Fulgore Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1300 euro ii) Tη χρήση του υπολογιστή: hardcore gaming, δεν σκοπεύω να κάνω mining με αυτό το σύστημα iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: υπάρχει περιπτώσει για κάνα stream μελλοντικά iv)Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?:όχι ,έχω την samsung syncmaster2223nw 24'.εκτος από την Asus Rog Swift PG278Q καμια άλλη favorite αλλα 750euro είναι το much v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?: όχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) το σταθερό θέλω να αγοράσω εξολοκλήρου από το eshop. μένω κέντρο οποτε δεν έχω πρόβλημα με μέσο μεταφοράς. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? λογικά θα συμπληρώσω να το φέρουν συναρμολογημένο δεν θέλω να κάνω καμια γκάφα ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? - δεν γνωρίζω άμα η motherboard θα υποστηρίζει την νέα cpu τις amd zen based τότε γιατί όχι) για crossfire άμα το budget επαρκή να φιάξει κάτι ικανοποητικό χωρίς πετσοκόμματα. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> επειδή στην θεωρία διαβάζω πολλά. θα ήθελα και εγώ να δοκίμαζα το overclocking σε καθημερινοί βάση δίχως φόβο να πάθει το pc υπερθέμανση. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Aμα με παίρνει να κάνω overclocking cpu και gpu και να διατηρώ πάλι μια σταθερή θερμοκρασία γιατί όχι δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά ώστε να είμαι ειδικός σε overclocking αλλα μου αρέσει να διαβάζω για overclocking αλλα άμα δεν μπεις στο χορό πως θα μάθεις να χορεύεις. xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:όχι Παιδιά ευχαριστώ προκαταβολικά που μπήκατε στο κόπο να το διαβάσετε.Θέλω να αγοράσω μονο amd μηχάνημα όχι intel και ας βγήκε skylake κτλ δεν πειράζει Απο την στιγμη που βλεπω οτι το overclock επεξεργαστη δεν το πολυ κατεχεις(και ισως να μην ασχοληθεις και ποτε οπως οι περισσοτεροι hardcore gamers που λες)για ποιο λογο κοιτας μονο σε Amd απο περιεργεια και μονο?? Καρτα γραφικων για την οθονη που εχεις R9 390 ή Gtx 970(η R9 390x που προτεινει ο Adtakhs ειναι σκετη υπερβολη και πεταμενα λεφτα για την οθονη που εχεις τωρα)
Scatman Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 ένα σύστημα με fx 9590 αξίζει η καλύτερα με fx 8320? το καθένα έχει πλην και κατά αλλα ο 9590 με έχει τρομάξει η καταναλώσει και το liquid στήσιμο . thanks για το monitor μπορεί να το πάρο σαν feature upgrade στον fx. Ανεξάρτητα απ'τα όσα λέγονται για τον 9590, είναι πολύ τούμπανο επεξεργαστής που ειδικώς στο gaming ~του σήμερα~ δε θα δεις διαφορές από πολύ ακριβότερους i7 επεξεργαστές. Και δε θα δεις διότι αφενός είναι καλός σε επιδόσεις αφετέρου το κυρίαρχο στοιχείο στο gaming είναι η κάρτα γραφικών.Το θέμα είναι ότι όντως ζητά πολλά watts κι επίσης λόγω της συχνότητάς του ανεβάζει θερμοκρασίες που μόνο μία σωστή υδρόψυξη ~σε συνδυασμό με καλό κουτί~ μπορεί να τον κρατήσει σε ωραία επίπεδα. Αυτά τα περί Overclocking μικρότερου επεξεργαστή για να φτάσει στα επίπεδα του 9590 δεν είναι αληθή. Γενικώς στο overclocking δεν υπάρχει κάποιο standard. Πειραματίζεται κι άμα φτάσει ο cpu σε ψηλά επίπεδα , έχει καλώς. Δλδ, δε μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι οι 8ΧΧΧ θα φτάσουν απαραίτητα στο επίπεδο του 9590. Όχι πως έχει πολύ σημασία η διαφορά των μερικών mhz. Αν χτίσεις τώρα ένα ισχυρό σύστημα με fx9590 (ή αλλον FX) , θα έχεις ένα σύστημα πολύ δυνατό για 2-3 χρόνια ίσως και παραπάνω. H λογική των προτάσεων για ZEN είναι ότι θα προσφέρουν περισσότερα με μικρότερη κατανάλωση. Οπότε αξίζει. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι κανείς δε ξέρει το πότε ακριβώς θα βγουν. Μπορεί τελικά να πάνε και το 2017. 1
Fulgore Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Σε περιπτωση που δεν κοιταξατε το Monitor του Ts που οπως γραφει δεν θα παρει για τωρα αλλο,ειναι το http://www.e-shop.gr/samsung-syncmaster-2223nw-p-PER.168039 Κοινως μιλαμε για αναλυση 1680x1050 μεχρι να αποφασισει να παρει καποιο αλλο. Αρα το τελευταιο πραγμα που τον ενδιαφερει πραγματικα τον ts ειναι ποτε θα βγουν οι Zen επεξεργαστες. Το λεει αλλωστε οτι ουτε με Overclock εχει ασχοληθει ποτε/γνωριζει και η χρηση αποκλειστικα gaming..... Γιαυτο και εγω δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να μην παει σε καρτα γραφικων Gtx 970/R9 390(με την προυποθεση της μελλοντικης αλλαγης τουλαχιστον σε 1080p monitor) και σε ενα skylake απο τωρα να τελειωνει??? Γιαυτο και ρωταω για ποιο λογο κοιταζει μονο σε amd ο ts ???
Millennium Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 ένα σύστημα με fx 9590 αξίζει η καλύτερα με fx 8320? το καθένα έχει πλην και κατά αλλα ο 9590 με έχει τρομάξει η καταναλώσει και το liquid στήσιμο . thanks για το monitor μπορεί να το πάρο σαν feature upgrade στον fx. Αν θες να πάρεις τώρα συμφωνώ με αυτό που λέει ο adtakhs στο #15.Φτιάχνεις κάτι τέτοιο με parts που θα κρατήσεις καιρό όπως καινούρια οθόνη,κουτί,τροφοδοτικό,καλή ψύκτρα,αποθήκες+κάρτα και αργότερα αν δεις οτι σου κάνει κλικ κάτι αλλάζεις πλατφόρμα κρατώντας τα καλύτερα.
8elwADSL Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το oc των FX 8XXX,από που προκύπτει πως οι "E" κλοκάρουν καλύτερα από τους κανονικούς; Γιατί έχω δει να προτείνεται ο 8320Ε σε άλλα topic.
Scatman Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Από πουθενά δεν προκύπτει ότι κλοκάρει πιο εύκολα. Μάλιστα, μπορεί να θεωρηθεί καλύτερη επιλογή ο FX8300 υπό τη λογική ότι τρέχει στα 3.3 ghz (έναντι των 3.2 του Ε), έχουν ίδια τιμή ~σχεδόν~ και κλοκάρεται όπως όλοι. Οι 8300/8320Ε είναι 95Watts με το τίμημα της μικρότερης συχνότητας . Είναι καλοί για όσους θέλουν οχταπύρηνο που είναι συμβατός και με πιο μέτριες-> οικονομικές mobos. Ωστόσο, εφόσον o/c και οι 2 χάνουν το όποιο πλεονέκτημα των watts αφού εκ των πραγμάτων έχουν κ περισσότερες απαιτήσεις σε ενέργεια.
Millennium Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το oc των FX 8XXX,από που προκύπτει πως οι "E" κλοκάρουν καλύτερα από τους κανονικούς; Γιατί έχω δει να προτείνεται ο 8320Ε σε άλλα topic. O 8320E είναι από λίγο καλύτερο binning,πιο "ώριμα" nm σύμφωνα με την amd και τα σχετικά site. http://hwbot.org/hardware/processor/fx_8320e/ http://hwbot.org/hardware/processor/fx_8320/ Αν δεις και από άλλους χρήστες και για τα ίδια ghz ο Ε θέλει λιγότερo v αρκετές φορές ή πετυχαίνει λίγο καλύτερες θερμοκρασίες.Αν και στους δύο παίζεις με πιθανότητες εγώ θα πόνταρα στον 8320Ε και θα τον προτιμούσα ειδικά με τη τιμή που τον βρίσκει κανείς. 2
MrLifeguard Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 +1 στη πρόταση του adtakhs! Αν σε "τρώει" να αναβαθμίσεις τώρα και μόνο σε amd τότε πήγαινε αυστηρά για 8320-8350 με την Gigabyte 970 και οποία ραμ νομίζεις ότι σε καλύπτει! Και αργότερα πουλάς το combo και πας στο καινούριο για υποστήριξη zen!Και εγώ αυτό θα κανω...Ελπίζω να μας χαροποιησει η amd!
Fulgore Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Απο οτι φενεται ο ts ή πηρε ηδη υπολογιστη ή για τωρα δεν θα παρει τιποτα αρα μαλλον αλλο ενα κλασσικο topic χωρις νοημα
Millennium Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μια χαρά νόημα έχει το topic.Πήρε προτάσεις και γνώμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα