Theo1903 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα ,πρόσφατα παρέλαβα την H110i gt και θέλω να μπώ στο "παιχνίδι" του overclocking .Το σύστημα αποτελείται απο :i7 4790kz97x ud5h4x4gb tridentx 2400mhz cl10cm silent pro m2 1000wgtx 980 ti g1850 evo 500 gbΞέρω τα βασικά στο περίπου απο διάφορα videos και forums στο internet .Θα ήθελα να ρωτήσω όμως και τους δικούς μας έμπειρους εδώ .Αρχικά ,ποιά είναι η ασφαλή τάση που μπορώ να δώσω στην cpu μου .Βλέπω οτι η υδρόψυξη δεν νιώθει ,σε φάση που με 1.25v στα 4.7(τελικά unstable) έφτανε τους 55 βαθούς max .Απ'ότι έχω ψάξει λίγο ,η προτεινόμενη μέγιστη τάση απο την intel είναι τα 1.25 .Απο τις δικές σας εμπειρίες ,μέχρι που μπορώ να φτάσω χωρίς να κινδυνεύω να κάψω την cpu για να δώ πόσο ψηλά μπορώ να την φτάσω ?Για 24/7 θα παίξει κάτω απ'τα 1.25 γιατί δεν έχω ανάγκη απο overclock με αυτήν την cpu.Επίσης ,θα ήθελα να μου πείτε ποιές άλλες μεταβλητές να προσέχω ,όπως cpu vccin ,voltage override και τέτοια ή αν απλά πρέπει να τα αφήνω στο auto .Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andrapos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Κατ αρχήν για το vcore μπορείς να φτάσεις αρκετά ψηλά αν έχεις σκοπό να κάνεις απλά δοκιμή.Απο τη δική μου εμπειρία με τον 4790κ αλλά και απο τον 4690κ που έχω τώρα μετά απο κάποιο σημείο ο επεξεργαστής σταματάει να <<ακούει>>.Δηλαδή μπορεί να έχεις τα 4,6 σταθερά με 1,25 vcore,στα 1,3 vcore μπορεί να έχεις τα 4,7,με 1,35 vcore μπορεί να έχεις τα 4,8 και με 1,4 να έχεις τα 4,9.Συνήθως πάνω απο το 1,4(και με συμβατικές μεθόδους ψύξης)όσο και να ανεβάσεις δεν θα μπορείς να σταθεροποιήσεις το σύστημα.Εγώ προσωπικά δοκιμάζω τον επεξεργαστή μου μέχρι το vcore που αντέχει η ψύκτρα μου.Η noctua d15 αντέχει σε benches μέχρι τα 1.4,απο κεί και πάνω ανεβαίνουν τρελά οι θερμοκρασίες.Απαγορευτικό είναι να βάλεις πάνω απο 1,5 το vcore αλλά ετσι και αλλιώς δεν νομίζω να αντέχει και η ψύκτρα σου τέτοια θερμικά φορτία.Ο δικός μου 4790κ έφτανε τα 5 ghz με 1,4 vcore αλλά η ψύκτρα δεν μπορούσε να τον κρατήσει εκεί για stress test,μπορούσα όμως να τρέξω benches,παιχνίδια και ό,τι άλλο.Ο 4690κ που έχω τώρα έχει όριο τα 4.8.Για τις άλλες μεταβλητές που αναφέρεις αν ανατρέξεις στις οδηγίες της μητρικής σου θα πάρεις μια ιδέα για το τι κάνει η καθεμία αλλά και κάποιες προτινόμενες τιμές.Αν δεν έχεις εμπειρία όμως καλύτερα ασ τα στο auto καθώς δύσκολα θα πετύχεις καλύτερο overclock με δικές σου ρυθμίσεις και αν το καταφέρεις θα είναι πολύ μικρή η διαφορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Andrapos καλό θα ήταν με 1.4v να μην παίζεις παιχνίδια και στρεσσάρεις τον i7, θα φάει σίγουρο degrade. Για benches δεν τρέχει κάτι, όμως για software που ζορίζουν για αρκετή ώρα τον επεξεργαστή καλό θα ήταν να αποφύγεις το 1.4v. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andrapos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Το έχω κάνει δοκιμαστικά,όχι οτι τον είχα εκεί και έπαιζα έτσι,απλά για να δώ αν είναι stable.θεωρώ οτι για καθημερινή χρήση,games κτλ καλύτερο είναι να βάλεις ένα vcore στα 1,2 ή και λιγότερο και να αφήσεις τον επεξεργαστή με όσα ghz μπορεί να σηκώσει με αυτό το ρεύμα.Απο εκεί και πάνω εγώ μόνο για δοκιμές ζορίζω τους επεξεργαστές που παίρνω απλά για να δώ τα όρια τους.Οι δοκιμές γίνονται την πρώτη βδομάδα που θα πάρω καινούριο επεξεργαστή και αν αλλάξω ψύκτρα για να κάνω σύγκριση με την παλιά.Εξάλλου και ο ts αναφέρει οτι για δοκιμή θέλει να ανεβάσει τον επεξεργαστή και όχι για καθημερινή χρήση.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theo1903 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Ναι αυτο ρε σεις ...να τον προσπαθήσω να τον φτάσω στα 5 θέλω να δώ και τι διαφορές έχει σε games και αυτά και μετά να το ξαναρίξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δοκίμασε μέχρι 1,40vcore τι ghz έχεις γιατί από εκεί και πάνω θες εξωτική ψύξη... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα