mkp Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Aξίζει αγορά SSD για sata 2 mobo, η να πάω σε pci-e SSD κατή σαν αυτό εδώ link
Eliaskat Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 ναι αλλα οχι σε pci-e τσαμπα λεφτα σε παλιο mobo
mkp Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 ναι αλλα οχι σε pci-e τσαμπα λεφτα σε παλιο mobo μα με το pci-e SSD θα πάρω sequential read γύρω στα 1400MB/s ενώ με έναν SSD σε sata2 270MB/s(απο 450MB/s με sata3), τα random reads δεν θα επηρεαστούν βεβαία από sata3 σε sata2 από ότι βλέπω.
EddieObscurant Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Σε τι μητρική θα τον βάλεις? Αν και θεωρητικά πρεπει να δουλευει σε όλες λογου οτι εχει option rom, στην πραξη σε μητρικές με χ58 και κατω κάποιες φορες κατα την εκκινηση δεν το βρισκει και πρεπει να κανεις ρεσταρτ ή να πατησεις enter οταν θα σε ρωταει αν παντως δεν εχεις καθολου ssd και εναν απλο να βαλεις στη sata2 θυρα , θα δεις μεγαλη διαφορα και θα σε ικανοποιημένος
mad-proffessor Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Σε τι μητρική θα τον βάλεις? Αν και θεωρητικά πρεπει να δουλευει σε όλες λογου οτι εχει option rom, στην πραξη σε μητρικές με χ58 και κατω κάποιες φορες κατα την εκκινηση δεν το βρισκει και πρεπει να κανεις ρεσταρτ ή να πατησεις enter οταν θα σε ρωταει αν παντως δεν εχεις καθολου ssd και εναν απλο να βαλεις στη sata2 θυρα , θα δεις μεγαλη διαφορα και θα σε ικανοποιημένος Αυτο ισχυει και οταν δεν υποστηριζει ahci η μητρική; Έχω μια παλιά μητρική με p35 και ICH9 controller δεν υπάρχει στο BIOS η επιλογή CONFIGURE SATA AS AHCI παρα μόνο IDE. Πέρα το οτι δεν υπάρχει dvd drive να γίνει εγκατασταση λειτουργικού δεν υπάρχει και 2.5'' θέση στο κουτι οπότε αν είναι να δώσω άλλα 30-40 + το κόστος του ssd και να μη μπουτάρει καθόλου να το αποφύγω
mkp Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Σε τι μητρική θα τον βάλεις? Αν και θεωρητικά πρεπει να δουλευει σε όλες λογου οτι εχει option rom, στην πραξη σε μητρικές με χ58 και κατω κάποιες φορες κατα την εκκινηση δεν το βρισκει και πρεπει να κανεις ρεσταρτ ή να πατησεις enter οταν θα σε ρωταει αν παντως δεν εχεις καθολου ssd και εναν απλο να βαλεις στη sata2 θυρα , θα δεις μεγαλη διαφορα και θα σε ικανοποιημένος ASUS P6T (με x58). τώρα με τον HDD(2ΤΒ) που έχω περνώ sequential read 155MB/s και random reads 0,5MB/s ένας SSD σε sata2 παίρνει περίπου sequential read 270MB/s και random reads 30MB/s και ένας pci-e SSD σαν τον Kingston HyperX που έδειξα πιο πανό παίρνει sequential read 1400MB/s και random reads 40MB/s άπλα μου φαίνεται πολύ μικρή διάφορα από τον HDD πού έχω τώρα σε σε σχέση με έναν SSD με sata2. έκτος βεβαία αν τα random reads έχουν την μεγαλύτερη σημασία από πλευράς επιδόσεων που η διάφορες από HDD σε έναν απλό SSD είναι γιγάντιες(50-60 φορές πιο γρήγορος ο SSD σε random reads)
EddieObscurant Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Αυτο ισχυει και οταν δεν υποστηριζει ahci η μητρική; Έχω μια παλιά μητρική με p35 και ICH9 controller δεν υπάρχει στο BIOS η επιλογή CONFIGURE SATA AS AHCI παρα μόνο IDE. Πέρα το οτι δεν υπάρχει dvd drive να γίνει εγκατασταση λειτουργικού δεν υπάρχει και 2.5'' θέση στο κουτι οπότε αν είναι να δώσω άλλα 30-40 + το κόστος του ssd και να μη μπουτάρει καθόλου να το αποφύγω Ποιο αν ισχύει, δεν καταλαβαινω? Το να μην μπουταρει μερικές φορές? Ναι , δεν εχει σχεση με το ahci, αλλα οτι το bios δεν βρισκει το option rom μεσα σε συγκεκριμένο χρονικο διαστημα. Λιγο δυσκολο παντως p35 να μην εχει ahci? Ποια μητρική έχεις? ASUS P6T (με x58). τώρα με τον HDD(2ΤΒ) που έχω περνώ sequential read 155MB/s και random reads 0,5MB/s ένας SSD σε sata2 παίρνει περίπου sequential read 270MB/s και random reads 30MB/s και ένας pci-e SSD σαν τον Kingston HyperX που έδειξα πιο πανό παίρνει sequential read 1400MB/s και random reads 40MB/s άπλα μου φαίνεται πολύ μικρή διάφορα από τον HDD πού έχω τώρα σε σε σχέση με έναν SSD με sata2. έκτος βεβαία αν τα random reads έχουν την μεγαλύτερη σημασία από πλευράς επιδόσεων που η διάφορες από HDD σε έναν απλό SSD είναι γιγάντιες(50-60 φορές πιο γρήγορος ο SSD σε random reads) Δεν εχουν καμια σχεση τα sequential , τα random μετρανε. Το μόνο μειον του hyperx predator ειναι η πολύ υψηλή τιμή του και η χαμηλή μεταπωλητική αξια που θα εχει αν αποφασίσεις να τον δώσεις, καθώς ενας samsung 950 pro / sm951 ειναι πολύ φθηνότεροι , και εχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις. Το θέμα ειναι βεβαια οτι δεν μπορουν να μπουταρουν απο τον υπολογιστή σου με νορμαλ τροπους. Αν δεν εχεις ιδιαιτερο οικονομικό θέμα πήγαινε για τον predator εχοντας υποψην τα διαφορα προβλήματα που σου είπα ότι πιθανως μπορει να αντιμετωπισεις και μια πιθανη μεταπωλητική αξια αν δεν σου κανει και αποφασίσεις να τον δώσεις, τουλαχιστον ενα 30% κατω κατα τη γνώμη μου Απο την άλλη και με εναν bx100 πιστευω οτι θα εισαι ευχαριστημένος
mad-proffessor Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Ποιο αν ισχύει, δεν καταλαβαινω? Το να μην μπουταρει μερικές φορές? Ναι , δεν εχει σχεση με το ahci, αλλα οτι το bios δεν βρισκει το option rom μεσα σε συγκεκριμένο χρονικο διαστημα. Λιγο δυσκολο παντως p35 να μην εχει ahci? Ποια μητρική έχεις? Η μητρική είναι η ASUS P5KC και βεβαιωμένα δεν έχει ahci παρα μόνο στον jbod controller που είναι όμως υπευθυνος για το esata port. Τώρα λένε μερικοί οτι περασαν ένα modded bios με ahci αλλά εκτός ότι δεν είναι επίσημο της ASUS δεν υπάρχει κ πουθενα στο web πια. Αποτι κατάλαβα χάνω το NCQ μια σημαντική τεχνολογία σε mutlithreading/multiprocessing os'es καθως το hot swapping δεν απασχολεί ιδιαίτερα
mkp Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δεν εχουν καμια σχεση τα sequential , τα random μετρανε. Το μόνο μειον του hyperx predator ειναι η πολύ υψηλή τιμή του και η χαμηλή μεταπωλητική αξια που θα εχει αν αποφασίσεις να τον δώσεις, καθώς ενας samsung 950 pro / sm951 ειναι πολύ φθηνότεροι , και εχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις. Το θέμα ειναι βεβαια οτι δεν μπορουν να μπουταρουν απο τον υπολογιστή σου με νορμαλ τροπους. Αν δεν εχεις ιδιαιτερο οικονομικό θέμα πήγαινε για τον predator εχοντας υποψην τα διαφορα προβλήματα που σου είπα ότι πιθανως μπορει να αντιμετωπισεις και μια πιθανη μεταπωλητική αξια αν δεν σου κανει και αποφασίσεις να τον δώσεις, τουλαχιστον ενα 30% κατω κατα τη γνώμη μου Απο την άλλη και με εναν bx100 πιστευω οτι θα εισαι ευχαριστημένος βεβαία ο samsung 950 pro δεν έρχεται μαζί με το expansion card οπός ο Kingston HyperX άλα τέλος πάντων άμα είναι να έχω θέμα με το μπουταρισμα αστό αφήσω καλύτερα και να κοιτάξω σε normal ssd και ότι για 240GB λέω να πάρω καλύτερα 480GB. από αυτά εδώ τι πρωτινής? link υπόψιν ότι θα τον βάλω σε sata2 οπότε δεν με ενδιαφέρει να έχει υψηλό sequential read/write άλα να έχει κάλο random read/write
EddieObscurant Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 τα ύψηλοτερα random read τα χουν οι samsung, αλλα διαφορες μεταξυ κάποιου που χει 30 με καποιον που χει 50 δεν θα τις καταλαβεις. Samsung 850 evo ειναι απο τους κορυφαιους αλλα αν βρεις τον crucial bx100 που σου πα πιο πανω φθηνότερα αξίζει και με το παραπανω τα λεφτά του.
mkp Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Ο Crucial 500GB BX100 τα ιδία λεφτά με τον Samsung SSD 850 Evo 500GB έχει, άρα περνώ τον samsung?
Millennium Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Τον crucial τον βρίσκεις σε χαμηλότερη μέση τιμή.Μια χαρά είναι και είναι και με MLC.
EddieObscurant Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Ο Crucial 500GB BX100 τα ιδία λεφτά με τον Samsung SSD 850 Evo 500GB έχει, άρα περνώ τον samsung? ναι πάρε τον 850 evo
SPANK Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Θα παρακαλούσα για προτάσεις δίσκων να συνεχίσουμε εδώ Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων 1
mkp Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 πάντως ο 850 evo είναι αρκετά αργός με sata2 δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστή τώρα εδώ και 2 μέρες πού τον έχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα