Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπου άκουσα ότι καλό είναι πριν βάλουμε μπρος το αυτοκίνητο να πατάμε τον συμπλέκτη για να μην ζορίζεται το αυτοκίνητο.

Σαν άσχετος που είμαι με τα αυτοκίνητα είπα να το ρωτήσω εδώ.... Τι λέτε, ισχύει κάτι τέτοιο;;;;

Δημοσ.

Κάπου άκουσα ότι καλό είναι πριν βάλουμε μπρος το αυτοκίνητο να πατάμε τον συμπλέκτη για να μην ζορίζεται το αυτοκίνητο.

Σαν άσχετος που είμαι με τα αυτοκίνητα είπα να το ρωτήσω εδώ.... Τι λέτε, ισχύει κάτι τέτοιο;;;;

πολλους θα ακουσεις να λενε την καθε μαλακια :)

• Like 5
Δημοσ.

Για να μην ζοριζεται?πρωτη φορα το ακουω αυτο!!Εγω ξερω οτι στα καινουργια οπως και στο δικο μου το καινουργιο αν δεν πατησεις συμπλεκτη δεν παιρνει μπροστα απο ασφαλεια ομως οχι για να μην ζοριζεται!!

• Like 4
Δημοσ.

Η ιδέα φαντάζομαι είναι οτι όταν πατάς τον συμπλέκτη πρωτού βάλεις μπρος, η μίζα έχει να γυρίσει μόνο τον κινητήρα και όχι και μέρη από το κιβώτιο ταχυτήτων, οπότε τρώει λιγότερο ζόρι.

Ή στην περίπτωση που έχεις ξεχαστεί με ταχύτητα, για ασφάλεια, να μην φύγεις μπροστά.

• Like 4
Δημοσ.

Εμενα παλι μου αρεσει τερμα ο συμπλεκτης μαζι με γκαζι.! Αντε και καλες μου σουζες :P

• Like 6
Δημοσ.

Η ιδέα φαντάζομαι είναι οτι όταν πατάς τον συμπλέκτη πρωτού βάλεις μπρος, η μίζα έχει να γυρίσει μόνο τον κινητήρα και όχι και μέρη από το κιβώτιο ταχυτήτων, οπότε τρώει λιγότερο ζόρι.

Ή στην περίπτωση που έχεις ξεχαστεί με ταχύτητα, για ασφάλεια, να μην φύγεις μπροστά.

Στο πολύ σωστό σχόλιο, να προσθέσω ότι ορισμένοι κατασκευαστές (πχ Hyundai) έχουν σαν προϋπόθεση το πάτημα του αμπραγιαζ για να ξεκινήσει η μηχανή (τουλάχιστον, έτσι λειτουργούσε το Latra που είχα).

• Like 1
Δημοσ.

οταν γυρναει η μιζα μαζι με τον κινητηρα αν δεν πατηθει ο συμπλεκτης και εχεις νεκρα μεσα γυρναει και μερη απο το σασμαν?

Δημοσ.

Τα περισσότερα αμάξια της τελευταίας 15ετίας, δεν πέρνουν μπροστά αν δεν πατήσεις τον συμπλέκτη.

Αν έχει αλλάξει η μηχανή ή το κυβώτιο σε αμάξι μέχρι 15 ετών, μπορεί να πάρει μπροστά (αν πριν δεν έπερνε) αλλά θα ακούσετε το κυβώτιο να γκαρίζει.

Από εκεί και μετά διαβάστε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή.

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοείς ξεχαστεί; Δεν είναι το στάνταρ να το αφήνεις με ταχύτητα μέσα; Συνήθως πρώτη, εκτός και αν έχεις παρκάρει σε καλή κατηφόρα, οπότε το αφήνεις με όπισθεν. Λάθος ξέρω;

Δημοσ.

Τι εννοείς ξεχαστεί; Δεν είναι το στάνταρ να το αφήνεις με ταχύτητα μέσα; Συνήθως πρώτη, εκτός και αν έχεις παρκάρει σε καλή κατηφόρα, οπότε το αφήνεις με όπισθεν. Λάθος ξέρω;

Αν έχεις κανένα σαράβαλο του 70 ίσως, αλλά κανονικά όχι. Δεν χρειάζεται η ταχύτητα μέσα.

Αν βέβαια δεν έχεις φρένα (που είναι παράνομο), φυσικά και θα τσουλήσει

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις κανένα σαράβαλο του 70 ίσως, αλλά κανονικά όχι. Δεν χρειάζεται η ταχύτητα μέσα.

Αν βέβαια δεν έχεις φρένα (που είναι παράνομο), φυσικά και θα τσουλήσει

Εχει τυχει να ειμαι μπροστα σε περιστατικο,σε  διασταυρωση με κατηφορικο δρομο στη γειτονια μου, mx5 2008-2010 παρκαρισμενο  να τσουλαει ελαχιστα εκατοστα και εν τελει μετα απο καποια ωρα να κλεινει το δρομο.Πρεπει να εχω και φωτογραφιες που του βαζαμε πετρες στα λαστιχα,μπας και σταματησει.

Οταν καλεσαμε αστυνομια,και ηρθε και καποια στιγμη ο ιδιοκτητης,διαπιστωσαν οτι ειχε αφησει μονο χειροφρενο.αρα κουμπωστε ταχυτητα για καλο και κακο

• Like 1
Δημοσ.
  Το να εχω παντα ταχυτητα οταν το εχω παρκαρει και επομενως να παταω συμπλεκτη οταν ξεκιναω ειναι πραγματικα απο τα πρωτα πραγματα που εμαθα.

Δεν το ειχα καν σκεφτει οτι μπορεις να ξεκινησεις χωρις συμπλεκτη. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...