Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1500 euro

ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Gaming (1080p τώρα και 1440π στο σχετικά(?) άμεσο μέλλον) και καθόλου mining

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Όχι, εκτός απ' το msi afterburner

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη?  Όχι άμεσα. Έχω την LG W2361V-PF 23

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?  Όχι

vi) Το Hardware θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα?  Όχι απαραίτητα, αλλά θέλουμε να είναι σίγουρα αξιόπιστο, μιας και μένω επαρχία.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα? Όχι, θα το στήσω εγώ.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?  Όχι, έχω ήδη τα win7 home και θα κάνω τη δωρεάν αναβάθμιση στα win10.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)?  Υπάρχει η σκέψη για sli, επειδή δεν μπορώ να διαθέσω πολλά χρήματα για vga τώρα.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο)  Θα γίνει. Μικρό προς μεσαίο

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage?  Ναι, χωρίς να πειράξω τάσεις

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:  Το dvd drive.

Ουσιαστικά μιλάμε μόνο για tower με black/ white theme. To σύστημα το χτίζω κομμάτι- κομμάτι. Παρακάτω θα γράψω τα κομμάτια που έχω ήδη αγοράσει/ θα αγοράσω και αν χρειαστεί θα αναφέρω το σκεπτικό πίσω από κάθε απόφαση. Τα πάντα είναι συζητήσιμα.

TOWER: Phanteks Enthoo Pro White Window 128.53 (ήδη αγορασμένο)

PSU: Evga SuperNova G2 850w 162.41

* Για sli φτάνει και το g2 750w, αλλά έχει εξαφανιστεί από την αγορά

CPU: i7-4790k 364.90

* oc στα 4,4-4,5 (αργότερα, θα ανέβουμε)

CPU cooler: Cryorig R1 Universal 79,90 (την έχω ήδη παραγγείλει)

*από τις καλύτερες ψύκτρες. Στα συν, το ότι βοηθάει στο ασπρόμαυρο θέμα.

M/B: MSI z97s sli krait edition 121

*η μόνη ασπρόμαυρη μητρική

RAM: Kingston hyperX fury black/white (2*4)+(2*4)  47.16+50.10

*καλές μνήμες και ταιριάζει με το θέμα που θέλω

VGA: Gigabyte gtx970 G1 GAMING  383.51

*επειδή δεν μπορώ να πάω σε 980ti, σκέφτομαι για την 970 και στη συνεχεια να προσθέσω άλλη μία μαζί με μια 1440p οθόνη. 

SSD: Samsung 850 evo 250gb  94.90  (τον έχω ήδη παραγγείλει)

HDD: Seagate Barracuda 1tb  58.54

Πώς το βρίσκετε το παραπάνω σύστημα? Έχετε να αλλάξετε κάτι, να προτείνετε κάτι διαφορετικό?

Δημοσ.

όλα ωραία όλα καλά...... ΟΜΩΣ ποτέ δέν θα πήγαινα σε sli/crossfire. μπορείς κάλλιστα να πάρεις έναν 4690κ και με τα χρήματα που θα περισέψουν να πάς για μιά 980. ακόμη θεωρώ οτι το τροφοδοτικό σου για τέτοιο σύστημα είναι αρκετά μεγάλο. το supernova g2 750 θα σε θπερκαλύψει και για το oc που θα κάνεις. (εδώ δέν είμαι 100% σίγουρος οπότε άς ποστάρει και κάποιος γνώστης)

απο την στιγμή λοιπόν που πάς καθαρά για gaming νομίζω ο 4690k θα είναι κάτι παραπάνω απο ιδανικός για εσένα και σε συνδιασμό με ένα μικρότερο τροφοδοτικό νομίζω θα σε φτάσει να πάρεις την φθηνότερη υλοιποίηση σε 980ti

με μιά πρόχειρη ματιά το κέρδος σου απο αυτά τα δύο που σου είπα είναι 150+ ευρώ

ακόμη θα έβαζα για αρχή μόνο τα 8 gb μνήμης (μεταξύ μας τα παραπάνω δέν θα σου χρησιμεύσουν πουθενά πρός το παρών οπότε το διαθέσιμο ανεβαίνει στα 200) και μετά πολύ απλά όταν ξαναμαζέψεις βάζεις και τα υπόλοιπα 8. γνωμη μου πάντα μήν κάνεις το λάθος για sli. καλύτερα μία και καλή

Δημοσ.

όλα ωραία όλα καλά...... ΟΜΩΣ ποτέ δέν θα πήγαινα σε sli/crossfire. μπορείς κάλλιστα να πάρεις έναν 4690κ και με τα χρήματα που θα περισέψουν να πάς για μιά 980. ακόμη θεωρώ οτι το τροφοδοτικό σου για τέτοιο σύστημα είναι αρκετά μεγάλο. το supernova g2 750 θα σε θπερκαλύψει και για το oc που θα κάνεις. (εδώ δέν είμαι 100% σίγουρος οπότε άς ποστάρει και κάποιος γνώστης)

απο την στιγμή λοιπόν που πάς καθαρά για gaming νομίζω ο 4690k θα είναι κάτι παραπάνω απο ιδανικός για εσένα και σε συνδιασμό με ένα μικρότερο τροφοδοτικό νομίζω θα σε φτάσει να πάρεις την φθηνότερη υλοιποίηση σε 980ti

με μιά πρόχειρη ματιά το κέρδος σου απο αυτά τα δύο που σου είπα είναι 150+ ευρώ

Το G2 750 δεν το βρίσκει είπε βασίλη...

δεν προσέχεις ενώ απαιτείς να προσέχουμε

Εγώ θα βάλω φωτίες και θα πω γιατί όχι Skylake με τέτοιο budget?

Δημοσ.

to supernova έτσι κάνει λίγες μέρες δέν είναι διαθέσιμο και μετά ξανά κομπλέ. μπορεί βέβαια να πάει και σε κάποια άλλη εταιρία. εξακολουθώ να πιστεύω οτι το 850άρι για full intel/nvidia setup είναι μεγάλο.

εννοείται skylake προτάσεις σε τέτοια budjet είναι καλοδεχούμενες. το θέμα είναι όμως οτι και ο επεξεργαστής που θέλει ο φίλος αλλά και ο 6700κ (άν προταθεί σάν αντίστοιχος) θα είναι και πάλι overkill για ΜΟΝΟ χρήση gaming.

οπως και ακόμη επιμένω σε μία και καλή κάρτα παρά σε sli

και βέβαια υπάρχει και ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. οτι οι mobo είναι πανάκριβες και δέν είδα κάπου άσπρη/μαύρη που ζητάει ο φίλος

άκυρο κοίταζα χ99 και πάλι σε 1151  krait ασπρο μαύρο είναι στα 147+

Δημοσ.

to supernova έτσι κάνει λίγες μέρες δέν είναι διαθέσιμο και μετά ξανά κομπλέ. μπορεί βέβαια να πάει και σε κάποια άλλη εταιρία. εξακολουθώ να πιστεύω οτι το 850άρι για full intel/nvidia setup είναι μεγάλο.

εννοείται skylake προτάσεις σε τέτοια budjet είναι καλοδεχούμενες. το θέμα είναι όμως οτι και ο επεξεργαστής που θέλει ο φίλος αλλά και ο 6700κ (άν προταθεί σάν αντίστοιχος) θα είναι και πάλι overkill για ΜΟΝΟ χρήση gaming.

οπως και ακόμη επιμένω σε μία και καλή κάρτα παρά σε sli

και βέβαια υπάρχει και ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. οτι οι mobo είναι πανάκριβες και δέν είδα κάπου άσπρη/μαύρη που ζητάει ο φίλος

άκυρο κοίταζα χ99 και πάλι σε 1151  krait ασπρο μαύρο είναι στα 147+

Ε λίγα ευρώ είναι. Μπορεί πάντα να πάει σε 6600Κ για καθαρά gaming.

πχ

https://www.skroutz.gr/s/7366222/MSI-Z170-Krait-Gaming.html

https://www.skroutz.gr/s/7289835/Intel-Core-i5-6600K-Box.html

Δημοσ.

Ε λίγα ευρώ είναι. Μπορεί πάντα να πάει σε 6600Κ για καθαρά gaming.

πχ

https://www.skroutz.gr/s/7366222/MSI-Z170-Krait-Gaming.html

https://www.skroutz.gr/s/7289835/Intel-Core-i5-6600K-Box.html

μαζί σου αυτό το σέτ είχα κατά νου αλλά και πάλι προσπαθώ να δώ πώς θα εξοικονομήσει κάποια ευρώ να πάει κατευτευθείαν σε 980Ti.

και βέβαια άν ο άνθρωπος συμφωνεί με τις παραπάνω αλλαγές ώς πρός τις μνήμες και την μονή δυνατότερη κάρτα

Δημοσ.

Να υπενθυμίσω φυσικά πως είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση/ βοήθεια.

Η λογική πίσω απ' τον i7 είναι πως επειδή η μόνη αναβάθμιση που κάνω μέχρι να ξαναπάω σε νέο σύστημα είναι η κάρτα γραφικών, θέλω έναν επεξεργαστή που θα με κρατήσει άνετα 5-6 χρόνια. Όπως έγινε και με τον προηγούμενο που είχα (i7 920).

Βέβαια, ο αδερφός μου είχε τον i5-760  και τον κράτησε και αυτόν άνετα η πενταετία. 

Για τις μνήμες, άνετα μπορώ να κάνω παραχώρηση αν βοηθήσει να πάμε σε δυνατή μονή κάρτα. Ακόμα και τον hdd, μπορώ να αφήσω για πιο μετά.

Επίσης, προτίθεμαι να περιμένω για το τροφοδοτικό αν είναι να ξαναεμφανιστεί. Βέβαια γλυκοκοιτάω και το corsair RM750i

Δημοσ.

Η λογική πίσω απ' τον i7 είναι πως επειδή η μόνη αναβάθμιση που κάνω μέχρι να ξαναπάω σε νέο σύστημα είναι η κάρτα γραφικών, θέλω έναν επεξεργαστή που θα με κρατήσει άνετα 5-6 χρόνια. Όπως έγινε και με τον προηγούμενο που είχα (i7 920).

Βέβαια, ο αδερφός μου είχε τον i5-760  και τον κράτησε και αυτόν άνετα η πενταετία. 

πίστεψέ με οτι και ο 4690κ αλλά και ο 6600κ θα σε πάνε ΠΑΡΑ πολλά χρόνια

• Like 1
Δημοσ.

Θα σε κρατήσει άνετα και ο 6600Κ, για gaming.

Για όσα ξέρουμε για την ώρα φυσικά, που δεν νομίζω να αλλάξουν πολύ.

Με τα χρήματα απο μετάβαση απο i7->i5 δεν χωράει η 980ti?

Δημοσ.

Θα σε κρατήσει άνετα και ο 6600Κ, για gaming.

Για όσα ξέρουμε για την ώρα φυσικά, που δεν νομίζω να αλλάξουν πολύ.

Με τα χρήματα απο μετάβαση απο i7->i5 δεν χωράει η 980ti?

με παραχωρήσεις δλδ τροφοδοτικό ποιό οικονομικό (αλλά εξήσου ποιοτικό για αρχή μόνο 8gb ram και downsizing στον επεξεργαστή

Δημοσ.

Πας από την αρχή σε έναν πολύ γρήγορο επεξεργαστη Όπως τον i5 6600 αφήνεις τα overclock στην άκρη κ σου μένουν λεφτά να βάλεις την 980ti κ ΜιΑ πολύ καλή οθόνη.Δεν χρειάζεται να κάνεις oc.

Δημοσ.

αυτή είναι η πρότασή μου

https://www.skroutz.gr/s/4982160/Intel-Core-i5-4690K-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/5887972/MSI-Z97S-SLI-Krait-Edition.html

https://www.skroutz.gr/s/7593616/Corsair-RMx-Series-750W.html

https://www.skroutz.gr/s/4724308/Kingston-HyperX-Fury-White-8GB-DDR3-1333MHz-HX313C9FWK2-8.html

αυτά μαζί με τα υπόλοιπα που έχεις επιλέξει ήδη δλδ κουτί, ψύκτρα, ssd, hdd είναι στα 900 ευρώ

με αυτή https://www.skroutz.gr/s/7218215/EVGA-GeForce-GTX980-Ti-6GB-06G-P4-4991-KR.html(τόπ κάρτα αυτή τη στιγμή που μιλάμε) είσαι στα 1620 άν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και μπορείς να υπερβείς καλώς αλλιώς πάς όπως είσαι και κοιτάμε να βάλεις απλά μία 980

Δημοσ.

Πηγαίνοντας σε i5-4690k, περιμένοντας το evga g2 750 (στα 140-145 ήταν πριν εξαφανιστεί), αφαιρώντας το ένα σετ μνημών και τον hdd εξοικονομούμε 220 ευρώ.

Μην ξεχνάτε πως δυστυχώς δεν με παίρνει να κοιτάω μόνο τις τιμές στο skroutz, αλλά και τις αξιολογήσεις των καταστημάτων.

Για 10-20 ευρώ προτιμώ να αγοράσω ξεκλείδωτο επεξεργαστη.

Δημοσ.

Δες για τροφοδοτικό κάποιο superflower HX, πχ 750 με περίπου 100 ευρώ.

Γλιτώνεις αρκετά και είναι αξιόπιστο και 80+ gold.

Και από μένα, καλύτερα σε ξεκλείδωτο.

Δημοσ.

σου έκανα ήδη πρόταση σε τροφοδοτικό άλλη. απο εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου άν θα κάνεις (προς το παρών) κάποιες παραχωρήσεις ετσι ώστε να βάλεις μία δυνατότερη κα΄ρτα απο αυτή που σκοπεύεις.

αλλιώς πάς όπως είσαι (όλα τα parts είνα ποιοτικά και άριστα) και απλά αλλάζεις το τροφοδοτικό με αυτό που σου πρότεινα λίγο ποιό πάνω (corsair 750 80+gold full modular βάζεις για αρχή μόνο τα 8 gb και αντί για 970 πάς για 980 (non ti)

δέν θα κολώσει πουθενά και ακόμη και σε 2κ monitor θα παίζει απροβλημάτιστα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...