Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνω οτι πρεπει να αναλαβει καποιος που γνωριζει. Αν οχι τοτε dropbox pro, εχει και unlimited history για το καθε αρχειο

Nikos

Δημοσ.

Ο σερβερ θελει υποστήριξη και κάποιον να ξερεις, αν ειναι και windows αστα να πανε, αντιβιοτικά κλπ και αν κολλήσετε κατι χαιρετίσματα, για μενα βάλε ή ενα ΝΑS ή σαν δεύτερη επιλογή ενα λινουξακι (αν το κατέχει κάποιος εκεί)

Δημοσ.

Περι NAS, dropbox και "βάλε ένα pcάκι" που διαβάζω τώρα για επιχείρηση, τα λαμβάνω το λιγότερο ως αφελή σχόλια. Αν είσαι υπεύθυνη για αυτό που στήνεις, το πιο σημαντικό για σένα είναι να είναι αξιόπιστο, εύκολα διαχειρίσιμο και ασφαλές.

Καταρχήν, αυτοί οι 10 οι εργαζόμενοι, δουλεύουν σε κάποιο domain; Σε ενδιαφέρει η διαβάθμιση της πρόσβασης;

Αν ο σκοπός σου είναι μόνο να αποθηκεύετε αρχεία και να τα επεξεργάζεστε (file server), τότε προτείνω ένα server, με χαμηλή επεξεργαστική ισχύ και μνήμη, και χωρητικότητα το διπλό από ότι υπολογίζεις σε μια συστοιχία raid 5. Προσωπικά, έχω δουλέψει πολύ με Dell μηχανήματα και είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος. Ειδικά το support που έχουν δεν υπάρχει για τα ελληνικά δεδομένα. Σε πολύ γρήγορο χρόνο στο φτιάχνουν στο χώρο σου με μηδέν κόστος (εφώσον είναι στην εγγύηση).

Βέβαια, θα πρέπει να αναφέρεις τι budget διαθέτεις ώστε να δούμε πως μπορείς να κινηθείς.

Δημοσ.

εγώ στην δουλεια για αντίστοιχη δουλειά αλλά 6-7 μηχανήματα έφτιαξα ένα κουτάκι γύρω στα 300€ με δύο σκληρούς 1tb και έβαλα freenas πάνω.

το backup των αρχείων γίνεται στο τέλος της μέρας με rsync στον δεύτερο σκληρός έτσι αν κάποιο αρχείο χαθεί πχ λόγω διακοπή ρεύματος να μην χαθείς και το εφεδρικο του. επίσης τους έχω φτιάξει δύο usb flash που από εκεί φορτώνει το λειτουργικό.

αν δεν ξεκινάει ο server λόγω fsck inconsistency τότε βάζουν τον δεύτερο και ο backup σκληρός γίνεται primary και ο πρώην primary γίνεται unmount μέχρι να θυμηθουν να μου το πουν χαχα.

ταχύτητες έχω 9-10mb/s λόγω 10/100 switch...

εννοείται επιχείρηση με επιχείρηση έχει διαφορά.. τι αρχεία δουλεύεις, αν κάτι πάει στραβά θα υπάρχει εναλλακτική;

Δημοσ.

Δουλευω κυριως σχεδοαστικα προγραμματα και υπολογιστικα πακετα μηχανικων.Αποφευγω να κανω κατι που χρειαζεται ιντερνετ για να δουλεψει επειδη δεν ειμαι σε δικο μου χωρο και η συνδεση ειναι κοινη.Ισως απευθυνθω σε εναν ειδικο.ευχαριστω πολυ ολους!!!Δεν ηξερα πολλα για αυτα και πηρα χρησιμες πληροφοριες.

Δημοσ.

Περι NAS, dropbox και "βάλε ένα pcάκι" που διαβάζω τώρα για επιχείρηση, τα λαμβάνω το λιγότερο ως αφελή σχόλια. Αν είσαι υπεύθυνη για αυτό που στήνεις, το πιο σημαντικό για σένα είναι να είναι αξιόπιστο, εύκολα διαχειρίσιμο και ασφαλές.

Καταρχήν, αυτοί οι 10 οι εργαζόμενοι, δουλεύουν σε κάποιο domain; Σε ενδιαφέρει η διαβάθμιση της πρόσβασης;

Αν ο σκοπός σου είναι μόνο να αποθηκεύετε αρχεία και να τα επεξεργάζεστε (file server), τότε προτείνω ένα server, με χαμηλή επεξεργαστική ισχύ και μνήμη, και χωρητικότητα το διπλό από ότι υπολογίζεις σε μια συστοιχία raid 5. Προσωπικά, έχω δουλέψει πολύ με Dell μηχανήματα και είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος. Ειδικά το support που έχουν δεν υπάρχει για τα ελληνικά δεδομένα. Σε πολύ γρήγορο χρόνο στο φτιάχνουν στο χώρο σου με μηδέν κόστος (εφώσον είναι στην εγγύηση).

Βέβαια, θα πρέπει να αναφέρεις τι budget διαθέτεις ώστε να δούμε πως μπορείς να κινηθείς.

Πρέπει να λαμβάνεις πάντα υπόψη και άλλους παράγοντες.

Αν έχουν domain, windows pro, αν έχουν άτομο με γνώση για να τα χειριστεί ή μπάτζετ για αγορά server.

Εφόσον δεν τα έχουν, που κατά 90% δεν τα έχουν αφού δουλεύουν με dropbox και με κοινόχρηση σύνδεση ιντερνετ (!!).. πάμε σε πιο εύκολες λύσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...