Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Κάνοντας έρευνα για την αγορά Mac, μου προκλήθηκαν πολλές απορίες.

1ον: Οι μπαταρίες των mac αφαιρούνται; Δηλαδή, όταν θα πάρω το macbook και θα τον χρησιμοποιώ στο σπίτι μόνο με ρεύμα, θα μπορώ να του την αφαιρέσω;

2ον: Κάτι έχω ακούσει για staingate (ή όπως αλλιώς λέγεται). Πόσο επικίνδυνο είναι να μου συμβεί κάτι τέτοιο και πως το αντιμετωπίζω;

3ον: Αναβαθμίσεις της ram, του ssd κτλ δέχονται;

4ον: Εκτυπώνουν σε όλους τους εκτυπωτές;

5ον: Αντέχουν στον χρόνο ή παθαίνουν βλάβες συχνά;

Αρκετές ερωτήσεις... Αν μπορούσατε να μου λύσετε θα χαιρόμουν πολύ!

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω για αυτά που ξέρω.
1) όχι δεν βγαινουν 2)δεν μπορείς να ξέρεις αν θα σου τύχει .... Εμένα μόλος μου έτυχε σε εργαλείο 1 χρόνου και τώρα το έστειλα στην αντιπροσωπεία για αλλαγή μέσω εγγύησης 3) από τα μοντέλα δεν θυμάμαι ποιας χρόνιας και μετά όχι γιαυτο αν είναι να πάρεις να το προσέξεις αυτό.
Από εκεί και πέρα είναι αναλόγως για τι χρήση το θες.

4) δεν ξέρω αλλά πιστεύω πως σε καινούργια μοντέλα δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.
5) εμένα βλάβη δεν μου έχει βγάλει ένα χρόνο τώρα , εκτός αυτό με την οθόνη , και με βαριά χρήση αλλά καλό είναι μαζί με το εργαλείο να πάρεις και ένα apple care για να είσαι σίγουρος.

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω για αυτά που ξέρω.

1) όχι δεν βγαινουν 2)δεν μπορείς να ξέρεις αν θα σου τύχει .... Εμένα μόλος μου έτυχε σε εργαλείο 1 χρόνου και τώρα το έστειλα στην αντιπροσωπεία για αλλαγή μέσω εγγύησης 3) από τα μοντέλα δεν θυμάμαι ποιας χρόνιας και μετά όχι γιαυτο αν είναι να πάρεις να το προσέξεις αυτό.

Από εκεί και πέρα είναι αναλόγως για τι χρήση το θες.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Εφόσον δεν βγαίνουν οι μπαταρίες τους, υπάρχει ρύθμιση στο λειτουργικό που κάνει τον υπολογιστή σαν επιτραπέζιο; 

Δηλαδή σου αποδέχτηκαν την επισκευή της οθόνης του έτσι;

Η χρήση που το θέλω είναι σερφάρισμα, επεξεργασία μουσικής και βίντεο/φωτο και ο λόγος που θελω να το πάρω είναι κυρίως για αλλαγή λειτουργικού. 

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την μπαταρία είναι αρκετά ποιοτική και "έξυπνη" ας το πω.

Το δικό μου επειδή είναι αγορασμένο για επαγγελματική χρήση στο κατάστημα που το πήρα προμηθεύτηκα business coverage που ότι και να γίνει θα με καλύψουν 100% ( δεν είμαι Ελλάδα) εδώ δεν παίζουν αυτά τα τραγικά που γίνονται εκεί με την εγγύηση γιαυτο σου πρότεινα apple care.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την μπαταρία είναι αρκετά ποιοτική και "έξυπνη" ας το πω. 

Το δικό μου επειδή είναι αγορασμένο για επαγγελματική χρήση στο κατάστημα που το πήρα προμηθεύτηκα business coverage που ότι και να γίνει θα με καλύψουν 100% ( δεν είμαι Ελλάδα) εδώ δεν παίζουν αυτά τα τραγικά που γίνονται εκεί με την εγγύηση γιαυτο σου πρότεινα apple care.

Ωραια. Το πρωτο ερωτημα με απασχολει περισσοτερο, καθως θα ειναι μονιμως στην πριζα οταν το χρησιμοποιω

Δημοσ.

Χρήστης macbook mid 2012 από το 2014.

Η μπαταρία αφαιρείται (με ειδικό κατσαβίδι - 1 ευρώ από Κίνα) και μπορείς να βάλεις και κινεζιά που είναι 40% φτηνότερη από την μαμά. Γενικά, κάνα 4ωρο πλήρη χρήση με wifi και βασικές λειτουργίες. Καινούργια μπορεί να πάει και παραπάνω.

Εγώ το αγόρασα από ebay Αμερική, με θέμα staingate (μικρής έκτασης) το οποίο δεν με απασχολεί (μόνο σε μαύρο φόντο είναι κάπως ενοχλητικό).

Έχω αναβαθμίσει ram και δίσκο με 16GB και 120GB SSD. Είναι και τα μόνα που μπορείς να αλλάξεις.

Με συνδέσεις γενικά δεν έχει κανένα θέμα (βλέπει τα πάντα, συσκευές και δίκτυα). Έχω εκτυπωτή HP και με drivers για mac εκτυπώνω άψογα (με airplay).

Βλάβες; Τι είναι αυτό; Ακόμα και σε θέματα won't start ή sleep mode, υπάρχει τόση υποστήριξη που δεν θα έχεις θέμα, συν την πολύ καλή εξυπηρέτηση από τους επαγγελματίες της αγοράς (αν και λίγο τσιμπημένη σε τιμές).

Γενικά, επειδή ότι πληρώνεις παίρνεις, στην περίπτωση αυτή παίρνεις state of the art μηχάνημα κατά την άποψή μου (χρήστης πάνω από 10ετία με windows που εν μια νυκτή άλλαξα στρατόπεδο αφού ξεστραβώθηκα).

Δημοσ.

Χρήστης macbook mid 2012 από το 2014.

Η μπαταρία αφαιρείται (με ειδικό κατσαβίδι - 1 ευρώ από Κίνα) και μπορείς να βάλεις και κινεζιά που είναι 40% φτηνότερη από την μαμά. Γενικά, κάνα 4ωρο πλήρη χρήση με wifi και βασικές λειτουργίες. Καινούργια μπορεί να πάει και παραπάνω.

Εγώ το αγόρασα από ebay Αμερική, με θέμα staingate (μικρής έκτασης) το οποίο δεν με απασχολεί (μόνο σε μαύρο φόντο είναι κάπως ενοχλητικό).

Έχω αναβαθμίσει ram και δίσκο με 16GB και 120GB SSD. Είναι και τα μόνα που μπορείς να αλλάξεις.

Με συνδέσεις γενικά δεν έχει κανένα θέμα (βλέπει τα πάντα, συσκευές και δίκτυα). Έχω εκτυπωτή HP και με drivers για mac εκτυπώνω άψογα (με airplay).

Βλάβες; Τι είναι αυτό; Ακόμα και σε θέματα won't start ή sleep mode, υπάρχει τόση υποστήριξη που δεν θα έχεις θέμα, συν την πολύ καλή εξυπηρέτηση από τους επαγγελματίες της αγοράς (αν και λίγο τσιμπημένη σε τιμές).

Γενικά, επειδή ότι πληρώνεις παίρνεις, στην περίπτωση αυτή παίρνεις state of the art μηχάνημα κατά την άποψή μου (χρήστης πάνω από 10ετία με windows που εν μια νυκτή άλλαξα στρατόπεδο αφού ξεστραβώθηκα).

Ευχαριστω για την πληρη και κατατοπιστικη απαντηση σου.

Το θεματακι μου ομως ειναι πως τον υπολογιστη θα τον χρησιμοποιω με το ρευμα στο σπιτι οπως κανω με τον τωρινο μου (μονο που σε αυτον βγαινει η μπαταρια). Η ερωτηση μου ειναι δεν θα χαλασει η εστω μειωθει η αποδοση της μπαταριας ετσι; Υπαρχει καποια ρυθμιση στο El Capitan για λειτουργια σαν επιτραπεζιο υπολογιστη;

Δημοσ.

Εντομεταξυ και εγω περσι τετοια εποχη ηθελα να παρω macbook pro , τοτε διαβαζα τα θεματα με το lag που ειχαν προκυψει με τα yoshemite νομιζω και κοτεψα εμεινα με το παλιο μου φορητο αλλη μια χρονια

.Τωρα παλι σκεφτομαι να παρω νεο λαπτοπ (το παλιο μου το εχω απτο 09.2008...ε σιγα σιγα ηρθε καιρος για αλλαγη) και διαβαζω τωρα για το staingate και λιγο φοβαμαι να πω την αληθεια.... τι να καμω? ντου αγορα και ο τολμων νικα ή να κοιταξω προς dell xps που ειναι παρομοιου στυλ. Η αληθεια ειναι οτι ενδιαφερομαι να δω και τα μακ επιτελους

btw αυτο για την μπαταρια που λες δεν ειναι θεμα σε κανεναν καινουριο/σχετικα καινουριο φορητο

Δημοσ.

btw αυτο για την μπαταρια που λες δεν ειναι θεμα σε κανεναν καινουριο/σχετικα καινουριο φορητο

Τι εννοεις με αυτο; Οτι και να το εχω στην πριζα ολη μερα οσο το χρησιμοποιω με μπαταρια δεν παθαινει κατι;

Δημοσ.

Οι μπαταρίες των mac δεν βγαίνουν όπως στα απλά laptop. Πρέπει να είναι επάνω για να λειτουργεί ο υπολογιστής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ξοδεύεις ενέργεια της μπαταρίας. Γενικά δεν χρειάζεσαι προγράμματα ρύθμισης της λειτουργίας του συστήματος (εγώ μόνο ένα για τους ανεμιστήρες χρησιμοποιώ) ή του τρόπου χρήσης της μπαταρίας.

Οι μπαταρίες των mac υπολογίζουν την ισχύ τους σε κύκλους. Η εταιρεία δίνει διάρκεια ζωής τους 1000 κύκλους, που σε απλή γλώσσα και με πολλές υποθέσεις, σημαίνει περίπου 3-4 χρόνια ζωής (εκτός ρεύματος). Όταν τον πήρα είχε 850 κύκλους κάτι που με έκανε να παραγγείλω νέα μπαταρία (κινέζικη) την οποία όμως δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου. Σε έναν χρόνο, με διαρκή χρήση εκτός ρεύματος, έφτασε στους 1050. Γύρω στους 1000 το έβαλα στο ρεύμα και έκτοτε το χρησιμοποιώ για οικιακή χρήση επάνω στο ρεύμα. Αν το βγάλω και το χρησιμοποιήσω σαν φορητό, η διάρκεια ζωής είναι περίπου 2,5-3 ώρες. Άρα.....η μπαταρία δεν έχει πάθει τίποτα και αποδίδει σχετικά καλά, όπως στην αρχή.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

ΥΣ: πάρτε mac, αξίζει τα φράγκα του....εγώ πούλησα ότι είχα και δεν είχα για να τον πάρω και δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή. Άλλωστε αν θες παιχνίδια (που χρόνος γι' αυτά πλέον), το android να είναι καλά.....(άντε και καμία παιχνιδομηχανή).

• Like 1
Δημοσ.

Μην ανησυχείς για την μπαταρία. Ξέρει ο Η/Υ σου και ρυθμίζει αυτόματα το από που τραβάει ρεύμα και κρατάει την απόδοσή της όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Μην σε απασχολεί αυτό. (Και) Για αυτό θα πληρώσεις Apple. Για να μην σε νοιάζουν αυτά. 

Και γενικά μία συμβουλή... όταν με το καλό πάρεις Mac μην πέσεις στην παγίδα "έτσι το έκανα αυτό μέχρι τώρα, έτσι θα το κάνω και εδώ". Πληρώνεις Apple για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

Π.χ., δεν είναι ανάγκη να κάνεις partition τον δίσκο σου. Ή, δεν είναι ανάγκη να ανησυχείς για τις εφαρμογές (π.χ., "μήπως μετά θέλω format επειδή θα κρεμάει;" ). Ή, εάν χρειαστείς help σε κάτι, απλά πατάς το help. Στο MAC OS το help δουλεύει. Ή, χρησιμοποίησε το spotlight. Αυτό που θες θα στο βρει. Το search στο MAC OS δουλεύει. Και πολλά άλλα....

Όταν με το καλό το πάρεις, εδώ θα είμαστε να δεις ότι είχα δίκιο. 

• Like 1
Δημοσ.

Οι μπαταρίες των mac δεν βγαίνουν όπως στα απλά laptop. Πρέπει να είναι επάνω για να λειτουργεί ο υπολογιστής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ξοδεύεις ενέργεια της μπαταρίας. Γενικά δεν χρειάζεσαι προγράμματα ρύθμισης της λειτουργίας του συστήματος (εγώ μόνο ένα για τους ανεμιστήρες χρησιμοποιώ) ή του τρόπου χρήσης της μπαταρίας.

Οι μπαταρίες των mac υπολογίζουν την ισχύ τους σε κύκλους. Η εταιρεία δίνει διάρκεια ζωής τους 1000 κύκλους, που σε απλή γλώσσα και με πολλές υποθέσεις, σημαίνει περίπου 3-4 χρόνια ζωής (εκτός ρεύματος). Όταν τον πήρα είχε 850 κύκλους κάτι που με έκανε να παραγγείλω νέα μπαταρία (κινέζικη) την οποία όμως δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου. Σε έναν χρόνο, με διαρκή χρήση εκτός ρεύματος, έφτασε στους 1050. Γύρω στους 1000 το έβαλα στο ρεύμα και έκτοτε το χρησιμοποιώ για οικιακή χρήση επάνω στο ρεύμα. Αν το βγάλω και το χρησιμοποιήσω σαν φορητό, η διάρκεια ζωής είναι περίπου 2,5-3 ώρες. Άρα.....η μπαταρία δεν έχει πάθει τίποτα και αποδίδει σχετικά καλά, όπως στην αρχή.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

ΥΣ: πάρτε mac, αξίζει τα φράγκα του....εγώ πούλησα ότι είχα και δεν είχα για να τον πάρω και δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή. Άλλωστε αν θες παιχνίδια (που χρόνος γι' αυτά πλέον), το android να είναι καλά.....(άντε και καμία παιχνιδομηχανή).

Αρα και στη πριζα να τον εχω μονιμα δεν παθαινει τιποτα σωστα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...