Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να επεκτείνω το δίκτυο στο σπίτι, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες (για χρήση streaming κλπ), χωρίς να μπλέκω με καλώδια από το ένα μέρος του σπιτιού στο άλλο. Είδα ότι το powerline θεωρείται καλή λύση σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Θα επιθυμούσα να έχει 2 ethernet ports, ώστε στο ένα να συνδέσω το PC και στο άλλο να βάλω ένα παλιό router για να το χρησιμοποιήσω στην ουσία ως access point για άλλες συσκευές. Γίνεται αυτό, σωστά;

Θα ήθελα κάτι που να εξυπηρετεί τα παραπάνω και να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικό.

Έχω καταλήξει σε δύο περιπτώσεις και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Devolo dLAN 500 duo Starter Kit (52.90€)

TP-LINK TL-PA4020P Kit (59.90€)

Το δεύτερο, είναι Passthrough, που από ότι έχω καταλάβει μπορείς να συνδέσεις απευθείας πάνω στην πρίζα και να βάλεις πάνω του ένα πολυπριζο για τις υπόλοιπές συσκευές. Μειώνονται έτσι και πιθανές απώλειες στην ταχύτητα σε σχέση με ένα μη passthrough;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα! Το passthrough δεν βοηθάει την ταχύτητα, απλά σου δεν πηγαίνει μια πρίζα χαμένη, αφού μπορείς να συνδέσεις ότι θέλεις πάνω του. Όταν έψαχνα για να πάρω εγώ, είχα διαβάσει τα καλύτερα για τα devolo, αλλά λόγο μιας προσφοράς και γιατί ήθελα και wifi πήγα σε ένα μοντέλο της TP-LINK. Γενικά έμεινα ικανοποιημένος εκτός από ένα θεματάκι το οποίο λύθηκε.

• Like 1
Δημοσ.

Από ότι διάβασα όμως, υπάρχουν σίγουρα απώλειες αν συνδεθεί πάνω σε πολύπριζο. Οπότε με το Passthrough, μπορώ να συνδέσω τη συσκευή απευθείας πάνω στην πρίζα και πάνω στο powerlink να βάλω το πολύπριζο.

Έχει πέσει και η τιμή του TP-Link στο e-shop, οπότε ίσως πάω σε αυτό.

Θα μπορέσω όμως να βάλω στο δεύτερο port ένα καλώδιο και να το συνδέσω σε ένα router για να παίζει και wireless σαν access point;

Δημοσ.

Δεν το γνωρίζω αυτο. Πρωτού το πάρεις όμως, αν έχεις δεύτερο router, ίσως να μπορείς να το συνδέσεις ασύρματα στο πρώτο. Ψάξτο γιατί νομίζω γίνετε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Το έχω παραγγείλει ήδη οπότε θα το δω στην πράξη. Ασύρματα που προσπάθησα router με router, δεν τα είχα καταφέρει. Ενσύρματα όμως, μπόρεσα να τα συνδέσω μεταξύ τους και το 2ο έκανε κανονικά εκπομπή wifi σήματος. Ελπίζω κάτι τέτοιο να μπορεί να γίνει και με το powerline.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...