Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συντομα θα παραλάβω εναν Xeon E5450 ,η μητρική στην οποια θα μπει ειναι η Asus P5K .

Kαπου διαβασα οτι μαλλον θα χρειαστει να βαλω καποιο modded bios .

Ψαχνοντας στο google βρηκα αυτο

Μπορει κάποιος να με διαβεβαιωσει οτι το modded bios που δινεται ειναι οκ ή να μου υποδειξει απο που μπορω να κατεβασω το σωστο .

Επισης στη σελιδα που προανεφερα εχει δυο εκδοσεις για τη μητρικη μου, μια απλή και την AHCI MOD

Αν βάλω την AHCI MOD πρεπει οπωσδηποτε να εχω ssd ή απλα θα ειναι οκ με τον hdd και σε περιπτωση που βαλω αργοτερα ssd θα μπορω να το βαλω σε AHCI .

Διοτι αν ισχυει το δευτερο προφανως ειναι καλυτερα να βαλω το AHCI MOD.

Δημοσ.

Επειδη έχω μια παραπλησια με τη δικιά σου(P5KC) και το έχω ψάξει και εγω με το modded bios με το AHCI. Πρέπει να έχεις ssd σε μερικούς δε "βλεπει" καν τους hdd.

Yποψιν ότι βάζεις το bios με δικη σου ευθύνη και ότι μπορει να σου αχρηστεψει τη μητρική.

Εγω δε θα το ρίσκαρα αν δεν είναι της asus το bios.

Δημοσ.

Ιδιο επεξεργαστή έχω σε άλλη μητρική.Aπό εδώ τα κατέβασα τα modded bios και είναι κομπλέ.

http://genius239239.myweb.hinet.net/771/

Σ'ευχαριστω πολυ ,γνωριζεις  μηπως αν βαλω το modded bios αν θα αναγνωριζει και τους κανονικους 775 σοκετ επεξεργαστες ή πλεον θα αναγνωριζει μονο τους xeon.

Επειδη έχω μια παραπλησια με τη δικιά σου(P5KC) και το έχω ψάξει και εγω με το modded bios με το AHCI. Πρέπει να έχεις ssd σε μερικούς δε "βλεπει" καν τους hdd.

Yποψιν ότι βάζεις το bios με δικη σου ευθύνη και ότι μπορει να σου αχρηστεψει τη μητρική.

Εγω δε θα το ρίσκαρα αν δεν είναι της asus το bios.

Εννοειται οτι με δικη μου ευθυνη θα βαλω το modded bios .

Σ'ευχαριστω πολυ .

Δημοσ.

Λογικά το μόνο που χρειάζεται αλλαγή είναι το microcode, να μπει δηλαδή υποστήριξη για τους 771.

Προσοχή βέβαια δεν βλάπτει.

Δημοσ.

Λογικά το μόνο που χρειάζεται αλλαγή είναι το microcode, να μπει δηλαδή υποστήριξη για τους 771.

Προσοχή βέβαια δεν βλάπτει.

Σ ευχαριστω πολυ αλλα επειδη δεν ειμαι τοσο σχετικος ,τι ειναι το microcode ;

Ειναι κατι που πρεπει να γινει ακομα κι αν φλασαρω modded bios ή στο modded bios ειναι ηδη αλλαγμενο το microcode;

Δημοσ.

Όχι φίλε μου εσύ δεν κάνεις τίποτα. Το modded BIOS περιέχει αυτό ακριβώς διαφορετικά δεν μπορεί να δει σωστά ή και καθόλου το CPU.

Είναι όπως πχ στο Z87 ήθελε BIOS update για να δει τους 4690 4790

• Like 1
Δημοσ.

Όχι φίλε μου εσύ δεν κάνεις τίποτα. Το modded BIOS περιέχει αυτό ακριβώς διαφορετικά δεν μπορεί να δει σωστά ή και καθόλου το CPU.

Είναι όπως πχ στο Z87 ήθελε BIOS update για να δει τους 4690 4790

Καταλαβα ,οποτε αν φλασαρω τωρα το bios θ'αναγνωριζει κανονικα τον τωρινο επεξεργαστη μου (E5300) απλα πλέον θ'αναγνωριζει και τους xeon

Δημοσ.

Καταλαβα ,οποτε αν φλασαρω τωρα το bios θ'αναγνωριζει κανονικα τον τωρινο επεξεργαστη μου (E5300) απλα πλέον θ'αναγνωριζει και τους xeon

Ετσι ακριβως.Είναι ψηλο random αν θα δουλέψει με τον xeon ή όχι χωρίς να έχεις βάλει το modded bios.Εμένα έμπαινε κανονικά στα windows αλλά είχε κολλημένη την συχνότητα στα 3ghz και δεν έπεφτε όπως πρέπει όταν ήταν idle.Πέρνα τα modded με τον επεξεργαστή που έχεις τώρα και όταν βάλεις τον xeon μπες στα bios και κάνε ένα clear cmos(load defaults).Το flash να το κάνεις με το utility του bios που είναι σίγουρο και όχι μέσα από τα windows γιατί υπάρχει κίνδυνος αν κάτι πάει στραβά.Καλοδούλευτος :)

Δημοσ.

Ετσι ακριβως.Είναι ψηλο random αν θα δουλέψει με τον xeon ή όχι χωρίς να έχεις βάλει το modded bios.Εμένα έμπαινε κανονικά στα windows αλλά είχε κολλημένη την συχνότητα στα 3ghz και δεν έπεφτε όπως πρέπει όταν ήταν idle.Πέρνα τα modded με τον επεξεργαστή που έχεις τώρα και όταν βάλεις τον xeon μπες στα bios και κάνε ένα clear cmos(load defaults).Το flash να το κάνεις με το utility του bios που είναι σίγουρο και όχι μέσα από τα windows γιατί υπάρχει κίνδυνος αν κάτι πάει στραβά.Καλοδούλευτος :)

Σ'ευχαριστω πολυ ,να εισαι καλα .

Δημοσ.

Βαλε το achi bios.Αυτο εχω εγω.Δεν επηρεαζονται καθολου οι δισκοι ide, αφου θα τους αφησεις σαν ide απο τις ρυθμισεις του bios.Aπλως ενεργοποιεις την επιλογη achi οταν βαλεις αργοτερα ssd.

Eγω εβαλα επεξεργαστη με το παλιο bios, clear cmos, μπηκα windows(θα δεις πολυ υψηλες θερμοκρασιες, οι οποιες ειναι πλασματικες)ολα o.k.Eπανεκινηση μπανεις στο bios και βαζεις το Mod bios.Μπαινεις  win.

Kαλο ειναι να κανεις και ενα clear cmos με το mod bios.

Δημοσ.

Βαλε το achi bios.Αυτο εχω εγω.Δεν επηρεαζονται καθολου οι δισκοι ide, αφου θα τους αφησεις σαν ide απο τις ρυθμισεις του bios.Aπλως ενεργοποιεις την επιλογη achi οταν βαλεις αργοτερα ssd.

Eγω εβαλα επεξεργαστη με το παλιο bios, clear cmos, μπηκα windows(θα δεις πολυ υψηλες θερμοκρασιες, οι οποιες ειναι πλασματικες)ολα o.k.Eπανεκινηση μπανεις στο bios και βαζεις το Mod bios.Μπαινεις  win.

Kαλο ειναι να κανεις και ενα clear cmos με το mod bios.

Η μητρικη σου ήταν ίδια με τη δικη μου (Asus P5K)?

Δημοσ.

Αsus P5K με χ5460

και το bios που φλασαρες ειναι απο τη σελιδα στο αρχικο μου πόστ?

Αν οχι μπορεις να πεις που βρηκες το modded bios με AHCI.

Ωστε να μη χρειαστει να ξαναφλασαρω σε περιπτωση που βαλω ssd

Δημοσ.

(θα δεις πολυ υψηλες θερμοκρασιες, οι οποιες ειναι πλασματικες)

Οντως τα hwmonitor κλπ έχουν λάθος τιμές για το tjmax σε αυτούς τους xeon και βγάζουν 15-20 βαθμούς πάνω από την πραγματικότητα.Μπορείς να τα ρυθμίσεις ή να βάλεις το Aida64 που έχει τις σωστές τιμές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...