tzimasr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα. Έχω στο υπολογιστή μου 4gb ram 2x2 στα 1033 και τώρα είναι στο ίδιο χρώμα από τα δύο που έχει η μητρική για dual channel. Θελω να πάρω για αναβάθμιση αλλες 2χ8, σύνολο 20gd σε συχνότητα 1600. Αν τις βάλω στα δύο slot που τώρα είναι άδεια και έχουν άλλο χρώμα θα εχω dual channel; Το ακριβώς θα γίνει; Οι δύο δυαρες είναι ακριβώς ίδιες ομοίως και οι οχτάρες. Συμφέρει να το κάνω θελω πολύ μνήμη γιατί δουλεύω πολύ επεξεργασία βίντεο και εικόνας. Ευχαριστώ.
~Palpatin~ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Σε τι υπολογιστη? Πες μας μητρική. Ναι θα δουλεύει κατα 99% σε dual channel, αλλά βλέπει 8άρια dims?
tzimasr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 P7p55-m είναι η μητρική. Επεξεργαστής i7 πρώτης γενειας στα 2,8 νμζ. Στο site της asus λέει max 16 μόνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δει τα 20. Μπορεί να γίνει κάτι; Μετά θα τρέχουν dual channel και οι παλιές Ραμ και οι καινούργιες;
~Palpatin~ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέχρι 4άρια Dims βλέπει, και αυτά να είναι double sided!
blitzNikos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Το dual channel αφορά τις δύο μνήμες στις θέσεις ίδιου χρώματος, γι'αυτό είναι dual. Άρα και με δύο διαφορετικά ζευγάρια μνήμης, θα έχεις dual channel. Όμως αν η μητρική σου διαβάζει μέχρι 16g και βλέπει 8άρες μνήμες, πολύ απλά, θα τοποθετήσεις τις 2x8=16g, θα αποσύρεις εντελώς τις άλλες και θα έχεις όση μνήμη μπορεί να διαβάσει η μητρική σου με λιγότερη επιβάρυνση ρεύματος-θερμοκρασίας, αφού θα χρησιμοποιείς μόνο δύο θέσεις και dual channel. Μόλις είδα ότι στο manual αναφέρει: 1.7.2 Memory configurations You may install 512MB, 1GB, 2GB, and 4GB unbuffered non-ECC DDR3 DIMMs into the DIMM sockets. Οπότε ψάχνεσαι για μνήμες μεγέθους μέχρι 4g...
tzimasr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δεν μπορεί να δει άρα 8αρες με τίποτα ούτε μέσω λογισμικού; Αν βάλω 2 τέσσαρες πολύ πιο καλές και γρήγορες με αυτές που έχω θα τρέχουν κανονικά στην ταχύτητα τους ή θα επηρεαστούν;
blitzNikos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Οταν χρησιμοποιούμε μνήμες με διαφορετικές συχνότητες-χρονισμούς ο ελεγκτής μνήμης τις παίζει αυτόματα όλες στην ίδια χαμηλότερη συχνότητα και μεγαλύτερο χρονισμό. Ο μόνος πιθανός τρόπος να επωφεληθείς από τις καλύτερες επιδόσεις είναι να μπεις στο bios και να προσπαθήσεις χειροκίνητα να κάνεις τις σχετικές ρυθμίσεις, αν αυτό είναι δυνατόν, γιατί στη περίπτωση αυτή παίζουν ρόλο, τόσο οι δυνατότητες της μητρικής όσο και των μνημών... 1
tzimasr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Εσείς λέτε να πάρω 2 τέσσαρες και μαζί με αυτές που έχω να εχω 12 gb με 50 ευρώ; Ή να πάρω 4 τέσσαρες καινούργιες και να εχω 16gb με 90€; Θα σω διάφορα αξίζει;
~Palpatin~ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Πήγαινε στα 12, δεν θα δεις μεγάλες διαφορές για τα 16. Ναι μέχρι 4άρες βλέπει, οπότε έχε τον νου σου!
tzimasr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Έχω 2χ2 γιγα ραμ στα 1033. Λέω να πάρω αυτές http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=c8607fc4-51e5-431a-aec4-9cd3b9d71f2aοι οποίες είναι πολύ καλές από ότι είδα. Θα πέσει πολύ ή απόδοση τους αν πάρω ένα κιτ και να εχω 12γιγα; Δεν αξίζει να βγάλω αυτές που έχω και να πάρω 4εις και να εχω 16gb; Αλλά με 90 ευρώ αντί για 45€.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα