Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με pages

elvetia2005

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, προσφάτως αγόρασα ένα mac υπολογιστή.  Όλα τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούσα τα windows-office.  Η δουλειά μου απαιτεί την αποστολή προσφορών μέσω e-mail. Έχω ένα σκληρό με αρχεία word τα οποία τα διαβάζω κανονικά μέσω pages.  Η απορία είναι το εξής: ενώ γράφω την προσφορά μέσω pages, κατά την αποστολή επισυνάπτω το αρχείο, ο παραλήπτης λαμβάνει το μήνυμα αλλά δεν μπορεί να ανοίξει το συννημένο.  Ας με βοηθήσει κάποιος βήμα-βήμα, άμεσα γιατί μου είναι άκρως απαραίτητο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το pages ανοίγει doc/docx αλλά by default σώζει σε .pages το οποίο ανοίγει μόνο σε Mac. Πρέπει να επιλέξεις pdf ή word (αν θέλεις να μπορεί να επέμβει και ο άλλος στο αρχείο.)

Το pages ανοίγει doc/docx αλλά by default σώζει σε .pages το οποίο ανοίγει μόνο σε Mac. Πρέπει να επιλέξεις pdf ή word (αν θέλεις να μπορεί να επέμβει και ο άλλος στο αρχείο.)

αυτο φιλε μου πως θα το κανω?

απο που θα το επιλεξω?

Αν κάνεις "Share" μέσα απ' το pages και επιλέξεις "Mail" θα σου βγάλει ένα παράθυρο με 4 επιλογές. Διάλεξε το pdf αν θες ο παραλήπτης απλώς να το διαβάσει ή word αν θες να μπορεί να το επεξεργαστεί. Νομίζω όμως ότι είναι καλύτερα να κάνεις file>export>pdf ή Word και να το σώσεις στο desktop ώστε να μπορίς να το τσεκάρεις πριν το στείλεις. Αφού το στείλεις μπορείς να πετάξεις το pdf/Word αφού έχεις το pages και μπορείς να κάνεις ό,τι export θες ανά πάσα στιγμή.

• Like 2

συμφωνο, καλυτερσ φτιαξε το αρχειο σου με τις προσφρορες σε pages να ξεμπερδευεις, και καθε μια που στελνεις export σε pdf, για να μην εχεις θεματα με συμβατοτητες απο mac σε windows.

σε καποια αρχεια, ακομα και docx-xlsx κλπ και να τα σωσεις απο iwork, σε office κατι θα χαλασει σε μορφοποιηση.

συμφωνο, καλυτερσ φτιαξε το αρχειο σου με τις προσφρορες σε pages να ξεμπερδευεις, και καθε μια που στελνεις export σε pdf, για να μην εχεις θεματα με συμβατοτητες απο mac σε windows.

σε καποια αρχεια, ακομα και docx-xlsx κλπ και να τα σωσεις απο iwork, σε office κατι θα χαλασει σε μορφοποιηση.

υπαρχει θεμα ακομα και αν αγορασεις τα word για mac , ή το ολο μπερδεμα γινεται μονο απο pages

Μόνο με το Pages, που, όπως σου είπαν, εκ προεπιλογής αποθηκεύει τα αρχεία στο δικό του format (.pages) και όχι σε word format (.doc ή docx).

Το Word για Mac τα αρχεία που παράγει είναι ίδια με αυτά του Word για Windows, οπότε δε θα χρειάζεται να τα μετατρέπεις.

Ευχαριστω πολυ παιδες!!λογικα θα τα καταφερω.

οπως,ξερουμε καποιο προγραμμα για το πως μπορω να βαλω διαστασεις για φωτογραφια?

σμικρυνση-μεγενθυση?

και αν εχουμε καποιο καλο προγραμμα.

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας παιδες!!!

Φαντάζομαι ο,τι το Preview που έρχεται μαζί με τα mac θα σε βολέψει. Εγώ δεν χρησιμοποιώ κάποιο άλλο.

http://www.howtogeek.com/201638/use-your-macs-preview-app-to-crop-resize-rotate-and-edit-images/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...