vag12 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Γαλαζοαιματε, το APC που μου εστειλες το πρωτο εχει Ικανότητα ισχύος εξόδου : 540 Watts / 900 VA και το δευτερο Ικανότητα ισχύος εξόδου: 480 Watts / 950 VA. Το τροφοδοτικο το δικο μου ειναι 1500W και σηκωνει το pc της υπογραφης με 7 δισκους + 1 BluRay recorder + DVD Recorder. Θα με καλυψει να μπορω να προλαβαινω τουλαχιστον να κανω shut down το μηχανημα σε περιπτωση διακοπης;
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Τα Watt του τροφοδοτικού σου δεν σχετίζονται με το ups. Εννοώ ότι δεν χρησιμοποιείς τα 1500W του τροφοδοτικού. Ανάθεμα και αν τραβάς 150W. από τα 1500. Δηλ. 10 pc σαν το δικό σου συν άλλες τόσες οθόνες. Μην αγχώνεσαι λοιπόν. Αυτό το 1500άρι τι το θελες?
vag12 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Για να μπορει να σηκωνει τους δισκους και τα περιφεριακα, ειπα να βαλω ενα μεγάλο να μην εχω προβληματα στο μελλόν. Μάλλον το ξεφτίλισα ε;
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Για να μπορει να σηκωνει τους δισκους και τα περιφεριακα, ειπα να βαλω ενα μεγάλο να μην εχω προβληματα στο μελλόν. Μάλλον το ξεφτίλισα ε; Ε λίγο Ακόμα και μεγαλύτερη κάρτα γραφικών να βάλεις πάλι οκ θα είσαι.
vag12 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφοριες και την βοηθεια. 1
telistikos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα.ψάχνω ένα ups για 1 πρότζεκτορά και 2 xbox κυρίως αλλά δεν έχω ιδεα με τη βάση διαλέγεις ένα ups πόσα w κτλ.ξέρει κάποιος ποιο θα μου έκανε;
Dare-Devil Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα.ψάχνω ένα ups για 1 πρότζεκτορά και 2 xbox κυρίως αλλά δεν έχω ιδεα με τη βάση διαλέγεις ένα ups πόσα w κτλ.ξέρει κάποιος ποιο θα μου έκανε; Πες μας τα watt της κάθε συσκευής σου .
poulinos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, να κάνω και εγώ μια ερώτηση για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα. Αφού εκανα την αναβάθμιση μου ψάχνω ενα UPS με σταθεροποιητή τάσης ώστε να προστατέψω όσο μπορώ τους δίσκους μου ( γιατί τους έχω και πολλούς ). Πάνω θα πέφτει μονο το pc. θέλω να κάνω μια καλή αγορά να μου κρατήσει μερικά χρόνια. Το ταβάνι μου είναι στα 300-350 ευρά. Το pc είναι αυτό τις υπογραφής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. για φτηνη λυση αμα θες πας σε καποιο απο αυτα που βαλε ο φιλος απο κατω.αν δινεις τωρα οπως λες παραπανω λεφτα κοιτα για αυτο που βγαζει sinewave και ειναι καλη κατηγορια http://www.skroutz.gr/s/3682302/APC-Smart-UPS-C-1000VA-LCD.html βγαζει κοντα στα 600 watt καθαρα. Τα παρακάτω apc θα σε καλύψουν άνετα με λιγότερα χρήματα από αυτά που διαθέτεις. http://www.e-shop.gr/apc-back-ups-pro-br900g-gr-900va-schuko-p-PER.664137 http://www.e-shop.gr/apc-bx950u-gr-back-ups-950va-480w-230v-avr-4-schuko-sockets-p-PER.664348 Δες αντίστοιχες τμές και στο skroutz. αν θελει κατι ακομα καλυτερο παει στα apc smart σειρα τα οποια ειναι και sinewave. Γαλαζοαιματε, το APC που μου εστειλες το πρωτο εχει Ικανότητα ισχύος εξόδου : 540 Watts / 900 VA και το δευτερο Ικανότητα ισχύος εξόδου: 480 Watts / 950 VA. Το τροφοδοτικο το δικο μου ειναι 1500W και σηκωνει το pc της υπογραφης με 7 δισκους + 1 BluRay recorder + DVD Recorder. Θα με καλυψει να μπορω να προλαβαινω τουλαχιστον να κανω shut down το μηχανημα σε περιπτωση διακοπης; οτι εχεις 1 pc με 1500watt τροφοδοτικο δεν σημαινει οτι τα καταλανωνεις οποτε μπορει και ενα Ups των 600 watt πχ να κραταει μια χαρα. οι δισκοι ειναι ουτε 6 watt ο ενας και τα dvd recorder μια απο τα ιδια.η καταναλωση ειναι η οθονη σου ,η cpu σου και η καρτα γραφικων σου το πιο βασικο.υπαρχουν calculator στο ιντερνετ που υπολογιζουν καταναλωση της καθε καρτας/συστηματος γενικα. αν ξεπερασεις τα μεγιστα watt του ups τοτε θα κανει overload.επισης καποια apc εχουν και υποδοχες surge only για να βαλεις πανω καποια συσκευη που απλα θες να εχει προστασια αλλα να μην παιρνει απο το ups με σκοπο να μην σου τρωει απο τα καθαρα watt που βγαζει το Ups Για να μπορει να σηκωνει τους δισκους και τα περιφεριακα, ειπα να βαλω ενα μεγάλο να μην εχω προβληματα στο μελλόν. Μάλλον το ξεφτίλισα ε; παρα πολυ.η καρτα σου ειναι 70 watt.αντε και η cpu να ειναι αλλα 70-80.ενα 700 αρι θα ηταν στα μισα λεφτα και θα ησουν απλα θεος.το 1500 ειναι για triple sli ή triple crossfire καταστασεις. Καλησπέρα.ψάχνω ένα ups για 1 πρότζεκτορά και 2 xbox κυρίως αλλά δεν έχω ιδεα με τη βάση διαλέγεις ένα ups πόσα w κτλ.ξέρει κάποιος ποιο θα μου έκανε; αλλο τα va αλλο τα watt.πχ το apc smart 1000 ειναι 1000va στην πραξη 600 περιπου καθαρα watt.ενα ups 750 ειναι κοντα στα 420 καθαρα.ενα 1500 ειναι κοντα στα 1000 καθαρα. εδω λεει ποσα τρωει το καθε xbox.δηλαδη ουτε 300 και τα 2 μαζι αναλογως ποιο εχεις.μετα δεν ξερω ποσα καιει ο Projectoras. κατα τα αλλα μπορεις να δεις σε αυτα http://www.skroutz.gr/s/6234106/APC-Back-UPS-950VA-IEC.html .αναλογως ποσα λεφτα θες να δωσεις.σε κατι καλυτερο παμε εδω http://www.skroutz.gr/s/420849/APC-BR900G-GR.html 2
telistikos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Τώρα κατάλαβα.πχ το xbox 200 w ο πρότζεκτορ 300 w η τηλεόραση 200 w άρα θα πάρω ένα ups λίγο παραπάνω από τα συνολικά w όλων των συσκευών που θέλω πχ 800-900 w.εμένα με ενδιαφέρει επειδή η ΔΕΗ κάνει πολλές διακοπές συνήθως δεύτερολεπτών να είμαι καλυμμένος.πόση ώρα κρατάει η μπαταρία του περίπου ; έχει πάνω από ότι είδα και θύρα ethernet για να το συνδέω με το xbox η με το pc και οι μισές υποδοχές του ups είναι με την μπαταρία και οι άλλες λειτουργούν σαν surge protector σωστα;
Dare-Devil Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Τώρα κατάλαβα.πχ το xbox 200 w ο πρότζεκτορ 300 w η τηλεόραση 200 w άρα θα πάρω ένα ups λίγο παραπάνω από τα συνολικά w όλων των συσκευών που θέλω πχ 800-900 w.εμένα με ενδιαφέρει επειδή η ΔΕΗ κάνει πολλές διακοπές συνήθως δεύτερολεπτών να είμαι καλυμμένος.πόση ώρα κρατάει η μπαταρία του περίπου ; έχει πάνω από ότι είδα και θύρα ethernet για να το συνδέω με το xbox η με το pc και οι μισές υποδοχές του ups είναι με την μπαταρία και οι άλλες λειτουργούν σαν surge protector σωστα; 'Οχι δνε κατάλαβες ακριβώς. Ας υποθέσουμε ότι οι συσκευές σου έχουν συνολική μέγιστη ισχύς 700 watt σύνολο . Τότε θες ένα ups 1400VA για να μπορεί να σηκώσει 700 watt και να υπάρχει ίσως και ένα περιθώριο ακόμα . Το πόσο θα σου κρατάει το ups εξαρτάται απο τα Ah των μπαταριών και την συνολική κατανάλωση των συσκευών . Πολύ χοντρικά ένα UPS 1400 VA πιστεύω ότι θα σου δίνει μια αυτονομία τουλάχιστον 10 λεπτά στην περίπτωση σου . Μπορεί και πολύ περισσότερο . Είναι εντελώς εμπειρικά αυτό που σου πα . Τα UPS τα μετράνε σε VA οι κατασκευαστές . Κάποιοι όμως δίνουν και τα watt που μπορούν να αποδώσουν . Αν δεν αναγράφει WATT αλλα μόνο VA τότε ο εμπειρικός κανόνας λέει ότι τα WATT που μπορεί να δώσει το UPS είναι 0.5* VA(του ups) = WATT . Ο συντελεστής 0.5 ανάλογα την ποιότητα του UPS μπορεί να είναι και 0.6 (καμιά φορά το αναγράφουν οι κατασκευαστές αυτό) αλλά καλό είναι να βρίσκεις τα WATT με τον 0.5 συντελεστή .
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Τώρα κατάλαβα.πχ το xbox 200 w ο πρότζεκτορ 300 w η τηλεόραση 200 w άρα θα πάρω ένα ups λίγο παραπάνω από τα συνολικά w όλων των συσκευών που θέλω πχ 800-900 w.εμένα με ενδιαφέρει επειδή η ΔΕΗ κάνει πολλές διακοπές συνήθως δεύτερολεπτών να είμαι καλυμμένος.πόση ώρα κρατάει η μπαταρία του περίπου ; έχει πάνω από ότι είδα και θύρα ethernet για να το συνδέω με το xbox η με το pc και οι μισές υποδοχές του ups είναι με την μπαταρία και οι άλλες λειτουργούν σαν surge protector σωστα; πρεπει να δεις ακριβως το μοντελο του xbox για να δεις καταναλωσεις.το ιδιο και για tv και Projector.απο εκει και περα βλεπεις τα μεγιστα watt.αν τωρα δεν σκοπευεις πχ να εχεις Projector και tv μαζι τοτε ισως να μην υπαρχει λογος να πας σε μεγαλυτερο μοντελο.η μπορει πχ να μην ανοιξεις ποτε μαζι τα 2 xbox.απο εκει και περα βλεπεις τα watt τα οποια δεν ειναι va.πχ ενα Ups 1000va ειναι 600watt.ναι σε μερικα ups υπαρχουν και υποδοχες surge οι οποιες δεν δινουν απο την μπαταρια αρα δεν μετρανε στα συνολικα va.απλα ειναι για σταθεροποιηση.επισης καποια δινουν τηλεφωνικη θυρα(πολυπριζα) ή και ethernet για να φιλτραρεις και το ethernet μην γινει κατι απο καποια συσκευη και περασει και καψει την συσκευη σου.δηλαδη εχει τυχει να πεσει κεραυνος να περασει απο το τηλεφωνο στο ρουτερ και απο το ethernet στο pc και να καψει την καρτα δικτυου.για αυτο ειναι η ethernet στο ups οπως και η τηλεφωνικη σε πολυπριζα ασφαλειας.το ποση ωρα κραταει η μπαταρια εξαρτατε το Ups που θα παρεις και το φορτο.στην apc σου λεει για καθε μοντελο ποση ωρα θα βγαλει με το χ φορτο πανω.καποια Ups παιρνουν και εξτρα μπαταριες αλλα πολλα λεφτα μετα. 'Οχι δνε κατάλαβες ακριβώς. Ας υποθέσουμε ότι οι συσκευές σου έχουν συνολική μέγιστη ισχύς 700 watt σύνολο . Τότε θες ένα ups 1400VA για να μπορεί να σηκώσει 700 watt και να υπάρχει ίσως και ένα περιθώριο ακόμα . Το πόσο θα σου κρατάει το ups εξαρτάται απο τα Ah των μπαταριών και την συνολική κατανάλωση των συσκευών . Πολύ χοντρικά ένα UPS 1400 VA πιστεύω ότι θα σου δίνει μια αυτονομία τουλάχιστον 10 λεπτά στην περίπτωση σου . Μπορεί και πολύ περισσότερο . Είναι εντελώς εμπειρικά αυτό που σου πα . Τα UPS τα μετράνε σε VA οι κατασκευαστές . Κάποιοι όμως δίνουν και τα watt που μπορούν να αποδώσουν . Αν δεν αναγράφει WATT αλλα μόνο VA τότε ο εμπειρικός κανόνας λέει ότι τα WATT που μπορεί να δώσει το UPS είναι 0.5* VA(του ups) = WATT . Ο συντελεστής 0.5 ανάλογα την ποιότητα του UPS μπορεί να είναι και 0.6 (καμιά φορά το αναγράφουν οι κατασκευαστές αυτό) αλλά καλό είναι να βρίσκεις τα WATT με τον 0.5 συντελεστή . ναι πχ τα smart apc δινουν καλυτερο συντελεστη απο αλλα.επισης μπορει ενα μοντελο 1400 της μια εταιρειας να φοραει διαφορετικες μπαταριες απο ενα αλλο 1400 αλλης εταιρειας.
telistikos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 ειδα ενα Powertech UPS Line interactive 1500VA γυρω στα 90ε ειναι καλο?θα ηθελα ενα 1500 με etherneτ..ξερει κανεις καποιο καπου στα 100ε?
poulinos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Μην περιμενεις πολυ καλα Ups με 100 ευρω ειδικα οταν μιλαμε για 1500αρια.εγω προσωπικα πηγαινα και θα πηγαινα σε apc που ομως ειναι πιο ακριβα.μετα υπαρχουν και guard υπαρχουν και αλλες μαρκες βεβαια που επισης ειναι καλες αλλα δεν το εχω ψαξει.μια φορα πηρα guard μου βγηκε πολυ ενταξει.απο εκει και περα παντα επαιρνα apc.το πιο απλο που θα παιρνα θα ηταν αυτο http://www.skroutz.gr/s/6234034/APC-Back-UPS-1400VA-IEC.html
telistikos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό τι υποδοχές έχει πίσω για τα μηχανήματα; δεν είναι με υποδοχές σουκο;
poulinos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 οι υποδοχες ειναι Iec και μεσα δινει τετοια καλωδια.αν δεν φτανουν τα καλωδια ή αν θες να βαλεις συσκευες που δεν μπορουν να συνδεθουν με τετοιο καλωδιο τοτε παιρνεις με 4-5 ευρω ενα πολυπριζο schuko σε Iec. ενα τετοιο πχ http://www.websupplies.gr/el/product/39363137353236/ProductDetails.aspx η μπορεις να παρεις ενα κανονικο πολυπριζο να κοψεις το βυσμα και να βαλεις Iec βυσμα που κανει ενα ευρω.επισης καποια apc εδιναν μεσα Iec βυσμα ασχετα με τα Iec Καλωδια.καποια Ups βγαινουν και σε εκδοση schuko.προτιμω τα Iec και συνηθως ειναι πιο φτηνα κιολας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα