Προς το περιεχόμενο

Σε ένα χρόνο διακόπτεται η πώληση καινούριων υπολογιστών με προεγκατεστημένα Windows 7 και Windows 8.1

Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Microsoft ενημέρωσε τη σελίδα της αναφορικά με τις ημερομηνίες διακοπής πώλησης υπολογιστών με προεγκατεστημένη την εκάστοτε έκδοση των Windows.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ιστοσελίδα μας πληροφορεί ότι οι κατασκευαστές μπορούν να πουλάνε υπολογιστές με προεγκατεστημένα τα Windows 7 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2016.

Η πολιτική της Microsoft μέχρι τώρα ήταν να διακόπτει την πώληση υπολογιστών με μία συγκεκριμένη έκδοση των Windows, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της έκδοσης που την διαδέχεται. Επομένως, η πώληση υπολογιστών με Windows 7 θα έπρεπε να είχε διακοπεί από τον Οκτώβριο του 2014, δηλαδή δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία των Windows 8.

Πιθανός λόγος για την παραπάνω χρονική επέκταση είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν ενθουσιάστηκε με τα Windows 8. Τηρώντας λοιπόν την υπόσχεσή της, η εταιρία ειδοποιεί το καταναλωτικό κοινό ένα χρόνο πριν από τη διακοπή κυκλοφορίας υπολογιστών με προεγκατεστημένα τα Windows 7.

Επομένως, οι υπολογιστές με προεγκατεστημένα τα Windows 7 και τα Windows 8.1 θα πωλούνται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2016, σε αντίθεση με τους υπολογιστές με προεγκατεστημένη την έκδοση 8, οι οποίοι θα πάψουν να πωλούνται ακόμη νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου του 2016.

Η παραπάνω απόφαση είναι αποτέλεσμα της πεποίθησης του διοικητικού τμήματος της Microsoft ότι οι επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να κάνουν τη μετάβαση από τα Windows 7 στα Windows 10. Επιπλέον, φαίνεται να αναμένουν ότι το καινούριο λειτουργικό θα συναντήσει ευρεία αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό.

Σαφώς, η υποστήριξη των Windows 7 με αναβαθμίσεις παραμένει ίδια, εφόσον όλες οι εκδόσεις θα υποστηρίζονται από τη Microsoft μέχρι τις 14 Ιανουαρίου του 2020. Όσον αφορά τα Windows 8.1, η υποστήριξή τους θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου του 2023.

Σε ένα χρόνο από τώρα λοιπόν, όλοι οι καινούριοι υπολογιστές θα πωλούνται με προεγκατεστημένα τα Windows 10. Οι μοναδικοί υπολογιστές που θα πωλούνται με Windows 7 και 8.1 είναι όσοι θα βρίσκονται ακόμη σε απόθεμα και η πώλησή τους θα πραγματοποιείται μέχρι να εξαντληθεί το υπάρχον απόθεμα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: ZDNet

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

πως κατεληξες στο συμπερασμα οτι πρακτικα ειναι καταργημενα ?
εγω πιο πολλα 7ρια συνανταω στις επισκευες παρα 8 η 8.1,δε μιλαμε για 10ρια..

• Like 6

Σίγουρα υπάρχουν laptops ακόμα...

Υπάρχουν λαπτοπς με 7αρια ακόμα, με ταχύτητα χώμα,

"Βάλτε μας Windows 10" θα φωναζανε αν είχανε στόμα,

Επίσης θα έλεγαν "κάντε την αναβάθμιση, αφήστε τα ΜΗ και τα ΑΜΑ,

Και βάλτε μας την Cortana πριν κάνουμε τα αρχεία σας π%€&ανά!"

• Like 9

Ετσι. Αν μπορουσε η MS να τα σβησει απο τη μνημη μας και τη μνημη των υπολογιστων μας, θα 'ταν πανευτυχης.

Ελατε να τα σβησετε απο το πισι μου.

Τωρα που πηρα PS4.... Το 2050 θα τα αλλαξω.

Τ' αλλαζω αν μου δωσουν τσαμπα Windows 10 μαζι με κουτι, επεξεργαστη i7, κορυφαια καρτα γραφικων, και 32 Gb μνημη. Ολα αυτα στην εκπληκτικη τιμη των ΤΣΑΜΠΑ.

Ζηταω πολλα? Μπα.

Τη ρουφιανια τη χρεωνω παραπανω απο αλλους.

• Like 4

Επιτέλους.

Μακάρι να σταματαγε τα 7 απο τώρα.

Δεν είναι έτσι, καθώς ακόμα και τώρα, κάποια προγράμματα/games δεν τρέχουν το ίδιο καλά στα 10 όπως έτρεχαν στα 7.

• Like 1

• Super Moderators

Υπάρχουν λαπτοπς με 7αρια ακόμα, με ταχύτητα χώμα,

Όχι, συνήθως αυτά που έχει πάρει το μάτι μου είναι τούμπανα/ακριβά workstations...

.

Τη ρουφιανια τη χρεωνω παραπανω απο αλλους.

Άρα να φανταστώ δεν έχεις internet, emails, smartphone κλπ ε;

Αν έχεις και τα γράφεις αυτά. Τότε όλα να τα περιμένεις τσάμπα.

Αν με πιάνεις ;)

Δεν είναι έτσι, καθώς ακόμα και τώρα, κάποια προγράμματα/games δεν τρέχουν το ίδιο καλά στα 10 όπως έτρεχαν στα 7.

Δεν με νοιάζει. Απλά έχω σιχαθεί να τα βλέπω :P

Όχι, συνήθως αυτά που έχει πάρει το μάτι μου είναι τούμπανα/ακριβά workstations...

Μη μου χαλάς τις ριμες -.-
  • Like 3

Λογική και αναμενόμενη κίνηση και απορώ γιατί να έβγαζε ακόμα με αυτά τα OS.

Σκεφτείτε την Google να έβγαζε ακόμα κινητά με Jelly Bean, την Apple iPhones με iOs 7 κλπ...

Άρα να φανταστώ δεν έχεις internet, emails, smartphone κλπ ε;

Αν έχεις και τα γράφεις αυτά. Τότε όλα να τα περιμένεις τσάμπα.

Αν με πιάνεις ;)

Δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα με άλλα αδικαιολόγητα; Έλεος.

Σίγουρα υπάρχουν laptops ακόμα...

Σε μεγάλα μαγαζιά πχ είναι πολύ δύσκολο να βρεις μηχάνημα καινούργιο με windows 7

πως κατεληξες στο συμπερασμα οτι πρακτικα ειναι καταργημενα ?

εγω πιο πολλα 7ρια συνανταω στις επισκευες παρα 8 η 8.1,δε μιλαμε για 10ρια..

Στις επισκευές μπορεί να βλέπεις και πολλά με windows xp, για καινούργια μηχανήματα όμως δύσκολο

(Άσε που είναι πιο λογικό να έρχονται πιο παλιά μηχανήματα για επισκευή :) )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...