Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό ψάχνω για αγορά τηλεόρασης αλλά δεν ξέρω εάν έχει νόημα να αγοράσω μια UHD ή FHD;

Στις παρακάτω "υπηρεσίες" θα βλέπαμε κάποια διαφορά ;;

1. Κανάλια DIGEA (ANT1, MEGA, STAR, ....)
  2. Κανάλια συνδρομητικά (Nova/Ote)
  3. Κανάλια συνδρομητικά (Nova/Ote) σε HD
  4. Κάποια παιχνιδομηχανή (PS3/PS4/XBOX);
  5. Ταινίες

Οποιαδήποτε συμβουλή/εκτίμηση/γνώμη δεκτή :)

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό ψάχνω για αγορά τηλεόρασης αλλά δεν ξέρω εάν έχει νόημα να αγοράσω μια UHD ή FHD;

5. Ταινίες

Στα κανάλια Digea, ούτε για πλάκα. Έχουν 576i (Standard Definition) ανάλυση, ούτε καν HD. Ούτε στα υπόλοιπα, μέχρι το 4, μιας και υποστηρίζουν έως Full High Definition (1080p/i). Τώρα για ταινίες, θεωρώ πως ναι. Μιας και με μια σύντομη αναζήτηση, βρήκα πως έχουν βγει ταινίες που υποστηρίζουν 4K ανάλυση.

Δημοσ.

Άρα, για τώρα που μιλάμε και για μερικά χρόνια (1-2-3;;; ;) δεν υπάρχει λόγος για αγορά UHD.

Πάρε μια καλή FHD και θα είσαι μια χαρά. Ζωή να έχουμε και θα χαρούμε και τις UHD, τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ πως αξίζει η αναμονή, ώστε να προσαρμοστούν και οι εταιρίες του χώρου καλύτερα και να λύσουν τα όποια προβλήματα λειτουργικότητας κτλπ. 

• Like 2
Δημοσ.

Πάρε μια καλή FHD και θα είσαι μια χαρά. Ζωή να έχουμε και θα χαρούμε και τις UHD, τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ πως αξίζει η αναμονή, ώστε να προσαρμοστούν και οι εταιρίες του χώρου καλύτερα και να λύσουν τα όποια προβλήματα λειτουργικότητας κτλπ. 

Εκεί κατέληξα και εγώ. Επίσης έστω ότι υπάρχει μια αξιοπρεπής ποικιλία δίσκων 4Κ. Υπάρχουν και 4Κ  3D ;  Τι player χρειάζεσαι;

Ας μας πει ο ειδικός του νήματος graphist ποια είναι η καλύτερη 55αρα σήμερα  FHD και UHD και σε τι τιμές κυμαίνονται. 

Δημοσ.

Η γνωμη μου ειναι να παρεις μια uhd.Μπορει προς το παρον να μην υπαρχει υλικο αλλα συντομα θα κυκλοφορησουν ταινιες κτλ.Η fhd σε 2 χρονα θα θεωρειται ξεπερασμενη.Εκτος αυτου μια 4k tv κανει upscale συην εικονα και βελτιωνει την αποδοση της.

Δημοσ.

Η γνωμη μου ειναι να παρεις μια uhd.Μπορει προς το παρον να μην υπαρχει υλικο αλλα συντομα θα κυκλοφορησουν ταινιες κτλ.Η fhd σε 2 χρονα θα θεωρειται ξεπερασμενη.Εκτος αυτου μια 4k tv κανει upscale συην εικονα και βελτιωνει την αποδοση της.

το Upscale ειναι μια σαχλαμαρα χωρις νοημα

οι 4k ετσι κι αλλιως θα ειναι ενα μεταβατικο σταδιο, οπως ηταν το hd ready.

το πραγματικο uhd θα ειναι το 8k το οποιο θα αργησει αρκετα.

καπου διαβασα οτι οι ιαπωνες για την ολυμπιαδα που ανελαβαν, εχουν ηδη πληρη εξοπλισμο 8k !

Δημοσ.

Δεν ξέρω πραγματικά τι να διαλέξω. Βέβαια, την τηλεόραση θα την πάρω με σκοπό να την κρατήσω πολλλαααααα χρόνια (όσο αντέξει)

Δημοσ.

Οσων αφορα τη digea κοιταχτε η τηλεοραση να εχει αποκωδικοποιητη Τ4 και οχι Τ2 που δυστυχως εχουν πολλες ακομη.

Δημοσ.

5. Ταινίες

Εξαρτάται κατα βαση απο τις απαιτήσεις που εχεις σε εικονα. Με μια UHD σε αυτα που προαναφέρεις η διαφορα που θα δεις απο άποψη ευκρίνειας θα ειναι ελάχιστη σε σχεση με μια FHD. Τα θεματα ομως ειναι δυο.

1. Την TV την αγοραζουμε με γνωμονα να την κρατήσουμε 6 η 7 η και παραπάνω χρονια. Αρα μεσα σε αυτο το διάστημα σιγουρα θα μπορείς να εκμεταλευτεις το 4Κ. Εκτος εαν τις βαριέσαι ευκολα και τις αλλαζεις.

2. Τα μοντελα του 2015 στις περισσότερες μεγαλες εταιριες κατα πλειοψηφία ειναι UHD. Μονο εισαγωγικά και απλα μοντέλα υπαρχουν σε FHD. Αρα εαν θες μια TV με πλούσιο εξοπλισμο, πολλα features και καλη εικονα θα τα βρεις μονο σε 4Κ υλοποιησεις.

Οι τιμες πλεον εχουν πεσει πιο κατω απο τα περσινά επιπεδα των FHD.  

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το ανθρώπινο μάτι δύσκολα θα καταλάβει διαφορά από μια UHD και μια FHD. Τώρα  η αλήθεια είναι ότι οι τιμές των UHD έχουν πέσει αρκετά. Εγώ αναρωτιέμαι αν αξίζει να πάρεις 3D τηλεόραση. Ένας φίλος μου είπε ότι σπάνια κάθετε πλέον να δει ταινία σε 3D. 

Δημοσ.

αν βλεπεις ταινιες και αφου υπαρχουν 4κ παρε   UHD 

αν οχι δεν υπαρχει περιπτωση να εκπεμψουν HD τα καναλια μας ..στην επομενη 7ετια  οποτε πας σε μια καλη HD

αν εχεις δορυφορικο δεκτη mpeg4 και βλεπεις ξενα καναλια το 70 με 80% εκπεμπουν σε HD κυριως τα αθλητικα ολα 

πας σε UHD και θα την καταευχαριστηθεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...