Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα!

Πήρα πριν καμποσες μέρες το 

http://www.toshiba-greece.com/laptops/satellite/satellite-l50-b/satellite-l50-b-24m/

και θέλω να κανω ενα upgrade στην ram.

To θεμα ειναι ότι και το cpu-z και το speccy την βγαζουν 800 Mhz, που υποθέτω πως θα την βλέπει ετσι επειδή ειναι single channel. Επίσης το latency παίζει ρόλο ?Τα timings πρέπει να είναι τα ίδια?

Σκεφτομαι κατι σαν 

http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-1600c11s-8gsl-8gb-so-dimm-ddr3l-1600mhz-standard-p-PER.557213

Δυστυχώς δεν μπορώ να τις βάλω μόνος μαζί με ενα ssd γιατί πρέπει να κανω αφαίρεση όλο το καπακι και θα χαλασω την εγγυηση. Θα την πάω στην αντιπροσωπεία για αντικατασταση ,υπάρχει περίπτωση να μην μου βάλουν τα εξαρτηματα που θα τους δώσω?

Thanks in advance.

post-290938-0-18000000-1446284181_thumb.png

Επεξ/σία από agism
Δημοσ.

Καλημερα!

Πήρα πριν καμποσες μέρες το 

http://www.toshiba-greece.com/laptops/satellite/satellite-l50-b/satellite-l50-b-24m/

και θέλω να κανω ενα upgrade στην ram.

To θεμα ειναι ότι και το cpu-z και το speccy την βγαζουν 800 Mhz, που υποθέτω πως θα την βλέπει ετσι επειδή ειναι single channel. Επίσης το latency παίζει ρόλο ?Τα timings πρέπει να είναι τα ίδια?

Καλά κάνουν και την βγάζουν 800,μια χαρά 1600άρα είναι και τρέχει και στην ταχύτητα που πρέπει.

το single/dual channel είναι αλλη ιστορία.

timings-latency κλπ ναι πρέπει να ειναι τα ιδια όπως και η τάση.Υπάρχουν βέβαια και ασυμβατότητες απο μάρκα σε μάρκα,πχ μια kingston μπορεί να μην παίζει σωστά με μια corsair κλπ.

το λαπτοπ επίσης έχει 1 σλοτ για ραμ απ οτι φαίνεται αρα δεν σε απασχολουν τότε οι χρονισμοί κλπ,θα σε απασχολούσαν μονο σε περίπτωση που υπήρχε 2ο σλοτ και εβαλες αλλο ενα στικ ραμ.

Αυτό που σε απασχολεί πλέον είναι η τάση(DDR3L)και απο εκει και πέρα μέχρι τι χρονισμό σηκώνει η μητρική(πολλά λάπτοπ λένε max 8gb DDR3 1600 πχ)

Δημοσ.

Καλά κάνουν και την βγάζουν 800,μια χαρά 1600άρα είναι και τρέχει και στην ταχύτητα που πρέπει.

το single/dual channel είναι αλλη ιστορία.

timings-latency κλπ ναι πρέπει να ειναι τα ιδια όπως και η τάση.Υπάρχουν βέβαια και ασυμβατότητες απο μάρκα σε μάρκα,πχ μια kingston μπορεί να μην παίζει σωστά με μια corsair κλπ.

το λαπτοπ επίσης έχει 1 σλοτ για ραμ απ οτι φαίνεται αρα δεν σε απασχολουν τότε οι χρονισμοί κλπ,θα σε απασχολούσαν μονο σε περίπτωση που υπήρχε 2ο σλοτ και εβαλες αλλο ενα στικ ραμ.

Αυτό που σε απασχολεί πλέον είναι η τάση(DDR3L)και απο εκει και πέρα μέχρι τι χρονισμό σηκώνει η μητρική(πολλά λάπτοπ λένε max 8gb DDR3 1600 πχ)

Θενκς για την απαντηση.

2 σλοτς εχει ,αμα τσεκαρεις και απο το επισημο της τοσιμπα που έστειλα για αυτο ρωτάω 

υπάρχει καποιος τρόπος να τσεκάρω την μαρκα μεσω software?

EDIΤ : Την βρηκα τελικά ,την είχε στο cpu-z .Aρα καλύτερα να βρω μια  Kingston.Σε περίπτωση που η Kingston ειναι DDR3 αντι για DDR3L στα 1.35V παίζει ρόλο ;

Δημοσ.

πρόσεχε μην έχει ένα slot. και εμένα 2 slot έβγαζε το cpu-z και όταν ρώτησα και στην toshiba με το μοντέλο μου αναλυτικά...μέχρι που παρήγγειλα δεύτερη 4gb ram ανοίγω το λάπτοπ....1 slot οσο και αν έψαχνα σαν χαζός που κρύβεται το δεύτερο. Ευτυχώς δεν είχα βιαστεί να ανοίξω την memory οπότε μου επιστρέψαν τα χρήματα στο e-shop.

Δημοσ.

πρόσεχε μην έχει ένα slot. και εμένα 2 slot έβγαζε το cpu-z και όταν ρώτησα και στην toshiba με το μοντέλο μου αναλυτικά...μέχρι που παρήγγειλα δεύτερη 4gb ram ανοίγω το λάπτοπ....1 slot οσο και αν έψαχνα σαν χαζός που κρύβεται το δεύτερο. Ευτυχώς δεν είχα βιαστεί να ανοίξω την memory οπότε μου επιστρέψαν τα χρήματα στο e-shop.

Θενκς ,αλλά εχω τσεκάρει το επίσημο σαιτ που δεν παίζει να βγάζει λάθος και απο βιντεακι εχω δει οτι εχει 2 σλοτς.

Συν ότι το cpu-z εχει στο memory slot #2 την ραμ , που σημαίνει ότι έχει και 1  .Το ίδιο δείχνει και το speccy αρα λιγο δύσκολο.

Επίσης χρειάζεσαι ddr3-L (1.35v) και όχι στο 1.5v για να δουλέψει η μνήμη.

Θενκς ,το γνωρίζω αυτό ,απλά δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά σε DDR3L και DDR3-1.35V.

Μήπως μπορείτε να μου πείτε αν θα δουλευει σε dual channel ,επειδή θα έχω 4 και 8 και όχι 2χ4 ή 2χ8 ;

Μήπως έιναι καλύτερα να πάρω μια 8αρα με CL στα 9 (που θα ανέβει στα 11 λόγω της 4αρας) για να την χρησιμοποιησω αργότερα σε άλλο πισι/λάπτοπ??

Thanks in advance :D

Δημοσ.

Tο dual channel θα σου δουλέψει οτι συνδιασμό και αν εχεις επάνω σε 2 x οτιδήποτε , απο εκει και πέρα δεν σε ενδιαφέρει το CL δεν θα δείς πουθενά διαφορές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...