AETOLOFITIS Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 εδω μπορουμε να συζηταμε για τις ddr4 μνημες. στις δικιες μου Corsair vengeance lpx 3333 τις εφτασα μεχρι 3466 και απο 16-18-18-36 σε 15-17-17-30 1Τ εκει ηθελε υπερβολικο ρευμα. κοντα στο 1.45. Ξερουμε ποιο ειναι το οριο που μπορουμε να δωσουμε? αξιζει να θυσιαστει λιγη συχνοτητα για καλυτερο CL? αν ναι, μεχρι ποσο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Ηδη έχεις πετύχει ένα αρκετά καλό o/c στις μνήμες σου. To 1.45 δέν είναι υπερβολικό και μάλιστα σε κάποιο πόστ τους (σε φόρουμ του εξωτερικού) εκπρόσωποι της Corsair είχαν γράψει ότι είναι αποδεκτό από την εταιρεία τους. Εχε υπόψιν ότι για bench και μόνο μπορείς να ανέβεις και υψηλότερα σε τάση. Ολα αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα που πιθανόν βλέπεις στο hwbot , είναι με τάση 1,65+++ Αν αξίζει να ρίξεις το CL έναντι του overall speed , είναι κάτι το οποίο πρέπει να δείς μόνος σου. Δοκιμάζεις και βλέπεις. Aida64 στο ένα χέρι (για να βλέπεις ποιά ρύθμιση σου δίνει μεγαλύτερο bandwidth) και XTU στο άλλο (για να βλέπεις άν η αύξηση σου δίνει και αποτέλεσμα σε σκόρ). Δέν είναι μόνο τα βασικά timings , αυτά που παίζουν ρόλο στις επιδόσεις των μνημών όμως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 σε ευχαριστω πολυ Τασο. ηδη κανω δοκιμες και ψαχνω να βρω οτιδηποτε μπορει να με βοηθησει ωστε να ανεβω. αφου εμαθα τωρα οτι το ρευμα για bench μπορει να ανεβει και υψηλοτερα ειμαι σιγουρος οτι μπορω να δωσω και αλλο και μου δινει περιθωρια. αυτο το cooler που ειχαν οι μνημες μεσα θα το κουμπωσω την επομενη φορα αφου θα παιξω με υψηλοτερο ρευμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Ηδη έχεις πετύχει ένα αρκετά καλό o/c στις μνήμες σου. To 1.45 δέν είναι υπερβολικό και μάλιστα σε κάποιο πόστ τους (σε φόρουμ του εξωτερικού) εκπρόσωποι της Corsair είχαν γράψει ότι είναι αποδεκτό από την εταιρεία τους. Εχε υπόψιν ότι για bench και μόνο μπορείς να ανέβεις και υψηλότερα σε τάση. Ολα αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα που πιθανόν βλέπεις στο hwbot , είναι με τάση 1,65+++ Αν αξίζει να ρίξεις το CL έναντι του overall speed , είναι κάτι το οποίο πρέπει να δείς μόνος σου. Δοκιμάζεις και βλέπεις. Aida64 στο ένα χέρι (για να βλέπεις ποιά ρύθμιση σου δίνει μεγαλύτερο bandwidth) και XTU στο άλλο (για να βλέπεις άν η αύξηση σου δίνει και αποτέλεσμα σε σκόρ). Δέν είναι μόνο τα βασικά timings , αυτά που παίζουν ρόλο στις επιδόσεις των μνημών όμως. +1 Θέλει αρκετό ψάξιμο εκτός των βασικών ρυθμίσεων Δεν διαφέρει κάτι από DDR3 κτλπ αρχίζεις το διάβασμα και δοκιμές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Το πιο σπαστικο ειναι οτι στην sabertooth δεν εχει κουμπι clear cmos Και καθε φορα που δεν πετυχαινει το oc πρεπει να βγαζω την μπαταρια ή οποια ειναι κατω απο ενα πλαστικο. το μονο αρνητικο σε αυτη την μητρηκη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Το πιο σπαστικο ειναι οτι στην sabertooth δεν εχει κουμπι clear cmos Και καθε φορα που δεν πετυχαινει το oc πρεπει να βγαζω την μπαταρια ή οποια ειναι κατω απο ενα πλαστικο. το μονο αρνητικο σε αυτη την μητρηκη. Την Sabertooth την επέλεξες για το look της ή τέλοσπάντων γιατί την έκανες κέφι. Ηξερες εξ'αρχής ότι δέν είναι overclocking series motherboard. Πιθανόν να δυσκολευτείς μετά τα 3466. Μετά από αυτό το mark , αρχίζουν τα ζόρια. Αν χρησιμοποιείς το mem tweakit , να ανεβάσεις φωτό από όλες τις καρτέλες του. (1α,2α,3α,4α timings). Δώσε βάση στο σωστό training των μνημών , γιατί είναι ΠΟΛΥ καθοριστικό στις επιδόσεις. Οτι είναι δυνατόν να γραφτεί public (και γνωρίζω) θα το έχεις. Αυτό σαν side note ... για να μήν κάνουμε τζάμπα μάγκα τον κάθε κοκοβιό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 οριστε απο το Mem tweakit οι καρτελες. ειμαι με τερμα ρυθμισεις. οτι και αν εχω δοκιμασει (cl ή συχνοτητα) μεχρι 1.48 δεν μπουταρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 ok Θα σου στείλω 1-2 πραγματάκια να κοιτάξεις. *Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιείς και το Asrock timing configurator , για να βλέπεις τα timings. Είναι πιό μαζεμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 ok Θα σου στείλω 1-2 πραγματάκια να κοιτάξεις. *Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιείς και το Asrock timing configurator , για να βλέπεις τα timings. Είναι πιό μαζεμένο. Και εγώ το asrock προτιμώ Ή sabertooth δεν έχει ούτε κουμπί memok; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 εχει mem ok με εχει πιασει γριπη και δεν μπορω να ασχοληθω με τις μνημες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teosard Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 μια βοήθεια παιδια έχω τις G.SKILL 16GB (2X8GB) DDR4 2666MHZ RIPJAWS V θέλω να τις κλοκαρω μέχρι τα 3200mhz μου κάνουν κάτι περίεργα μόλις τις πάω στα 3200 τα write και copy πέφτουν σε οποιαδήποτε timings και ρεύματα(ανέβηκα μέχρι 1.4v) Επίσης στα 3000mhz 15-15-15-35 1,35v μου βαζει errors to memtest αποτε αυτη την στιγμη τρεχω σε 3000mhz 17-18-18-36 1,2v 3000mhz 15-15-15-35 1,35v 3000mhz 17-18-18-36 1,2v 3200mhz 16-16-16-36 1,35v 3200mhz 17-18-18-36 1,35v Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 μια βοήθεια παιδια έχω τις G.SKILL 16GB (2X8GB) DDR4 2666MHZ RIPJAWS V θέλω να τις κλοκαρω μέχρι τα 3200mhz μου κάνουν κάτι περίεργα μόλις τις πάω στα 3200 τα write και copy πέφτουν σε οποιαδήποτε timings και ρεύματα(ανέβηκα μέχρι 1.4v) Δέν είναι θέμα τάσης. Πέφτουν οι επιδόσεις επειδή τις κλοκάρεις στο auto και χαλαρώνουν αυτόματα τα settings. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teosard Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 α ωραία κάπως καλύτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 α ωραία κάπως καλύτερα Screenshot 2015-11-06 11.29.12.png Αρκετά καλύτερα. Το tRAS να το κάνεις 28 Το tCWL να το κατεβάσεις στο 13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teosard Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Λοιπον έπαιξα με τις μνήμες και το καλύτερο που κατάφερα είναι με 3200mhz 16-17-17-36 cr1 1,30v έκανα μια κοπιά τα settings απο τις μνημες εδω αλλα 16-16-16-36 μου εβγαζε errors to mem test όποτε τις χαλαρωσα στα 17 Το tRAS και το tCWL αν τα πειράξω τώρα δεν μπουταρει οπότε πιστεύω είναι καλά. επίσης για 3333mhz που δοκίμασα δεν μπουταρει καν οπότε θα τις αφήσω εκει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα