Andriana13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα. Είχα πριν κάποιο καιρό ένα laptop όπου του είχα βγάλει τον σκληρό για να τον βάλω σε θήκη. Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος πώς μπορώ να αλλάξω τον κάτοχο τον αρχείων του σκληρού, έτσι ώστε να μπορώ να τα ανοίξω, όταν τον συνδέω με το τωρινό μου υπολογιστή. Περισσότερο για να μην κάνω κάνα λάθος και κάτι πάει στραβά..
SPANK Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Τι ενοείς τον κάτοχο τον αρχείων του σκληρού ? Αμα τον συνδέσεις στο δικό σου το pc ή σε οποιοδήποτε αλλο θα βλέπεις τα αρχεία και ο οποιοσδήποτε δεν χρειάζεται να κάνεις κατι
White_Cat Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Αντριάνα, καλημέρα !Όπως είπε κι ο προηγούμενος χρήστης που απάντησε (Spank) δεν είναι πολύ σαφές αυτό που λες. Για να μπορώ να βοηθήσω θα ήθελα να μου πεις, πρώτον ποιο λειτουργικό σύστημα έχεις (Windows, Linux, Macintosh ή κάτι άλλο) και δεύτερον τι ακριβώς μήνυμα σου βγάζει όταν προσπαθεις ν' ανοίξεις τα συγκεκριμένα αρχεία.Άν το λειτουργικό σου είναι Windows (όπως είναι και το πιθανότερο), τότε έστω ότι ο εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι στη θέση E: και θέλεις ν' αλλάξεις τον κάτοχο των αρχείων και φακέλων που βρίσκονται στη θέση E:\Folder\SubfolderΕπιλέγεις διαδοχικά Έναρξη -> Προγράμματα -> Βοηθήματα -> Γραμμη Eντολών και όταν βγει το Command Prompt χρησιμοποιείς την εντολή takeown ως εξής :takeown /f "e:\folder\subfolder" /rΜετά απ' την εντολή αυτή, ιδιοκτήτης του φακέλου E:\Folder\Subfolder θα καταστεί ο τρέχων χρήστης (δηλαδή πιθανότατα εσύ)Η παράμετρος /f σημαίνει folder, δηλαδή ότι η αλλαγή ιδιοκτήτη αφορά έναν ολόκληρο φάκελο (εδώ τον φάκελο SubFolder), ενώ η παράμετρος /r σημαίνει recursion (αναδρομή), δηλαδή ότι η ενέργεια αφορά όλα τα αρχεία και όλους τους υποφακέλους που εμπεριέχονται στον Subfolder.Άμα δεν είσαι στα Windows, αλλά τρέχεις Linux/Unix/Mac τότε η εντολή που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά είναι λίγο διαφορετική.Έστω ότι είσαι ο χρήστης andriana13 και ανήκεις στο group users. Στο Unix, στο Linux και στο Mac για ν' αλλάξεις τον ιδιοκτήτη ενός αρχείου, πρέπει ή να είσαι ο root user (διαχειριστής συστήματος), ή να είσαι εσύ ο τρέχων ιδιοκτήτης του αρχείου, ή να ζητήσεις από το διαχειριστή να κάνει αυτή τη δουλειά.Η εντολή είναι η chown (change ownership) και δουλεύει τόσο σε Unix/Linux, όσο και σε Macintosh ως εξής :chown -R andriana13:users ./folder/subfolderΠροσοχή ώστε το R να είναι κεφαλαίο.Άμα η παραπάνω εντολή δεν δουλέψει έτσι και βγάλει μήνυμα Access Denied ή κάτι σχετικό, τότε βάζουμε μπροστά τη λέξη sudo ώστε η εντολή να τρέξει με προνόμια διαχειριστή.sudo chown -R andriana13:users ./folder/subfolderΧαιρετισμούς,Περιμένω νέα σου αν έλυσες το πρόβλημα,Μ' ένα φιλικό νιαούρισμα,Ο Άσπρος Γάτος
Andriana13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Γενικότερα ίσως ναι Spank, να μην υπάρχει πρόβλημα υπό κανονικές συνθήκες. Δεν ξέρω αν φταίει κάτι συγκεκριμένο. Windows 7 έχω Άσπρε Γάτε. Αυτό είναι το μήνυμα που μου βγάζει -> http://prntscr.com/8zcsj7 Το έκανα αυτό που μου είπες. Τώρα δεν ξέρω αν το έκανα σωστά. Τσέκαρε και εσύ να μου πεις.. Σφάλμα μου βγάζει -> http://prntscr.com/8zcofe
άδικος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Η διαδρομή e:\folder\subfolder είναι ενδεικτική. Εννοείται την αλλάζεις με την αντίστοιχη του κάθε φακέλου και γενικά κάθε θέσης.
Andriana13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μετεξεταστέα εδώ.. Αυτό πώς είναι; Πάλι κάτι φαίνεται να μην είναι σωστό. http://prntscr.com/90r7f2
άδικος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δώσε σωστή σύνταξη στη διαδρομή σου. Πρόσεχε τα εισαγωγικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα