Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τεχνητη νοημοσυνη ???Η αρχη του κακου ξεκίνησε!Φυσικά θα εχει δικαιωμα να βλεπει τι εχεις μεσα στον υπολογιστή σου και να στελνει αναφορά, μη γνωρίζοντας ο χρήστης,στην εταιρεία!!!Σε αυτο το πλαίσο θα κινηθούν οι εταιρείες AV να είστε σιγουροι!Βασικά θαναι το βασικό εργαλείο τους για να εξαλείψουν την περατεία του μέσου χρήστη και όχι τους κινδύνους για τον μέσο χρήστη!!Αυτοί που κινδυνεύουν από ιους-τρογιανς και λοιπα είναι εταιρείες-επιχειρήσης και οργανισμοί!!!!Όχι οι απλοί χρήστες!

Wat?

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό που σε τέτοιες ειδήσεις μπαίνουν όλοι οι σχετικοί/ψαγμένοι για να ειρωνευτούν και να αναρωτηθούν ποιος χρησιμοποιεί antivirus και νιώθουν και έξυπνοι...

Ούτε εγώ χρησιμοποιώ antivirus γιατί δεν χρησιμοποιώ Windows, αλλά αν χρησιμοποιούσα Win εννοείται ότι θα είχα εγκατεστημένο και πλήρως ενημερωμένο κάποιο antivirus.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό που σε τέτοιες ειδήσεις μπαίνουν όλοι οι σχετικοί/ψαγμένοι για να ειρωνευτούν και να αναρωτηθούν ποιος χρησιμοποιεί antivirus και νιώθουν και έξυπνοι...

Ούτε εγώ χρησιμοποιώ antivirus γιατί δεν χρησιμοποιώ Windows, αλλά αν χρησιμοποιούσα Win εννοείται ότι θα είχα εγκατεστημένο και πλήρως ενημερωμένο κάποιο antivirus.

Έχεις δεν έχεις windows, δεν αλλάζει κάτι.

Απλά στα Windows υπάρχουν πιο μεγάλες πιθανότητες να "κολλήσεις" κάτι.

(αν και τόσα χρονια εγω κομπλέ ειμαι)

Δημοσ.

Δεν είπε το αντίθετο. Απλά κάποια πράγματα με GNU/Linux ας πούμε distros προσφέρουν εγγενώς ένα Α επίπεδο ασφάλειας. Πχ τα official repos για τα προγράμματα.

• Like 1
Δημοσ.

Θαρρώ πολύ μεγαλύτερες δεδομένων των ποσοστών χρηστών που χρησιμοποιούν desktop εκδόσεις των Windows και των υπόλοιπων λειτουργικών. Η συντριπτική πλειονότητα των malware στοχεύει σε Windows.

Οπότε αλλάζει κάτι, χωρίς προφανώς να ισχυρίζομαι ότι τα άλλα λειτουργικά είναι άτρωτα.

• Like 1
Δημοσ.

Το υποσυνείδητο μήνυμα βλέπω πέρασε απαρατήρητο...

Untitled.png

Τεχνητη νοημοσυνη ???Η αρχη του κακου ξεκίνησε!Φυσικά θα εχει δικαιωμα να βλεπει τι εχεις μεσα στον υπολογιστή σου και να στελνει αναφορά, μη γνωρίζοντας ο χρήστης,στην εταιρεία!!!Σε αυτο το πλαίσο θα κινηθούν οι εταιρείες AV να είστε σιγουροι!Βασικά θαναι το βασικό εργαλείο τους για να εξαλείψουν την περατεία του μέσου χρήστη και όχι τους κινδύνους για τον μέσο χρήστη!!Αυτοί που κινδυνεύουν από ιους-τρογιανς και λοιπα είναι εταιρείες-επιχειρήσης και οργανισμοί!!!!Όχι οι απλοί χρήστες!

1. Και χωρίς τεχνητή νοημοσύνη το κάνουν.
2. Απο ιούς στο "invoice.zip" το οποίο άνοιξε στο windows xp pc του, κόντεψε να χάσει όλες τις κρατήσεις του 2014-2015 ένας πελάτης της εταιρείας που δουλεύω, χθές, που δε πήρε backup, ΟΥΤΕ τις είχε εκτυπωμένες. Σίγουρα καταστροφικό δεν θα ήταν, αλλά θα μας πήγαινε πίσω να ξαναμαζέψουμε email/statistics κτλ

Αυτόν τον βάζεις μαζί με τις "κακές" εταιρείες;

Ο μέσος απλός χρήστης που μόλις ακούει οτι είμαι προγραμματιστής μου ζαλίζει τα @@ να του καθαρίσω το pc του απο ιούς γιατί κολλάει ενώ στον firefox οι μπάρες έχουν ξεπεράσει την ίδια τη σελίδα; Μάλλον πάλι δεν κινδυνεύει.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είπε το αντίθετο. Απλά κάποια πράγματα με GNU/Linux ας πούμε distros προσφέρουν εγγενώς ένα Α επίπεδο ασφάλειας. Πχ τα official repos για τα προγράμματα.

Και τα windows έχουν πλέον το Windows Store, καθώς και οι επίσημες σελίδες κάθε λογισμικού μπορούν να θεωρηθούν ασφαλείς.

Επίσης είναι περισσότερο σημαντικό να έχεις ενημερωμένο τον browser, μην τυχόν και πας πχ. από το google σε κάποια σελίδα που εκμεταλεύεται κάποιο zero-day, παρά το AV που μέχρι να φτάσει να ανιχνεύει το exploit ο browser θα έχει πάρει ήδη το patch.

Το AV έχει μία και μόνο χρήση... να σκανάρει τα αρχεία από τα τορεντάδικα και να προστατεύει τον άσχετο που κάνει κλικ σε ότι να ναι...

Δημοσ.

ΟΚ το άρθρο είναι άρθρο και αναφέρει κάποια πράγματα, απλά όταν στο ίδιο κείμενο υπάρχει οι λέξεις microsoft και antivirus μαζί γελάει και το 0 και το 1.

Όσο για την ουσία αυτή θα την δούμε στο μέλλον, ο hacker πάντα θα προηγείται, πιθανόν να περιοριστεί ο χρόνος απόκρισης σε νέες απειλές

Δημοσ.

Με τέτοια σχόλια αναρωτιέμαι πόσοι από εδώ έχουν ασχοληθεί με ασφάλεια σε υπολογιστές γενικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...