Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ups ομως ειναι και surge protector σωστα?γιατι το xbox one εχει απο μονο του surge protector και δεν πρεπει να μπει σε εξωτερικο.ξερει κανεις κατι γι αυτο?

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν βάλεις πολύμπριζο μετά το UPS πρέπει οπωσδήποτε να είναι απλό και όχι ασφαλείας

Γιατί αυτό ; Με ηλεκτρολογικούς όρους εξήγησε το μου θα καταλάβω ! 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, (ξανα)ψάχνω UPS, αυτή την φορά για μελλοντικό σύστημα. Στην σύνθεση που ετοιμάζω έχω βάλει αυτήν την στιγμή:

CPU: i7-5960X

Mobo: Asus X99 Deluxe

GPU: Nvidia Titan X

PSU: EVGA SuperNova 850W

HDD: 1xSSD m.2 + 2x WD Caviar Black

Κάτι σε APC θα ήθελα, για πόσα watt δεν ξέρω να κοιτάξω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά.. Μπορώ να πάω και λίγο παραπάνω από αυτό το ποσό (άλλα 50-100 ευρώ)  αν θα βοηθήσει περισσότερο, στο να κρατήσει δηλαδή έστω για λίγο παραπάνω ανοιχτό το PC. Αν και και θέλω βασικά απλά να προλάβω να σώσω την δουλειά μου και να το κλείσω..

Α, ξέχασα να πω ότι το PC θα έχει ή 2 27άρες DELL οθόνες (θα μπορούσα βέβαια ίσως να βάλω μόνο την μία πάνω στο UPS), ή μια 34άρα...

EDIT: Βασικά μου κάνει εντύπωση ότι από το Visionstudio που κοιτάω (από εκεί θα γίνει η αγορά για διάφορους λόγους), βλέπω το συγκεκριμένο στα 152 ευρώ:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=43793&cat=26&sub=0&pmanuf=91&sort=3&step=undefined

, πηγαίνω στα κάπως ακριβότερα με την λογική ότι θα έχει περισσότερα VA και βλέπω ακριβότερα με 900VA, μέχρι και 620VA. Αυτά υπερτερούν σε κάτι άλλο από το προαναφερόμενο;

Βλέπω στα 250κάτι αυτό:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22182&cat=26&sub=0&pmanuf=91&sort=3&step=undefined

, αλλά αν καταλαβαίνω καλά από την περιγραφή είναι κάτι σαν battery extension;

Για 1500VA, δηλαδή μόλις 100VA παραπάνω πρέπει να δωσω δηλαδή άλλα 200 και να πάω σε αυτό;

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27975&cat=26&sub=0&pmanuf=91&sort=3&step=2

Επεξ/σία από Sadako
Δημοσ.

Αυτό που σου πρότεινα αρκεί και 2 οθόνες να βάλεις πάνω. Τώρα αν θέλεις να δώσεις παραπάνω χρήματα προσωπικά το θεωρώ υπερβολή. Αλλά δικιά σου είναι η τσέπη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπερβολή δεν είναι να δώσεις παραπάνω.

Το 1500άρι στο τέλος (BR1500G-GR) είναι πολύ καλό και θα κρατήσει λίγο παραπάνω σε χρόνο το PC ανοικτό. Σύν ότι είναι Line interactive και όχι Backup. Μεγάλο συν γιατί σταθεροποιεί και την τάση, δεν κάνει "απλά" εναλλαγή αν πέσει το ρεύμα.

Μετά από αυτό πας σε online ups, που σου δίνει επιπλέον προστασία (99%) και φιλτράρει τα πάντα, συν ότι δημιουργεί από την αρχή το ημίτονο στην έξοδο. Χρήσιμο αν κάνεις επεξεργασία ήχου γιατί φιλτράρει ακόμη και τα sparks από τη ΔΕΗ, το μικρό τσίκ που ακούς όταν ανάβεις φώτα φθορίου, κάτι που το line interactive ΔΕΝ το φιλτράρει. Το μόνο μείον με τα online είναι ο θόρυβος επειδή προορίζεται σε computer room.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά, και τα 2 είναι Line-Interactive. Μάλιστα το πιο μικρό (BX1400U-GR) έχει 4 πρίζες Surge και backup, ενώ το πιο μεγάλο έχει λέει 3 surge+backup και 3 μόνο surge (λέει για εκτυπωτές κλπ, που τα προστατεύει από διακυμάνσεις χωρίς να ρουφάει την μπαταρία κλπ). απλά έχει την LCD και 100 επιπλέον VA. Δηλαδή στο πρώτο έχω μια παραπάνω πρίζα για συσκευή (σκέφτομαι 1. Desktop, 2. Monitor #1 3. monitor #2 (προαιρετικά) 4. Router, εναλλακτικά αν δεν μπορει η δεύτερη οθόνη θα μπορούσε να μπει πχ ένα ασύρματο τηλέφωνο ή ένα πορτατιφ). Αξίζει πραγματικά το BR1500G-GR τα +200 ευρώ;

Βέβαια στο πρώτο δεν γράφει πόση ώρα το κρατάει ανοιχτό σε full load..

Βασικά γενικά ισχύει σε όλα αυτά σε περίπτωση που δουλεύουν unattended σε περίπτωση διακοπής να κάνουν μόνα τους shutdown; Ή πρέπει να είμαι  από πάνω για να το προσέχω και να τα κλείσω μόνος μου;

EDIT: Να πω ότι για το δεύτερο πρόσεξα ότι έχει την δυνατότητα να κάνεις "επέκταση μπαταρίας", δηλαδή να αγοράσεις εξτρά battery pack (σαν αυτό που έβαλα στο δεύτερο link) για να επεκτείνεις την διάρκειά της. Ίσως βέβαια κάτι τέτοιο είναι overkill στην περιπτωσή μου...

Επεξ/σία από Sadako
Δημοσ.

Το 1500 είναι άλλη σειρά και αν θυμάμαι καλά έχει άλλο συντελεστή απόδοσης ( 0,6) ενώ το 1400 είναι με 0,5 συντελεστή. Για Line interactive είναι και τα 2 απλά το δεύτερο για μένα είναι υπερβολή για τη περίπτωση σου. Εσύ όμως αποφασίζεις. Εγώ πάντως έχω το 1400 τα έχω όλα επάνω σε φουλ είμαι γύρω στα 470W και με κρατάει προτεινόμενος χρόνος γύρω στα 15-17 λεπτά που είναι υπεραρκετό.

Δημοσ.

Κατάλαβα.. Άρα κρατάω μάλλον το 1400..

Σε full load σε έναν online PSU calculator πάντως εμένα μου βγάζει για το μελλοντικό σύστημα προτεινόμενα 612W (υπολογίζω επιπρόσθετα σε αυτά τις οθόνες και ίσως το ρούτερ κι ένα μικρό πορτατίφ).. Αλλά δεν χρειάζομαι 15-17 λεπτά, και 3-4 λεπτά είναι αρκετά. Βέβαια αν είμαι σπίτι και κάνω κάποιο render πχ (όπου θα δουλεύει στο 100% το σύστημα) και το πάρω χαμπάρι ότι έπεσε το ρεύμα, σταματάω το render οπότε και η κατανάλωση θα μειωθεί δραστικά. Περισσότερο για τις περιπτώσεις που μπορεί να το έχω αφήσει να δουλεύει όλη νύχτα και δεν είμαι εκεί να το κλείσω manually, πιστεύω θα προλαβαίνει να σταματήσει και να κάνει shutdown...

Δημοσ.

Θέλεις αν δεν είσαι εκεί να σταματάει αυτόματα το μηχάνημα και να γίνεται shutdown? Δε νομίζω πως υποστηρίζεται τέτοια λειτουργία για το συγκεκριμένο εκτός και αν έχει κάτι που εγώ δε το γνωρίζω. Πάντως για τέτοια περίπτωση χρειάζεσαι Smart UPS για ναγίνονται αυτόματα αυτές οι διαδικασίες.

Δημοσ.

Ναι, θα ήταν πολύ χρήσιμο αν το είχε. Μέσα από το software δεν γίνεται κάτι τέτοιο; Διαφορετικά θα διστάζω να το αφήνω ανοιχτό για κάτι ολονύκτια renders που δουλεύουν τα πάντα στο φουλ, επεξεργαστής, κάρτα γραφικών (κατά περίπτωση) ή ακόμα και ο σκληρός. Αν γίνει εκεί κάτι ρισκάρω να φάω μεγάλη φόλα...

Δημοσ.

Αν ψάχνεις να βρεις ένα τέτοιο ups Που να κάνει τέτοιες λειτουργίες τότε θέλεις χαλαρά κανένα 500€ για τα VA που συζητάμε. Αν είναι να δώσεις τέτοιο ποσό τότε για μένα πήγαινε σε Online να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Για αυτές τις λειτουργίες που αναφέρεις πάντως ξεπερνάς κατά πολύ τις απλές λειτουργίες ενός UPS και μπαίνεις σε άλλα πράγματα για αυτό και το διαφορετικό εύρος τιμής.

Δημοσ.

Κατάλαβα.. Οι πιθανότητες πάω σε κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές, αλλά έτσι από περιέργεια υπάρχει κάποια πρόταση; Όχι για online, γιατί ο συνεχής θόρυβος που θα κάνει είναι απαγορευτικός, θα είναι στον χώρο εργασίας και κοντά σε εμένα. Δεν νομίζω να την παλεύω...

Δημοσ.

Source.png Πηγή: APC-Smart

Σίγουρα θα έχει κάποιον ανεμιστήρα και δε ξέρω αν δουλεύει συνεχόμενα ή αν δουλεύει μόνο όταν γυρίσει στη μπαταρία. Για μένα και μιλάω καθαρά προσωπικά όταν ανεβαίνουν τόσο οι απαιτήσεις καλό είναι να πάρεις μια μάρκα που να είναι αξιόπιστη για να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Η Gtech δυστυχώς από ότι βλέπω δεν έχει κάτι διαθέσιμο σε smart. Πάει σε online κατευθείαν μετά τα απλά.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...