Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Εδώ και λίγο καιρό έχω σύνδεση Cyta εως 24 Mbps. Συγχρονίζει στα 12. Απο τα στατιστικά της γραμμής μου πιστεύω οτι θα έπρεπε να είναι λίγο παραπάνω. Το μόντεμ που έχω είναι το ZXV10 H201L της ZTE το οποίο έχει τα θεματάκια με τις ασύρματες συσκευές μου αλλά και γενικότερα. Μπορώ να το αλλάξω με κάποιο άλλο (που να έχει και voip και να το υποστηρίζει η Cyta) ? Έχω κάνει διάφορες δοκιμές (φιλτράκια, συσκευές τηλεφώνου,καμία συσκευή εκτός το μόντεμ κτλ) και με το παλιό thomson tg585 v7 (χωρίς τηλεφωνία) αλλά πάλι εκεί συγχρονίζω. Η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούρια και η εγκατάσταση καθαρή και στον πίνακα και στο διαμέρισμα (έρχεται καλώδιο ethernet και μόνο 1 ζευγάρι χρησιμοποιείται, λόγω voip χρησιμοποιώ ένα πριζάκι μόνο, το πρώτο της εγκατάστασης και πάνω στο μόντεμ το τηλέφωνο, ούτε συναγερμοί ούτε κάτι άλλο). Έχει έρθει τεχνικός της Cyta και τα βρήκε όλα πολύ ωραία. Με line attenuation 11 db δεν θα έπρεπε να είμαι λίγο παραπάνω ? Το gap το διορθώνει η Cyta ? Τι πρέπει να ζητήσω και που να απευθυνθώ? Παραθέτω εικόνες απο τα 2 μόντεμ και με Orbmt στο Thomson. 

Ευχαριστώ.

post-163031-0-57944500-1446596017_thumb.jpg

post-163031-0-85338500-1446596023_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Από ότι ειδα εχεις συχρονισει στα 13 αν πιανουν τα χερια σου παρε το ρουτερ βγαλε την πριζα και συνδεσαι το ρουτερ απευθιας με τα καλωδια που ερχονται 

εγω πάντως ειμαι σε αποσταση 1700 μετρα απο το αστικο κεντρο με οτε συχροβιζω στα 14 και η θεια μου με cyta 12,7

και ρουρε εχει το zte zxhn h208n ειναι σαν το δικο σου σε πιο μικρο

Δημοσ.

Αν αλλάξω πάροχο, με αυτά τα στατιστικά έχω πιθανότητες να πιάσω 19-20Mbps ? Άλλα μέλη του forum συγχρονίζουν σε καλύτερες ταχύτητες με Cyta ή όλοι είναι ταβάνι στα 14Mbps και ας λέει η Cyta μέχρι 24Mbps ? Θα δοκιμάσω να συνδεθώ πάνω στον κατανεμητή, αν και νομίζω οτι δεν έχει νόημα αφού το line attenuation είναι 11db.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Εδώ και λίγο καιρό έχω σύνδεση Cyta εως 24 Mbps. Συγχρονίζει στα 12. Απο τα στατιστικά της γραμμής μου πιστεύω οτι θα έπρεπε να είναι λίγο παραπάνω. Το μόντεμ που έχω είναι το ZXV10 H201L της ZTE το οποίο έχει τα θεματάκια με τις ασύρματες συσκευές μου αλλά και γενικότερα. Μπορώ να το αλλάξω με κάποιο άλλο (που να έχει και voip και να το υποστηρίζει η Cyta) ? Έχω κάνει διάφορες δοκιμές (φιλτράκια, συσκευές τηλεφώνου,καμία συσκευή εκτός το μόντεμ κτλ) και με το παλιό thomson tg585 v7 (χωρίς τηλεφωνία) αλλά πάλι εκεί συγχρονίζω. Η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούρια και η εγκατάσταση καθαρή και στον πίνακα και στο διαμέρισμα (έρχεται καλώδιο ethernet και μόνο 1 ζευγάρι χρησιμοποιείται, λόγω voip χρησιμοποιώ ένα πριζάκι μόνο, το πρώτο της εγκατάστασης και πάνω στο μόντεμ το τηλέφωνο, ούτε συναγερμοί ούτε κάτι άλλο). Έχει έρθει τεχνικός της Cyta και τα βρήκε όλα πολύ ωραία. Με line attenuation 11 db δεν θα έπρεπε να είμαι λίγο παραπάνω ? Το gap το διορθώνει η Cyta ? Τι πρέπει να ζητήσω και που να απευθυνθώ? Παραθέτω εικόνες απο τα 2 μόντεμ και με Orbmt στο Thomson. 

Ευχαριστώ.

πρεπει η cyta να σου δωσει δικο της router που απλα να μην ειναι zte.δινει και adb και εδινε και technicolor Οσο ξερω.

δεν μπορεις να βαλεις δικο σου router και να σεταρεις voip.δεν θα σου δωσουν τα στοιχεια εκτος αν τα παρεις εσυ αλλα θελει διαδικασια.

ναι θεωρητικα θα πρεπε να παιζεις παραπανω αν και κατι παει λαθος με τα attenuation.δεν γινεται να εχεις 6 στο up και 6 στο down.με το thomson ποσο βγαζει?αν ειναι 11 τοτε ναι παιζεις λιγο για 11 attenuation.

αν πιανουν τα χερια σου εκτος αν το τσεκαρε ο τεχνικος να δεις ποσο συγχρονισμο εχεις στον κατανεμητη.Λογικα θα πρεπε να το δει ο τεχνικος της cyta.τωρα το οκ μπορει να το ειπε οτι εισαι μεσα στα αποδεκτα ορια και οτι δεν εχεις καποιο αλλο προβλημα στην γραμμη πχ εξωτερικες φορτισεις κτλ.

αν εχεις την ιδια ταχυτητα και στον κατανεμητη τοτε κατι ειναι εξω.δυστυχως και βλαβη στον οτε να παει δεν σημαινει οτι θα στο φτιαξουν.

ο οτε θα παρει ηλεκτρικες μετρησεις και αμα δει οτι ειναι οκ τοτε θα κλεισει την βλαβη γιατι εισαι σε αποδεκτα ορια .οποτε πρεπει να  το δωσει μετα η cyta για υποχρεωτικη αλλαγη ζευγαριου που αυτο κοστιζει και μπορει να μην το κανει γιατι το πληρωνει.

δηλαδη ο οτε δεν μετραει sync για να το πιασει βλαβη .αλλα βλεπει αν εχεις καποιο αλλο θεμα πχ εξωτερικη φορτιση,ασυμμετρα nf στο capacitance κτλ.

το gap ισως αμα σου χαμηλωσουν το margin να φυγει.δεν ξερω ποσο θα ανεβεις αλλα θα κερδισεις σε ταχυτητα.

ειναι λιγο παραξενο παντως τοσο μεγαλο gap και εκει στην μεση.ζητα 6 margin να σου βαλουν .μπορει να σου πουν για αποσυνδεσεις αλλα πεστους οτι θα το δεις στην πραξη και οτι δεν σε νοιαζει.πιστευω οτι θα εισαι ενταξει.

Καλησπέρα 

Από ότι ειδα εχεις συχρονισει στα 13 αν πιανουν τα χερια σου παρε το ρουτερ βγαλε την πριζα και συνδεσαι το ρουτερ απευθιας με τα καλωδια που ερχονται 

εγω πάντως ειμαι σε αποσταση 1700 μετρα απο το αστικο κεντρο με οτε συχροβιζω στα 14 και η θεια μου με cyta 12,7

και ρουρε εχει το zte zxhn h208n ειναι σαν το δικο σου σε πιο μικρο

μπορει να ειναι απλα προβληματικο το ζευγος του.και εγω παλια ειχα 15 mbit στα 2 km.30 attenuation σχεδον.

Αν αλλάξω πάροχο, με αυτά τα στατιστικά έχω πιθανότητες να πιάσω 19-20Mbps ? Άλλα μέλη του forum συγχρονίζουν σε καλύτερες ταχύτητες με Cyta ή όλοι είναι ταβάνι στα 14Mbps και ας λέει η Cyta μέχρι 24Mbps ? Θα δοκιμάσω να συνδεθώ πάνω στον κατανεμητή, αν και νομίζω οτι δεν έχει νόημα αφού το line attenuation είναι 11db.

αν ειναι θεμα χαλκου οχι δεν θα τα πιασεις.αν ειναι θεμα profile ναι θα ανεβεις.αλλα profile μπορει να σου αλλαξει και η cyta.οχι δεν ειναι ολοι ταβανι στα 14.εννοειται οτι υπαρχουν ατομα που παιζουν παραπανω.και 20 mbit θα βρεις.το οτι το Line attenuation ειναι 11 δεν σημαινει οτι δεν μπορει να υπαρχει προβλημα στην καλωδιωση σου.και προβλημα να υπαρχει δεν σημαινει οτι θα δεις αλλαγη στο attenuation>πρεπει να ειναι μεγαλο προβλημα για να αλλαξει δραματικα το attenuation.πριν κανεις οτιδηποτε παρε τηλ να σου βαλουν αν γινεται 6margin γιανα παρεις τα μεγιστα.μην ειναι αυτο και καθεσαι και κανεις δοκιμες χωρις λογο.γιατι αν ηταν η καθετη καλωδιωση σου θα στο ειχε πει και ο τεχνικος λογικα.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σου. Θα ζητήσω το βράδυ margin 6 απο την Cyta. Αν τους ζητήσω άλλο modem και να τους δώσω πίσω αυτό, στο κουτί του, θα το δεχτούν. Το βράδυ θα ανεβάσω φώτο απο το thomson tg585v7 με orbmt συνδεδεμένο πάνω στην γραμμή του κατανεμητή και αποσυνδεδεμένο το υπόλοιπο διαμέρισμα απο τις δοκιμές του Σ/Κ να μου πείτε μια άποψη. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

ελπιζω να σου δωσουν 6 χωρις γκρινια.β.λογικα ισως να μπορουν να στο αλλαξουν αμα τους πεις τι προβληματα εχεις.αρκει να εχουν κατι αλλο.γενικως θα πρεπει κατω στον κατανεμητη να παιρνεις πανω κατω την ιδια ταχυτητα με πανω για να ξερουμε οτι δεν φταιει κατι σε σενα και οτι ειναι κατι εξω.επισης αν σου πουν οχι για 6αρι ζητα οτι πιο χαμηλο εχουν να σου βαλουν.για το gap δεν ξερω αν θα ξερουν κατι εκτος αν ειναι κανα Inp profile.

Δημοσ.

Την Cyta δεν πρόλαβα να την πάρω ακόμα. Ανέβασα εικόνα απο το Orbmt και tg585v7 συνδεδεμένο στον κατανεμητή χθές το απόγευμα. Το βλέπω ίδιο εκτός απο ενα μικρό gap διαφορετικό. Τι λες ? Σε άλλες Cyta υπάρχει αυτο το μεγάλο gap λόγω της voip τηλεφωνίας ? Ευχαριστώ.  

post-163031-0-79551700-1447708771_thumb.png

Δημοσ.

καλα ενα μικρο gap διαφορα δεν αλλαζει κατι.το θεμα ειναι το μεγαλο gap.δεν εχω δει αλλη γραμμη cyta σε bits per tone αλλα ειναι παραξενο.ειτε το κανει το 8 profile που μου φαινεται υπερβολικο ή εχουν κανα Inp  profile για την τηλεφωνια.για αυτο ειπα να μιλησεις μαζι τους.

αν δεις στην υπογραφη μοθ το θεμα με τα profiles θα δεις οτι απο 6 σε 8 δεν υπαρχει τοσο κενο.μου φαινεται λιγο μεγαλο δηλαδη για απλο 8 αρι.αν βαλουν 6 θα δουμε.

αν εχεις θεμα σε εκεινες τις συχνοτητες δεν παιζει με τιποτα.

η cyta παιζει με alcatel και στα alcatel υπαρχει και ενα rfi profile που θα μπορουσε να ειναι απο αυτο.κατι παρομοιο ισχυει και σε forthnet alcatel dslams.εχουν 6 αρι και 6αρι no rfi γιατι το rfi κοβει και κανει μεγαλο gap οπως εχει αναφερθει σε αλλα Forum.οσο πιο καλη γραμμη τοσο πιο πολυ χανεις.

Δημοσ.

Οπότε να τους πω να με βάλουν σε 6αρι no rfi ή θα μου πούν τι είναι αυτά που μας λες ?? Να καλέσω κατευθείαν τεχνικό τμήμα και να μην μιλήσω με τηλεφωνήτριες (εννοώ οτι οι τεχνικοί τα χειρίζονται αυτα) ?

Δημοσ.

Μπορούμε να ζητήσουμε από τον πάροχο έλεγχο στον κατανεμητή για να δούμε αν φταίει η υπόλοιπη καλωδίωση μέχρι το διαμέρισμα;

Δημοσ.

Νομίζω πως αν δηλώσεις βλάβη ο έλεγχος που κάνουν είναι μέτρηση στον κατανεμητή (χωρίς χρέωση) μέχρι εκεί έχουν ευθύνη. Έτσι έκαναν σε έμενα γιατί έλειπα απο το σπίτι την ώρα που ήρθαν και τους άνοιξε ο διαχειριστής. Δεν μπήκαν στο διαμέρισμα μου. Περισσότερες πληροφορίες θα δώσει ο Guru του θέματος Poulinos.

Δημοσ.

Εγώ στη Cyta,με 12Mbps με 11 attenuation τους ζήτησα έλεγχο, στην αρχή είδαν τηλεφωνικά απο το κέντρο οτι  δεν έχω βραχυκύκλωμα και την δεύτερη φορά που πήρα έστειλαν τεχνικό στον κατανεμητή και τα βρήκε ολα ωραία !

Δημοσ.

Αν βάλεις εδώ : http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php το 22,4 att θα σου υπολογίσει θεωρητικά (αν όλα είναι τέλεια στα καλώδια και τις διαδρομές) 19487 kbps. Εσύ έχεις 12727kbps. Τα ίδια έχω και εγώ αν δεις παραπάνω και οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν όταν δήλωνα βλάβη. Θα έλεγα να τους πάρεις ένα τηλ να τσεκάρουν την γραμμή σου αρχικά απο το κέντρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...