, εφαρμογές κλπ). Όσο για τα mails, όταν ξαναβάλεις πάλι τη διεύθυνση μαιλ και τη σετάρεις, θα ξανακατέβουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Aν δεν έχεις θέματα δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις καθαρή εγκατάσταση (μια από τις ομορφιές του μακ). Αν έχεις backup σε time capsule επιλέγεις τί πράγματα θες να επαναφέρεις (photos, iTunes, εφαρμογές κλπ). Όσο για τα mails, όταν ξαναβάλεις πάλι τη διεύθυνση μαιλ και τη σετάρεις, θα ξανακατέβουν. Το μόνο θεματάκι που έχω είναι με το δίκτυο. Εχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά έχω θέματα ταχύτητας με το ενσύρματο δίκτυό μου. Η πρόσβαση στον fileserver μου είτε μέσω NFS είτε μέσω SMB είναι απελπιστικά αργή. Οχι η ταχύτητα μεταφοράς ένα αρχείου (οταν αρχίσει η μεταφορά η ταχύτητα είναι μια χαρά), αλλά περισσότερο το browsing και το access των αρχείων, πχ οι φωτογραφίες του iPhoto αλλά και του Picasa, τα τραγουδια του iTunes, είναι όλα στον fileserver. Μου βγάζει την ψυχή για να κάνω ένα browsing... ή πχ όταν βλέπω μια ταινία απο τον fileserver με τον VLC και πηγαίνω μπρος πίσω (συνήθως για να συγχρονίσω υπότιτλους) περιμένω καμμιά φορά και 1 λεπτό το click.... Για αυτό το λόγο σκεφτόμουν μια καθαρή εγκατάσταση. Θέμα δικτύου δεν το αποκλείω απλά το λαπτοπ της δουλειάς με windows (ή linux ή και maverics σε VM's) δεν έχουν κανένα απο τα παραπάνω προβλήματα, θεωρώ ότι το δίκτυο είναι ΟΚ. Και φυσικά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι για HW πρόβλημα του iMac.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Το μόνο θεματάκι που έχω είναι με το δίκτυο. Εχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά έχω θέματα ταχύτητας με το ενσύρματο δίκτυό μου. Η πρόσβαση στον fileserver μου είτε μέσω NFS είτε μέσω SMB είναι απελπιστικά αργή. Οχι η ταχύτητα μεταφοράς ένα αρχείου (οταν αρχίσει η μεταφορά η ταχύτητα είναι μια χαρά), αλλά περισσότερο το browsing και το access των αρχείων, πχ οι φωτογραφίες του iPhoto αλλά και του Picasa, τα τραγουδια του iTunes, είναι όλα στον fileserver. Μου βγάζει την ψυχή για να κάνω ένα browsing... ή πχ όταν βλέπω μια ταινία απο τον fileserver με τον VLC και πηγαίνω μπρος πίσω (συνήθως για να συγχρονίσω υπότιτλους) περιμένω καμμιά φορά και 1 λεπτό το click.... Για αυτό το λόγο σκεφτόμουν μια καθαρή εγκατάσταση. Θέμα δικτύου δεν το αποκλείω απλά το λαπτοπ της δουλειάς με windows (ή linux ή και maverics σε VM's) δεν έχουν κανένα απο τα παραπάνω προβλήματα, θεωρώ ότι το δίκτυο είναι ΟΚ. Και φυσικά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι για HW πρόβλημα του iMac.... Θα έλεγα κάνε ένα στικάκι USB με το El Capitan http://osxdaily.com/2015/09/30/create-os-x-el-capitan-boot-install-drive/να υπάρχει Και κάνε μια αναβάθμιση απλή να δεις αν είναι όλα οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα