heavyrain Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 έχω βάλει στις ρυθμίσεις του ρουτερ μου συγκεκριμένο dns ώστε να εχω netflix. η απορια μου ειναι: αν πχ στο σταθερό μου, απο τις ρυθμισεις του δικτυου βαλω αλλο dns, πχ της google 8.8.8.8, o υπολογιστής μου θα χρησιμοποιεί της google ή αυτον που εχει το ρουτερ (για να δουλευει δλδ το netflix), οπότε οτι και να βαλω εγω στις συσκευες μου αυτες θα χρησιμοποιουν αυτόν που εχει το ρουτερ; (μιας και ολα συνδέονται πάνω στο ρουτερ )
infin1tyGR Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Ο υπολογιστής σου χρησιμοποιεί αυτόν που του έχεις ρυθμίσει. Αν του βάλεις 8.8.8.8 θα χρησιμοποιεί της Google, αν του βάλεις ως DNS τη διεύθυνση IP του router σου, τότε θα χρησιμοποιείται αυτός που έχεις στο router.
heavyrain Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 οκ καταλαβα, ευχαριστω! ξερεις αν υπαρχει δυνατοτητα να δωσω τον συγκεκριμενο dns για το netflix (μεσω του ρουτερ αλλα μονο για τη smarttv)στη smarttv απ τη στιγμη που δεν μου εχει επιλογη η tv μεσα στο μενου της να διαλεξω dns; εχει ως dns την ip του ρουτερ. Αλλα θα μου πεις οτι αν βαλω αλλο dns σε καθε συσκευη, η οποια μου δινει αυτη την δυνατοτητα, ξεχωριστα δεν εχει σημασια η καποια επιπτωση στη ταχυτητα που το ρουτερ εχει αμερικανικο dns σωστα; 1
infin1tyGR Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Βάλε τον συγκεκριμένο DNS στο router αν η τηλεόρασή σου δε σε αφήνει να αλλάξεις (αν και υπάρχει πιθανότητα να μη χρησιμοποιεί το router σου ως DNS αλλά να έχει κάποιον hardcoded που να μην μπορείς να αλλάξεις, π.χ. της Google) και στις υπόλοιπες συσκευές βάλε χειροκίνητα ό,τι θες.
heavyrain Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 αυτο εχω κανει. η τηλεοραση εχει την ip του ρουτερ (γραφει dns: 192,168,1, *** ). οποτε 1000% περνει τον dns του ρουτερ γιατι σου λεω μου δουλευει το netflix, αν επαιρνε οποιοδηποτε αλλον δεν θα δουλευε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα