Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατι ριχνει το γενικο?πρωτη φορα το ακουω.στα Pc γενικα το θεμα ειναι ο δισκος κατα κυριο   λογο.ενταξει καποιοι βαζουν ssd αλλα οταν χαλας πχ για ενα Pc 700-800 ευρω καλο ειναι να εχει ενα Ups.απλα οχι μαρκες καψε με οπως τα tuvlo-x που μονο Ups δεν ειναι

Αυτό κάνει ο επιτηρητής τάσης . Μπαίνει στον κεντρικό πίνακα και επιτηρεί την τάση . Μόλις η τάση ξεφύγει απο το σωστο εύρος ρίχνει τον γενικό και κόβει την ηλεκτροδότηση. Όταν ομαλοποιηθεί η τάση σηκώνει αυτόματα τον γενικό (με μια χρονοκαθυστέρηση βέβαια επίτηδες) .

http://www.kafkas.gr/proionta/yliko-ragas/elenchos/epitirites-ragas/epitirites-tasis/hager-monofasikos-epithp-tashs-eu102_96612/

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτό κάνει ο επιτηρητής τάσης . Μπαίνει στον κεντρικό πίνακα και επιτηρεί την τάση . Μόλις η τάση ξεφύγει απο το σωστο εύρος ρίχνει τον γενικό και κόβει την ηλεκτροδότηση. Όταν ομαλοποιηθεί η τάση σηκώνει αυτόματα τον γενικό (με μια χρονοκαθυστέρηση βέβαια επίτηδες) .

http://www.kafkas.gr/proionta/yliko-ragas/elenchos/epitirites-ragas/epitirites-tasis/hager-monofasikos-epithp-tashs-eu102_96612/

λαθος δικο μου.λες για επιτηρητη τασης σε πινακα.εμεις λεγαμε για σταθεροποιητη τασης

http://www.skroutz.gr/c/1938/Voltage-Regulator.html?from=catspan&keyphrase=%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82

σαν συσκευη .για αυτο κολλησα και λεω γιατι πεφτει ο γενικος.ναι να ριχνει τον γενικο παλι δεν ειναι οτι καλυτερο για τo pc.σε συνδυασμο με Ups ναι ειναι μια πρωτη προστασια αλλα για μονο του ναι μεν θα σε γλυτωσει απο τα μεγαλα peaks αλλα δεν ξερω μην παρεις κανα δισκο στα χερια

• Like 1
Δημοσ.

λαθος δικο μου.λες για επιτηρητη τασης σε πινακα.εμεις λεγαμε για σταθεροποιητη τασης

http://www.skroutz.gr/c/1938/Voltage-Regulator.html?from=catspan&keyphrase=%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82

σαν συσκευη .για αυτο κολλησα και λεω γιατι πεφτει ο γενικος.ναι να ριχνει τον γενικο παλι δεν ειναι οτι καλυτερο για τo pc.σε συνδυασμο με Ups ναι ειναι μια πρωτη προστασια αλλα για μονο του ναι μεν θα σε γλυτωσει απο τα μεγαλα peaks αλλα δεν ξερω μην παρεις κανα δισκο στα χερια

Eγώ πάντως αν και καταλαβαίνω τί εστί τάση ζω επικίνδυνα με το pc μου έχοντας μόνο ενα πολύμπριζο σε pc που κόστισε 1300 ευρώ προ 4ετίας :P

Πριν μήνες έζησα απανωτές διακοπές ρεύματος ( να καίγονται οι ασφάλειες του υποσταθμού ανά μισή ή μια ώρα και να τρέχουν πέρα δώθε οι τεχνικοί να κουμπώνουνε νέες ασφάλειες 3 ξημερώματα και να τους τις καίει με το που πάνε να φύγουν) και αστάθειες τάσης μιας  και για κανα μήνα είχαμε θέμα με τον υποσταθμό της περιοχής και τα υπόγεια καλώδια . Το apc πολύμπριζο τα έφτυσε τελικά !

Δημοσ.

αφου χαλασες μονο αυτο και τιποτα αλλο μια χαρα εισαι.σε ακριβο Pc ειχα ενα smart 1500 Και ενα smart 1000.πλεον λογω Laptop απλα ενα πολυπριζο apc performance. 

τωρα αν σου κατσει χοντρη βλαβη ή κανας κεραυνος εκει δεν ξερω αν θα σε σωσει τιποτα :P

lifetime εχει και το apc πολυπριζο οποτε μια χαρα.

Δημοσ.

αφου χαλασες μονο αυτο και τιποτα αλλο μια χαρα εισαι.σε ακριβο Pc ειχα ενα smart 1500 Και ενα smart 1000.πλεον λογω Laptop απλα ενα πολυπριζο apc performance. 

τωρα αν σου κατσει χοντρη βλαβη ή κανας κεραυνος εκει δεν ξερω αν θα σε σωσει τιποτα :P

Σε κεραυνό μην το ψάχνεις . Απόλυτη προστασία δεν υπάρχει και αυτά που πρέπει να μπουν στον κεντρικό πίνακα για να σου προσφέρουν την μέγιστη προστασία κάνουν πολλά λεφτά !

Δημοσ.

ε ναι Online ups και διαφορα που μπαινουν στον πινακα ειναι αρκετα ακριβα .ακουγα κατι 4ψηφια νουμερα.αλλο τοσο αν εχει και τριφασικο ο αλλος.

• Like 1
Δημοσ.

εγω εχω θεα με τους κεραυνους εδω που ειμαι εχω ups δεν ειχα θεμα με το ηλεκτρικο ρευμα αλλα οσες φορες μου ακηκε κατι ηταν απο κεραυνο  που περασε απο την τηλεφωνικη γραμμη. τωρα ευτυχως προστατευω και αυτη. παντως σε ξενα φορουμ που διαβαζω αμερικη πχ εκει δεν εχουν θεμα με κεραυνους γιατι ομως επειδη εχουν υπογεια τα καλωδια?

Δημοσ.

εγω εχω θεα με τους κεραυνους εδω που ειμαι εχω ups δεν ειχα θεμα με το ηλεκτρικο ρευμα αλλα οσες φορες μου ακηκε κατι ηταν απο κεραυνο  που περασε απο την τηλεφωνικη γραμμη. τωρα ευτυχως προστατευω και αυτη. παντως σε ξενα φορουμ που διαβαζω αμερικη πχ εκει δεν εχουν θεμα με κεραυνους γιατι ομως επειδη εχουν υπογεια τα καλωδια?

ναι δυστυχως θελει προσοχη και με την τηλεφωνικη γραμμη.μπορει και απο εκει να περασει υψηλα ταση και πολυς κοσμος δεν το σκεφτεται αυτο.συνηθως καιει για πλακα ρουτερ και συνηθως καιει και ethernet σε motherboard.πολλα ups και πολλα πολυπριζα ασφαλειας εχουν πλεον και υποδοχη για τηλεφωνικη γραμμη/ethernet.

τωρα για την αμερικη σιγουρα οτι ειναι υπογεια τα καλωδια ειναι ενα μεγαλο καλο αντιθετα με εδω που εχουμε πολλα εναερια οχι μονο σε ρευμα αλλα και σε τηλεφωνικα.τωρα απο εκει και περα μπορει να ειναι καλυτερα οργανωμενοι.πχ παραπανω αλεξικεραυνα σε σωστα τοποθετημενα σημεια οπως και ενδεχομενως μπορει και στο δικτυο να εχουν βαλει τιποτα που να προστατευει απο τετοια φαινομενα.και επειδη αμερικη γενικως εχουν διαφορα απο τυφωνες πολλες φορες μεχρι δεν ξερω τι ισως για αυτο η παραπανω προστασια για να μην εχουν πολλα προβληματα ή μαλλον να εχουν οσο το δυνατον λιγοτερα.

Δημοσ.

εκτος απο apc τι αλλες μαρκες αξιζουν; (σε πιο οικονομικα  επιπεδα)

ξαχνω ups με 650va και schuko 60€-70€ max 

Μα της apc έχει 82 ευρώ (χωρίς μεταφορικά). Θεωρώ δεν είναι μεγάλη διαφορ'α από τα χρήματα που δίνεις.

Δημοσ.

Μα της apc έχει 82 ευρώ (χωρίς μεταφορικά). Θεωρώ δεν είναι μεγάλη διαφορ'α από τα χρήματα που δίνεις.

επειδη θα παρω δυο ups για να αντικαταστησω κατι σαπια που εχω και δε βγαινω για παραπανω απο τα 140€.

Δημοσ.

επειδη θα παρω δυο ups για να αντικαταστησω κατι σαπια που εχω και δε βγαινω για παραπανω απο τα 140€.

Για μένα APC τοπ . Εναλλακτικά EATON ίσως και KEBO αλλά σε 650 VA  η APC στο skroutz είναι η φθηνότερη απο τις επώνυμες. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις της ΤΟΠ εταιρίας σε αυτό το τομέα

• Like 1
Δημοσ.

εκτος απο apc τι αλλες μαρκες αξιζουν; (σε πιο οικονομικα  επιπεδα)

ξαχνω ups με 650va και schuko 60€-70€ max 

guard πχ αλλα για μενα μαζεψε τα παραπανω λεφτα και παρε πιο μετα το δευτερο.εκτος αν μπορεις να παρεις ενα πιο μεγαλο για ολα μαζι αν ειναι κοντα αυτα που θες να βαλεις πανω.

+1

Για μένα APC τοπ . Εναλλακτικά EATON ίσως και KEBO αλλά σε 650 VA  η APC στο skroutz είναι η φθηνότερη απο τις επώνυμες. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις της ΤΟΠ εταιρίας σε αυτό το τομέα

και εχει και next day replacement αμα εχει θεμα.σε after sales και warranty issues τα σπαει.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

να κάνω και εγώ μια ερώτηση για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Αφού εκανα την αναβάθμιση μου ψάχνω ενα UPS με σταθεροποιητή τάσης ώστε να προστατέψω όσο μπορώ τους δίσκους μου ( γιατί τους έχω και πολλούς  :-D ).

Πάνω θα πέφτει μονο το pc.

θέλω να κάνω μια καλή αγορά να μου κρατήσει μερικά χρόνια.

Το ταβάνι μου είναι στα 300-350 ευρά.

Το pc είναι αυτό τις υπογραφής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

να κάνω και εγώ μια ερώτηση για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Αφού εκανα την αναβάθμιση μου ψάχνω ενα UPS με σταθεροποιητή τάσης ώστε να προστατέψω όσο μπορώ τους δίσκους μου ( γιατί τους έχω και πολλούς  :-D ).

Πάνω θα πέφτει μονο το pc.

θέλω να κάνω μια καλή αγορά να μου κρατήσει μερικά χρόνια.

Το ταβάνι μου είναι στα 300-350 ευρά.

Το pc είναι αυτό τις υπογραφής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τα παρακάτω apc θα σε καλύψουν άνετα με λιγότερα χρήματα από αυτά που διαθέτεις.

http://www.e-shop.gr/apc-back-ups-pro-br900g-gr-900va-schuko-p-PER.664137

http://www.e-shop.gr/apc-bx950u-gr-back-ups-950va-480w-230v-avr-4-schuko-sockets-p-PER.664348

Δες αντίστοιχες τμές και στο skroutz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...