Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα Laptop Sony Vaio SVE14A1S1E στο οποίο έκανα εγκατάσταση των Windows 8. Μετά από αυτό αποφάσισα να εγκαταστήσω όλους τους drivers που δίνει η Sony για το συγκεκριμένο μοντέλο. Για κακή μου τύχη είχε διαθέσιμο και ένα Bios update το οποίο με το που το έτρεξα το laptop έκλεισε. Από εκείνη την στιγμή το μόνο που κάνει το laptop όταν το ανοίγω είναι να δείχνει ότι είναι ανοιχτό, ότι είναι ενεργό το wifi και δουλεύει το cpu cooler. Κατά τα άλλα έχω μόνο μαύρη οθόνη. Η εγγύηση έχει λήξει οπότε από όσα έψαξα δεν υπάρχει λύση. Μήπως έχετε εσείς κάποια ιδέα;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γενικα επειδη ακριβως υπαρχουν τετοιοι κινδυνοι στην διαδικασια του bios Update καλο ειναι να μην το επιχειρουμε αν δεν το χρειαζομαστε. Αν ο υπολογιστης εχει ενα προβλημα και ξερουμε οτι λυνεται με bios update τοτε αξιζει το ρισκο, αλλα αν δεν υπαρχει προβλημα τοτε δεν αξιζει το ρισκο. Στο προβλημασου τωρα, για αρχη ανοιξε το λαπτοπ και βγαλε την μπαταρια την μητρικης. Περιμενε λιγη ωρα και ξαναβαλτην. Η περιπτωση να φτιαξει ετσι ειναι μαλλον μικρη οπωτε αν δεν εχεις εμπειρια σε αποσυναρμολογηση λαπτοπ, καλυτερα περιμενε να δεις και τι θα σου πουν οι υπολοιποι μηπως υπαρχει καποια καλυτερη ιδεα.

Δημοσ.

Γενικα επειδη ακριβως υπαρχουν τετοιοι κινδυνοι στην διαδικασια του bios Update καλο ειναι να μην το επιχειρουμε αν δεν το χρειαζομαστε. Αν ο υπολογιστης εχει ενα προβλημα και ξερουμε οτι λυνεται με bios update τοτε αξιζει το ρισκο, αλλα αν δεν υπαρχει προβλημα τοτε δεν αξιζει το ρισκο.

Το ξέρω πως δεν ήταν η σοφότερη κίνηση αλλά απο την στιγμή που το δίνει η ίδια η Sony στην λίστα με τους drivers υπέθεσα πως δεν θα έχει θέματα.

Δημοσ.

Η μόνη λύση που βλέπω, είναι η αντικατάσταση του BIOS chip.

1. Βρίσκεις και αγοράζεις το κατάλληλο τσιπάκι για το μοντέλο του laptop σου.

http://www.ebay.com/itm/BIOS-CHIP-for-Sony-Vaio-SVE1711G1RB-VPCEA2M1R-VPCEH1E1R-VPCEH1S1R-VPCEH3F1R-/131211609381?hash=item1e8cd24525:g:WaQAAOxyFXhSNrEM

2. Η αντικατάσταση, αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, καλό είναι να γίνει από κάποιον σχετικό.

Δημοσ.

Το θέμα είναι που βρίσκουμε μητρική.  :-(

Γιατί να αλλάξεις μητρική, για το BIOS?

Αν πάρεις καινούρια, τότε θα σου πάρουν το κεφάλι.

Αν πάρεις μεταχειρισμένη, ποτέ δεν ξέρεις αν έχει φάει κανένα reflow και δεν τα φτύσει σε 5-6 μήνες.

Βρες το κατάλληλο τσιπάκι BIOS που κοστίζει γύρω στα 25 €, και αντικατέστησέ το.

Ακόμα και αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, δεν νομίζω ότι θα σου ζητήσουν τα δάνεια της Αγγλίας για να στο αντικαταστήσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί απλά να γίνει και επαναπρογραμματισμός του παλιού bios

Με ποιον τρόπο;

Βασικά συνοψίζοντας αυτά που μου προτείνετε είναι:

1. Αφαίρεση μπαταρίας (δεν έπιασε)
  2. Αλλαγή μητρικής  (υψηλό κόστος)

3. Αλλαγή chip bios (αξιοπιστία ανταλλακτικού;)

4. Επαναπρογραμματισμός chip bios (Πως;)

Με συγχωρείτε αν κούρασα αλλά με έχει αγχώσει λίγο το θέμα.

Επεξ/σία από giannis00
Δημοσ.

Καλύτερα για Επαναπρογραμματισμός chip bios  να το πας σε ενα κατάστημα με υπολογιστές ( οχι πλαίσιο κτλπ ) και να ρωτήσεις αν μπορούν να στο κάνουν σε τι κόστος , δεν θα έλεγα να το επειχειρήσεις μονος σου μην γίνει χειρότερη ζημιά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...