anvasila Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημέρα καλημέρα,Είμαι προγραμματιστής σε μία εταιρία εδώ και 3 χρόνια και για τα πιο απαιτητικά site που έχουμε έως τώρα χρησιμοποιούσαμε Codeigniter. Εκπληκτικό framework, εύκολο, γρήγορο και με μικρό footprint. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όμως πλέον με το Codeigniter είναι τα παρακάτω:- Θεωρείτε πλέον out-dated. To codeigniter 3 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δεν φαίνεται να μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια τον ανταγωνισμό- Έχει χάσει αρκετά από την αίγλη και την δύναμη στο όνομά του(πελάτες που γνωρίζουν κάποια πράγματα παραπάνω θα προτιμούσαν για παράδειγμα Laravel από codeigniter).- Δεν θεωρείτε πλέον future proof(αφού το πανεπιστήμιο που το αγόρασε, δεν φαίνεται ότι τελικά είναι αποφασισμένο να κάνει την πλατφόρμα ανταγωνιστική)Έτσι αποφασίσαμε να πάμε σε κάτι διαφορετικό για τα μελλοντικά μας projects. Και εδώ έρχεται η ώρα της απόφασης ανάμεσα σε δύο frameworks(θα επιλέξουμε ένα, για να μην είναι το κάθε project σε διαφορετικό framework).-Laravel1) Εύκολη εκμάθηση(δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα)2) Νο1 Framework παγκοσμίως πλέον3) Εύκολα βρίσκεις νέο προγραμματιστή για Laravel4) Ταχύτερη υλοποίηση project-Symfony21) Δύσκολο στην εκμάθηση2) Παραμετροποιήσιμο, από την εγκατάστασή του κι όλας3) Μέσα στην 4άδα των top frameworks4) Δύσκολη εύρεση εργατικού δυναμικού(αλλά εύκολη εύρεση εργασίας για μένα :-P )5) Πιο αργό από Laravel και CodeIgniter για υλοποίηση projects6) ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Το Drupal 8(για μένα το top CMS για websites παγκοσμίως για σοβαρά sites και όχι wordpress-άκια) έχει φτιαχτεί σε Symfony, οπότε το κέρδος θα είναι διπλό από την επιλογή του(δημιουργία Drupal plugin κτλ)7) Το ίδιο το Laravel είναι βασισμένο σε Symfony8) Από 6-7 με κάνει να οδηγούμε στο συμπέρασμα ότι στο μέλλον θα γίνει το No1 Framework και το πιο δημοφιλές.Θα ήθελα να έχω την βοήθειά σας για τα παραπάνω και τις απόψεις σας σε αυτό μου το σταυροδρόμi Προσωπικά κλείνω προς Symfony2 (πιστεύω θα το καταλάβατε από τα παραπάνω) αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας μήπως μου ξεφεύγει κάτι. Επίσης για το (8) συγκεκριμένα τι πιστεύετε?Υ.Γ. Στην δουλεία μου χρησιμοποιώ τα παρακάτω:-Wordpress(φθηνά sites με μικρό κόστος και ελάχιστη έως μηδαμινή παραμετροποίηση)-Dupal (τα πιο απαιτητικά site που χρειάζονται custom-ιες και ένα άριστο διαχειριστικό) - I CAN'T W8 FOR DRUPAL 8 -Magento (e-shops)-Codeigniter (Web εφαρμογές με καθαρό κώδικα από το μηδέν) Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2015 από anvasila
antonisid Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Υπάρχει περίπτωση να μη καλύψει το Laravel τις απαιτήσεις των projects που έχετε, ώστε να σκέφτεσαι να πας σε Symfony? Δεν έχω δουλέψει με Symfony και ένας απ'τους λόγους είναι ότι δε μου χρειάζεται. Ασφαλώς είναι δυνατότερο framework αλλά απ την άλλη "less is more" που λένε κι εδώ πάνω... 1
groot Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Εφόσον δεν έχετε εμπειρία με άλλα, βλέπετε το Laravel για αρχή. Στα πολύπλοκα, θα δείτε τα πακέτα του (και πως οργανώνονται τα services του) και μετά πάτε σε Symfony εάν δείτε ότι το έχετε όντως ανάγκη.
nikos_90 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Το laravel θεωρω την πιο σωστη επιλογη σαν επόμενο framework. Δές λίγο και το cakePHP, εύκολο και αυτό και χρησιμοποιείται αρκετά στο εξωτερικό.
antonisid Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Το laravel θεωρω την πιο σωστη επιλογη σαν επόμενο framework. Δές λίγο και το cakePHP, εύκολο και αυτό και χρησιμοποιείται αρκετά στο εξωτερικό. Το να αφήσεις το Codeigniter επειδή είναι ξεπερασμένο για να μεταβείς σε CakePhp - που αυτό κι αν θεωρείται πλέον παλαιομοδίτικο framework - είναι μέγα λάθος για μένα. 1
anvasila Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το Laravel βλέπω δικαιώνετε σαν το πιο δημοφιλές framework. Το θέμα μου με Symfony2 είναι ότι και το Drupal 8 πλέον είναι σε Symfony2 με ότι συνεπάγεται αυτό. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς ότι εάν πάμε σε Symfony2 θα βελτιώσουμε ακόμα παραπάνω της υπηρεσίες μας σε Drupal. Διπλό κέρδος με λίγα λόγια. AntonisId: Δεν νομίζω ότι το Laravel θα μας απογοητεύσει, ή θα έρθει κάποιο project που δε θα μπορούμε να καλύψουμε. Το ίδιο όμως ισχύει και με το CodeIgniter. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και με αυτό. Το θέμα είναι με πιο από τα 3 θα βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και την απόδοσή μας περισσότερο. Το Drupal8 για μένα είναι που βάζει το Symfony στο παιχνίδι. Σε διαφορετική περίπτωση η Laravel θα ήτανε μονόδρομος. Δεν ξέρω εάν υπερβάλω κι εγώ για το πόσο σημαντικό είναι το Drupal τελικά. Η γνώμη μου είναι ότι θα κυριαρχήσει στο χώρο των CMS εξαφανίζοντας το Joomla για αρχή(το wordpress δεν τον θεωρώ ανταγωνιστή του Drupal μια και απευθύνετε σε site άλλου επιπέδου). GROOT: Δεν έχουμε την ευχέρεια να δοκιμάζουμε framework, για λόγου συντήρησης. Θα είναι πιο δύσκολο να συντηρούμε 3 framework στο μέλλον(Codeigniter,Laravel και εάν χρειαστεί και Symfony2). Άσε που δεν πιστεύω ότι εάν πάμε σε Laravel δε θα μπορέσει να μας καλύψει σε κάτι. Για CakePhp κι εγώ δε βλέπω το λόγο να αφήσω το Codeigniter μιας και κατά την γνώμη μου είναι στα ίδια επίπεδα και κουβαλάει τα ίδια προβλήματα πάνω κάτω με το codeigniter. 1
nikos_90 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Το να αφήσεις το Codeigniter επειδή είναι ξεπερασμένο για να μεταβείς σε CakePhp - που αυτό κι αν θεωρείται πλέον παλαιομοδίτικο framework - είναι μέγα λάθος για μένα. ναι συμφωνώ και εγω απλα όπως λέω και απο πάνω έχει αρκετή ζήτηση ακόμα
PavelX Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Εάν το κόβεις προς Symfony2 μπορείς κάλλιστα να ξεκινήσεις με Silex το οποίο είναι φτιαγμένο με components από Symfony2. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο Symfony2 component θέλεις και μπορείς να ξεκινήσεις ένα project πολύ γρήγορα (δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο setup). Εγώ αυτό χρησιμοποιώ και δεν έχει χρειαστεί να δουλέψω αποκλειστικά με Symfony2. Και στο μέλλον θα μπορείς να κάνεις πολύ πιο εύκολη την μετάβασή σου σε Symfony2 (εάν χρειαστεί).
antonisid Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 AntonisId: Δεν νομίζω ότι το Laravel θα μας απογοητεύσει, ή θα έρθει κάποιο project που δε θα μπορούμε να καλύψουμε. Το ίδιο όμως ισχύει και με το CodeIgniter. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και με αυτό. Το θέμα είναι με πιο από τα 3 θα βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και την απόδοσή μας περισσότερο. Το Drupal8 για μένα είναι που βάζει το Symfony στο παιχνίδι. Σε διαφορετική περίπτωση η Laravel θα ήτανε μονόδρομος. Δεν ξέρω εάν υπερβάλω κι εγώ για το πόσο σημαντικό είναι το Drupal τελικά. Η γνώμη μου είναι ότι θα κυριαρχήσει στο χώρο των CMS εξαφανίζοντας το Joomla για αρχή(το wordpress δεν τον θεωρώ ανταγωνιστή του Drupal μια και απευθύνετε σε site άλλου επιπέδου). Αν θες την άποψή μου, το κατά πόσο δυνατό είναι ένα cms εξαρτάται απ τον Developer. Μιας και είπες ότι το wordpress απευθύνεται σε sites άλλου επιπέδου (χωρίς να αμφιβάλλω ότι το Drupal έχει περισσότερες δυνατότητες) είναι λάθος. Προσωπικά κάνω συντήρηση σε ένα τουριστικό wordpress site με custom μηχανή κρατήσεων και αναζήτησης και με 300.000 επισκέπτες τον μήνα. Ως προγραμματιστής βλέπω μεν τα όρια του καθώς το wp έχει πολλά μειονεκτήματα, αλλά είναι 10 φορές καλύτερο απ την προηγούμενη έκδοση του site, βασισμένο σε Joomla. (που θεωρείται σοβαρό cms) Το κριτήριο με λίγα λόγια για την επιλογή cms ή framework είναι ποιό νομίζεις ότι μπορείς να χειριστείς πιο εύκολα , καθώς προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν οι τεχνικές σου δεξιότητες/ικανότητες και μετά οι δυνατότητες του Drupal/Wordpress - Symfony/Laravel. Αν νιώθεις εξοικειωμένος στο Drupal, τότε είναι ένα καλό επιχείρημα να επιλέξεις το Symfony. Μεταξύ Codeigniter και Laravel: Ναι θα σε καλύψουν και τα 2 στα projects σου αλλά η ζωή σου θα γίνει ευκολότερη με Laravel καθώς υποστηρίζει - Database migrations - Blade template engine - Composer για να μπορείς να ορίζεις τι χρειάζεται να περιέχει κάθε νέα εγκατάσταση μέσα από ένα Json file. - ORM model (Eloquent) - Είναι πιο "αντικειμενοστραφές" απ το Codeigniter 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα