Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,θέλω ένα ποντίκι να αντικαταστήσω το γερασμένο μου classic optical microsoft mouse.

Έχω αγοράσει - δουλέψει  logitech mx revolution, magic mouse, logitech ασύρματα ποντίκια μικρά για laptop και κανένα δεν με έχει ικανοποιήσει το πόσο ελαφρύ και ακριβές είναι το κλασσικό άσπρο ποντίκι της microsoft. 

Με ενδιαφέρει να είναι ακριβές γιατί την μισή μου δουλειά την κάνω στο photoshop με τα sliders κ.λ.π.

Eπίσης επειδή δουλεύω πολλές ώρες και με πιάνει κάποιες φορές ο καρπός μου λόγω τενοντίτιδας.

Θα ήθελα τις προτάσεις σας,ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

γιατί δεν προτιμάτε την χρήση κάποιου wacom tablet? έχω το wacom intuos small και προσάρμοσα την επιφάνεια της οθόνης να αντιστοιχεί στην μικρότερη επιφάνεια στο wacom με αποτέλεσμα να κάνω κινήσεις μερικών εκατοστών/χιλιοστών και ο καρπός μου παραμένει ξεκούραστος ακόμα και μετά από πάρα πολλές ώρες edit. Η γραφίδα είναι πανάλαφρη και το wacom μου κόστισε μόνο 70ευρώ. Ακόμα και στο Lightroom όπου όλα είναι sliders η γραφίδα πλέον με βολεύει περισσότερο από το ποντίκι.

• Like 1
Δημοσ.

Γειά σου Άγγελε και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, έχω παίξει λίγο με ταμπλέτα αλλά μου φάνηκε αρκετά δύσκολη.Δεν ξέρω μήπως χρειάζεται αρκετό χρόνο για να προσαρμοστώ.Έχω και μικρό γραφείο. Γενικά έχω διαβάσει ότι βοηθάει πολύ και στην τενοντίτιδα.

Δημοσ.

Μια λύση θα μπορούσε να είναι ένα trackball. Μηδενικη Κίνηση καρπού αλλά δύσκολο για εμένα να το συνηθίσω.

Προσωπικά την λύση την βρήκα με ένα mouse pad με gel και ένα mouse με πολλά dpi για μέγιστη Κίνηση του κέρσορα με λίγη κινηση του καρπού

Δημοσ.

Έχεις κάποιο να προτείνεις σε ποντίκι με πολλά dpi,το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κάποιο κατάστημα να δοκιμάσω μερικά ποντίκια

και αναγκαστικά θα πάρω από εντυπώσεις άλλων χρηστών.

Δημοσ.

(sry για την πολυλογία)

ο πόνος στο χέρι είναι σχεδόν σίγουρο πως έχει να κάνει με λάθος θέση - πρέπει να δοκιμάσεις/ρυθμίσεις καλύτερα τις αποστάσεις μεταξύ της καρέκλας σου και του γραφείου και κυρίως το ύψος του καθενός, δοκιμάζοντας και βλέποντας

είμαι γενικά κατά της αγοράς ακριβών mouse για τους περισσότερους γιατί συνήθως δεν χρειάζονται και είτε πληρώνουν μάρκα είτε αισθητήρα που δεν χρησιμοποιούν σωστά είτε software δυνατότητες που μπορείς να έχεις και με freeware

αλλά αν νομίζεις πως θα σε βοηθήσει η ακρίβεια για το photoshop (ξέρω, έχει αυτό το θέμα με το antialiasing στα vector που πρέπει να πιάνεις το boundaries με το mouse ακόμη... έλεος) τότε θα πρεπε να κοιτάξεις για οπτικό αισθητήρα χωρίς επιτάγχυνση (απενεργοποιώντας και τις αντίστοιχες ρυθμίσεις στα windows)

έχω graphics tablet και στο θέμα ακρίβειας δεν θα σου είναι πιο εύκολο, εκτός αν πάρεις εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων που σημαίνει ότι μια μικρή διαφορά στην οθόνη σου, θα αντιπροσωπεύεται από μεγάλη διαδρομή στο tablet, πράγμα που θα το κάνει πολύ εύκολο - αλλά στις διαστάσεις που υποθέτω πως αρχίζει να γίνεται αυτό σε καλύτερο βαθμό από το mouse νομίζω πως μιλάμε για πολλά λεφτά

θα μπορούσες να το πλησιάσεις με zoom (δηλαδή το tablet να αντιπροσωπεύει μικρότερη περιοχή της οθόνης) αλλά αυτό λειτουργεί περιορισμένα και μάλλον δεν θα ήταν αρκετά λειτουργικό

με βάση αυτά, προσωπικά θα πήγαινα σε mouse μάρκας steelseries - δεν είναι φθηνά αλλά είναι λιτά, βολικά, λειτουργικά mouse με καλά τεχνικά χαραχτηριστικά με μειονέκτημα για μένα ότι για τόσα χρήματα δεν έχουν περισσότερα κουμπιά

απλά ψάξε λίγο ποια έχουν οπτικό αισθητήρα γιατί δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο να σου προτείνω

από εκεί και πέρα κοιτάς τι νομίζεις πως θα σε βολεύει και τι βάρος έχουν

τις άλλες μάρκες προσωπικά δεν θα τις κοιτούσα, πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια όλες οι άλλες γνωστές μάρκες παρουσιάζουν απαράδεκτα υψηλό αριθμό βλαβών σε στυλ τα φτιάχνουμε για να χαλάνε για να παίρνετε κι άλλα, έχω σχηματίσει ισοπεδωτικά κακή άποψη σχεδόν για όλους τους υπόλοιπους, και επιπλέον τα δίνουν και πανάκριβα - οπότε αν δεν πήγαινα σε steelseries τότε θα κοιτούσα στην αντίθετη κατεύθυνση, για κάτι πιο φτηνό από 'θνητές' μη gaming εταιρείες

Δημοσ.

Γειά σου φίλε μου,πολύ ωραία και αναλυτική απάντηση.Για το πόνο στο χέρι οφείλεται ότι και με το ίδιο χέρι κουβαλάω για πολλές ώρες τις βαριές μηχανές.Γενικότερα έχει βελτιωθεί το θέμα μου αλλά πάντα θέλω να προσέχω και να μην χρησιμοποιώ βαρύ ποντίκι.

Σκέψου ότι το τωρινό μου που με βολεύει ειναι 75 γραμμάρια ενώ το πολύ πιο ακριβές  logitech mx revolution είναι 200.Στα 200 γραμμάρια το νιώθω να με κουράζει πολύ πιο γρήγορα,

Με ταμπλέτα που δουλεύω μια μεσαία την έχω βάλει να λειτουργεί μόνο στο ένα μέρος της οθόνης ώστε να μην κάνω μεγάλες κινήσεις αλλά η ταμπλέτα είναι για πολύ λεπτομερής κινήσεις.Όταν θέλω να κάνω μαζικό γρήγορο editing θέλω ταχύτητα-ακρίβεια και ξεκούραστο - ελαφρύ ποντίκι.Σίγουρα την ακρίβεια την ταμπλέτα δεν την έχεις αλλά μου φαίνεται προς το παρόν δύσκολο 8 ώρες με την ταμπλέτα.

Γενικότερα πολλά κουμπιά δε χρειάζομαι γιατί κάνω την δουλειά με shortcut από το πληκτρολόγιο.

Αν βρείς χρόνο και όρεξη πρότεινε μου κάποιο γιατί βλέπω έχει πολλά και δεν έχω καμμία επαφή με τέτοια ποντίκια.

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...