Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γεια χαρά. Μικρός είχα ασχοληθεί με gwbasic, quick basic. Λίγο αργότερα με c και ελάχιστα με java. Java μπορώ να πω ότι με είχε δυσκολέψει για κάποιο λόγο. Επίσης ενώ δούλευα με eclipse (αν δεν κάνω λάθος) με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά η εγκατάσταση, τα directories κλπ.

Παραδόξως C την είχα αγαπήσει πολύ και νομίζω είχα ένα σχετικά αποδεκτό επίπεδο (πχ. είχα καταλάβει pointers και είχα ασχοληθεί με δομές δεδομένων).

Χαζό ίσως αλλα οι σπουδές μου δεν είχαν να κάνουν καθόλου με κάτι υπολογιστικό και νιώθω ότι έχω ξεφύγει, σαν παππούς που έρχεται σε πρώτη επαφή με υπολογιστή πλέον.

Καλώς η κακώς αυτή την εποχή είμαι σε burnout και αναρρωτική και ψάχνω άλλες ασχολίες εκτος της δουλειάς μου και κάποιων εξετάσεων που έπρεπε να δώσω για αυτή. Βγαίνω καμια βόλτα, χαζεύω κανένα περιοδικό, αλλα δυστυχώς για τα υπόλοιπα η ζωή εδώ (είμαι στο εξωτερικό) είναι πολύ ακριβή.

Νομίζω ότι δε θα με ενοχλούσε το διάβασμα, αν δεν πρόκειται για τη δουλειά μου και επίσης θα ακόνιζε πάλι λίγο το μυαλό μου που έχει μουχλιάσει.

Πιστεύετε θα μπορούσα να αρχίσω πάλι προγραμματισμό? Ποια γλώσσα είναι αρκετά ζωντανή (εννοώ να είναι διαδεδομένη), δε χρειάζεται πολλές η δύσκολες εγκαταστάσεις η αγορά λογισμικού και μαθαίνεται σχετικά πιο εύκολα?

Είμαι διατεθειμένος να διαβάσω απλά δε θέλω να μπλέξω με κάτι πολύ απαιτητικό.

Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Δημοσ.

Φιλε δεν εχω πολυ χρονο να σου απαντησω αναλυτικα αλλα πιστευω ειναι καλο να αρχισεις με python..απλη γλωσσα χρειαζεσαι απλως το notepad ++ που ειναι τζαμπε και αρχιζεις γραφεις..εγω ειμαι καθητης γ λυκειου και μπορω να σου πω οτι η python καθως και h c ++ me βοηθησαν πολυ ωστε να καταλαβω το concept του προγραμματισμου και να μην εχω πολλα προβληματα με την ψευδογλωσσα στο σχολειο που δινω και πανελλαδικα.οσον αφορα τα εγχειριδια,υπαρχουν απο τον θειο παμπολα αλλα και free...(googlαρε και youtubαρε θα βρεις παμπολα)

Δημοσ.

Να δώσω μια "περίεργη απάντηση"...

ΜΗΝ ασχοληθείς με κάποια γλώσσα προγραμματισμού.

Θα παιδευτείς πολύ και είναι αμφίβολο αν σου χρησιμεύσει πρακτικά σε κάτι ή αν θα μπορέσεις να κάτι κάτι χρήσιμο αν χρειαστεί.

Μάθε ένα προγραμματιστικό περιβάλλον όπως το Matlab ή ακόμη καλύτερα το Mathematica.

Θα μπορέσεις εύκολα και γρήγορα να κάνεις πάρα πολλά πράγματα, ακόμη και παίζοντας.

Ειδικά το Mathematica είναι ασυναγώνιστο ως προς την περιεκτικότητα των αφηρημένων μαθηματικών εννοιών και την κομψότητα του τρόπου λειτουργίας του και αποτελεί από τα καλύτερα διανοητικά όργανα γυμναστικής.

Υπάρχει αμέτρητο υλικό και για τα δυο και για κάθε γνωστική βαθμίδα και κλάδο ενδιαφερόντων.

-

Δημοσ.

Μιας και ήδη ξέρεις κάποια πράγματα, το να μάθεις άλλη μια γλώσσα δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα θεωρώ και πολύ πιθανό να βαρεθείς μετά από λίγο καιρό. Κοίτα να δεις τι θες και μάθε κάποιο framework που θα σε βοηθήσει να φτάσεις εκεί. Ας πούμε μην αρχίσεις γενικά και αόριστα Python αλλά δες το σε συνδυασμό με Django να αρχίζες να κάνεις κάποια web εφαρμογή.

Γενικά δες κάποια scripting γλώσσα και Web θα πρότεινα εγώ. Μετά θα μάθεις αρκετά για να ξέρεις με τι ακριβώς θες να ασχοληθείς στη συνέχεια.

Δημοσ.

Φίλε λες οτι εχεις πάθει burnout . Παρολα αυτά θέλεις να ασχοληθείς με προγραμματισμό που απαιτεί πνευματική εργασία και δημιουργεί πνευματική κόπωση

Κοίτα να κλείσεις διακοπτες για λίγο καιρό και να αναρρώσεις.Εδω θα είμαστε να το συζητήσουμε πάλι. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι έχω ξεμείνει έξω και πέρα από κανα περίπατο, οτιδήποτε άλλο μάλλον με περιορίζει στο σπίτι λόγω κόστους. Εχω κατεβάσει ένα σωρό σειρές, αλλά πρέπει να βρώ και κάτι άλλο να γεμίσω το χρόνο μου. Ισως δοκιμάσω λίγο Python για αρχή. Ίσως το αφήσω πάλι για λίγο. Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Γεια χαρά. Μικρός είχα ασχοληθεί με gwbasic, quick basic. Λίγο αργότερα με c και ελάχιστα με java. Java μπορώ να πω ότι με είχε δυσκολέψει για κάποιο λόγο. Επίσης ενώ δούλευα με eclipse (αν δεν κάνω λάθος) με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά η εγκατάσταση, τα directories κλπ.

Παραδόξως C την είχα αγαπήσει πολύ και νομίζω είχα ένα σχετικά αποδεκτό επίπεδο (πχ. είχα καταλάβει pointers και είχα ασχοληθεί με δομές δεδομένων).

Χαζό ίσως αλλα οι σπουδές μου δεν είχαν να κάνουν καθόλου με κάτι υπολογιστικό και νιώθω ότι έχω ξεφύγει, σαν παππούς που έρχεται σε πρώτη επαφή με υπολογιστή πλέον.

Καλώς η κακώς αυτή την εποχή είμαι σε burnout και αναρρωτική και ψάχνω άλλες ασχολίες εκτος της δουλειάς μου και κάποιων εξετάσεων που έπρεπε να δώσω για αυτή. Βγαίνω καμια βόλτα, χαζεύω κανένα περιοδικό, αλλα δυστυχώς για τα υπόλοιπα η ζωή εδώ (είμαι στο εξωτερικό) είναι πολύ ακριβή.

Νομίζω ότι δε θα με ενοχλούσε το διάβασμα, αν δεν πρόκειται για τη δουλειά μου και επίσης θα ακόνιζε πάλι λίγο το μυαλό μου που έχει μουχλιάσει.

Πιστεύετε θα μπορούσα να αρχίσω πάλι προγραμματισμό? Ποια γλώσσα είναι αρκετά ζωντανή (εννοώ να είναι διαδεδομένη), δε χρειάζεται πολλές η δύσκολες εγκαταστάσεις η αγορά λογισμικού και μαθαίνεται σχετικά πιο εύκολα?

Είμαι διατεθειμένος να διαβάσω απλά δε θέλω να μπλέξω με κάτι πολύ απαιτητικό.

Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Δεν υπάρχουν πλέον "γλώσσες" αλλά ένας κυκεώνας τεχνολογιών που συνδέονται μαζί. Οι περισσότεροι επαγγελματίες προγραμματιστές, κάνουμε πλέον την δουλειά του υδραυλικού, συνδέοντας τα διάφορα κομμάτια μεταξύ και όχι γράφωντας μία εφαρμογή με την κλασσική έννοια που υπήρχε μόλις πριν από 7 χρόνια. (για να μην γράψω 3 χρόνια).

Για να φτιάξεις μία σύγχρονη (του 2015) web app σήμερα, χρειάζεσαι ένα σωρό τεχνολογίες και μεθοδολογίες για να την φτιάξεις.

Π.χ ASP.NET MVC, Bootstrap, KnockoutJS ή AngularJS (και λίγο MVVM), javascript, C# ή VB, SQL, Entity Framework, Linq, Razor (CSHTML) και WebAPI

Για WPF εφαρμογή, C# ή VB, T-SQL, XAML, MVVM ή MVC, Unity (για dependency injection),  RX, Entity Framework και Linq τουλάχιστον. WebAPI ή WCF πολύ πιθανόν επίσης

Υπάρχουν βέβαια βιβλία που καλύπτουν το εύρος, και σε μαθαίνουν πως να πας από τα δεδομένα στην οθόνη αλλά θέλει και λίγο background ή να σου κόβει.

Μπορεί π.χ να θες να φτιάξεις παιχνίδια ως χόμπυ, οπότε πιάσε την Unit Game Engine (πολύ καλά βιβλία για αρχάριους και πολλά βίντεο και tutorials στο internet). Για robot, υπάρχει το MS Robotics Studio. Για Arduino άλλα εργαλεία.

Όλα τα εργαλεία σήμερα είναι ελεύθερα από τους κατασκευαστές τους στο internet επίσης και δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι.

Visual Studio Community Edition είναι το 90% του VS και ό,τι θα χρειαστούν το 99% των προγραμματιστών. Unity Game Engine επίσης.

κ.α

Απλά θα πρέπει να ξεκινήσεις με το "τί θέλω να μάθω να φτιάχνω" και να αφοσιωθείς σε αυτό.

• Like 3
Δημοσ.

Το ερωτημα ειναι.
θες να ασχοληθεις με windows , Linux

προσωπική μου αποψη.

Αν ειναι να ασχοληθεις με windows θα σου πρότεινα.

.ASP για webdesign μαζι με Bootstrap και Jquery. ( ενοειτε πρεπει να μαθεις και λιγο javascript) 

Θεωρώ οτι η Pascal ειναι μια πολυ δυνατή γλώσσα ακομα και σημερα και αυτο το βλεπεις με την DELPHI XE6.
μπορεις και φτιαχνεις isapi, activex, mobile apps για android και Ios.

και γενικα αν ξερεις .asp + delphi ( tcp sockets for client and server ) δεν εχεις ορια πουθενα.

αν ειναι να ασχοληθεις με Linux τοτε 

php ( μιλαμε ισως για την πιο ευκολη γλώσσα και γιαυτο το 99% των χρηστών την προτιμουν ) 

Mysql για βασεις δεδομένον ευκολο και αυτο ( αν και σε σχεση με τον MSSQL σερνετε σε επιδόσεις) 

Bootstrap και Jquery παλι.

Εφόσων ομως γνωρίζεις quick basic θα σου πρότεινα το Visual Studio που κανει ολα τα παραπανω.
και φυσικα περιβαλλον windows 2008++ server .

δεν θα σε δυσκολεψει καθόλου μιας και ειναι basic και η συνταξη ειναι ιδια.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω συμφωνω με aztek αρχικά.

Αλλα αν θες σωνει κ καλά να ασχοληθείς με γλωσσα η python ναι μεν είναι καλη για αρχη σα scripting, αλλά αν θες να κάνεις κάτι σοβαρό πρέπει να ασχοληθείς με το αντικειμενοστραφες κομματι της. Κ εφόσον λες οτι σε δυσκόλεψε η java που θεωρητικά είναι πιο σωστή (είναι formal language στις δηλώσεις) αλλά προυποθέτει περισσότερο γράψιμο, η python θα σου φανει δύσκολη αν δε καταλαβες τα βασικά της αντικειμενοστρέφειας.

• Like 1
Δημοσ.

Να δώσω μια "περίεργη απάντηση"...

ΜΗΝ ασχοληθείς με κάποια γλώσσα προγραμματισμού.

Θα παιδευτείς πολύ και είναι αμφίβολο αν σου χρησιμεύσει πρακτικά σε κάτι ή αν θα μπορέσεις να κάτι κάτι χρήσιμο αν χρειαστεί.

Μάθε ένα προγραμματιστικό περιβάλλον όπως το Matlab ή ακόμη καλύτερα το Mathematica.

Θα μπορέσεις εύκολα και γρήγορα να κάνεις πάρα πολλά πράγματα, ακόμη και παίζοντας.

Ειδικά το Mathematica είναι ασυναγώνιστο ως προς την περιεκτικότητα των αφηρημένων μαθηματικών εννοιών και την κομψότητα του τρόπου λειτουργίας του και αποτελεί από τα καλύτερα διανοητικά όργανα γυμναστικής.

Υπάρχει αμέτρητο υλικό και για τα δυο και για κάθε γνωστική βαθμίδα και κλάδο ενδιαφερόντων.

-

Eν μέρει, ορθά όσα προτείνει ο V.I. Smirnov. Απλώς αντί του Mathematica (το Matlab  «παραμένει» όσον αφορά αριθμητικούς υπολογισμούς) θα πρότεινα το Maple. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι (π.χ.

- το 1ο είναι πιο «functional» -όσον αφορά τον παραδειγματισμό, ενώ το 2ο επιτρέπει και «functional» και «imperative».

- το 2ο είναι πολύ πιο ισχυρό σε επίλυση PDEs (διαφορικές εξισώσεις με μερικές παραγώγους)

- κ.λπ.)

Δημοσ.

Για συμβολικούς υπολογισμούς κάθε είδους, κανένα λογισμικό δεν είναι ισχυρότερο από το  Mathematica -

ακόμα και στον τρόπο απεικόνισης -  και επιπλέον, υποστηρίζει όλα τα στυλ προγραμματισμού (διαδικαστικό, συναρτησιακό,

rule-based κλπ) μεμονωμένα ή συνδυασμένα μεταξύ τους.

Αλλά δεν είναι εύκολο στην εκμάθηση όπως το  matlab ή το maple.

-

Δημοσ.

Ρε παίδες... με το συμπάθειο δηλαδή. Ένας τύπος ρωτάει από πού να αρχίσει να πάρει μία γεύση για προγραμματισμό και του λέτε MATLAB και Mathematica; 

Τι όφελος θα έχει; Να κάνει το hello world πιο γρήγορα; Ή να βρει το μέγιστο σε έναν πίνακα σε μία γραμμή; Μήπως να κάνει symbolic calculations; 

Προς OP

Προσωπική μου γνώμη είναι να κατεβάσεις το Netbeans ή το IDEA Community Edition ή το Eclipse και να παίξεις με Java GUI. Καλύτερα με JavaFX που παίζει και GUI Designer και συνδέεται πολύ απλά με το Eclipse (εάν θυμάμαι καλά). 

Δεν θα λύσεις symbolic maths, δεν θα βρεις εύκολα το max, min, avg κτλ σε πίνακες αλλά θα φτιάξεις ένα input box που να πατάς το όνομά σου και να στο βγάζει σε ένα text area πιο γρήγορα. 

Οπότε, θα παίξεις με GUIs και θα τριφτείς (λίγο) με μία από τις πιο βασικές και διαδεδομένες γλώσσες προγραμματισμού (και από τις καλύτερες... έτσι για το flame ρε γμτο! :D )

Υ.Γ. Καλό το guide του MATLAB, αλλά ο κώδικας που παράγει και το σκεπτικό του (μαζί με αυτό των workspaces) είναι κατά πολύ χειρότερα από αυτό του JavaFX GUI designer. 

• Like 7
Δημοσ.

Το VS που είναι free το καταλαβαίνω.

Το Netbeans, το Eclipse, το Codeblocks οκ.

Αλλά, χωρίς να έχει δηλώσει ότι θέλει να ασχοληθεί με μαθηματικό προγραμματισμό να του προτείνετε να εγκαταστήσει (νόμιμα?) Matlab, Mathematica ή Maple... Τουλάχιστον πείτε του κάποιο από τα free alternatives (Octave, Scilab)

Φίλε, αν έχεις windows και θέλεις να ξεφύγεις από το burnout, φτιάξε κάτι απλό με gui για αρχή. Σου προτείνω να βάλεις το Visual Studio Community. Αν σε ενδιαφέρουν και τα μαθηματικά μπορείς να μπεις στο projecteuler και να λύσεις μερικά προβληματάκια για να "ξεθυμάνεις". Είναι σαν να λύνεις σταυρόλεξο!

Αν πάλι θες να παίξεις με java, κατέβασε το Netbeans και μπες στο codingbat να κάνεις μερικές ασκήσεις για να καταλάβεις τί παίζει.

Υπάρχει πληθώρα πληροφορίας (examples, tutorials, courses, books) για όλες τις δημοφιλείς γλώσσες. Για πιο "επαγγελματική" χρήση θα συμφωνήσω με τον Apoll: η εργαλειοθήκη δεν περιλαμβάνει απλώς μια γλώσσα, ούτε καν μια μόνο τεχνολογία.

J

ΥΓ: Για τελείως χαβαλέ φάση, μπορείς σε 2-3 ώρες στο χαλαρό να φτιάξεις ένα παιχνιδάκι στο scratch

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...