Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για συμβολικούς υπολογισμούς κάθε είδους, κανένα λογισμικό δεν είναι ισχυρότερο από το  Mathematica -

ακόμα και στον τρόπο απεικόνισης -  και επιπλέον, υποστηρίζει όλα τα στυλ προγραμματισμού (διαδικαστικό, συναρτησιακό,

rule-based κλπ) μεμονωμένα ή συνδυασμένα μεταξύ τους.

Αλλά δεν είναι εύκολο στην εκμάθηση όπως το  matlab ή το maple.

-

Δοκίμασε να λύσεις (συμβολικά πάντα) μια PDE (που δεν θα είναι 1ου βαθμού) και το ξανασυζητάμε :P

Ρε παίδες... με το συμπάθειο δηλαδή. Ένας τύπος ρωτάει από πού να αρχίσει να πάρει μία γεύση για προγραμματισμό και του λέτε MATLAB και Mathematica; 

Τι όφελος θα έχει; Να κάνει το hello world πιο γρήγορα; Ή να βρει το μέγιστο σε έναν πίνακα σε μία γραμμή; Μήπως να κάνει symbolic calculations; 

Έχεις ένα «θεματάκι» με το πως απευθύνεσαι στους άλλους ε; :)

Ο άνθρωπος, κάπου λέει ότι, θέλει να ακονίσει το μυαλό του... Συνεπώς οι γνώμες μας (του V.I. Smirnov και εμού) έχουν μια βάση. Εξ άλλου, αυτές οι πλατφόρμες έχουν και δικές τους (πλέον) γλώσσες.

...

Αλλά, χωρίς να έχει δηλώσει ότι θέλει να ασχοληθεί με μαθηματικό προγραμματισμό να του προτείνετε να εγκαταστήσει (νόμιμα?) Matlab, Mathematica ή Maple... Τουλάχιστον πείτε του κάποιο από τα free alternatives (Octave, Scilab)...

Βλέπε παραπάνω. Εν μέρει, βέβαια έχεις δίκαιο ώς προς το θέμα του open source, απλώς δεν είμαι ενήμερος σε τί επίπεδο βρίσκεται π.χ. το Sage.

Δημοσ.

Έχεις ένα «θεματάκι» με το πως απευθύνεσαι στους άλλους ε; :)

Ο άνθρωπος, κάπου λέει ότι, θέλει να ακονίσει το μυαλό του... Συνεπώς οι γνώμες μας (του V.I. Smirnov και εμού) έχουν μια βάση. Εξ άλλου, αυτές οι πλατφόρμες έχουν και δικές τους (πλέον) γλώσσες.

Το "θεματάκι" είναι ότι δεν συμφωνώ με αυτό που προτείνουν κάποιοι; Γιατί, και εφόσον είναι γραπτός λόγος, είτε αυτό θα είναι είτε ο τρόπος που ακούς τα γραπτά μου μέσα στο κεφάλι σου... και δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι το 2ο. Θα μπορούσε να είναι ότι λέω κάτι υβριστικό... αλλά αυτό δεν συμβαίνει/συνέβηκε. Ή, εκτός και εάν πιστεύεις ότι θα πρέπει οι άλλοι να σου απευθύνονται με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο... που εκεί δεν είμαι εγώ που έχω το "θεματάκι".

Όσο για το on topic... συνεχίζω να έχω τις απορίες: 

Τι όφελος θα έχει; Να κάνει το hello world πιο γρήγορα; Ή να βρει το μέγιστο σε έναν πίνακα σε μία γραμμή; Μήπως να κάνει symbolic calculations;

Γιατί το μυαλό του το ακονίζει με όλες τις άλλες γλώσσες όπου υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές για να αρχίσει ξανά κάποιος. Καλύτερες από την άποψη ότι αφενός του προσφέρουν τριβή με μία διαδεδομένη γλώσσα σε κλάδους ΙΤ και όχι μόνο research και simulation και αφετέρου μπορεί να φτιάξει κάτι για τον εαυτό του που να το χρησιμοποιήσει, π.χ. μία εφαρμογή. Άρα, το μόνο καλό με τις γλώσσες/περιβάλλοντα που λέτε είναι ότι θα κάνει το hello word πιο γρήγορα, θα βρει στατιστικά μεγέθη πιο εύκολα και θα κάνει symbolic calculations.

Εκτός και εάν είναι κάτι άλλο το οποίο όμως δεν το είπες και αντ' αυτού αναλώθηκες στο να λες ότι έχω κάποιο "θεματάκι"...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...