skiabox Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Ψάχνω για αθόρυβη cooling base με λειτουργία ανάκλισης (πολλές σκάλες δηλαδή για ρύθμιση του ύψους του laptop) για 17άρι laptop. Καμιά ιδεά; Ευχαριστώ.
Euclides Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Φίλε μου, αν ψάξεις λίγο στα topics του Forum, θα βρεις το ίδιο θέμα που απαντά στο ερώτημά σου πάνω από 10 φορές. Δεν είναι και τίποτα υψηλή τεχνολογία. Ψάξε στις ιστοσελίδες των μαγαζιών που ψωνίζεις και διάλεξε μια με στάθμη θορύβου κάτω από 40 dB. Επίσης για να σου παρέχει ικανοποιητικό αέρα, θα πρέπει να έχει παροχή πάνω από 70 CFM. Αυτά είναι τα 2 πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μιας βάσης ψύξης. Αν περιμένεις από τον καθένα να σου πει την γνώμη του, θα μπλέξεις. Θα μπλέξεις γιατί η γνώμη του καθενός συνήθως εκφράζεται με όρους καθαρά υποκειμενικούς, όπως πρακτική, καλής ποιότητας, βολική, αθόρυβη, κλπ, που δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Μόνο τα νούμερα είναι αντικειμενικά. Και για καλή βάση, τα νούμερα είναι: παροχή πάνω από 70 CFM και στάθμη θορύβου κάτω από 40 dB. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2015 από Euclides
skiabox Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Καλή η θεωρία αλλά αυτή εδώ η βάση που χρησιμοποιώ τώρα (http://www.coolermaster.com/mobile/laptops_and_ultrabooks/notepal-ergostand-ii/) στο site λέει 15 - 21 dBA και δεν τολμώ καν να την ανοίξω (τόσο θόρυβο κάνει) οπότε χρησιμοποιώ εξωτερικό ανεμιστηράκι 80mm noctua και απλά την βάση την έχω για να σηκώνει το laptop.
Euclides Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Κόψε από ένα σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα (από αυτά τα παχιά, όχι τα λεπτά τα vetex) τέσσερα τεράγωνα κομμάτια 3χ3 cm2, και βάλε τα κάτω από τα ποδαράκια της βάσης, εκεί που αυτή πατά στο γραφείο σου. Θα δεις πόσο θα μειωθεί ο θόρυβος. Γιατί αυτό που ακούς δεν είναι θόρυβος από τους ανεμιστήρες, αλλά μεταφορά των κραδασμών στο έπιπλο. Δεν θα βρεις καμιά βάση στην αγορά με ικανοποιητικά στηρίγματα στην απορρόφηση των κραδασμών, εκτός και αν πας σε βάσεις με κόστος πάνω από 80€.
skiabox Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί από αυτό που γράφεις μιας και μέχρι τώρα τέτοιες επιφάνειες χρησιμοποιούσα μόνο κάτω από το πληκτρολόγιο για να μην προκαλεί θόρυβο πάνω στο γραφείο η πληκτρολόγησή μου.Θα δοκιμάσω αμέσως αυτό που λες και θα ποστάρω εντυπώσεις. Μιλάω για αυτές τις επιφάνειες Α4 που είναι λίγο χοντρές και πατιούνται (κάτι σαν γόμα). Λοιπόν δοκίμασα και έβαλα 5 τέτοια φύλα από κάτω + μια χοντρή πετσέτα σώματος και υπάρχει διαφορά όντως σε σχέση με το σκέτο γραφείο αλλά είναι ακόμα πολύ ενοχλητικός ο θόρυβος. Πιστεύεις ότι το σφουγγαράκι θα κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά από όλα αυτά;
Euclides Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Ένα σφουγγάρι που κάνει 0,5€ θα χαλάσεις.
skiabox Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Θα το δοκιμάσω ναι. Εσύ είδες διαφορά με το σφουγγαράκι;
Euclides Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Φίλε μου είμαι μηχανικός, και γνωρίζω αρκετά από στήριξη κινητήρων. Και ναι, έχω δει διαφορά με το σφουγγάρι όταν πειραματιζόμουν. Η δική μου βάση είναι ιδιοκατασκευή από plexiglass, με ρύθμιση των στροφών των ανεμιστήρων, με αφαιρούμενα και πλενόμενα φίλτρα αέρα (για να μην μπαίνει σκόνη στο laptop), αεροστεγής ώστε όλη η παροχή των ανεμιστήρων να περνά μέσα από το laptop, με αντικραδασμική στήριξη των ανεμιστήρων στη βάση (ιδιοκατασκευή με φύλλο καουτσούκ και ελατηριάκια), και με αντικραδασμικά ποδαράκια στήριξης της βάσης στο γραφείο σαν αυτά της φωτογραφίας. Μόνο τα υλικά για να την κατασκευάσω, κοστίσανε πάνω από 100€.
skiabox Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Για αυτό το υλικό τι λες; https://en.wikipedia.org/wiki/Sorbothane
Euclides Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Καλό υλικό, αλλά δεν θα το χαράμιζα για μια βάση. Σε ηχεία π.χ. θα το έβαζα.
skiabox Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Λοιπόν αγόρασα 4 σφουγγάρια (0,65 λεπτά) και τα έβαλα κάτω από τη βάση αλλά ο θόρυβος παραμένει. Οπότε παραμένω στην χρήση εξωτερικού 80άρη noctua και μάλιστα όχι full speed αλλά τροφοδοτημένο με 9v αντί για 12v.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα