Shiroe_shin Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα στο community, είμαι καινούργιος χρήστης εδώ αλλά έχω παρακολουθήσει ανά καιρούς πολλά ποστ σαν guest. Μετά από ενάμιση χρόνο 24αρα ADSL στον OTE απογοητεύτηκα λίγο διότι πίστευα σε αυτή και ας είναι από τους μεγαλύτερους κλέφτες ότι τουλάχιστον έχουν ένα μίνιμουμ επίπεδο ποιότητας και αξιοπρέπειας αλλά όχι. Είχα λοιπόν 24αρα και το σπίτι μου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο του ΟΤΕ (οχι κατάστημα εξυπηρέτησης, περισσότερο για Data Center θα μπορούσα να πω αλλά και πάλι μικρο για DC) τέλος πάντων λέω ρε παιδί μου τόσο κοντά δεν θα έχουν δικαιολογία να μου πουν να με κλειδώσουν ποιο κάτω. Το πρώτο καιρό όλα κομπλέ συγχρόνιζα στα 18down και σχεδόν 1Up με SNR Margin στα 10-12. Με τα λίγα με τα πολλά δεν άντεχα να βλέπω Line Attenuation 3.5-4.5 και εκανα παράπονα και κλασσικά ήρθαν μου είπαν ποιο το πρόβλημα η γραμμή είναι μια χαρά. Πριν λίγο καιρό ηταν το τελικό χτύπημα όπου κάνω upgrade firmware λέω μπας και φτιάξει και πέφτει στα 13.5-14Down 0.85Up. Αυτό έγινε 2 βδομάδες πριν και σήμερα μετέφερα τη γραμμή μου στη forthnet μιας που είχε και ένα Web Offer για το Double Play και έβαλα VDSL και πήρα το TG589vn v3. καλούτσικο φαίνεται για τσάμπα αλλά δεν με ενθουσιάζει κιόλας. Ύστερα από όλο αυτό το κείμενο η ερώτηση μου είναι αν θα έχω υψηλές ταχύτητες? Καταλαβαίνω τις αποκλίσεις 2-3% λόγω κτιρίου αλλά θυμάμαι γείτονας στον 3ο όροφο ήταν μια χαρά και εγώ είμαι στον 5ο, ξαναλέω Line Attenuation 3.5-4.5 και αυτό το κτίριο του ΟΤΕ ακριβώς απέναντι μου και ο καφάο στη γωνία. απο κάτω είναι και μια φώτο από το device info του ρουτερ του ΟΤΕ ακόμα (το ζτε, ο θεός να το κάνει ρουτερ). Υ.Γ. Οποιαδήποτε επιπλέον συμβουλή για την καινούργια σύνδεση και πόσο μάλλον tips για το TG589vn v3 είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες
makfil Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Τα κτίρια του ΟΤΕ που είναι ΑΚ (Αστικά Κέντρα), δηλαδή τα σημεία από τα οποία ξεκινούν τα δίκτυα που μεταφέρουν το τηλεφωνικό σήμα στους συνδρομητές κάθε περιοχής που εξυπηρετεί το ΑΚ, είναι μεγάλα και μπορείς να τα βρεις σ' αυτό το χάρτη, αν βρίσκεσαι στην Αττική. Το ΚΑΦΑΟΥ (KV) που βλέπεις είναι από τις νέες γκρι καμπίνες ή το παλιό μικρό; Η Forthnet δεν δίνει vdsl από KV αλλά από το ΑΚ και, επομένως, παίρνεις μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου και όχι μέσω οπτικής ίνας από το ΑΚ έως το KV. Πρέπει να ελέγξεις και την καλωδίωσή σου από το κουτί της πολυκατοικίας μέχρι το χώρο σου.
Shiroe_shin Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Θυμάμαι σχεδόν όλα τα KV ανανεώθηκαν με τα καινούργια πριν κάνα εξάμηνο. Όσο για τον έλεγχο της καλωδίωσης Χρειάζεται εξειδικευμένα εργαλεία για να διεξαχθεί ή είναι κάτι που μπορώ να βρω. Να επισημάνω πως γενικά πέρα από το θέμα το συγχρονισμού του ρουτερ μου στον ΟΤΕ ήταν ZTE αλλά πέρα από αυτό πριν το firmware upgrade επαιζα στo 7db SNR Margin με απόλυτη σταθερότητα και το ρουτερ το έκανα ρεσταρτ μόνο 1 φορά το μήνα και αν για αυτό υπέθεσα πως η καλωδίωση είναι σε καλή κατάσταση. Μέσα στο χώρο μου είχα φέρει ηλεκτρολόγο και άλλαξε τη κεντρική πρίζα τηλεφώνου που είναι κοντά στη πόρτα και τράβιξα rj-11 προστατευμένο γυρω γυρω όχι χυμα μέχρι το δωμάτιο μου (~10μ καλώδιο) και το τηλέφωνο είναι μέσα στο χολ στη κεντρική πρίζα. Ευχαριστώ!
makfil Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μπορείς να δοκιμάσεις με άλλο router, αν έχεις, για να δεις αν υπάρχει διαφορά ή κάτι έγινε με την αναβάθμιση αυτού που έχεις. Αν έχεις πρόσβαση στο κεντρικό κουτί της πολυκατοικίας, και ξέρεις ποιο είναι το ζευγάρι καλωδίων του διαμερίσματός σου, μπορείς να συνδέσεις εκεί το router και να δεις τις μετρήσεις. Από αυτές θα καταλάβεις αν υπάρχει διαφορά λόγω της καλωδίωσής σου.
Shiroe_shin Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς το μόνο έξτρα ρούτερ εκτός από το ΖΤΕ είναι το TG589vn v3 που πήρα σήμερα από τη forthnet και δεν ξέρω αν μπορεί να μπει στη θέση του άλλου. Όσο για το κουτί της πολυκατοικίας έχω πρόσβαση και ξέρω το ζευγάρι καλωδίων αλλά πως θα συνδέσω το ρούτερ μου εκεί πάνω ακριβώς? Από κάτω είναι ένα σημερινό speedtest και άμα προσέξεις το πως κολλάει στα πρώτα δευτερόλεπτα στα 14 και κάθετε σταθερά εκεί εμένα μου βρομάει λίγο δεν ξέρω [media=480x270]http://www.dailymotion.com/video/x3c3gt0_speedtest-adsl-24mbps_tech από http://www.dailymotion.com/f1410488153[/media] Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2015 από Shiroe_shin
makfil Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 1. Μιας και έβαλες τοποθεσία, το ΑΚ του Χολαργού βρίσκεται στην οδό Σαρανταπόρου 55. Χοντρικά, μπορείς να βρεις την απόστασή σου από το ΑΚ, έστω και σε ευθεία, αν και η όδευση από το ΑΚ στο χώρος σου είναι μεγαλύτερη στην πραγματικότητα. 2. Με το test μετριέται η ταχύτητα κατεβάσματος και ανεβάσματος για μερικά δεύτερα, για να βγει ο μέσος όρος. Λογικά, λοιπόν, η βελόνα παίζει στη διάρκεια κάθε φάσης γύρω στον αριθμό της αντίστοιχης ταχύτητας.
Shiroe_shin Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 1. Είμαι απέναντι από το ΑΚ η απόσταση από το κουτί της πολυκατοικίας μου ως εκεί σε ευθεία είναι κάτω από 30-40 μέτρα, οπότε χοντρικά υποθέτω η όδευση να είναι κάτω από 100μ. 2. Το ξέρω αυτό για αυτό και το κάνω αρκετές φορές τη μέρα ανά διάφορες ώρες και είναι σχεδόν πάντα τόσο, το μόνο που αλλάζει καμιά φορά είναι το 2ο δεκαδικό ψηφίο και στο Download και στο Upload. 3. Όσο για το κουτί που με ρώτησες, ξέρεις πως μπορώ να συνδέσω το ρούτερ μου εκεί πάνω? Υ.Γ. Ευχαριστώ για την βοήθεια σου και το ενδιαφέρον so far.
makfil Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Αφού βρίσκεται τόσο κοντά στο ΑΚ, δεν δικαιολογούνται οι ταχύτητες που βγάζεις. Κάτι συμβαίνει και πρέπει να το βρεις. Αφού γνωρίζεις το ζευγάρι που έρχεται στο διαμέρισμά σου, χρειάζεσαι ένα καλώδιο που στη μια άκρη θα έχει το γνωστό βύσμα που κουμπώνει στο router και στην άλλη άκρη δύο καλώδια που θα τα συνδέσεις στο ζευγάρι σου. Η δυσκολία βρίσκεται στο να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο καλώδια από το σύνολο που έχει το καλώδιο και το βύσμα.
Shiroe_shin Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Κάτι είχα καταλάβει τόσο καιρό αλλά λόγω σταθερότητας φοβήθηκα μη κάνω καμιά στραβή και το με κλειδώσουν ακόμη ποιο κάτω. Από το καλώδιο το rj-11 την μία πλευρά την έχω κουμπομένη στο ρουτερ και την άλλη θα την κόψω να ξεχωρίσω τα 2 καλώδια. So far so good, μετά πως θα ξέρω ποιο από τα δύο καλώδια να συνδέσω στο αντίστοιχο ζευγάρι καλωδίων του κουτιού? Cisco δεν κατέχω αλλά κάτι θυμάμαι από δίκτυα λογω σχολής. Επίσης κάτι χαζό, στο κουτί εγώ τη σύνδεση την κάνω πάνω στα 2 καλώδια που έχει μέσα το κουτί η στο ζευγάρι που ακουμπάνε αυτά τα καλώδια ?
makfil Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δεν χρειάζεται να χαλάσεις το καλώδιο που χρησιμοποιείς. Βρες ένα άλλο απ' αυτά που συνοδεύουν τα routers. Από το καλώδιο θα διαλέξεις είτε τα 2 ακριανά είτε τα δύο μεσαία. Στο κουτί χρειάζεται προσοχή να μην χαλάσεις τη σύνδεση άλλου διαμερίσματος. Συνήθως, η τηλεφωνική σύνδεση γίνεται πάνω σε ρεγκλέτα. Από τ μια πλευρά έρχεται το ζευγάρι του ΟΤΕ και από την άλλη φεύγει το ζευγάρι για το διαμέρισμα. Σε όποια από τις 2 πλευρές συνδέσεις το καλώδιο θα κάνεις δουλειά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Κρίμα πάντως που έβαλες Forthnet για ADSL ή VDSL σε περιοχή που υπάρχουν τα νέα KV του ΟΤΕ. Μπορούσες να πας Wind ή HOL αντί για ΟΤΕ και θα έπαιζες καρφωμένος στα 50 και από την στιγμή που είπες ότι το KV είναι κοντά και 100 μελλοντικά...
jkoukos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Φαντάζομαι σε αυτή την απόσταση καρφωμένος στα 50 θα είναι και με την Forthnet. Ενδέχεται να τον έχουν συνδεδεμένο ήδη στην καμπίνα και λόγω του κόφτη που βάζει σε αυτές ο ΟΤΕ (στις ADSL συνδέσεις) να παίζει στα 16,5Mbps. Θα άξιζε μια δοκιμή με την συσκευή της Forthnet στην γραμμή.
Shiroe_shin Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Φαντάζομαι σε αυτή την απόσταση καρφωμένος στα 50 θα είναι και με την Forthnet. Ενδέχεται να τον έχουν συνδεδεμένο ήδη στην καμπίνα και λόγω του κόφτη που βάζει σε αυτές ο ΟΤΕ (στις ADSL συνδέσεις) να παίζει στα 16,5Mbps. Θα άξιζε μια δοκιμή με την συσκευή της Forthnet στην γραμμή. Αυτό προσπαθώ αυτή τη στιγμή και συγγρώνησε στη γραμμή το ρουτερ αλλα δεν έχω ιντερνετ ενώ είναι αναμένο γιατι έχει default username k password (οχι του ρουτερ αλλα της γραμμης που στελνουν με sms παλια) και δεν ξερω πως να το αλλαξω. Αμα ξέρει κανεις για βοηθεια.
jkoukos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δες εδώ τις οδηγίες. Τι στοιχεία συγχρονισμού δείχνει σε ADSL και VDSL;
Shiroe_shin Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Το θέμα είναι οτι προσπαθώ να το συνδέσω ενω δεν εχει ενεργοποιηθει ακομα η Forthnet. στην ουσια ακομα ΟΤΕ εχω και μου αναβουνε ολα τα λαμπακια σωστα αλλα δε μπαινει ιντερνετ γιατι στο username kai password της adsl εχει τα default της forthnet ([email protected]) και τωρα που τα αλλαξα χαρης στο λινκ σου εκλεισε τελειως το λαμπακι Internet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα