Scotoner Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Εχω ένα πρόβλημα με ένα Sony Vaio VGN-NW21EF Laptop. Το Laptop απο το πουθενά άρχισε να εμφανίζει περιέργα γραφικά σχήματα καθώς έτρεχε (και στα BIOS, δηλ πριν μπει στο Λειτουργικό) ύστερα από κάποια reboot πλέον η οθόνη δεν εμφανίζει τίποτα. Αφού το άνοιξα και το καθάρισα τελειώς (έβαλα thermal paste ξανα κλπ) εξακολουθούσε να μην ανάβει. Μετά δοκίμασα να το ανοιξώ με μία RAM (απο τις 2 που είχε). Άρχισε να δουλευει ξανα αλλα ξαναπροέκυψε το πρόβλημα μετά. Πλέον ότι και να κάνω με τις RAM δεν λέει να μου κάνει το POST (που δείχνει το VAIO logo) και το φως της οθόνης δεν ανάβει καν. Τα έχει παίξει η motherboard η υπάρχει πιθανότιτα να φταίει η τροφοδοσία; Και λέω motherboard γιατί ακόμη και το GPU να φταίει , είναι κολλημένο στη motherboard άρα πάει όλη για πέταμα.Ευχαριστώ.
La_MoRt Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δοκίμασες να το συνδέσεις σε εξωτερικό Monitor να δεις τη συμπεριφορά έχει;
Scotoner Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Ναι, δεν εμφανίστηκε τίποτα στο Monitor.
La_MoRt Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Τότε μοιάζει με κάρτα γραφικών δυστηχώς. Πόσο καιρό το έχεις το laptop; Όταν λες να φταίει η τροφοδοσία γιατί να το επηρεάζει δεν έχει μπαταρία το laptop; Έχεις παρατηρήσει κάτι και αναφέρεσαι στη τροφοδοσία του;
Scotoner Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Τo Laptop μου το έφερε ένας φίλος να του κάνω φορματ απλά , και προέκυψε αυτό το πρόβλημα. Βασικά διάβαζα σε φορουμ ότι μπορέι να μην δίνει καλα ρευμα στην μητρική η κάτι τετοιο γι αυτό το αναφέρω. Το τρέχω χωρίς μπαταρία. Ένας φίλος μου που ασχολείται επίσης μου πρότεινε να κάνω reballing αφού φένεται για πρόβλημα κάρτας γραφικών.
La_MoRt Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Το reballing είναι μια διαδικασία που θα δώσει ζωή στη κάρτα σου για 6-8 μήνες και μετά θα αντιμετωπίσεις πάλι τα ίδια! Αν το μοντέλο δεν είναι πολύ παλιό θα μπορύσες να κοιτάξεις για μεταχειρισμένη μητρική μήπως και κάνεις τη δουλειά σου ή ακόμα και κάτι σε καινούριο αν υπάρχει στο e-bay. Αν πάλι τα λεφτά είναι πολλά καλύτερα να μάζεψεις χρήματα και να πάρεις κάτι άλλο.
Scotoner Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Ηταν το πρώτο πραγμα που έψαξα αλλα δυστυχώς δεν βρήκα ακριβώς την ίδια για το μοντέλο που έχω. Παντως το έψαξα και λενε οτι το reballing μπορει να στο κάνει να αντέξει και 3 χρόνια. 1
sil_unique Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Αν σε νοιάζει σοβαρά η διάρκεια ζωής απλά ζητάς την αντικατάσταση του chip και όχι σκέτο reballing. Φυσικά επιβαρύνεσαι και κόστος ανταλλακτικού. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα