borelli_13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Γεια σας παιδιά είμαι σε απόγνωση,αν ξερει καποιος ας βοηθησει! Έχει ο πατερας μου ένα laptop turbox 5+ χρονια με vista εγκατεστημένα,αλλά επειδη κολλάει πιο πολύ και από το μέλι μπήκα στην διαδικασία να του κάνω φορματ, μιας και τοσα χρόνια δεν έχει γινει,για να πηγαινει καπως καλύτερα!αποφασισα να εγκαταστήσω τα xp αντί για τα vista μιας και τα έχω γνήσια και τα 2 και ειναι τα μονα που υπαρχουν drivers.Ως εδω κανένα πρόβλημα! Προσπαθώντας να κάνω format μεσω του cd,κολλάει στο press any key to boot from cd,κοντευω να σπασω το πληκτρολογιο και τιποτα! Λέω οκ θα κανω το format μεσω usb,κατεβαζω xp απο τορεντ,τα περναω σε στικακι με rufus,φυσικα επιλεγω να κανει boot απο usb και δεν κανει τιποτα,μπαινει κανονικα στα windows!Κατεβάζω άλλα xp μήπως εφταιγαν τα συγκεκριμενα,τα περναω με wintoflash σε άλλο στικακι και μου βγαζει ένα μηνυμα cannot find GRLDR! Χωρίς να ξέρω αν παιζει καποιο ρόλο με το rufus το εκανα σε ntfs και δεν εκανε απολυτως τιποτα ενω τα δευτερα που τα περασα με wintoflash σε άλλο στικακι και κολλησαν στο cannot find GRLDR σε FAT32! Καθε βοηθεια δεκτή αν γνωριζει καποιος. ευχαριστω πολυ προκαταβολικά
La_MoRt Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Τσέκαρες να δεις μήπως είναι ανοιγμένο το secure boot από το BIOS;
TheELF Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Το πρόβλημα σου προέρχεται από το ότι ο Η/Υ συνεχίζει να ξεκινάει από τον σκληρό δίσκο,διαβάζει δηλαδή το mbr από τον δίσκο και μετά πάει να ξεκινήσει το cd/dvd/usb. Ενδέχεται να είναι περιορισμός του Bios αυτό το πράμα και να μην μπορεί να ξεκινάει απευθείας από πουθενά αλλού. http://diddy.boot-land.net/grub4dos/files/grldrmbr.htm Αν υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσεις τον δίσκο του lap σε κάποιον σταθερό μπορείς να τον περιποιηθείς δεόντως.
MSSB Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Ότι λέει ο κ. Elf..ή απλά δοκίμασε να βγάλεις εντελώς το δίσκο και από εκεί και μετά προχώρα κανονικά.
borelli_13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 ευχαριστω πολυ παιδια ,μαλλον με βλεπω να το πηγαινω σε καποιον που ξερει γιατι ολα αυτα δεν μου ακουγονται και το ευκολοτερο πραγμα στην γη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα