A7X. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Έχω εδώ και αρκετούς μήνες κάποια σοβαρά προβληματα με τα γραφικά μου και είναι μετά από πάρα πολύ ψάξιμο για ανάλογα προβλήματα και λύσεις δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη. Μάλλον φταίει η κάρτα γραφικών αλλά μπορεί και τα windows, μπορεί και τα δύο... έχω χάσει λίγο την μπάλα. Νομίζω ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν αντικατέστησαν την παλιά μου οθόνη με την TV SAMSUNG UE32H5000 αν και ίσως κάποια να υπήρχαν και πιο πριν. Η νέα Tv είναι συνδεδεμένη στην κάρτα γραφικών με HDMI σε mini HDMI καλώδιο, ενώ η προηγούμενη οθόνη ήταν με VGA σε DSUB. Το PC μου: Intel Core i7-3770, Gigabyte H77M-D3H, Gigabyte GTX 560 1GB, Corsair 8GB Vengeance 1600MHz CL9,Corsair Builder Series CX600, OCZ 120GB Agility 3, Corsair Carbide Series 300R Compact PC Gaming Case Ας δούμε ένα ένα τα προβλήματα: 1. Κάποιες φορές, συνήθως όταν έχω ανοιχτά παραπάνω από 2 παράθυρα με βίντεο στο youtube ή λειτουργώ προγράμματα όπως Adobe Premiere και After Effects, η οθόνη αναβοσβήνει, κάποιες φορές μάλιστα σκοτεινιάζει τελείως ενώ εγώ μπορώ να ακούσω ότι από πίσω το pc λειτουργεί κανονικά, κάποιες φορές σβήνει και χάνω και τον ήχο και πρέπει να κάνω restart για να φτιάξει. Άλλες φορές φτιάχνει με ένα ctrl alt delete αλλά συνήθως θέλει restart. Όταν σβήνει, δηλαδή σκοτεινιάζει κάποιες φορές μου δείχνει πάνω δεξιά την ανάλυση να αναβοσβήνει και αυτή και είναι η ίδια ανάλυση που έχω και όταν λειτουργεί κανονικά. Full HD 60 hz. Κοίταξα το manual και η τηλεόραση τα σηκώνει κανονικά. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, ειδικά στο after effects γίνεται χαμός. Μου το κάνει και σε κάποια παιχνίδια, είτε σκοτεινιάζει, είτε κάνει minimise μόνο του στην επιφάνεια εργασίας όταν κάνω click στο παιχνίδι. 2. Δεν μπορώ να αναβαθμίσω τους Drivers της κάρτας γραφικών. Όταν ανοίγω το GeForce Experience αυτό Crasharει αν και έχει εντοπίσει ότι υπάρχει update. Το έκανα clean install πάλι το ίδιο. Το έβγαλα τελείως και κατέβασα τους Drivers μόνος μου αλλά δεν γίνονται install, γίνεται το πρώτο βήμα και μετά κλείνει ο installer και δεν συνεχίζει ποτέ. Δοκίμασαν με το ειδικό πρόγραμμα και έβγαλα όλους τους drivers που είχα για καθαρό νέο πέρασμα τους αλλά πάλι το ίδιο γινόταν με το install. 3. Οι Drivers δεν είναι μόνοι που δεν γίνονται εγκατάσταση. Πχ ενώ το spotify το έκανε κανονικά install, μετά έβγαλα το flash και πήγα να το ξαναβάλω και σε αυτή την περίπτωση ο installer κοβόταν ξαφνικά. Ολα αυτά γίνονται είτε έχω την Onboard κάρτα ενεργή είτε ανενεργή. Έκανα την TV update στο τελευταίο Software. Η σύνδεσή της γίνεται στην θύρα HDMI αλλά έχει και μια HDMI (DVI) όταν συνδέω εκεί το καλώδιο και τα προβλήματα συνεχίζονται και η εικόνα δεν είναι καλή. Έχει κανείς καμία ιδέα; Γιατί πραγματικά έχω σκάσει να βρω λύση.
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μπες με safe mode with networking. Άνοιξε 3-4 παράθυρα youtube ή ότι άλλο έκανες εκτός από games. Έχεις πάλι προβλήματα?
A7X. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μπες με safe mode with networking. Άνοιξε 3-4 παράθυρα youtube ή ότι άλλο έκανες εκτός από games. Έχεις πάλι προβλήματα? Θα το δοκιμάσω αλλά πραγματικά είναι random... μπορεί να έχω μέρες που δουλέυω με πολλά παράθυρα ανοιχτά και να μην κάνει τίποτα. Ξαφνικά να φάει το κόλλημα με λιγότερα από όσα πριν... να κάνω restart και μετά πάλι καλά... μόνο στο after effects είναι σχεδόν μόνιμο UPDATE: Το δοκίμασα και δεν είχα κάποιο πρόβλημα
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Από τη στιγμή που έχεις προβλήματα εγκατάστασης με τους drivers πρέπει να κάνεις format. Μπορεί να είναι και θέμα win. Από θερμοκρασίες τι έχεις? Και σε cpu και σε gpu.
A7X. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Από τη στιγμή που έχεις προβλήματα εγκατάστασης με τους drivers πρέπει να κάνεις format. Μπορεί να είναι και θέμα win. Από θερμοκρασίες τι έχεις? Και σε cpu και σε gpu. Δεν το έχω κοιτάξει ποτέ για θερμοκρασίες αλλά όταν πχ κάνω render βίντεο που είναι σίγουρα η πιο επίπονη διαδικασία που κάνω στο PC δεν έχω ποτέ πρόβλημα. Το φοβόμουν το φορμάτ κυρίως μην δεν γίνεται η εγκατάσταση των drivers της κάρτας γραφικών και μείνω χωρίς εργαλείο
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Ανέβασε ένα screenshot από το hwmonitor για να δούμε θερμοκρασίες.
mythic Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα, Οι θερμοκρασίες σου είναι στο θεό, μήπως δεν έχει καθίσει καλά η ψύκτρα? Μήπως δεν έχεις καλό airflow στο σύστημα? Αλλαγή πάστας? Κάτι πρέπει να κάνεις....
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Πες μου ότι αυτές οι θερμοκρασίες είναι σε idle να σαλτάρω. Ξαναανέβασε το hwmonitor, αλλά μεγαλωμένο ώστε να φανεί και η θερμοκρασία της gpu. Ανέφερε επίσης αν υπάρχουν εγκατεστημένα fans στο κουτί σου.
Chocobo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Kυριολεκτικά τον έχεις λιώσει τον cpu.Δεν ήξερα καν ότι αντεχε να είναι ανοιχτό το pc σε αυτές τις θερμοκρασίες.κάνε την καλή και πάρε ένα spray αέρα και καθάρησε την ψύκτρα μαζί με τον ανεμηστήρα φίλε μου πριν το χάσεις το μηχάνημα.
A7X. Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) όχι δεν είναι σε Idle, είναι μετά από πολλές προσπάθειες στο After Effects και το Screen Shot το έβγαλα μόλις μου έκανε ένα fail σαν αυτά που λέω. Θα τον ανοίξω να τον καθαρίσω γιατί τον έχω κάποια χρόνια και τον έχω σχεδόν μονίμως ανοιχτό και δεν είχα πρόβλημα μέχρι την αλλαγή οθόνης. Η θερμοκρασία της GPU είναι 30-35 εκεί Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2015 από A7X.
A7X. Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Άνοιξα το PC το καθάρισα γιατί στις διόδους του αέρα είχε όντως πολύ σκόνη. Η θερμοκρασία είναι αρκετά πεσμένη από πριν αλλά δεν ξέρω αν είναι ακόμη καλά. ας πούμε παίζω εδώ και ώρα NBA 2k16 και έχω από πίσω ανοιχτά παράθυρα στο youtube να φορτώνουν και κοίταξα θερμοκρασία και παίζει ανάμεσα σε 48 και 53
aetos1988 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Το πιθανότερο είναι να αντιμετώπιζες προβλήματα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και καλό είναι κάποια στιγμή όποτε έχεις την οικονομική δυνατότητα να την αντικαταστήσεις με μια καλύτερη
A7X. Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Το πιθανότερο είναι να αντιμετώπιζες προβλήματα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και καλό είναι κάποια στιγμή όποτε έχεις την οικονομική δυνατότητα να την αντικαταστήσεις με μια καλύτερη Την κάρτα εννοείς; Γιατί δεν άλλαξε τίποτα πέρα από τις θερμοκρασίες. πάλι τα ίδια προβλήματα έχω. btw αν άλλαζα την κάρτα με μια καλύτερη αλλά "budget" όσο γίνεται έχει κανείς καμία πρόταση;
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Την κάρτα εννοείς; Γιατί δεν άλλαξε τίποτα πέρα από τις θερμοκρασίες. πάλι τα ίδια προβλήματα έχω. btw αν άλλαζα την κάρτα με μια καλύτερη αλλά "budget" όσο γίνεται έχει κανείς καμία πρόταση; Τι εννοείς? Πάλι υψηλές θερμοκρασσίες έχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα