Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

poulinos απο τοτε που ανεφερες εδω τo apc performance εχει ξεπολυησει στο skroutz δεν υπαρχει σχεδον πουθενα πρεπει να παρεις ποσοστα εγω  εξαιτιας σου πηρα 4 :-D

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

poulinos απο τοτε που ανεφερες εδω τo apc performance εχει ξεπολυησει στο skroutz δεν υπαρχει σχεδον πουθενα πρεπει να παρεις ποσοστα εγω  εξαιτιας σου πηρα 4 :-D

κρυβε λογια.θα νομιζει κανεις οτι περνω ποσοστα απο την apc ή οτι δουλευω εκει και την promotarw:P

θα πω στην apc οτι θελω προιοντα για testing με αιτιολογια σας ανεβασα τις πωλησεις.(ελατε να δειτε το θεμα)

Περα απο την πλακα ενταξει ειναι πολυ καλα.η τιμη ποναει πιο πολυ στα Ups παρα στα πολυπριζα αλλα αξιζει.δυσκολα βλεπεις χαλασμενο apc και ειναι και πολυ καλο το after sales σε θεματα εγγυησης.αν εισαι εκτος εγγυησης εκει το πιο πιθανο αν ειναι καποιο απλο μοντελο να μην στο φτιαξουν οσο θυμαμαι απο καποιο θεμα που ειχε ανοιχτει.οτι κοινως παρε αλλο.

Δημοσ.

το καλο απλα λιγο περιττο ειναι οτι σε μεγαλη βυθιση λογω του avr θα του στρωσει αρκετα το ρευμα αντιθετα με εναν σταθεροποιητη τασης.

Το ίδιο πράγμα λες σε ελληνικά και αγγλικά . Automatic voltage regulator  = αυτόματος σταθεροποιητής τάσης 

Δεν ξέρω αν μπερδεύτηκες δεν μιλάω για πολύμπριζα ασφαλείας . 

Περα απο την πλακα ενταξει ειναι πολυ καλα.η τιμη ποναει πιο πολυ στα Ups παρα στα πολυπριζα αλλα αξιζει.δυσκολα βλεπεις χαλασμενο apc και ειναι και πολυ καλο το after sales σε θεματα εγγυησης.αν εισαι εκτος εγγυησης εκει το πιο πιθανο αν ειναι καποιο απλο μοντελο να μην στο φτιαξουν οσο θυμαμαι απο καποιο θεμα που ειχε ανοιχτει.οτι κοινως παρε αλλο.

To after sales τους τουλάχιστον με πρόβλημα σε πολύμπριζο που είχα είναι υποδειγματικό . 

Άμεση αλλαγή πολύμπριζου 7 ετίας αν θυμάμαι καλά   . Αποστολή με DHL express  και μου στείλανε το καινούριο τους μοντέλο .  Δεν ζήτησαν καν να δουν το παλιό να το ελέγξουν. Μόνο με παρακάλεσαν να το πετάξω στην ανακύκλωση και να σεβαστώ το περιβάλλον !!! 

Δημοσ.

Το ίδιο πράγμα λες σε ελληνικά και αγγλικά . Automatic voltage regulator  = αυτόματος σταθεροποιητής τάσης 

Δεν ξέρω αν μπερδεύτηκες δεν μιλάω για πολύμπριζα ασφαλείας . 

για αυτα λες apc voltage regulators.απλα οταν το ρευμα πεσει πολυ χαμηλα το avr δεν μπορει να κανει την διορθωση που θα κανει ενα Ups>δηλαδη το Ups μπορει να δωσει απο μπαταρια αν πεσει πολυ χαμηλα ή αν χρειαστει να boostarei ενω ο σταθεροποιητης τασης σε πολυ χαμηλη ταση απλα δεν θα δωσει το σωστο ρευμα στην εξοδο.

ελπιζω να εγινα πιο αναλυτικος.δηλαδη αν το ρευμα παει 130 volt το Ups ειτε θα δωσει απο μπαταρια ειτε κανει boost για ναβγει σωστο το ρευμα.ο σταθεροποιητης αν παει 130 πως θα συμπεριφερθει με το avr μονο και χωρις την μπαταρια.?

στο Post πιο πανω επρεπε να γραψω avr + battery

To after sales τους τουλάχιστον με πρόβλημα σε πολύμπριζο που είχα είναι υποδειγματικό . 

Άμεση αλλαγή πολύμπριζου 7 ετίας αν θυμάμαι καλά   . Αποστολή με DHL express  και μου στείλανε το καινούριο τους μοντέλο . 

τα πολυπριζα Lifetime οποτε στο αλλαζουν χωρις πολλα πολλα.στο Ups αν ειναι εγγυηση παλι στο αλλαζουν με αλλο κατευθειαν με παραδωση σε σενα και απλα το αλλο το παιρνουν πισω.απλα εκτος εγγυησης νομιζω οτι για τα μικρα Ups δεν κανουν επισκευες.

(ειχε αναφερθει σε ενα θεμα απο καποιον που εψαχνε service εκτος εγγυησης.δεν το ξερω αν ισχυει(μπορει να εχει αλλαξει κατι) και  δεν ξερω αν συμφερει επισκευη)

Δημοσ.

για αυτα λες apc voltage regulators.απλα οταν το ρευμα πεσει πολυ χαμηλα το avr δεν μπορει να κανει την διορθωση που θα κανει ενα Ups>δηλαδη το Ups μπορει να δωσει απο μπαταρια αν πεσει πολυ χαμηλα ή αν χρειαστει να boostarei ενω ο σταθεροποιητης τασης σε πολυ χαμηλη ταση απλα δεν θα δωσει το σωστο ρευμα στην εξοδο.

ελπιζω να εγινα πιο αναλυτικος.δηλαδη αν το ρευμα παει 130 volt το Ups ειτε θα δωσει απο μπαταρια ειτε κανει boost για ναβγει σωστο το ρευμα.ο σταθεροποιητης αν παει 130 πως θα συμπεριφερθει με το avr μονο και χωρις την μπαταρια.?

στο Post πιο πανω επρεπε να γραψω avr + battery

Nαι οκ ! Οι σταθεροποιητές έχουν ένα εύρος τάσης που μπορούν να διορθώσουν ανάλογα το μοντέλο. Εχεις δίκιο !!!

Δημοσ.

Και το προβλημα δεν ειναι να κλεισει η τηλεοραση.απλα δεν ξερω τι μπορει να παθει καποιο ηλεκτρονικο μερος της tv οταν δεν τροφοδοτειται με το σωστο ρευμα.δηλαδη απλα δεν θα λειτουργησει σωστα ή μπορει να του κανει καποια βλαβη?αυτο ας το πει καποιος που ξερει καλυτερα διοτι δεν το γνωριζω.

ρωτησα ατομο που ξερει και μου λεει ναι οτι σε μικρη ταση δηλαδη στο σημειο που η συσκευη παιζει δεν παιζει με την ταση που της δινεις οτι ναι υπαρχει περιπτωση να γινει ζημια στην συσκευη πχ τροφοδοτικο τηλεορασης.

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω. Θελω να βαλω κατι στον υπολογιστη που θα με προστατεψει απο αλλαγη της τασης δεν με αποσχολει αν γινει διακοπη και κλεισει ο υπολογιστης δηλαδη δεν θελω ups που θα εχω για πχ 10 λεπτα ρευμα.

Τι πρεπει να παρω;

Να γραψω και τι εχει ο υπολογιστης ισως βοηθαει

Τροφοδοτικο Antec edge 750W 80 plus gold full modular

Μητρικη Gigabyte Z97 soc force

Επεξεργαστης i7-4790k OC 4.6 Ghz

Καρτα γραφικων Sapphire Nitro R9 390 backplate edition

Μνημη Corsair 16GB DDR3 2400Mhz

Δισκος SSD Samsung 850 Pro 128GB

Δισκος Toshiba 2TB

Οπτικο μεσο LG Blu-ray εγραφης

Η οθονη ειναι μια LG 27αρα smart tv

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω. Θελω να βαλω κατι στον υπολογιστη που θα με προστατεψει απο αλλαγη της τασης δεν με αποσχολει αν γινει διακοπη και κλεισει ο υπολογιστης δηλαδη δεν θελω ups που θα εχω για πχ 10 λεπτα ρευμα.

Τι πρεπει να παρω;

Δισκος Toshiba 2TB

μερικά ποστ πιο πάνω να βλεπες ...  Σταθεροποιητή τάσης ! Πόσα VA δεν ξέρω ανάλογα της καταναλωσης του pc . Βασικά απο 1500 VA και πάνω εισαι μια χαρά καλυμμένος . Ενδεχομένως και ένας 1200 VA  θα σου κανε .

Επίσης υπάρχουν πολλές τεχνολογίες AVR .  SERVO , RELAY κτλ . Καθε μια μειονεκτήματα πλεονεκτήματα 

ΜΑΡΚΕΣ που συνιστώ KEBO VMARK AMARAD

Δημοσ.

Καλά αυτός είναι για περίπου 1300 watt τροφοδοτικο . Σου κάνει και σου παρακάνει . 

Ο τύπος του είναι relay . Κοίτα να δεις τώρα ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ relay και servo 

Οι γενικές διαφορές είναι:

O servo διορθώνει καλύτερα την τάση του δικτύου απο τον relay . 

Ο relay όμως έχει πιο γρήγορη απόκριση στην διόρθωση της τάσης .

Οι servo γενικά είναι πιο ευαίσθητοι και μπορεί να κολλήσουν και σε ακραίες περιπτώσεις να βγάλουν καπνό-φωτιά. 

Tώρα τι τύπο να παρεις ούτε εγώ βλέπω ξεκάθαρο νικητή. Αλλά κάποιος ηλεκτρονικός ή κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά μπορεί να σε κατατοπίσει . 

Δημοσ.

Τι πρεπει να παρω;

Δισκος Toshiba 2TB

και ενα τετοιο θα σου κανε που ειναι ομως ups.

http://www.skroutz.gr/s/6234034/APC-Back-UPS-1400VA-IEC.html

απλα τονιζω οτι ο σκληρος σου ο 2tb που ειναι μηχανικος απο διακοπη ρευματος επειδη η κεφαλη μπορει να μην παρκαρει στην σωστη θεση οτι μπορει  να  χαλασει.και επισης τα μειονεκτηματα του σταθεροποιητη αντιθετα με το ups στις χαμηλες τασεις τα εχουμε γραψει ενα δυο posts πιο πανω απο το ερωτημα σου.δηλαδη την συμπεριφορα του αν η ταση πεσει πολυ χαμηλα αντι να κοπει το ρευμα τελειως.

• Like 2
Δημοσ.

εγω θα σου προτεινα ups η μπαταρια που εχει προστατευει απο το να χαλασει καποιος σκληρος εμενα μου εχει τυχει σαββατο μεσημερι με μια στιγμιαια διακοπη ρευματος να παρω το σκληρο δισκο στο χερι

Δημοσ.

ο δισκος ειδικα ο μηχανικος ειναι το πιο ευκολο να χαλασει ακομα και σε διακοπη ρευματος.το θεμα ειναι τι θα γινει με την κεφαλη οταν κλεισει το ρευμα που μπορει να μην ειναι στο Parking position.ακομα και η λιγοτερη ταση μπορει να κανει τετοια θεματα.ενας που ηξερα ειχε Ups.δυο φορες το εβγαλε απο πανω επειδη ειχε καποιο θεμακαι τις δυο φορες πηραμε απο εναν 500αρη wd στο χερι.ηταν και γενικα παραξενη η περιοχη με τορ ευμα.

και τα αποτομα σκαμπανεβασματα επισης μπορει να ξεκανουν τον δισκο.με τους ssd λογω οτι δεν υπαρχουν μηχανικα μερη ειναι καλυτερα.

τοσα χρονια που ειχα Ups και περασαν απο τα χερια μου παρα πολλοι δισκοι wd(6 επαιζαν σε ενα μηχανημα(raid 0 /raid 1) δεν ειχα θεμα ναμου χτυπησει καποιος.και ειχα αλλαξει και διαφορα μοντελα κατα καιρους σαν αναβαθμιση.

ειχα βεβαια και σωστο τροφοδοτικο οπως και smart apc που εβγαζε sinewave.αλλα ατομα χωρις Ups καθε φορα μου χαλασε δισκος μου επαθε το αλλο το Pc κτλ.

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει και η λύση του επιτηρητή τάσης αλλά δεν λύνει το πρόβλημα με την κεφαλή ανάγνωσης του σκληρού που εξηγεί  ο poulinos . 
Άσε που δεν ενδείκνυται γενικά για περιοχές με συνεχόμενες μικροαστάθιες της τάσης μιας και κάθε λίγο και λιγάκι θα σου ρίχνει τον γενικό .Προστατεύει αλλά καταντά σπαστικό !

Δημοσ.

γιατι ριχνει το γενικο?πρωτη φορα το ακουω.στα Pc γενικα το θεμα ειναι ο δισκος κατα κυριο   λογο.ενταξει καποιοι βαζουν ssd αλλα οταν χαλας πχ για ενα Pc 700-800 ευρω καλο ειναι να εχει ενα Ups.απλα οχι μαρκες καψε με οπως τα tuvlo-x που μονο Ups δεν ειναι

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...