Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ότι λέει ο τίτλος , έχω mobo gigabyte GA-P55-UD3L (1156/DDR3/P55) και θέλω να του προσθέσω 4gb για να μπορώ να τρέχω λίγο καλύτερα τα mmo που παίζω κατα καιρούς, μπορώ να βάλω ένα dim που έχω (ίδια μάρκα , ίδια speeds κλπ των 4gb (έχει 4 θέσεις στην mobo) ή πρέπει να πάρω δεύτερο 4ρι ?

αν δουλέψει αλλα χάσω το dual chanel κάνει τόσο μεγάλη διαφορά ? γιατι εδώ πχ λέει οτι δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά με dual  στο gaming

Επεξ/σία από Vapir
Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις ναι αλλα θα χάσεις το dual channel , απο εκει και πέρα για gaming ή οχι το σωστό ειναι να έχεις το dual channel.

Καλύτερα να μαζέψεις χρήματα να πάρεις αλλο ενα dimm για να έχεις και το dual channel

• Like 1
Δημοσ.

κ αύριο μπορώ να πάω να πάρω, δεν είναι ακριβές , αλλα οι 2 χ2 θα πάνε χαμένες? δε μπορώ να βάλω 2χ2 και 4χ4 να έχω 12 πχ ? δεν θα πιάνει ένα dual ?

αλλα κ πάλι δεν καταλαβαίνω τι κερδίζω με το dual   :unsure:

Δημοσ.

Μπορεί να γίνει ο παραπάνω συνδιασμός που αναφέρεις και το dual channel ειναι ενα δεν σημαίνει οτι αν εχεις πψ 5 συνδιασμούς των 2 θα έχεις και 5 dual channel , για περισσότερες λεπτομέρειες για το dual channel μπορεις να διαβάσεις εδω http://www.gamersnexus.net/guides/1349-ram-how-dual-channel-works-vs-single-channel

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να γίνει ο παραπάνω συνδιασμός που αναφέρεις και το dual channel ειναι ενα δεν σημαίνει οτι αν εχεις πψ 5 συνδιασμούς των 2 θα έχεις και 5 dual channel , για περισσότερες λεπτομέρειες για το dual channel μπορεις να διαβάσεις εδω http://www.gamersnexus.net/guides/1349-ram-how-dual-channel-works-vs-single-channel

πήγα και πήρα άλλη μια 4ρα τελικά , δεν κρατήθηκα   :-D . Θα ρίξω μια ματιά στο link να δω αν θα κρατήσω τις 2χ4 ή θα βάλω 2χ4 + 2χ2 κ ελπίζω να καταλάβω 

update τελικά θα δοκιμάσω με τις 2 χ 4gb απλά και θα αφήσω τα 2gbx2 έξω , δεν φαίνεται να δουλεύει και μάλιστα δεν δούλευε να κάνω καν εγκατάσταση των windows αν δεν άφηνα 1 χ 2gb dim μόνο του , για κάποιο λόγο δεν το έκανε , ούτε με 1 x 4gb , τίποτα!!

τώρα είμαι με 2gb και θα κάνω updates να τον κάνω rr να δω , παίζει να θέλει καμια ρύθμιση ρε παιδιά στο bios ? τις ram τις έχω στην θέση ram 1 και ram 3 (έχει ram 1 , ram 2 , ram 3 , ram 4) όπως ήταν απο την αρχή γιατι δεν το έφτιαξα εγώ κ αυτός που το αγόρασε το πήρε έτοιμο. Βέβαια και στο google που έψαξα το ίδιο λένε , θέση 1 και 3 για dual chanell ............................

Επεξ/σία από Vapir
Δημοσ.

update -=--------------

ΕΛΕΟΣ!  έβαλα τον ssd , έκανα εγκατάσταση τα windows 64bit και τώρα είμαι με 2gb ram , αν βάλω τις 4άρες δεν bootάρει , κολλάει στο starting windows , τι να κάνω  ? τα νεύρα μου .....................

οι μνήμες είναι ολόιδιες σε όλα με τις 2gb και με την μία μαζί με τις 2x2 δούλευε στα 32bit και την έβλεπε .,.. τι στα κομμάτια .............

Δημοσ.

Τι μνήμη πήρες τελικά ; Πάτα ένα bios update στο τελευταίο καλού κακού. Οι gigabyte είναι ψιλοιδιότροπες με τις ram, δηλαδή τις μάρκες, το ρεύμα, το latency, τους χρονισμούς.

• Like 1
Δημοσ.

πήρα 2 χ 4gb την ίδια μάρκα , speed, ρεύμα τα πάντα απλά μεγαλύτερες. Στο bios τις βλέπει αλλα κολλάει στο starting windows ......αν βάλω τις 2x2gb δεν έχει θέμα

πάω να κάνω bios update και βλέπουμε ... ελεος δηλαδή ...

αυτά είναι στο cmos setup 

system memory multi (spd) auto

memory frenquency 1333 1333

performance enhance turbo

dram timing selectable speed auto

profile ddr voltage 1.5v

profile qpi voltage 1.1v

mobo voltage

dram voltage 1.500v auto

dram termination 0.750v

Δημοσ.

ναι, μόνο με τις 2x2 δουλεύει , δοκίμασα 1χ4 , 2χ4 , το ίδιο κάνει 

δεν γίνεται να κάνω bios update , έχω το τελευταίο , οι ram ειναι στην compatibility list της mobo μου πάντως 

update , αλλάζω τον τίτλο μπας και πάρω απαντήσεις

Δημοσ.

Δεν μου περνάει κάτι από το μυαλό, δυστυχώς. Η μητρική υποστηρίζει μέχρι 16gb, στο pc σου με 12gb και μάλιστα με όλες τις ραμ ίδιες βγάζει θέμα, τι ιδιότροπο motherboard :o.

Δημοσ.

εμένα περνάει απ το μυαλό μου μπας και οι ram είναι για το μπέο , θα πάω αύριο απο Πλαίσιο να δω (ναι ... είπα που να μην έλεγα να πάρω απο εκει) 

Δημοσ.

βρήκα ένα bios update με ημερομηνία 1-11-2010 και το έκανα , φαίνεται να είναι το νεότερο αλλά και πάλι κάνει το ίδιο
θα πάω όπως είπα τις μνήμες και θα ενημερώσω για την εξέλιξη.
θα ζητήσω να φέρουν απο τις 2gb που έχω , να βάλω άλλες 2 να πάει 4x2gb που νομίζω θα δουλεύει οκ 

Δημοσ.

πήγα χθες τις μνήμες στο πλαίσιο να τις ελέγξουν και μου ειπαν οτι ειναι οκ.  Είχα κάνει τα πάντα και δεν δούλευαν όμως όπως και να έχει η μια μνήμη ήταν χύμα σε ανοιγμένη συσκευασία χωρίς χαρτιά/πλαστικά οπότε θα την επέστρεφα έτσι κ αλλιώς. Ο υπάλληλος μου είπε πως θα μου κόψει πιστωτικό γιατι δεν υπήρχαν άλλες μνήμες να πάρω κ ήθελε να μου δώσει 1600ρες bulk σαν εναλλακτική αλλα του είπα no ty il pass. Τελικά μίλησα με τον υποδιευθυντή και μου επέστρεψε τα χρήματα μου. 

θα το ψάξω λίγο μπας και βρω μνήμες με σίγουρη συμβατότητα με τη mobo μου να πάρω να ξεμπερδέψω γιατι έφαγα ώρες για το τίποτα ......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...