kleo1 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Έχω ένα αρχείο ήχου το οποίο προέρχεται απο ηχογράφηση του κινητού μου. Το αρχείο είναι mp4 (amrnb, 8000hz, 1ch). Αυτό που θέλω είναι απλά να αφαιρέσω ένα κομμάτι από τη μέση του αρχείου και να αποθηκεύσω το αποτέλεσμα χωρίς απώλειες. Υπάρχει τρόπος να γίνει με κάποιο λογισμικό; να μην απανασυμπιεστεί. Η ποιότητα ηχογράφησης είναι ήδη χαμηλή και αν κάνω πάλι συμπίεση το τελικό αποτέλεσμα θα είναι χάλια. Μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό;
jim_p Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Με το audacity και μετα το αποθηκευεις σαν wav...
kleo1 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Με τέτοιον τρόπο ξέρω. Απλά θέλω να είναι στην ίδια μορφή. (Mp4). Με λίγα λόγια, να μη φαίνεται ότι πειράχτηκε το αρχείο. Θεωρώ ότι δε γίνεται αλλά λέω μήπως κάνω λάθος και υπάρχει τρόπος. Πχ υπάρχει τρόπος να αυξήσεις την ένταση ενός αρχείου mp3/mp4 με το mp3gain χωρίς να συμπιεστεί πάλι. Μήπως υπάρχει κι εδώ κάτι;
jim_p Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Το wav ειναι η λυση αν δεν θες να χασεις σε ποιοτητα. Ειναι 100% ασυμπιεστο φορματ. Αν θες να το αποθηκευσεις σε mp3 πχ, μπορεις, απλα λογω συμπιεσης θα χασεις λιγο. Επισης, το ιδιο το προγραμμα εχει normalize για να αυξησεις την ενταση του ηχου. Παντως, αν θελει καποιος να δει αν πειραχτηκε, μπορει να το δει, κοιταζοντας πχ την ημερομηνια τροποποιησης του ή οτιδηποτε αλλο μπορει να αποθηκευτει στο ιδιο το αρχειο σαν metadata, πχ οτι δημιουργηθηκε απο το audacity. 1
warlock9_0 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 με το ffmpeg γίνεται αυτό που θες αλλά δεν έχω ιδέα πως παίζει σε windows με μια ματιά πάντως είδα αρκετούς mp4 splitter στο google, αλλά δεν έχω άποψη για κανένα, δε χάνεις να τους δοκιμάσεις
Georgc Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 το φορμα amr εχει ευρος συχνοτητας απο 200 εως 3400 hz,οποτε ακομα και σε mp3 96 kbps να δωσεις εξαγωγη στο προγραμμα επεξεργασιας δεν θα χασεις σε ποιοτητα.σε ηχογραφησεις ανω των 17 khz χωρις απωλειες εξαγεις σε flac,wav. μου κανει εντυπωση οτι εκανες εγγραφη βιντεο με mp4 και το καναλι ηχου σε amr.
darkdragon Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Το wav ειναι η λυση αν δεν θες να χασεις σε ποιοτητα. Ειναι 100% ασυμπιεστο φορματ. Αν θες να το αποθηκευσεις σε mp3 πχ, μπορεις, απλα λογω συμπιεσης θα χασεις λιγο. Επισης, το ιδιο το προγραμμα εχει normalize για να αυξησεις την ενταση του ηχου. Παντως, αν θελει καποιος να δει αν πειραχτηκε, μπορει να το δει, κοιταζοντας πχ την ημερομηνια τροποποιησης του ή οτιδηποτε αλλο μπορει να αποθηκευτει στο ιδιο το αρχειο σαν metadata, πχ οτι δημιουργηθηκε απο το audacity. Νομίζω μέσα από τα windows δεξί κλικ στο αρχείο που θέλεις να "αλλοιώσεις" ιδιότητες λεπτομέρειες κατάργηση ιδιοτήτων και προσωπικών πληροφοριών και λογικά τελειώνεις με τα metadata.
kleo1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 παιδιά δεν είναι βιντεο. είναι αρχείο ηχογράφησης το οποίο δημιουργήθηκε σε android phone. απλά κάπου στη μέση ακούγονται κάποια πράγματα τα οποία θέλω να κόψω, μερικά δευτερόλεπτα. επίσης το είδος του αρχείου μου δημιουργεί πρόβλημα διότι μερικοί converts που χρησιμοποιούσα πάντα, δε κάνουν την μετατροπή σε άλλο format. εντάξει αυτό δεν είναι πρόβλημα, βρήκα software γι αυτή τη δουλειά. θα δοκιμάσω μερικούς Mp4 splitters.. στη χειρότερη μετατροπή σε wav -> επεξεργασία -> μετατροπή σε acc/mp4/amr τα metadata δε με απασχολούν, αλλά τώρα που το λέτε, πως μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία δημιουργίας, εκτός απο το να αλλάξω την ημερομηνία του υπολογιστή μέχρι να κάνω την επεξεργασία
Georgc Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 οπως σου εγραψα παραπανω το ευρος του amr ειναι εως 4 περιπου khz. για να δεις οτι δεν θα χασεις σε ποιοτητα εκανα δοκιμη ενος αρχειου amr και εξαγωγη σε mp3 56 kbps! στο adobe audition cc 2015 αρα δεν υπαρχει λογος να κανεις εξαγωγη σε wav , flac ακομα και mp3 πανω απο 56 kbps.
kleo1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 επανέρχομαι. χρησιμοποίησα το audacity. έκανα τα κοψίματα που ήθελα και αποθήκευσα σε wav. έχει και επιλογή σε amr. ποιο το πρόβλημα τώρα. θέλω με κάποιο τρόπο να έχω σαν αποτέλεσμα ένα αρχείο amr σε container mp4. όπως ακριβώς δηλαδή στη φωτό που ανέβασα, το να συμπιέσω σε mp4 δεν είναι λύση διότι τότε το audio stream είναι aac. μόλις πρόσεξα ότι υπήρχε section για audio software
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα