Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μια τερμα απλη χρηση ή για εταιρεια που ασχολειται κυριως με word,excel κτλπ , ειναι μια καλη οικονομικη επιλογη.. αμα εχεις αλλες αναγκες και απαιτησεις προφανως δε το επιλεγεις.. ολα εχουν συγκεκριμενο target group..

Δημοσ.
Πραγματικά όμως, κλείστε το Internet σπίτι και μπείτε στο pc, που δεν θέλει internet. Δεν θα γυρνάτε σαν την άδικη κατάρα; Μιλάω για απλούς χρήστες και όχι gamers και editors κάθε είδους. Ακόμα και οι προγραμματιστές μπορούμε να έχουμε στο νετ τα πάντα, άρα το Chromebook καραβολευει. Ειδικά στα 400 ευρώ της Toshiba είναι λουκουμακι.

Το Chrome OS είναι πολύ περιοριστικο.. Δεκάδες πράγματα κάνεις χωρίς ίντερνετ.. Δουλεύω cloud αλλά και τοπικά. Μηδέν αυτονομία λοιπόν.

Δημοσ.

Για μια τερμα απλη χρηση ή για εταιρεια που ασχολειται κυριως με word,excel κτλπ , ειναι μια καλη οικονομικη επιλογη.. αμα εχεις αλλες αναγκες και απαιτησεις προφανως δε το επιλεγεις.. ολα εχουν συγκεκριμενο target group..

Όχι δεν είναι. Ξαναλέω ότι σε περίπτωση απώλειας ίντερνετ είναι απλά ένα άχρηστο κουτί. Κανένας, μα κανένας δεν μπορεί να σου εξασφαλήσει ότι θα έχεις ίντερνετ στο χόρο που δουλεύεις 24/7. Για σου το εξασφαλήσει κάποιος αυτό και να σε αποζημιώνει ακόμα για την έλλειψη ίντερνετ, θα πρέπει η εταιρία να σκάει χοντρά λεφτά σε ISP.

Δημοσ.

http://www.zdnet.com/article/npd-chromebooks-outsell-windows-laptops/

http://www.gartner.com/newsroom/id/3058517

Θα ψάξω να βρω μερικά από τα εκατομμύρια χρηστών Chromebook και θα τους πω ότι είναι κορόιδα επειδή το μηχανάκι που πήραν είναι μπρίκι και δεν κάνει τίποτα χωρίς Internet.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά όμως, κλείστε το Internet σπίτι και μπείτε στο pc, που δεν θέλει internet. Δεν θα γυρνάτε σαν την άδικη κατάρα; Μιλάω για απλούς χρήστες και όχι gamers και editors κάθε είδους. Ακόμα και οι προγραμματιστές μπορούμε να έχουμε στο νετ τα πάντα, άρα το Chromebook καραβολευει. Ειδικά στα 400 ευρώ της Toshiba είναι λουκουμακι.

Με 400€ παίρνεις και windows laptop ή hybrid. Γενικά το κόστος της άδειας που υποτίθεται αυξάνει το κόστος ενός μηχανήματος με windows έχει πέσει τόσο, ώστε ίδια specs να διαφέρουν κανά πενηντάρικο το πολύ και το λειτουργικό να τρέχει άνετα και σε atom με 2GB ram. Οπότε είτε είσαι απ' αυτούς που δεν ξέρουν πως ανοίγει ο browser, είτε γράφεις όλη μέρα κώδικα, δεν υπάρχει λογική να πας στο chromebook. Ίσως από περιέργεια και μόνο, το πιο φθηνό που κυκλοφορεί στην αγορά... 

Δημοσ.

Με 400€ παίρνεις και windows laptop ή hybrid. Γενικά το κόστος της άδειας που υποτίθεται αυξάνει το κόστος ενός μηχανήματος με windows έχει πέσει τόσο, ώστε ίδια specs να διαφέρουν κανά πενηντάρικο το πολύ και το λειτουργικό να τρέχει άνετα και σε atom με 2GB ram. Οπότε είτε είσαι απ' αυτούς που δεν ξέρουν πως ανοίγει ο browser, είτε γράφεις όλη μέρα κώδικα, δεν υπάρχει λογική να πας στο chromebook. Ίσως από περιέργεια και μόνο, το πιο φθηνό που κυκλοφορεί στην αγορά...

Εγώ τι κάνω στο pc μου.

Κώδικα

Forums, Spotify, YouTube, Facebook, Twitter, ταινίες, σειρές και Minecraft. Α και word/PowerPoint που τα έχω online

Όλα τα παραπάνω εκτός του Minecraft τα κάνω ανετοτατα με ένα Chromebook και έναν εξωτερικό σκληρό.

Αν θέλω πιο πολλά, βάζω το Ubuntu που χρησιμοποιώ ούτως ή άλλως μόνιμα και είμαι τζετ. Και με 400 ευρώ δεν θα βρεις laptop με τόσο καλό συνδυασμό hardware όπως το Chromebook της Toshiba. Την 2015 έκδοση ακόμα πιο πολύ που έχει φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και καλύτερη cpu

• Like 2
Δημοσ.

Α γιαυτο το θάψιμο της Microsoft από τον  Αντιπρόεδρο του τμήματος Σχεδιασμού της Google???!!!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις δει πόσο κοστίζουν τα "κανονικά" laptop των 12-14 ιντσών;

α) 12άρια

β) 13άρια

γ) 14άρια με τουλάχιστον 4GB μνήμη και Win8

Για χρήστες που:

1) χρησιμοποιούν ένα τέτοιο φορητό μηχανάκι αποκλειστικά για facebook, ενημέρωση μέσω internet, youtube, σουίτες office κλπ (και πλέον είναι πολλοί περισσότεροι από εμάς τους προγραμματιστάδες, τους δικτυάδες, τους DBAs, τους haxxors, τους ubergeeks και τους επιστήμονες κομπιουτερίστες)

2) αλλά και που δεν θέλουν να δώσουν ένα μηνιάτικο για laptop (πόσο μάλλον δύο ή τρία...), τα Chromebooks είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Όπως ήταν κάποτε τα netbooks.

Επιπλέον αρκετός κόσμος τα αγοράζει για δεύτερο μηχανάκι, σαν κάτι φθηνό, light, ιδιαίτερα φορητό, ό,τι πρέπει για να το χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια, γυναίκα, μάνα κλπ.

Επαναλαμβάνω, όποιοι ισχυρίζονται ότι το Chrome OS και τα Chromebooks είναι παντελώς ανάξια λόγου (και υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα), ας κοιτάξουν πρώτα τι πωλήσεις έχουν ανά τον κόσμο, ειδικά στις ΗΠΑ που η αναλογία εισοδήματος/κόστος μηχανήματος είναι καλύτερη από οπουδήποτε αλλού. Και ας πάνε μετά να πουν σε μερικά εκατομμύρια κόσμο ότι είναι βλάκες και θύματα που πήραν τέτοια μπρίκια.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ.

Έχεις δει πόσο κοστίζουν τα "κανονικά" laptop των 12-14 ιντσών;

α) 12άρια

β) 13άρια

γ) 14άρια με τουλάχιστον 4GB μνήμη και Win8

Για χρήστες που:

1) χρησιμοποιούν ένα τέτοιο φορητό μηχανάκι αποκλειστικά για facebook, ενημέρωση μέσω internet, youtube, σουίτες office κλπ (και πλέον είναι πολλοί περισσότεροι από εμάς τους προγραμματιστάδες, τους δικτυάδες, τους DBAs, τους haxxors, τους ubergeeks και τους επιστήμονες κομπιουτερίστες)

2) αλλά και που δεν θέλουν να δώσουν ένα μηνιάτικο για laptop (πόσο μάλλον δύο ή τρία...), τα Chromebooks είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Όπως ήταν κάποτε τα netbooks.

Επιπλέον αρκετός κόσμος τα αγοράζει για δεύτερο μηχανάκι, σαν κάτι φθηνό, light, ιδιαίτερα φορητό, ό,τι πρέπει για να το χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια, γυναίκα, μάνα κλπ.

Επαναλαμβάνω, όποιοι ισχυρίζονται ότι το Chrome OS και τα Chromebooks είναι παντελώς ανάξια λόγου (και υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα), ας κοιτάξουν πρώτα τι πωλήσεις έχουν ανά τον κόσμο, ειδικά στις ΗΠΑ που η αναλογία εισοδήματος/κόστος μηχανήματος είναι καλύτερη από οπουδήποτε αλλού. Και ας πάνε μετά να πουν σε μερικά εκατομμύρια κόσμο ότι είναι βλάκες και θύματα που πήρατε τέτοιο μπρίκια.

Δηλαδή γι αυτούς τους χρήστες πρέπει το laptop να είναι με 12,5", δεν κάνει ας πούμε με 11,6" μας πείραξε η μία ίντσα για το fb.

Δημοσ.

Δεν θα διαφωνησω αλλα το 90% των απλων χρηστων θα:

- Ανοιξει browser

- Μπει facebook

- Μπει youtube να ακουσει μουσικη και να δει κανα βιντεο

- Mπει gmail να δει τα mail του

- Γραψει κανενα κειμενο

- Σωσει τα αρχεια του / κειμενα του (google drive)

Για 250 ευρω το λαπτοπ με chrome os καλα ειναι. Κανει συγκεκριμενα πραγματα αλλα το παιρνεις γνωριζοντας πως δε θα στησεις το  ΟΑΚΑ στο autocad. Θα το λειτουργησεις σαν να λειτουργεις tablet με πληκτρολογιο. Απλα πραγματακια.

ΚΑΙ αμα ειναι ετσι οπως τα λες ρε φιλε γιατι να μην παει καποιος να παρει ενα tablet πχ ipad or android που θα εχει και πολλα apps - games και καλυτερο θα ειναι. Και θα δουλευει και offline και θα εχει και ολα τα apps της google που ειπες και facebook? Και να παει σε ενα OS που ειναι απλα μετριοτατο μονο και μονο επειδη σκαει ποσα λεφτα η google ωστε να το σπρωξει (μηπως και πουλησει). μην μας τρελενεις. Οι επιλογες ειναι ΑΝ καποιος θελει λειτουργικο mobile παει σε ipad-android (χιλιες φορες ipad για μενα βεβαια) και αμα θελει Full OS παει σε Windows 10 (και για τους πολυ καμμενους παεi σε linux :P ). Τωρα αυτο που προσπαθει η google με νυχια και με δοντια να μας πλασαρει ενα OS του Κ... για μονιμη - κυρια χρηση εγω το απορριπτω γιατι μαλλον νομιζει τους πελατες ανεγκεφαλους (εξαιρουνται οι USA customers, γιατι εκει δεν υπαρχει σωτηρια. hahahah)

• Like 2
Δημοσ.

Guys, σχεδόν όλοι όσοι έχετε σχολιάσει κάνετε ένα λάθος.
Πάρα πολλά από τα "cloud based" προγράμματα του "cloud based" Chrome OS εδώ και πολύ καιρό τρέχουν κανονικά όταν είσαι offline.

Ε: Τι σημαίνει αυτό;
Α: Δεν καταστρέφεται το σύμπαν όταν πέσει το ίντερνετ.

Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει, αλλά δεν είναι ανάγκη να έχουμε άποψη για όλα.

Το ότι σαν λειτουργικό έχει περιορισμένες δυνατότητες, είναι αλήθεια. Το ότι είναι άχρηστο, είναι απλά άλλη μια ανοησία.

edit: Πάρτε και ένα λινκ να ενημερωθείτε λίγο: https://support.google.com/chromebook/answer/3214688?hl=en

• Like 1
Δημοσ.

τωρα ποιος απο εδω χρησιμοποιει chromebook και εχει αποψη;;;

καταρχην μια χαρα δημιουργεις word,excel,powerpoint οταν εισαι offline...επισης μπορεις να επεξεργαστεις ενα οποιοδηποτε παλι για παραδειγμα ooffline ενα κειμενο...

στα 300 ευρω θα ηθελα ενα λαπτοπ με windows 10??και να πηγαινει μια χαρα και να εχω 10 ωρες μπαταρια...(τοσο εχω εγω στο ταπεινο μου chromebook)

εκτος απο παιχνιδια πειτε μου τινουμε οι περισσοτεροι στο νετ και μετα βλεπουμε αν μας κανει ή οχι

tip..οποιος εχει και ανδροιδ με το pushbullet εχουμε εδω και καιρο αμεση απαντηση σε μηνυματα,μαιλ...

κανενα λογισμικο δεν ειναι τελειο και ναι εχει ελλειψεις αλλα βαζωντας και ενα distro linux  καλυπτεις καποια κενα και εισαι τζαμι!!! 

Δημοσ.

ΚΑΙ αμα ειναι ετσι οπως τα λες ρε φιλε γιατι να μην παει καποιος να παρει ενα tablet πχ ipad or android που θα εχει και πολλα apps - games και καλυτερο θα ειναι. Και θα δουλευει και offline και θα εχει και ολα τα apps της google που ειπες και facebook? Και να παει σε ενα OS που ειναι απλα μετριοτατο μονο και μονο επειδη σκαει ποσα λεφτα η google ωστε να το σπρωξει (μηπως και πουλησει). μην μας τρελενεις. Οι επιλογες ειναι ΑΝ καποιος θελει λειτουργικο mobile παει σε ipad-android (χιλιες φορες ipad για μενα βεβαια) και αμα θελει Full OS παει σε Windows 10 (και για τους πολυ καμμενους παεi σε linux :P ). Τωρα αυτο που προσπαθει η google με νυχια και με δοντια να μας πλασαρει ενα OS του Κ... για μονιμη - κυρια χρηση εγω το απορριπτω γιατι μαλλον νομιζει τους πελατες ανεγκεφαλους (εξαιρουνται οι USA customers, γιατι εκει δεν υπαρχει σωτηρια. hahahah)

επειδη και εγω ειμαι ενα ανεγκεφαλος δεν πηγα σε ipad γιατι δεν εχω iphone...ειχα παλιοτερα αλλα χωρις iphone δεν....

σε android ταβλετ εχουν βελτιστοποιησει τις εφαρμογες για ταμπλετ εκει στη google ή ακομα;;;

το ipad γνωριζεις ποσο εχει ;;;το chromebook´;;βαλε και την μεγαλυτερη οθονη και το πληκτρολογιο...

αααα και που εισαι ...εχω αναβαθμισεις καθε 3 εβδομαδες σε ανδροιδ καθε ποτε;(an den einai nexus)

και κατι τελευταιο ...εχω βαλει και linux....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...