Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι πειρατες ειναι οι μονοι που δεν φταινε φιλε μου να το ξερεις αυτο ισα ισα που κανουν τσαμπα διαφημιση και αθλιες ταινιες κανουν τρελες εισπραξεις οπως και ενα σωρο αταλαντοι ηθοποιοι παιζουν συνεχως σε νεες ταινιες.Το ιδιο και στη μουσικη που εχουμε γεμισει αταλαντους που κανουν καριερα χωρις φωνη απλα με την εμφανιση.

Αν σταματησουν την πειρατεια:

1)Θα σταματησουν ολες οι high speed συνδεσεις vdsl κτλ

2)Οι μεγαλοι σκληροι δισκοι θα καταργηθουν.

3)Οι καλες τεραστιες τηλεορασεις 55"+ θα πεσουν τραγικα οι πωλησεις τους.

Η πειρατεια προσφερει τρελα κερδη σε πολλους τομεις αλλα ακομα να το καταλαβουν οι δισεκατομμυριουχοι του hollywood.

το /s ειναι για το σαρκασμο εγω συμφωνω απολυτα με το post σου https://www.reddit.com/r/NoStupidQuestions/comments/1rdj3t/what_is_the_meaning_of_s/

• Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η πειρατια παραβιαζει ολους τους νομους περι πνευματικων δικαιωματων....οταν το καταλαβεις αυτο ελα να ξαναμιλησουμε...ΝΑΙ ειναι κλοπη...τοσο απλα.

Πουθενά στον κόσμο η "πειρατεία" δεν ισούται με κλοπή. Είναι δικιά της κατηγορία.

Δημοσ.

Οταν και εσυ καταλαβεις τι εστι "ΚΛΟΠΗ" πνευματικων δικαιωματων, ελα να μιλησουμε....

Copyright infringement / violation λέγεται.

Για κλοπή μιλάνε μόνο τα χαζοσποτακια της MPAA.

Μπορείτε να καταναλώνετε ότι προπαγάνδα γουστάρετε αλλά μη μας το παρουσιάζετε σα μοναδική αλήθεια, γελάνε και οι πέτρες..

• Like 3
Δημοσ.

η πειρατεια ειναι και μεσο  διαφημισης εδω και πολυ πολυ πολυ καιρο (πολυ πριν το ιντερνετ ) . 

δεν ξερω αν ξερετε την ιστορια του πως ηρθαν οι πατατες στην ελλαδα με τον καποδιστρια (η τουλαχιστον πως φημιζεται οτι ηρθαν ) 

Στην Ελλάδα την έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Στην αρχή καλλιεργήθηκε σε περιορισμένη κλίμακα, πειραματικά, στην περιοχή της Tίρυνθας. Λέγεται μάλιστα ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας λόγω της επιφυλακτικότητας των Ελλήνων προς το νέο τρόφιμο τις κλείδωνε σε αποθήκες τις οποίες εσκεμμένα άφηνε αφύλακτες τη νύχτα, ώστε να μπορεί ο λαός να τις κλέψει νομίζοντας ότι είναι πολύτιμες.

https://el.wikipedia.org/wiki/Πατάτα

εχετε καπου στην ακρη του μυαλου σας οτι αυτα που κατεβαζουμε , μας επιτρεπουν να τα κατεβαζουμε , εκτος απο την διαδοση της σαβουρας , εξυπηρετει και την διαχυση του ιντερνετ που οπως ισως εχετε παρατηρησει αλλαζει σιγα σιγα , γινεται κυβερνοχωρος (που το ειχανε πει και στην αρχη) το μεσο εφαρμογης της ενδεχομενης παγκοσμιας  κυβερνησης

Δημοσ.

Copyright infringement / violation λέγεται.

Για κλοπή μιλάνε μόνο τα χαζοσποτακια της MPAA.

Μπορείτε να καταναλώνετε ότι προπαγάνδα γουστάρετε αλλά μη μας το παρουσιάζετε σα μοναδική αλήθεια, γελάνε και οι πέτρες..

Το να ερμηνευεις την πειρατια ως κλοπη η οχι, ειναι κατι που σηκωνει πολυ συζητηση. Προσωπικα ειμαι εναντιον της πειρατιας και πιστευω πως η πνευματικη ιδιοκτησια καλιτεχνων/προγραμματιστων/δημιουργων αλλα και των εταιριων πρεπει να προστατευται με καθε μεσο. Επισης, η πειρατια συνδεεται αμεσα και με το counterfeiting. Οπως επισης και το "κλεψιμο" ιδεων που μπορει να οδηγησει σε οικονομικες απωλειες...

Στην τελικη η πειρατια ειναι αξιοποινη πραξη...και αυτο δεν εχει ασπρη η μαυρη μερια, απο οπου και να το δει κανεις.

Υπαρχει φυσικα και η αντιθετη αποψη στο ολο θεμα που ειναι απολυτως σεβαστη, αν και προσωπικα διαφωνω μαζι της.

Δημοσ.

Όταν προσπαθείς να καταπολεμήσεις την πειρατεία (σαν εταιρεία) πρέπει καταρχήν να καταλάβεις γιατί έχει λάβει τόση έκταση.

Εδώ στην Ελλάδα λοιπόν (και είμαι σίγουρος σε πολλές άλλες χώρες) συμβαίνει το εξής παράδοξο κατά τη γνώμη μου. Έστω ότι θέλω να κατεβάσω νόμιμα μια ταινία να τη δω στον καναπέ μου. Τι θα πληρώσω; Οι δύο μεγαλύτεροι πάροχοι (Apple και Play Store) θα με χρεώσουν τουλάχιστον 5€ για μια καινούρια ταινία σε SD. Αν τη θέλω σε HD θα φτάσει τα 10-15€. Πριν μερικά χρόνια σερνόμασταν στα video clubs και νοικιάζαμε ένα δισκάκι για πόσο; 1,5; 2; 3€ το blueray; Θέλουν λοιπόν να μας πούνε πως το να έχεις εκατοντάδες ή χιλιάδες αντιγραφικά, να αγοράζουν τα δισκάκια, να εκτυπώνουν τα εξώφυλλα και να τα διανέμουν σε όλο τον κόσμο κοστίζει λιγότερο από το να δίνεις απλά πρόσβαση στον server σου έναντι κάποιας αμοιβής; Γιατί είμαι σίγουρος ότι αν έλεγαν στον κόσμο να πληρώσει 2€ για να δει μια ταινία ή 50 λεπτά για ένα επισόδιο μιας σειράς η πειρατεία θα έπεφτε κατακόρυφα.

Εξαίρεση αποτελούν βέβαια χώρες με υπηρεσίες όπως το Netflix όπου με μία μικρή συνδρομή (μου φαίνεται 10-20€ το μήνα) μπορείς να δεις ΟΤΙ γουστάρεις ΟΠΟΤΕ γουστάρεις και μάλιστα παράλληλα (δηλ βλέπω εγώ κάτι στο σαλόνι και ταυτόχρονα το παιδί μου κάτι άλλο στο δωμάτιό του). Εκεί έχουν πιάσει αυτό ακριβώς το νόημα και καταπολεμούν την πειρατεία εκεί ακριβώς που πρέπει: στο οικονομικό.

• Like 3
Δημοσ.

Όταν προσπαθείς να καταπολεμήσεις την πειρατεία (σαν εταιρεία) πρέπει καταρχήν να καταλάβεις γιατί έχει λάβει τόση έκταση.

Εδώ στην Ελλάδα λοιπόν (και είμαι σίγουρος σε πολλές άλλες χώρες) συμβαίνει το εξής παράδοξο κατά τη γνώμη μου. Έστω ότι θέλω να κατεβάσω νόμιμα μια ταινία να τη δω στον καναπέ μου. Τι θα πληρώσω; Οι δύο μεγαλύτεροι πάροχοι (Apple και Play Store) θα με χρεώσουν τουλάχιστον 5€ για μια καινούρια ταινία σε SD. Αν τη θέλω σε HD θα φτάσει τα 10-15€. Πριν μερικά χρόνια σερνόμασταν στα video clubs και νοικιάζαμε ένα δισκάκι για πόσο; 1,5; 2; 3€ το blueray; Θέλουν λοιπόν να μας πούνε πως το να έχεις εκατοντάδες ή χιλιάδες αντιγραφικά, να αγοράζουν τα δισκάκια, να εκτυπώνουν τα εξώφυλλα και να τα διανέμουν σε όλο τον κόσμο κοστίζει λιγότερο από το να δίνεις απλά πρόσβαση στον server σου έναντι κάποιας αμοιβής; Γιατί είμαι σίγουρος ότι αν έλεγαν στον κόσμο να πληρώσει 2€ για να δει μια ταινία ή 50 λεπτά για ένα επισόδιο μιας σειράς η πειρατεία θα έπεφτε κατακόρυφα.

Εξαίρεση αποτελούν βέβαια χώρες με υπηρεσίες όπως το Netflix όπου με μία μικρή συνδρομή (μου φαίνεται 10-20€ το μήνα) μπορείς να δεις ΟΤΙ γουστάρεις ΟΠΟΤΕ γουστάρεις και μάλιστα παράλληλα (δηλ βλέπω εγώ κάτι στο σαλόνι και ταυτόχρονα το παιδί μου κάτι άλλο στο δωμάτιό του). Εκεί έχουν πιάσει αυτό ακριβώς το νόημα και καταπολεμούν την πειρατεία εκεί ακριβώς που πρέπει: στο οικονομικό.

Απλά μια επισήμανση γιατι παρατηρώ ότι πολλοί εδώ πιστεύουν το ίδιο πράγμα...

Το netflix ΔΕΝ εχει όποια ταινία γουστάρεις... και βασικά απο την συλλογή του λείπουν πάρα πολλές ταινίες... οι περισσότερες που έχει ειναι Β κατηγορίας και/ή παλιές...

Δημοσ.

@Mr.Proper

Προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά βασίζομαι σε αυτά που μου λένε τα ξαδέλφια μου από Αμερική και Καναδά.

Το Netflix το ανέφερα απλά σαν παράδειγμα και όχι ως αποκλειστικότητα. Έχουν 3-4 συνδρομητικές εταιρείες (οι κυριότερες) οι οποίες φέρνουν σχεδόν όλες τις ταινίες απλά με μια καθυστέρηση 4-6 μηνών από τη στιγμή που θα σταματήσουν να παίζουν στους κινηματογράφους. Και επειδή το συζητήσαμε, δεν τους έχει τύχει να μη βρουν ποτέ κάποια ταινία που θεωρείται blockbuster. Ανάλογα τώρα τι θες να βλέπεις διαλέγεις εταιρεία και πακέτο με ανάλογο κόστος. 

Επαναλαμβάνω δεν ξέρω ποιες εταιρείες προσφέρουν τι, και τι συνδρομές έχουν κάνει αλλά το σημαντικό είναι το ότι το να βλέπουν τις πιο δημοφιλείς ταινίες που βγαίνουν (έστω και με αυτή την καθυστέρηση) και όλες τις δημοφιλείς σειρές, τους κοστίζει 20-25 δολλάρια (δολλάρια, όχι ευρώ) το μήνα. Και εννοείται πως όσον αφορά τις σειρές το κάθε επεισόδιο το βλέπουν κατευθείαν με το που βγαίνει. Επίσης την κάθε ταινία ή σειρά μπορούν να τη δουν όσες φορές θέλουν χωρίς έξτρα κόστος, ενώ δεν υπάρχει δέσμευση σε παράλληλη χρήση (πχ μου λένε ότι τυχαίνει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ άλλη ταινία να βλέπει το ζευγάρι στο σαλόνι και άλλες ταινίες να βλέπουν τα παιδιά το καθένα στο δωμάτιό του).

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το εξής: Αν εσένα κι εμένα και του καθενός του δίνοταν οι παραπάνω δυνατότητες με 20 ευρώ (έστω) το μήνα, πόσοι θα επέμεναν στην πειρατεία; Θα μου πεις στην Ελλάδα και στις μέρες μας δυσκολεύει το πράγμα, πόσοι όμως έχουν Nova και ΟΤΕtv και πόσοι καταφεύγουν στην πειρατεία γιατί ο μόνος δρόμος που έχουν είναι είτε να σκάσουν 7-10€ στο σινεμά είτε να σκάνε 5-10€ για μία μόνο ταινία (και όχι blockbuster) στην Apple και τη Google; Εκεί θέλω να καταλήξω, ότι στη χώρα μας οι νόμιμες εναλλακτικές είτε δεν υπάρχουν, είτε είναι πανάκριβες.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ένας άνθρωπος που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του Star Wars, θα πάει να αγοράσει τις 2 τριλογίες για να τις δει; όχι. Ένας που τις έχει δει, όπως και αν τις είδε, είναι πιο πιθανό να τις αγοράσει, είτε για συλλογή είτε για υποστήριξη στους δημιουργούς(ασχέτος αν πουλήθηκε στη Disney).

Μπορεί να τις νοικιάσει και να τις δει με πολύ μικρό κόστος...

Οι πειρατες ειναι οι μονοι που δεν φταινε φιλε μου να το ξερεις αυτο ισα ισα που κανουν τσαμπα διαφημιση και αθλιες ταινιες κανουν τρελες εισπραξεις οπως και ενα σωρο αταλαντοι ηθοποιοι παιζουν συνεχως σε νεες ταινιες.Το ιδιο και στη μουσικη που εχουμε γεμισει αταλαντους που κανουν καριερα χωρις φωνη απλα με την εμφανιση.

Αν σταματησουν την πειρατεια:

1)Θα σταματησουν ολες οι high speed συνδεσεις vdsl κτλ

2)Οι μεγαλοι σκληροι δισκοι θα καταργηθουν.

3)Οι καλες τεραστιες τηλεορασεις 55"+ θα πεσουν τραγικα οι πωλησεις τους.

Η πειρατεια προσφερει τρελα κερδη σε πολλους τομεις αλλα ακομα να το καταλαβουν οι δισεκατομμυριουχοι του hollywood.

Είπαμε να "χρυσώσουμε το χάπι" αλλά εσύ του έβγαλες τα μάτια! :P Δεν έχεις καταλάβει πως η καθολική επικράτηση της πειρατείας, θα οδηγήσει όλους αυτούς τους δισεκατομμυριούχους που λες, στο να επενδύσουν αλλού τα χρήματά τους αντί για ταινίες, σειρές, μουσική, κλπ κλπ.

Είναι τόσο αδιάφορες οι περισσότερες ταινίες πλέον που ούτε πειρατικές δεν αξίζει να τις κατεβάζεις.

Η ποιότητα/αισθητική μιας ταινίας είναι σχετική για τον καθένα. Μια "μέτρια" ταινία δεν σημαίνει πως δεν κόστισε πολλά μύρια ή δεν εργάστηκαν για αυτή εκατοντάδες κόσμου.

Σαφώς δεν θεωρώ πως οι εταιρείες παραγωγής κλπ είναι ...αγιες, αλλά κάπου θα πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο σε όλες τις πλευρές, μιας και αν μετακινηθούμε σε ένα από τα 2 άκρα η ζημιά θα γίνει για όλους.

Είναι σα να διαφωνώ εγώ με την ποιότητα ενός καταστήματος και αυτό να μου δίνει το δικαίωμα να μπουκάρω μέσα, να γεμίσω καλάθια και να φύγω ανενόχλητος.

Δημοσ.

Είπαμε να "χρυσώσουμε το χάπι" αλλά εσύ του έβγαλες τα μάτια! :P Δεν έχεις καταλάβει πως η καθολική επικράτηση της πειρατείας, θα οδηγήσει όλους αυτούς τους δισεκατομμυριούχους που λες, στο να επενδύσουν αλλού τα χρήματά τους αντί για ταινίες, σειρές, μουσική, κλπ κλπ.

Η ποιότητα/αισθητική μιας ταινίας είναι σχετική για τον καθένα. Μια "μέτρια" ταινία δεν σημαίνει πως δεν κόστισε πολλά μύρια ή δεν εργάστηκαν για αυτή εκατοντάδες κόσμου.

Σαφώς δεν θεωρώ πως οι εταιρείες παραγωγής κλπ είναι ...αγιες, αλλά κάπου θα πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο σε όλες τις πλευρές, μιας και αν μετακινηθούμε σε ένα από τα 2 άκρα η ζημιά θα γίνει για όλους.

Είναι σα να διαφωνώ εγώ με την ποιότητα ενός καταστήματος και αυτό να μου δίνει το δικαίωμα να μπουκάρω μέσα, να γεμίσω καλάθια και να φύγω ανενόχλητος.

Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι οι πειρατές είναι αυτοί που πληρώνουν τα περισσότερα. Προσωπικά έχω ote tv cinema pack πληρώνω για vdsl 30mb πάω συχνά cinema για ταινίες που αξίζουν και μπορεί να κατεβάζουμε κανένα παιχνίδι αλλά αν μου αρέσει το αγοράζω και αυτό. Ο πειρατης θα εκτιμήσει την καλή ποιότητα σε κάτι και θα το αγοράσει ακόμα και αν έχει δει την ταινία ή έχει τερματίσει το παιχνίδι. Οι τσαμπατζηδες είναι αυτοί που βλέπουν ταινίες σε cam ts yify κτλ η αυτοί που παίζουν ένα παιχνίδι κάνα μισαωρο και το σβήνουν.
  • Like 1
Δημοσ.

Νοικιάζω την ταινία != πληρώνω τους δημιουργούς. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο πρόβλημα της βιομηχανίας επειδή τα Video Club μπορούσαν να νοικιάζουν ταινίες για δικό τους όφελος αποκλειστικά. Σήμερα, φαντάζομαι, ότι το έλυσαν το θέμα με κάποιο είδος πληρωμής για δικαιώματα από τα Video Club αλλά και πάλι δεν πιστεύω ότι είναι ανά ταινία που νοικιάστηκε αλλά ανά μήνα ή χρόνο, οπότε το ποσό είναι πολύ διαφορετικό. Εξάλλου, θα σηκωθείς να ντυθείς, να τρέχεις μέχρι το Video Club να πάρεις το Star Wars, αν δεν το έχει πάρει κάποιος άλλος και αν είναι καλής ποιότητας και δεν είναι γρατζουνισμένο κλπ και κολλάει και μετά να πρέπει να το πας και πίσω την επόμενη για να μην αυξηθεί το κόστος.

Δημοσ.

Επιμένω πως το πρόβλημα είναι το λογικό κόστος. Δείτε τι έγινε με τη μουσική βιομηχανία. Εδώ και αρκετά χρόνια το νόμιμο ήταν μονόδρομος το να πας σε ένα δισκάδικο και να δώσεις καμμιά 20ριά € για ένα CD για 1-2 κομμάτια που θα σου άρεσαν. Το αποτέλεσμα; Είτε αγόραζες το CD από τους πλανώδιους με 5€ είτε το κατέβαζες (πχ από Napster για όσους θυμούνται) περιμένοντας τουλάχιστον κανένα 15λεπτο με dial-up σύνδεση. Και βέβαια μόλις αυξήθηκαν οι συνδέσεις στο ιντερνετ η πειρατεία έδινε ρεσιτάλ και κανένας δεν αγόραζε CD. Τι έκαναν οι εταιρείες; Άρχισαν να πουλάνε το κάθε τραγούδι ξεχωριστά έναντι 1-2€ (κυρίως την εποχή που η Apple έδωσε μαζικά την ευκαιρία με τα itunes), ενώ σήμερα έχουμε υπηρεσίες (πχ Spotify) που με μικρή συνδρομή ακούς σχεδόν τα πάντα. Δε λέω πως αυτό εξαφάνισε την πειρατεία, την μείωσε όμως δραματικά. Πόσο δύσκολο τους είναι να καταλάβουν πως κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και με τις ταινίες; Θα πέσουν έξω οι ηθοποιοί (που έχουν ήδη πληρωθεί καμμιά 20ριά μύρια) επειδή θα μειωθούν οι απολαβές τους από τα έξτρα δικαιώματα; Ή οι παραγωγοί που υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο βγάζουν πλήρως το κόστος της παραγωγής σε λιγότερο από τη πρώτη εβδομάδα προβολής στους κινηματογράφους ΜΟΝΟ στην Αμερική;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...