Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Θα ήθελα την γνώμη σας ποιόν επεξεργαστή να επιλέξω από τους 2

Ο υπολογιστής είναι για δουλειά και χρειάζεται αρκετή μνήμη τουλάχιστον 16GB και αρκετή υπολογιστική ισχύ.

Αν επιλέξω τον 4790Κ έχω μία μνήμη DDR3 8GB και θα χρειαστώ άλλα 8GB, αν επιλέξω τον  6700K θα χρειαστώ 16GB DDR4

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ποιο οικονομικος ο 4790k προφανως. Απο πλευρας δυναμης ειτε για δουλεια ειτε για παιχνιδια ειτε για streaming Κλπ και οι δυο κυριολεκτικα ειναι τα ιδια πραγματα.

Το μονο θετικο του 6700κ ειναι οτι κανεις μεταβαση σε Ddr4 που μπορεις να τις κρατησεις για την επομενη αναβαθμιση οποτε γινει(θεωρητικα παντα).Ο δε 4790κ αξιζει γιατι  εχεις ηδη 8Gb και ειναι λιγο φθηνοτερο το σετακι και ουτως ή αλλως στην επομενη σου αναβαθμιση οποτε γινει θα αλλαξεις πλατφορμα ουτως ή αλλως. Αρα εν μερη μια η αλλη σου ερχεται.

Δημοσ.

o 6700K είναι ελάχιστα γρηγορότερος και οι 2 θα σε κρατήσουν για πολλά χρόνια (έχω έναν 2600Κ πενταετίας και ακόμη και τα σημερινά δεδομένα είναι "σφαιράτος").

Δίνω προβάδισμα στον 1151 6700Κ γιατί σύντομα το 1150 θα είναι παρελθόν και δεν θα ήταν σωστό να επενδύσεις σε μια πλατφόρμα που σε λίγους μήνες θα είναι παλιά. Μου έτυχε περίπτωση με Β75 (1155) chipset m/b που το αγόρασα όταν πρωτοξεκίνησαν οι 1150 και τώρα που χρειάζομαι την εγγύηση μου λένε ότι δεν υπάρχει ακριβώς το ίδιο , πρέπει να πάρω άλλη ανάλογη μητρική ή πιστωτικό. Γιατί να πάρεις μια μητρική που σε 2 χρόνια (εντός εγγύησης) δεν θα υπάρχει πουθενά?

Δημοσ.

o 6700K είναι ελάχιστα γρηγορότερος και οι 2 θα σε κρατήσουν για πολλά χρόνια (έχω έναν 2600Κ πενταετίας και ακόμη και τα σημερινά δεδομένα είναι "σφαιράτος").

Δίνω προβάδισμα στον 1151 6700Κ γιατί σύντομα το 1150 θα είναι παρελθόν και δεν θα ήταν σωστό να επενδύσεις σε μια πλατφόρμα που σε λίγους μήνες θα είναι παλιά. Μου έτυχε περίπτωση με Β75 (1155) chipset m/b που το αγόρασα όταν πρωτοξεκίνησαν οι 1150 και τώρα που χρειάζομαι την εγγύηση μου λένε ότι δεν υπάρχει ακριβώς το ίδιο , πρέπει να πάρω άλλη ανάλογη μητρική ή πιστωτικό. Γιατί να πάρεις μια μητρική που σε 2 χρόνια (εντός εγγύησης) δεν θα υπάρχει πουθενά?

Ουτως ή αλλως η intel εκτως των τελευταιων 1150 επεξεργαστων,καθε χρονο εβγαζε και διαφορετικα socket επεξεργαστων.Και επισης καλυτερα να σου κοπει πιστωτικο εκτως αν την ειχες αγορασει απο προσφορα.

Δημοσ.

βγαίνουμε εκτός θέματος (αν και δεν κάνουμε παντελώς άσχετη συζήτηση) , είχε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που χρειάζομαι και ΔΕΝ θέλω άλλη. Τεσπα , θα υποχρεωθώ να πάρω άλλη γιατί δεν έχω άλλη λύση. Δεν έχω πρόβλημα με τον προμηθευτή , ίσα-ίσα μου αφήνει επιλογή για "αντίστοιχη" ή πιστωτικό , το πρόβλημα μου είναι ότι δεν πουλιέται πλέον το συγκεκριμένο μοντέλο καινούρια.

Απλά προσωπικά προτιμώ όταν βγει μια καινούρια πλατφόρμα ΑΝ αγοράσω καινούριο μηχάνημα να μην αγοράζω την "παλιά" για να γλιτώσω 5 ή 10%.

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα ομως ειναι οτι και καινουργια πλατφορμα να αγορασεις αν σου τυχει αναλογο περιστατικο στο μελλον πχ καηκε η μητρικη μετα απο 2.5χρονια,τοτε παλι δεν θα υπαρχει για αλλαγη.

Και εγω αγορασα τοτε τον 4770κ αντι για 3770κ και αν μου παθει κατι η μητρικη μου στον υπολοιπο μισο περιπου χρονο που μου εχει μεινει απο την εγγυηση,αναγκαστικα πιστωτικο θα μου κοπει.

Δημοσ.

Θέλω πρωτα απ΄όλα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις

Κι εγω έχω πάθει περίπου αυτό που λέει ο φίλος Fulgore κάηκε η μητρική 1366 μετά από 2,5 περίπου χρόνια και δεν υπήρχε πουθενά να την αντικαταστήσω .

Τώρα για το θέμα μου αν η διαφορά είναι 100-120 Ευρώ αφού έχω και μια μνήμη ,φυσικά και θα προτιμήσω την καινούρια πλατφόρμα.

Ξέχασα να σας πω ότι έχω ήδη έναν υπολογιστή με 4790k από πέρυσι τον Οκτώβριο με μητρική Gigabyte z97 , 16GB μνήμη και κάρτα γραφικών της μητρικής αφού δεν με ενδιαφέρει κάτι το ιδιαίτερο στα γραφικά. Πραγματικά είμαι super ευχαριστημένος από την απόδοση και ειδικά από τις χαμηλές θερμοκρασίες όταν ο επεξεργαστής δουλεύει με πάνω από 80% , γιαυτό είμαι σ΄αυτό το δίλημμα φοβάμαι και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Δημοσ.

o 6700Κ έχει μικρότερο TDP , μικρότερη κατανάλωση ρεύματος άρα είναι και ποιο "κρύος"  

Πιό κρύος απ΄αυτόν με δύο αρχεία Excel 140mb το καθένα να υπολειτουργούν βέβαια το βλέπω λίγο δύσκολο. Σε ηρεμία ποτέ δεν μου έχει ανεβάσει ο 4790κ πάνω από 22c και με χρήση 80% δεν ξεπερνάει τους 45%. Αυτό με κάνει μόνο και μόνο να το σκέφτομαι. Τίποτα άλλο.

Οι θερμοκρασίες που αναφέρω είναι τον χειμώνα το καλοκαίρι είναι 20-25% μεγαλύτερες

post-71601-0-94934100-1446400908_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Θα ήθελα την γνώμη σας ποιόν επεξεργαστή να επιλέξω από τους 2

Ο υπολογιστής είναι για δουλειά και χρειάζεται αρκετή μνήμη τουλάχιστον 16GB και αρκετή υπολογιστική ισχύ.

Αν επιλέξω τον 4790Κ έχω μία μνήμη DDR3 8GB και θα χρειαστώ άλλα 8GB, αν επιλέξω τον  6700K θα χρειαστώ 16GB DDR4

Ευχαριστώ

Για μένα καλύτερα κοίτα τον 6700Κ μιας και είναι η πιο καινούργια σειρά της intel (καίνουργιο socket).Κατα τα άλλα παρόμοια απόδοση έχουν.Όταν θα ξεμείνει ο ένας από δύναμη το ίδιο θα ισχύει και για τον άλλον...

Δημοσ.

Για μένα καλύτερα κοίτα τον 6700Κ μιας και είναι η πιο καινούργια σειρά της intel (καίνουργιο socket).Κατα τα άλλα παρόμοια απόδοση έχουν.Όταν θα ξεμείνει ο ένας από δύναμη το ίδιο θα ισχύει και για τον άλλον...

Σ΄ευχαριστώ πολυ κι εσένα για την απάντηση.

Έχεις κάποια γνώμη για τις θερμοκρασίες του 6700Κ ???

Δημοσ.

Με aftermarket ψύκτρα που θα τον χειρίζεσαι (μιας και δεν περιλαμβάνει ψύκτρα μέσα στην συσκευασία)  μια χαρά θα είσαι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...