Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλαω παντα για αγροτικα δρομακια στο χωριο, οπου και εμαθα να οδηγαω. Καμια φορα το επαιρνα εγω να μεταφερω οσους θα πηγαιναμε απο την εξοδο του κανονικου δρομου μεχρι το χωραφι. Λυπαμαι που εχεις γενικη (και κατα βαση λαθος) εικονα για ολους οσους ειναι 17-18 και αγαπουν τον αθλημα.

όχι φίλε μου εκεί δε μαθαίνεις να οδηγείς.

εκτός αν εσύ το "ξέρω να οδηγώ" το εννοείς αλλιώς.

ξέρεις να οδηγείς όταν έχεις οδηγήσει σε πραγματικές συνθήκες και όχι στο χωράφι.

ξέρω να οδηγώ δε σημαίνει μόνο μπορώ και ξεκινάω στην ανηφόρα, το παγώνω μόνο με συμπλέκτη και γκάζι και ξεκινώ χωρίς να με πάρει πίσω.

ξέρω να οδηγώ σημαίνει εκτός των άλλων να μπορώ να προβλέψω την κίνηση, το ποιος θα κάνει μαλακία και να τον αποφύγω (αυτό με την εμπειρία θα το καταλάβεις). αυτά λοιπόν θα τα μάθεις μόνο στους πραγματικούς δρόμους και όχι σε αλάνες, σε αλάνες μπορεί να μάθεις να κάνεις παντιλίκια. αυτό δε σε κάνει ολοκληρωμένο οδηγό όμως.

• Like 2
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

παντως ε συγκριση με κατι αλλα που διαβαζουμε μια χαρα τον βλεπω τον μικρο να εχει τα μυαλα του στην θεση τους.προχωρα απο εμενα με προσοχη και αγαπη για την γρια.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια οσο αναφορα το θεμα της οδηγησης πιστευω πως θα φανει αν το κατεχω η οχι μολις κανω τα απαραιτητα μαθηματα στη σχολη και περασω το διπλωμα. Δεν ειπα ποτε οτι ειμαι καμια οδηγαρα η οτι εχω εμπειρια στους δρομους και θελω να βγω για κοντρες... Ειπα απλα οτι ξερω τα βασικα σταδια της οδηγησης. (ξεκινημα, σταματημα, κατεβασματα, καποιο παρκαρισμα κλπ) Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα σας πραγματικα. Ουτε βγαινω σε δρομους στα 17 μου, ουτε λεω πως μολις παρω διπλωμα θα αρχισω τις βλακειες. Αφηστε λοιπον το κομματι της οδηγησης και της εμπειριας για οταν με το καλο δωσω το διπλωμα!

Το ερωτημα που εβαλα στο θεμα ηταν καθαρα και μονο για τη γνωμη σας πανω στο συγκεκριμενο μοντελο αυτοκινητου. Ουτε για το ποσο μαθαινεις να οδηγας σε αγροτικους δρομους, ουτε για συμβουλες.

Τωρα οσο αναφορα το αυτοκινητο σαν αυτοκινητο, εχω πληρη επιγνωση των αρνητικων του. Ξερω πως ειναι παλιο και πολυ πιθανων ανασφαλη σε περιπτωση τρακαρισματος και ολα τα σχετικα. Απο την αλλη δεν ειναι και punto gt και σαξο-ραλλυ που τα πανε 300-400α αλογα και φευγουν με το παραμικρο απεναντι... Τα αμαξια εχουν καποιες δυνατοτητες και δεν σκοπευω να το πειραξω στο ελαχιστο.

παντως ε συγκριση με κατι αλλα που διαβαζουμε μια χαρα τον βλεπω τον μικρο να εχει τα μυαλα του στην θεση τους.προχωρα απο εμενα με προσοχη και αγαπη για την γρια.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Δημοσ.

Εγω απο μικρος ειχα ονειρο παντα να κανω την ζωη του bilzerian...Μεχρι που τον ειδα(πριν απο κανα χρονο) και λεω, ααα να ετσι θελω να ζω και γω... guess what?! 

Αυτοκινητο 18 χρονων δεν εχει νοημα να παρεις πρωτα απ'ολα...Για να μαθεις να οδηγας και να οδηγας εντατικα και να μην ξεχασεις, μπορεις καλιστα να οδηγας των γονιων σου. Δευτερον, ειπαμε ειναι κουβας. Η τεχνολογια προχωραει. Απο την μια λες δεν θες να κανεις μαγκιες κτλ και απο την αλλη θες να παρεις κουβα, και ασχημο κουβα ετσι? Οχι κανα saxo, 106 .... Προσγειωσου λιγο, βαλε τις προτεραιοτητες στη ζωη σου, γιατι τωρα θα τελειωσεις το λυκειο και θα χεις και στρατο (εκτος αν το αφησεις για μετα)... Ολοι οταν τελειωσαμε το λυκειο θελαμε να γαμησουμε ολο τον κοσμο και να οδηγαμε αμαξια, αλλα δεν ειναι ετσι...

Επισης οι οδηγοι των χωριων ειναι οι χειροτεροι οδηγοι...Σορρυ μαν αλλα αυτο ειναι το μονο σιγουρο, δεν εχουν ιδεα του τι κανουν, απο προτεραιοτητες κτλ Οποτε μην λες ακομα πως ξερεις να οδηγας. Δεν ειναι κατι δυσκολο αλλα αυτα που εχουν δει τα ματια μου στον δρομο, αστα...

Στο ξαναλεω το αμαξι για 18χρονο δεν εχει νοημα απο πολλες αποψεις, και για το οικονομικο κτλ Αν το οικονομικο δεν ειναι προβλημα και εισαι απο φραγκατη οικογενεια, τοτε γιατι δεν κοιτας ενα πιο αξιολογο αμαξι? 

• Like 1
Δημοσ.

Αν σε παιρνει οικονομικα, και βρεις ενα καλοσυντηρημενο μοντελο , γιατι ως γνωστον αυτα ειναι ξεσκισμενα ολα προχωρα , αλλα απο την αλλη ειναι λιγο παλαιο θα βγαλει πιθανον καποια προβληματα και δεν εχει τοσο καλη παθητικη και ενεργητικη ασφαλεια.

για δευτερο αμαξι θα ηταν ιδανικο

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια οσο αναφορα το θεμα της οδηγησης πιστευω πως θα φανει αν το κατεχω η οχι μολις κανω τα απαραιτητα μαθηματα στη σχολη και περασω το διπλωμα.

Το κατά πόσο είσαι ικανός και κατέχεις την οδήγηση, δυστυχώς δεν έχει να κάνει καθόλου με το εαν θα περάσεις και πάρεις το δίπλωμα.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα στραβάδια έχουν προκαλέσει ΤΑ άπειρα ατυχήματα μετά από λίγες μέρες αφότου πέρασαν με άριστα.

Η ικανότητα του να διακρίνεις τους κινδύνους πριν καν ξεκινήσει το κακό, καθώς και να ψυχολογείς τους γύρω σου όσον αφορά τις οδηγικές τους προθέσεις,είναι αυτό που διακρίνει τον καλό οδηγό από τον κακό και αυτό ευτυχώς ή δυστυχώς αποκτάται μόνο με την εμπειρία στο δρόμο.

Δεν φτάνει μόνο να γνωρίζει απέξω και ανακατωτά το πως συμπεριφέρεται το αμάξι σου όταν πχ πατήσεις φρένο πανικού σε βρεγμένο οδόστρωμα , ή το πως να μαζέψεις ένας μπροστοκίνητο ή ένα πισωκίνητο όταν πάει να σου φύγει στη στροφή.

Χρειάζεται να προβλέπεις (κατά το μέτρο του δυνατού) την μ@λ@κία που σε κλάσματα δευτερολέπτου πάει να κάνει ο άλλος.Εκεί χρειάζεται να έχεις πολύ καλά αντανακλαστικά και να είσαι ταυτόχρονα και σίγουρος για αυτά που κάνεις.

Μπορεί εσύ πχ να είσαι μάγκας και να έχεις αντανακλαστικά Σουμάχερ και να κοκαλώνεις το αμάξι σου 10 πόντους από το προπορευόμενο που φρέναρε έτσι ξαφνικά, αλλά έλα μου που έχεις και κάτι καθυστερημένους από πίσω σου που θα στη "φορέσουν" και θα σου κοπεί το χαμόγελο απότομα όταν με τη σειρά σου πας και πέσεις στον μπροστινό...Και πολλές άλλες πειρπτώσεις που θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα μήνα.

Όλα αυτά εαν δεν τα δεις στην πράξη στο δρόμο, δεν μαθαίνεις.

Επίσης καλό είναι να βλέπεις παράλληλα και βιντεάκια στο youtube με ατυχήματα από in-dash κάμερες.Πολλά από αυτά με τον κατάλληλο ελιγμό ή τα κατάλληλα αντανακλαστικά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.Βλέπεις και μαθαίνεις, γιατί εκεί έξω κυκλοφορούν πολλά τροκάνια...

Δημοσ.

και εγω ειμαι κατα παντα στο να εχει ενας 18χρονος για πρωτο αυτοκινητο ενα δυνατο πισωκινητο ποσο μαλλον οταν ο ιδιος αναφερει το κλασσικο λαθος που κανουν ολοι τοτε οτι ξερει να οδηγαει αλλα απο την αλλη τον φιλο εγω τον βλεπω σαν να ξερει τι θελει.εχει ξεκαθαρισει οτι βλακειες στον δρομο δεν θα κανει και φανταζομαι το γουσταρει το αυτοκινητο αυτο που απο οτι καταλαβα θα το παρει με δικα του δουλεμενα λεφτα (εκει το πονας ακομη πιο πολυ).φανταζομαι και ελπιζω κιολας οτι θα γινει πολυ πιο καλος οδηγος ο συγκεκριμενος απο κατι 18χρονους που σαν πρωτο αυτοκινητο εχουν το golf gt με τα λεφτα του μπαμπα να το πω απλα.

αλλιως ειναι να γουσταρεις το αυτοκινητο που οδηγας και να το μαθεις στην οδηγηση και να σε ποναει οταν στο ακουμπησει καποιος σε ενα παρκαρισμα πχ (οποτε και θα κοιταξεις να το παρκαρεις καλα εσυ απο την αρχη αφηνοντας κενα και τετοια) και αλλιως το παραδειγμα που ειπα πιο πανω.

προχωρα φιλαρακι παρε το να το γουσταρεις και μακαρι να μπορεις να το συντηρεις (οχι μονο βενζινη) και να προσεχεις γιατι εκει εξω δυστηχως δεν ειναι οι δρομοι του χωριου αλλα ...η νοοτροπια του 'χωριου'.εγω ειμαι πανω απο ολους και σας $#@!%12 ολους και καντε στην ακρη να περασω γιατι εχω προταιρεοτητα.και αμα πειτε και τιποτα παρτε και ενα γαμ#$@υριδι ετσι να με θυμαστε γιατι βιαζομαι να παω για καφε...

Δημοσ.

και εγω ειμαι κατα παντα στο να εχει ενας 18χρονος για πρωτο αυτοκινητο ενα δυνατο πισωκινητο ποσο μαλλον οταν ο ιδιος αναφερει το κλασσικο λαθος που κανουν ολοι τοτε οτι ξερει να οδηγαει αλλα απο την αλλη τον φιλο εγω τον βλεπω σαν να ξερει τι θελει.εχει ξεκαθαρισει οτι βλακειες στον δρομο δεν θα κανει και φανταζομαι το γουσταρει το αυτοκινητο αυτο που απο οτι καταλαβα θα το παρει με δικα του δουλεμενα λεφτα (εκει το πονας ακομη πιο πολυ).φανταζομαι και ελπιζω κιολας οτι θα γινει πολυ πιο καλος οδηγος ο συγκεκριμενος απο κατι 18χρονους που σαν πρωτο αυτοκινητο εχουν το golf gt με τα λεφτα του μπαμπα να το πω απλα.

αλλιως ειναι να γουσταρεις το αυτοκινητο που οδηγας και να το μαθεις στην οδηγηση και να σε ποναει οταν στο ακουμπησει καποιος σε ενα παρκαρισμα πχ (οποτε και θα κοιταξεις να το παρκαρεις καλα εσυ απο την αρχη αφηνοντας κενα και τετοια) και αλλιως το παραδειγμα που ειπα πιο πανω.

προχωρα φιλαρακι παρε το να το γουσταρεις και μακαρι να μπορεις να το συντηρεις (οχι μονο βενζινη) και να προσεχεις γιατι εκει εξω δυστηχως δεν ειναι οι δρομοι του χωριου αλλα ...η νοοτροπια του 'χωριου'.εγω ειμαι πανω απο ολους και σας $#@!%12 ολους και καντε στην ακρη να περασω γιατι εχω προταιρεοτητα.και αμα πειτε και τιποτα παρτε και ενα γαμ#$@υριδι ετσι να με θυμαστε γιατι βιαζομαι να παω για καφε...

Γιατι αν παρει το αμαξι αυτο στην ηλικια του ποιος νομιζεις οτι θα το συντηρει?  :rolleyes:  :rolleyes:

Δημοσ.

Γιατι αν παρει το αμαξι αυτο στην ηλικια του ποιος νομιζεις οτι θα το συντηρει?  :rolleyes:  :rolleyes:

Φιλε μου σε παρακαλω πολυ...

Αυτο δεν νομιζω πως σε αφορα, αλλα αν εισαι περιεργος, σου εγγυωμαι πως το εχω φροντισει εγω αυτο. Δεν σκοπευω να ζητησω τιποτα. :) Μακαρι να ειχα φραγκα πολλα απο τον πατερα μου και να επαιρνα κατι πιο καινουργιο, με παρομοια χαρκτηριστηκα.. Π.χ. ενα s2000 ή RX8. Αλλα 2.2λιτρα του s2k και ο wankel του rx8 δεν παιζει να μπορω να τα συντηρω, με οσα βγαζω καθαρα εγω τελος παντων.

Επιπλεον υπενθιμιζω πως δεν μιλαμε για κανενα πολυ δυνατο αμαξι που δεν κουμανταρεται... Μοντελο του 90' που ΤΟΤΕ εβγαζε 170 αλογα δεν νομιζω οτι θεωρηται υπερβολικο. Για το θεμα της οδηγησης το εγραψα και πιο πανω, ισως εχετε δικιο να ημουν υπερβολικος στο οτι ξερω να οδηγω. Ξερω τις βασικες τεχνικες της οδηγησης αλλα οπως ειπατε μου λειπει η εμπειρια στον δρομο. Μονο με τον καιρο ερχεται αυτο δυστυχως ομως, δεν μπορω να κανω κατι.

Δημοσ.

Εγω δε θ αγοραζα αμαξι τοσων ετων. Οσο καλο και να ηταν ΤΟΤΕ , τα χρονια εχουν περασει, σε καμια περιοτωση δε θα ναι το ιδιο ασφαλες κ ενα συγχρονο αυτοκινητο. Ασε τα 2000 κυβικα γι αργοτερα, νεος εισαι εχεις ολο το χρονο μπροστα σου. Παρε ενα συγχρονο αξιοπιστο και ασφαλες αυροκινητο που να χει τη σπιρταδα του γι αρχη

• Like 1
Δημοσ.

Εγω δε θ αγοραζα αμαξι τοσων ετων. Οσο καλο και να ηταν ΤΟΤΕ , τα χρονια εχουν περασει, σε καμια περιοτωση δε θα ναι το ιδιο ασφαλες κ ενα συγχρονο αυτοκινητο. Ασε τα 2000 κυβικα γι αργοτερα, νεος εισαι εχεις ολο το χρονο μπροστα σου. Παρε ενα συγχρονο αξιοπιστο και ασφαλες αυροκινητο που να χει τη σπιρταδα του γι αρχη

Ισως εχεις δικιο. Ειναι το μονο που με κρατα πισω. Ιδανικα ψαχνω για αυτοκινητο τυπου FR, με κατω απο 2000 κυβικα και φθηνο ως προς την αγορα... Χρηματα για κατι πιο συγχρονο με προμοια χαρακτηριστικα δεν παιζουν δυστυχως. Οποτε η το κανω, η παιρνω κατι με παρομοια χρηματα αλλα με εντελως αλλα χαρακτηριστηκα... Π.χ κανα golf 1400, κανα polo κλπ

To S2000, 2L είναι, όχι οτι αλλάζει κάτι. :-)

Μεχρι το 2004 ηταν 2000cc, μετα απο 2004 ως 2009 τα καναν 2.2l... Οχι οτι αλλαζει και κατι οπως ειπες...

Δημοσ.

Πόσο το βρίσκεις ένα τέτοιο αμάξι;

Αυτα που λειτουργουν και κυκλοφορουν, απο 3-6 χιλ αναλογα την κατασταση. Μιλαω παντα για αυτα με το 1800αρι μοτερ. Υπαρχει και με 2000 και μερικα που τους εχουν βαλει 2500 αλλα μιλαμε για αλλη κλασση/χρηση. Εχω βρει ενα στην περιοχη μου, (το εχει φιλος γνωστου) και κοιταει να το δωσει (νομιζω λογω οικογενιας αλλα δεν ειμαι και σιγουρος) σιγα σιγα αν και δεν θελει. Το εχω δει 2-3 φορες, φαινεται αρκετα προσεγμενο. Ακουω πως το δινει γυρω στο 5αρι...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...