Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλέ μου φίλε, όποιος ασχολείται σοβαρά με την φωτογραφία δεν ψαρώνει με τα χαζά χαρακτηριστικά που έχει ένα κινητό.

Η fujifilm μου τραβάει σε 16MP και πρέπει να βγάζει εκατό φορές καλύτερες φωτογραφίες απ' ότι ένα κινητό που διαφημίζει σε ψαρωμένους καταναλωτές λήψη 24MP ή δεν ξέρω κι εγώ τί.

Που θέλω να καταλήξω; Στο ότι η φωτογραφική ενός κινητού εξυπηρετεί απλούς σκοπούς και όχι την ποιοτική φωτογράφιση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είμαστε ικανοποιημένοι με κάτι κακό. Ε, τα HTC δεν ξέρω πόσο χειρότερα είναι από άλλα κινητά στην φωτογραφία, αλλά επειδή έχω, γνωρίζω καλά ότι η ποιότητα που βγάζουν είναι αξιοπρεπέστατη για φωτογραφία από μη-φωτογραφική μηχανή.

Τώρα, αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να το παίξουν σοβαροί φωτογράφοι με ένα κινητό, εντάξει, ας το νομίζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας :)

οι φωτογραφίες από τα κινητά είναι σε πολύ καλά επίπεδα. όταν πάω διακοπές ναι θα πάρω την mirrorless που έχω αλλά σε καθημερινό επίπεδο το mi4 δεν παίζεται... μέχρι και ψιλο μποκε κάνει και θολωνει το background. Ειδικά το hdr του δίνει απίστευτες φωτογραφίες. σε εκτυπωσεις ειλικρινά δεν μπορώ να δω πολλές διάφορες. το μειονέκτημα τους είναι ότι δεν έχουμε δυνατό flash και εύρος ζοομ

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σαφως. Αμα εισαι επαγγελματιας δεν εχεις το κινητο ως εργαλειο δουλειας. Μαλλον δεν εχεις δει τη καμερα του s6 και του g4 και κρινεις βασει του htc σου... Η διαφορα ειναι χαοτικη...

Ρε Μαν το βίντεο το είδες η απλα το ποσταρες ?

Δες 2:26 – 29 την μουτσούνα του και πες μου πιο έχει πιο πολλές λεπτομερείς

Απλα σου δείχνω την συγκεκριμένη γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να αντιληφθεί κάποιος της διαφορές.

Στο σαμμη του κούτελο είναι λείο, λες και φορεί μεικ απ , δεν επίσης τα γένια του ..

Και δες πως φαίνεται στο Μ9.  

Δημοσ.

Ρε παιδια αν καποιοι δεν γνωριζετε που πανε τα 4 απο φωτογραφια μην επιμενετε να συγκρινετε καμερες κινητων με φωτογραφικες μηχανες! Γιατι απλα εκτιθεστε.

Το ιδιο εργο σε πολλα topic και βλεπω παιζετε και παλι εδω.

Οι φωτο που βγαζει ενα g4 ή N4 ή S6 ή Iph6 και τις οποιες εχω δοκιμασει καθως εχω και Ν4 ειναι ολες τους αρκετα καλες. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Και οταν λεω φωτ. μηχανη δεν εννοω τις compact των 100-200 ευρω στις midrange κατηγοριες με τις οποιες βγαζουν παρομοιες φωτο, αλλα με high end compact και dslr-mirrorless.

Μια πχ RX100 των 350 ευρω ισοπεδωνει για πλακα οτι κινητο υπαρχει αυτη τη στιγμη (και λογικα για πολλα ακομα χρονια). Η μια olympus xz2 των 220 παρολο τον μικρο της αισθητηρα παλι ειναι πολλες κλασεις ανωτερη απο ολα αυτα τα κινητα.

Δεν εχει νοημα να μιλησω για ακριβοτερες λυσεις οπως ειπε και παραπανω ενας φιλος για X100s ricohGR και για mirrorless-dslr αφου εκει μιλαμε για ετη φωτος διαφορά.

Α, επισης οποιος θελει να το παιζει γνωστης και να επιμενει να συγκρινει κινητα με καμερες να μην τραβαει φωτο στην λιακαδα αλλα να το κανει οταν σουρουπωνει. Εκει οπου το iso θα ξεπερασει το 400 και η φωτο θα ειναι για γελια απο τους κοκκους. Και οταν το κανει αυτο να μας εξηγησει πως θα ελεγξει το βαθος πεδιου με 1/2.3" αισθητηρα σε σχεση με εναν dx ή m4/3. Ακομα και με τους 1.8 φακους που εχουν πλεον τα καλα κινητα, οι φωτο που τραβανε ειναι απλα αποδεκτές για καποιον που δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ απαιτησεις. Για να μην μιλησω για βιντεο και ψευτο " 4Κ" γιατι εκει γελαει και το παρδαλο κατσικι.

Δεν κανουν τα πολλα mpixels και τα 4Κ τα καλα μηχανηματα. Αυτα ειναι απλα διαφημηστικα τρυκς. Οποιος δε μπορει να το καταλαβει ας παει παρακατω.

Τοσο απλα.

• Like 1
Δημοσ.

2) Η HTC δεν έχει την αντίστοιχη δύναμη marketing των κολοσσιαίων ανταγωνιστών της.

εταιρεία με αξία 2 δις και δεν έχει δύναμη στο μάρκετινγκ;;; δε το νομίζω!!! απλώς κάνουν λάθος επιλογές στο θέμα αυτό...

Δημοσ.

Φίλος με το συμπάθειο κιόλας αλλά πραγματικά δεν ξέρεις τι σου γίνεται ε?

Η HTC εναλλακτική?? Και Κινέζικη? Ωραίο αστείο... Όταν η HTC έβγαζε κινητά όπως το diamond και το hd2 κάτι samsung και lg δεν ήξεραν ακόμα που παν τα τέσσερα.

Οι υπόλοιπες ναυαρχίδες της αγοράς τι "καταβολές" έχουν δηλαδή? Αριστοκρατικές βικτωριανής εποχής??

Το sense είναι από τα πιο όμορφα και λειτουργικά UI που έχουν βγει ποτέ και η HTC έχει επενδύσει χρόνια πάνω σε αυτό. Ακόμα και από εποχές Windows Mobile ήταν ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε. Δεν μπορεί να συγκριθεί με το βρεφονηπιακό touchwiz ή με το χιμαδιό του UX.

Ο μοναδικός λόγος που δεν πουλάει η HTC είναι επειδή δεν μπορεί να διαθέσει ποσά για μάρκετιγκ. Επιμένει να βγάζει ποιοτικά κινητά ακόμα και αν αυτό θα σημάνει την πτώση της τελικά. Και όταν λέω "ποιοτικά" δεν εννοώ μόνο σε hardware αλλά και σε software. Πραγματικά κρίμα. Τα κινητά της είναι ακριβά αλλά όχι υπερκοστολογημένα. Όποιος έχει πιάσει πχ ένα m8 τουλάχιστον καταλαβαίνει γιατί πλήρωσε... 

Πολύ σωστός. Διαβάζουμε τρομερές ασχετοσύνες. Άκου "έτσι λανσαρίστηκε" η εταιρεία που έβγαλε το πρώτο Android κινητό.

Να προσθέσω ότι εκτός από το μάρκετινγκ, ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για την HTC είναι ότι δεν παράγει η ίδια τίποτα. Σε αντίθεση π.χ. με την Σάμσουνγκ που θα βγάλει τον επεξεργαστή της ή την LG το πάνελ της ή την Sony με τον αισθητήρα της, η HTC πρέπει να τα αγοράσει όλα.

Φυσικά αυτό δεν δικαιολογεί τις πανάκριβες τιμές. Προσωπικά έχω τεράστια εκτίμηση και συμπάθεια στην ΗΤC. Βγάζει πανέμορφα κινητά (και ας γκρινιάζουν οι άρχοντες του ντιζάιν στα φόρουμ για τα μπέζελς) και κυρίως έχει φτιάξει από το Μ7 και μετά το καλύτερο non-stock android. Παρ' όλα αυτά κάνει πολλά λάθη και γι' αυτό και μετά το Μ8 δεν μπόρεσε να κρατήσει τον κόσμο κοντά της. Τα πράγματα είναι δύσκολα δυστυχώς και βλέπω να έχει θέματα στο μέλλον και να μένουμε με τα ανέμπνευστα χρέπια των 100€ από την Κίνα και τις ναυαρχίδες των 900€ από τους άλλους που νομίζουν πουλάνε αυτοκίνητο.

• Like 2
Δημοσ.
Ρε Μαν το βίντεο το είδες η απλα το ποσταρες ?

Δες 2:26 – 29 την μουτσούνα του και πες μου πιο έχει πιο πολλές λεπτομερείς

Απλα σου δείχνω την συγκεκριμένη γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να αντιληφθεί κάποιος της διαφορές.

Στο σαμμη του κούτελο είναι λείο, λες και φορεί μεικ απ , δεν επίσης τα γένια του ..

Και δες πως φαίνεται στο Μ9.

Ρε φιλε αναφερεις κατι για την μπροστινη καμερα και ξεχνας...τα 10 τουλαχιστον σημεια του συγκριτικου που .....τα πραγματα ειναι απλως ασυγκριτα...

• Like 1
Δημοσ.

Να προσθέσω ότι εκτός από το μάρκετινγκ, ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για την HTC είναι ότι δεν παράγει η ίδια τίποτα. Σε αντίθεση π.χ. με την Σάμσουνγκ που θα βγάλει τον επεξεργαστή της ή την LG το πάνελ της ή την Sony με τον αισθητήρα της, η HTC πρέπει να τα αγοράσει όλα.

Συμφωνώ. Δεν υπάρχει κάτι που τη χαρακτηρίζει, που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Η Samsung έχει οθόνες, επεξεργαστές, η Apple σχεδιάζει τους δικούς της επεξεργαστές, δικό της λειτουργικό σύστημα και Appstore κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Καλό είναι να ξεχωρίσουμε δυο πράγματα:

1) Η HTC κατασκευάζει τα καλύτερα κινητά με διαφορά. Τα iPhone και τα Samsung φαντάζουν αστεία playmobil μπροστά στα κινητά της HTC.

2) Η HTC δεν έχει την αντίστοιχη δύναμη marketing των κολοσσιαίων ανταγωνιστών της.

Τί σημαίνουν αυτά;

Ότι ναι μεν μπορεί να είναι καλύτερη, αλλά αυτό δεν την βοηθάει να κερδίσει το παιχνίδι.

Μου θυμίζει όλο και περισσότερο την Blackberry που ενώ ήταν καλύτερη από τους ισχυρούς ανταγωνιστές, δεν κατάφερε να κερδίσει στο τέλος.

Όπως και να το κάνουμε, η macdonalds ποιότητα πάντα θα κερδίζει σε αυτό το παιχνίδι της μαζικότητας.

Τί μπορεί να κάνει η HTC;

Να δυναμώσει, αν μπορεί, ώστε να μπορεί να κοντράρει με δύναμη και όχι μόνο με ποιότητα, γιατί στο τέλος θα χάσει και την ποιότητα.

Φίλος με το συμπάθειο κιόλας αλλά πραγματικά δεν ξέρεις τι σου γίνεται ε?

Η HTC εναλλακτική?? Και Κινέζικη? Ωραίο αστείο... Όταν η HTC έβγαζε κινητά όπως το diamond και το hd2 κάτι samsung και lg δεν ήξεραν ακόμα που παν τα τέσσερα.

Οι υπόλοιπες ναυαρχίδες της αγοράς τι "καταβολές" έχουν δηλαδή? Αριστοκρατικές βικτωριανής εποχής??

Το sense είναι από τα πιο όμορφα και λειτουργικά UI που έχουν βγει ποτέ και η HTC έχει επενδύσει χρόνια πάνω σε αυτό. Ακόμα και από εποχές Windows Mobile ήταν ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε. Δεν μπορεί να συγκριθεί με το βρεφονηπιακό touchwiz ή με το χιμαδιό του UX.

Ο μοναδικός λόγος που δεν πουλάει η HTC είναι επειδή δεν μπορεί να διαθέσει ποσά για μάρκετιγκ. Επιμένει να βγάζει ποιοτικά κινητά ακόμα και αν αυτό θα σημάνει την πτώση της τελικά. Και όταν λέω "ποιοτικά" δεν εννοώ μόνο σε hardware αλλά και σε software. Πραγματικά κρίμα. Τα κινητά της είναι ακριβά αλλά όχι υπερκοστολογημένα. Όποιος έχει πιάσει πχ ένα m8 τουλάχιστον καταλαβαίνει γιατί πλήρωσε... 

συμφωνω κι επαυξανω απλα να προσθεσω οτι ο περισσοτερος κοσμος απο τους λεγομενους "ψαγμενους" εχει πεσει στη λαθος λουμπα του αποκλειστικου κυνηγιου των specs

ενω ενα κινητο θα πρεπει να κρινεται σφαιρικα απο κάθε αποψη, design, ui, μεγεθος, αυτονομια, χειρισμος, ευκολια στη χρηση κλπ. 

χαρακτηριστικοτατο παραδειγμα το παρακατω βιντεακι που συγκρινει αποκλειστικα και μονο ταχυτητες μεταξυ των Htc mini 2, Htc M8, Htc M8s, 

στα χαρτια και σε μια πρωτη αναγνωση το M8 κερδιζει κατα κράτος αλλα στη καθημερινοτητα το να ανοιγει μια πολυ βαρια εφαρμογη μισο δευτερολεπτο γρηγοροτερα δε λεει απολυτως τιποτα, το Μ8s εχει εναν εξισου δυνατο επεξεργαστη που τρεχει τα παντα απροβληματιστα ενω με τη λιγο μεγαλυτερη μπαταρια κερδιζει εως και 1/3 περισσοτερη overall αυτονομια,
παρολαυτα ειμαι σιγουρος οτι το 90% των χρηστων μεταξυ των τριων θα πανε καρφωτοι στο M8

τα συμπερασματα που βγαζει ο τυπας στο τελος του βιντεο ειναι για γελια και για κλαματα! :-D και μιλαω ως κατοχος Htc mini2 & M8s 

https://www.youtube.com/watch?v=hv4Ild8Tp3g

• Like 2
Δημοσ.

Ως ποιότητα κατασκευής πεζει να ειναι η ποιο σωστη εταιρια,οσο αφορα τις τιμες σου βάζει ενα κινητο  με σπεκς που ο αλλος το χει για midrange σε τιμες ναυαρχιδας.Αν ηταν ποιο λογικη εταιρια οσο αφορουσε τις τιμολογησεις θα ηταν πολυ δυνατη.ενα μεγαλο λαθος που ακολουθει ξανα και ξανα ειναι να βαζει αυτα τα τερατα για ηχεια και να γινεται ενα κινητο τερας με οθονη μισης ιντζας.

Δημοσ.

Ρε παιδια αν καποιοι δεν γνωριζετε που πανε τα 4 απο φωτογραφια μην επιμενετε να συγκρινετε καμερες κινητων με φωτογραφικες μηχανες! Γιατι απλα εκτιθεστε.

Το ιδιο εργο σε πολλα topic και βλεπω παιζετε και παλι εδω.

Οι φωτο που βγαζει ενα g4 ή N4 ή S6 ή Iph6 και τις οποιες εχω δοκιμασει καθως εχω και Ν4 ειναι ολες τους αρκετα καλες. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Και οταν λεω φωτ. μηχανη δεν εννοω τις compact των 100-200 ευρω στις midrange κατηγοριες με τις οποιες βγαζουν παρομοιες φωτο, αλλα με high end compact και dslr-mirrorless.

Μια πχ RX100 των 350 ευρω ισοπεδωνει για πλακα οτι κινητο υπαρχει αυτη τη στιγμη (και λογικα για πολλα ακομα χρονια). Η μια olympus xz2 των 220 παρολο τον μικρο της αισθητηρα παλι ειναι πολλες κλασεις ανωτερη απο ολα αυτα τα κινητα.

Δεν εχει νοημα να μιλησω για ακριβοτερες λυσεις οπως ειπε και παραπανω ενας φιλος για X100s ricohGR και για mirrorless-dslr αφου εκει μιλαμε για ετη φωτος διαφορά.

Α, επισης οποιος θελει να το παιζει γνωστης και να επιμενει να συγκρινει κινητα με καμερες να μην τραβαει φωτο στην λιακαδα αλλα να το κανει οταν σουρουπωνει. Εκει οπου το iso θα ξεπερασει το 400 και η φωτο θα ειναι για γελια απο τους κοκκους. Και οταν το κανει αυτο να μας εξηγησει πως θα ελεγξει το βαθος πεδιου με 1/2.3" αισθητηρα σε σχεση με εναν dx ή m4/3. Ακομα και με τους 1.8 φακους που εχουν πλεον τα καλα κινητα, οι φωτο που τραβανε ειναι απλα αποδεκτές για καποιον που δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ απαιτησεις. Για να μην μιλησω για βιντεο και ψευτο " 4Κ" γιατι εκει γελαει και το παρδαλο κατσικι.

Δεν κανουν τα πολλα mpixels και τα 4Κ τα καλα μηχανηματα. Αυτα ειναι απλα διαφημηστικα τρυκς. Οποιος δε μπορει να το καταλαβει ας παει παρακατω.

Τοσο απλα.

προφανώς οταν συνγρινουμε εννουμε μηχανες των 100-300 ευρω... καθος μονο αυτες ειναι αρκετα compact σε μεγεθος και μπορουν να συνγριθουν με κινιτα.. γκουμουτσες mirrorles και dlsr κλπ δεν μπαινουν καν στην ιδια κατιγορια επειδι ειναι και γκουμουτσες...

• Like 1
Δημοσ.

Μα σου εφερα αρκετα παραδειγματα. Olympus xz2, panasonic lx3-5-7, sony rx100 κλπ κλπ.

Επισης προφανως δεν εχεις ιδιαιτερη επαφη ονομαζοντας γκουμουτσες τις mirrorless. Δες πχ τις gm1, gm5 κι ενα καρο ακομα μοντελα που ειναι ουσιαστικα μηχανες τσεπης.

Για τα υπολοιπα αν δεν καταλαβες κατι διαβασε το post ξανα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μιλάς σοβαρά, έτσι; Και το εννοώ με το να προσπαθείς να κάνεις ένα point εκεί που δεν μπορεί να υπάρξει.

Το καταλαβαίνω ότι μπορείς να βγάλεις καλές φωτογραφίες με κινητό (έχω βγάλει κι εγώ αρκετές -κοντινές πάντα- με το M7 μου), αλλά οι compact cameras να... εξαφανιστούν;

Αν θες γκούγκλαρε για Fujifilm X100T, Ricoh GR (και αρκετές άλλες τέτοιου μεγέθους), δες τί κάνουν και τί φωτογραφίες βγάζουν και ξέχασε την χρήση κινητού για φωτογραφίες.

Επαναλαμβάνω: μπορείς να βγάλεις με το κινητό μια φωτογραφία π.χ. μιας αφίσας που θέλεις το τηλέφωνο πάνω της, ή κάτι άλλο στα γρήγορα, αλλά είναι απλά ένα εργαλείο για τέτοια χρήση και όχι φωτογραφική μηχανή. Αν δεν το καταλαβαίνουμε αυτό, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω.

Αν και απάντησαν 2-3 πιο κάτω παραθέτω κι εγώ την απάντηση μου μιας κι απευθύνθηκες σε εμένα. Οι φωτογραφικές που μου φέρνεις σαν παράδειγμα κοστίζουν 1000+ ευρώ και σαν μέγεθος είναι παρόμοιες με mirrorless παρά σαν μια φτηνιάρικη compact που την κουβαλάς και στην τσέπη. 

Επαναλαμβάνω λοιπόν, η κατηγορία φωτογραφικών μηχανών 100-250ε τείνει να εξαφανιστεί εξ αιτίας των smartphones!

Δεν ξέρω τι κάμερα έχει το m7 και καθίσταται τόσο περιορισμένη η χρήση της, πάντως βλέπω συνεχώς αξιόλογες galleries σε διάφορα image sharing sites (κυρίως instagram και κυρίως με iphone) που μαζί με φωτογραφίες τραβηγμένες από slr ή mirroless βλέπεις και μερικές τραβηγμένες από το κινητό όταν ο φωτογράφος ήθελε να βγάλει κάτι πιο απλό και δεν είχε μαζί του κάμερα.

Btw πολλά παραδείγματα του ότι μπορείς να βγάλεις αξιόλογες φωτογραφίες και με smartphone βλέπω καθημερινά και στο λέει τύπος που ασχολείται με το sport! ;)

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση ότι όσοι λένε ότι τα htc δεν είναι καλά, δεν τα έχουν δουλέψει ποτέ, τα έχουν δει μόνο σε reviews και σε benchmarks

Ένα μεγάλο ατού όλων των htc, είναι η εμπειρία χρήσης που προσφέρει σε βάθος χρόνου. Ναι οκ, χάνει στα benchmarks, αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα. Το sense σαν λειτουργικό είναι ελαφρύ και σταθερό, τρέχει σφαίρα, έχει τον ταχύτερο χρόνο απόκρισης στην αφη (κάπου εδώ μέσα υπάρχει και μια λίστα με τον χρόνο απόκρισης διαφόρων συσκευών, με τα htc να είναι έως και 2 φορές ταχύτερα σε αποκριση).

Έχει ένα καθαρό UI, απλό στη χρήση, κατανοητό.

Έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής και πολύ όμορφο σχεδιασμό (τα τελευταία 3 χρόνια τα htc βραβεύονται ως τα ομορφότερα smartphones, αλλά σεβαστή και η άποψη ορισμένων εδώ μέσα που δεν τους αρεσει)

Ναι υπάρχει και το "αλλα" και έχει να κάνει με την κάμερα πχ.

Το ίδιο "αλλα" υπάρχει και για την έλλειψη SD στο S6 πχ, κοκ

Όλες οι συσκευές έχουν ένα "αλλα"

Κάποιος ανέφερε ότι μια εταιρεία με αξία 2 δις δεν έχει θέμα οικονομικό στο μάρκετινγκ.

Μην ξεχνάμε ότι κατά πάσα πιθανότητα, το κόστος του τμηματος μάρκετινγκ των samsung-lg-Sony μάλλον ξεπερνάει κατά πολύ το κόστος όλης της htc.

Υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι οι μόνες επιλογές σε κινητό είναι apple-samsung

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...