Aggeluska Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 καλησπερα. χθες εκατσα και εφτιαξα ενα μικρο βιογραφικο με HTML στο Notepad++ αλλα αντιμετωπιζω το εξης προβλημα . οταν ανοιγω το αρχειο με οποιονδηποτε browser μου βγαζει τα γραμματα αλαμπουρνεζικα . προφανως υπαρχει καποιο προβλημα με το ελληνικο αλφαβητο. μπορει καποιος να με βοηθησει ? εχω ηδη κατεβασει και εφαρμοσει το πακετο των ελληνικων απο το windows update . Επισης στο Notepad++ εχω το encoding σε encoding UTF-8. ευχαριστω
defacer Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 <meta charset="utf-8" /> στο head, υποθέτοντας ότι έχεις html5 doctype και ότι με κάποιο τρόπο θα δώσεις σε κάποιον το αρχείο και θα το ανοίξει ο ίδιος με το browser του. Αλλιώς δεν έχει νόημα. 1
Aggeluska Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 <meta charset="utf-8" /> στο head, υποθέτοντας ότι έχεις html5 doctype και ότι με κάποιο τρόπο θα δώσεις σε κάποιον το αρχείο και θα το ανοίξει ο ίδιος με το browser του. Αλλιώς δεν έχει νόημα. σε ευχαριστω για την απαντηση, δουλευει τωρα μια χαρα. γνωριζεις για ποιον λογο γινετε αυτο το προβλημα? το αρχειο το δημιουργησα στα πλαισια μια ασκησης και θα το στειλω στον καθηγητη να το δει . φανταζομαι απλα θα το ανοιξει για να δει αν ειναι οκ.
defacer Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Επειδή ο browser δε μπορεί να μαντέψει σε ποιό encoding έσωσες το αρχείο, και δεν υπάρχει και τρόπος για να μάθει με σιγουριά. Με τον τρόπο που είπα του δίνεις αυτή την πληροφορία. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα