poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 να βαλεις την Mac address του σε black list? ή το αναποδο.οσες θες να μπουν σε white list.οποτε και να ξερει τον κωδικο παλι δεν θα συνδεθει εκτος αν κανει Mac spoofing. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naeg15 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 να βαλεις την Mac address του σε black list? ή το αναποδο.οσες θες να μπουν σε white list.οποτε και να ξερει τον κωδικο παλι δεν θα συνδεθει εκτος αν κανει Mac spoofing. Σε ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω καλημέρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 οτι χρειαστεις πες μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naeg15 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 οτι χρειαστεις πες μας.Να είσαι καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiros91 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μόνο εμένα εννοχλεί που δεν έχει κουμπάκι ον-οφ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Ε και αν θες βγαζεις το τροφοδοτικό αλλα για πιον λογο να το κλεινεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Μόνο εμένα εννοχλεί που δεν έχει κουμπάκι ον-οφ? Παρα πολλα ρουτερ και γενικως συσκευες δεν εχουν On-off.μεχρι προτεινως η cisco για θεματα ασφαλειας δεν εδινε(και ακομα δεν δινει σε καποια) hardware reset button..τωρα το On-off ειναι περιττο αφου υποτιθεται οτι δεν το κλεινεις ποτε και ειναι ενα σημειο failure οποτε το αποφευγουν.οσο πιο απλο τοσο λιγοτερο προβληματικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafa1919 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Παρα πολλα ρουτερ και γενικως συσκευες δεν εχουν On-off.μεχρι προτεινως η cisco για θεματα ασφαλειας δεν εδινε(και ακομα δεν δινει σε καποια) hardware reset button..τωρα το On-off ειναι περιττο αφου υποτιθεται οτι δεν το κλεινεις ποτε και ειναι ενα σημειο failure οποτε το αποφευγουν.οσο πιο απλο τοσο λιγοτερο προβληματικο. Σωστότατος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John1023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μου έβαλαν και μένα σήμερα VDSL με το Speedport Έχω δύο θέματα: (1) Αν καταλαβαίνω από τα παραπάνω μηνύματα, μου έβαλαν VoIP και όχι PSTN γιατί η συνδεσμολογία είναι διαφορετική από του ADSL. Το καλώδιο που ξεκινάει από τον τοίχο πάει στον Splitter, και από εκεί δύο καλώδια προς το ρούτερ, ένα καλώδιο στην υποδοχή DSL και ένα στην υποδοχή Phone. Η τηλεφωνική κλήση του συναγερμού θα λειτουργεί ? Αν ναι, θα λειτουργεί και χωρίς ρεύμα? Αν έχω ρεύμα, αλλά αποσυνδεθεί ο ρούτερ, ο συναγερμός θα λειτουργεί ? (2) Παρότι το μόντεμ φαίνεται να συγχρονίζει στο μέγιστο 50 down/ 5 up, η πραγματική ταχύτητα είναι χαμηλότερη, το down κυμαίνεται από 27-33 και το up 3-4 (σύμφωνα με το www.speedtest.net/) Link Status Up Modulation Type VDSL2 Actual Rate(Up/Down) 4996/49998 kbps Attainable Rate(Up/Down) 33899/94334 kbps Noise Margin(Up/Down) 30.1/17.9 dB Line Attenuation(Up/Down) 21.2/6.3 dB Ο τεχνικός του ΟΤΕ μου είπε ότι κανονικά θα έπρεπε να πιάνω παραπάνω και να δοκιμάσω να αποφύγω παραλληλισμούς και να βάλω μια πρίζα με δύο υποδοχές τηλεφώνου, και τα καλώδια που συνεχίζουν στο υπόλοιπο σπίτι να τα ξετυλίξω από τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή και να τα βάλω στην δεύτερη υποδοχή τηλεφώνου, και να γυρίσω το σήμα του τηλεφώνου με ένα δεύτερο καλώδιο από την υποδοχή Phone του ρούτερ πίσω στην δεύτερη υποδοχή τηλεφώνου. Θα βοηθήσει αυτό ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Φιλε πιανεις μια χαρα ταχυτητα 49998 με μεγιστα τα 94,3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafa1919 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μου έβαλαν και μένα σήμερα VDSL με το Speedport Έχω δύο θέματα: (1) Αν καταλαβαίνω από τα παραπάνω μηνύματα, μου έβαλαν VoIP και όχι PSTN γιατί η συνδεσμολογία είναι διαφορετική από του ADSL. Το καλώδιο που ξεκινάει από τον τοίχο πάει στον Splitter, και από εκεί δύο καλώδια προς το ρούτερ, ένα καλώδιο στην υποδοχή DSL και ένα στην υποδοχή Phone. Η τηλεφωνική κλήση του συναγερμού θα λειτουργεί ? Αν ναι, θα λειτουργεί και χωρίς ρεύμα? Αν έχω ρεύμα, αλλά αποσυνδεθεί ο ρούτερ, ο συναγερμός θα λειτουργεί ? (2) Παρότι το μόντεμ φαίνεται να συγχρονίζει στο μέγιστο 50 down/ 5 up, η πραγματική ταχύτητα είναι χαμηλότερη, το down κυμαίνεται από 27-33 και το up 3-4 (σύμφωνα με το www.speedtest.net/) Link Status Up Modulation Type VDSL2 Actual Rate(Up/Down) 4996/49998 kbps Attainable Rate(Up/Down) 33899/94334 kbps Noise Margin(Up/Down) 30.1/17.9 dB Line Attenuation(Up/Down) 21.2/6.3 dB Ο τεχνικός του ΟΤΕ μου είπε ότι κανονικά θα έπρεπε να πιάνω παραπάνω και να δοκιμάσω να αποφύγω παραλληλισμούς και να βάλω μια πρίζα με δύο υποδοχές τηλεφώνου, και τα καλώδια που συνεχίζουν στο υπόλοιπο σπίτι να τα ξετυλίξω από τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή και να τα βάλω στην δεύτερη υποδοχή τηλεφώνου, και να γυρίσω το σήμα του τηλεφώνου με ένα δεύτερο καλώδιο από την υποδοχή Phone του ρούτερ πίσω στην δεύτερη υποδοχή τηλεφώνου. Θα βοηθήσει αυτό ? Μην περιμένεις μέσω Wi-Fi να πιάσεις τις μέγιστες ταχύτητες του VDSL 50Mbps. Χρειάζεσαι πολύ καλό n ή ακόμη καλύτερα ac για τέτοιες ταχύτητες. Μέσω Ethernet θα κάνεις πάντα τα ποιοτικά σου tests και τη δεδομένη στιγμή η μόνη συσκευή που θα τραβάει bandwidth θα πρέπει να είναι η δική σου. Αλλιώς η μέτρηση είναι άκυρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John1023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Φιλε πιανεις μια χαρα ταχυτητα 49998 με μεγιστα τα 94,3 To 50 φαντάζομαι ότι είναι λόγω προγράμματος που προβλέπει 50. Απέχω 100m από το καφάο Στο ADSL θυμάμαι ότι στην ταχύτητα που κλείδωνε, αυτή έπιανα και πραγματικά (8mbits) Εδώ που κλειδώνει στα 50, δεν θα έπρεπε να τα βλέπω και πραγματικά ? Μην περιμένεις μέσω Wi-Fi να πιάσεις τις μέγιστες ταχύτητες του VDSL 50Mbps. Χρειάζεσαι πολύ καλό n ή ακόμη καλύτερα ac για τέτοιες ταχύτητες. Μέσω Ethernet θα κάνεις πάντα τα ποιοτικά σου tests και τη δεδομένη στιγμή η μόνη συσκευή που θα τραβάει bandwidth θα πρέπει να είναι η δική σου. Αλλιώς η μέτρηση είναι άκυρη. Το wifi n δεν είναι παραπάνω από τα 50mbps ? Θα δοκιμάσω με το λάπτοπ με ethernet να δω αν έχει διαφορά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John1023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 To δοκίμασα με ethernet από λαπτοπ, και όντως έχει διαφορά με το wifi, το down πιάνει 45 mbps στο speedtest.net (το up είναι ίδιο με wifi και ethernet) Άρα το wifi του speedport είναι που το κολλάει. Επειδή δεν μπορώ να τραβήξω καλώδιο ethernet μες τη μέση, μάλλον θα χρειαστώ ένα ρούτερ με καλύτερο wifi Αυτό εδώ θα κάνει δουλειά ? (να πιάσω την ταχύτητα 45 mbits που υπάρχει μέσω ethernet) https://www.asus.com/Networking/DSL-AC52U/ Επίσης, αυτά τα routers, είναι συμβατά με την υπηρεσία vdsl του OTE ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafa1919 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 To δοκίμασα με ethernet από λαπτοπ, και όντως έχει διαφορά με το wifi, το down πιάνει 45 mbps στο speedtest.net (το up είναι ίδιο με wifi και ethernet) Άρα το wifi του speedport είναι που το κολλάει. Επειδή δεν μπορώ να τραβήξω καλώδιο ethernet μες τη μέση, μάλλον θα χρειαστώ ένα ρούτερ με καλύτερο wifi Αυτό εδώ θα κάνει δουλειά ? (να πιάσω την ταχύτητα 45 mbits που υπάρχει μέσω ethernet) https://www.asus.com/Networking/DSL-AC52U/ Επίσης, αυτά τα routers, είναι συμβατά με την υπηρεσία vdsl του OTE ? Ακριβώς, εντόπισες το θέμα. Ναι, είναι VDSL modem - router, αλλά αν έχεις VoIP τηλεφωνία (το διαπιστώνεις αν το φωτάκι Telephony του Speedport είναι αναμμένο) τότε είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιείς το Speedport για τον συγχρονισμό της γραμμής και την τηλεφωνία. Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις ένα Xiaomi Mi Wi-Fi 3 Router να ξενοιάσεις! Εξευτελιστικά εύκολο web interface, σταθερότατο και ταχύτατο! To 50 φαντάζομαι ότι είναι λόγω προγράμματος που προβλέπει 50. Απέχω 100m από το καφάο Στο ADSL θυμάμαι ότι στην ταχύτητα που κλείδωνε, αυτή έπιανα και πραγματικά (8mbits) Εδώ που κλειδώνει στα 50, δεν θα έπρεπε να τα βλέπω και πραγματικά ? Το wifi n δεν είναι παραπάνω από τα 50mbps ? Θα δοκιμάσω με το λάπτοπ με ethernet να δω αν έχει διαφορά Έπιανες μέσω Wi-Fi τα Full 8Mbps της ADSL που είχες, λόγω του ότι το απλοϊκό και σχετικά αργό 802.11n των routers των παρόχων δεν τόπαρε με τέτοια ταχύτητα. Δεν έφτανες τα όριά του με λίγα λόγια, είχες αρκετό περιθώριο. Να θυμάσαι επίσης ότι όσο αυξάνεται η απόσταση από το Router τόσο πέφτει η ταχύτητα του Wi-Fi. Το ίδιο κι εάν υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα. Φυσικά και είναι, αλλά στις ονομαστικές (το τονίζω αυτό) ταχύτητες του πρωτοκόλλου μοιράζεται ισομερώς το bandwidth στο download και στο upload. π.χ. 150Mbps Wi-Fi = 75Mbps down + 75Mbps up και πάει λέγοντας. Το ethernet έχει σταθερή απόδοση και πάντα σου δίνει τη μέγιστη ταχύτητα της σύνδεσης. Επειδή ακριβώς το bandwidth της VDSL είναι κατά πολύ μεγαλύτερο των τυπικών ADSL συνδέσεων, τα απλά 2.4GHz Wi-Fi modules των παρεχόμενων modem - router των παρόχων δε μπορούν να δώσουν την πλήρη ταχύτητα. Προσωπικά τον 1+ χρόνο που έχω VDSL 50Mbps στο σπίτι μου τις μέγιστες ταχύτητες της σύνδεσης τις είδα μόνο με 802.11ac Wi-Fi κι ethernet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John1023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Ακριβώς, εντόπισες το θέμα. Ναι, είναι VDSL modem - router, αλλά αν έχεις VoIP τηλεφωνία (το διαπιστώνεις αν το φωτάκι Telephony του Speedport είναι αναμμένο) τότε είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιείς το Speedport για τον συγχρονισμό της γραμμής και την τηλεφωνία. Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις ένα Xiaomi Mi Wi-Fi 3 Router να ξενοιάσεις! Εξευτελιστικά εύκολο web interface, σταθερότατο και ταχύτατο! Έπιανες μέσω Wi-Fi τα Full 8Mbps της ADSL που είχες, λόγω του ότι το απλοϊκό και σχετικά αργό 802.11n των routers των παρόχων δεν τόπαρε με τέτοια ταχύτητα. Δεν έφτανες τα όριά του με λίγα λόγια, είχες αρκετό περιθώριο. Να θυμάσαι επίσης ότι όσο αυξάνεται η απόσταση από το Router τόσο πέφτει η ταχύτητα του Wi-Fi. Το ίδιο κι εάν υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα. Φυσικά και είναι, αλλά στις ονομαστικές (το τονίζω αυτό) ταχύτητες του πρωτοκόλλου μοιράζεται ισομερώς το bandwidth στο download και στο upload. π.χ. 150Mbps Wi-Fi = 75Mbps down + 75Mbps up και πάει λέγοντας. Το ethernet έχει σταθερή απόδοση και πάντα σου δίνει τη μέγιστη ταχύτητα της σύνδεσης. Επειδή ακριβώς το bandwidth της VDSL είναι κατά πολύ μεγαλύτερο των τυπικών ADSL συνδέσεων, τα απλά 2.4GHz Wi-Fi modules των παρεχόμενων modem - router των παρόχων δε μπορούν να δώσουν την πλήρη ταχύτητα. Προσωπικά τον 1+ χρόνο που έχω VDSL 50Mbps στο σπίτι μου τις μέγιστες ταχύτητες της σύνδεσης τις είδα μόνο με 802.11ac Wi-Fi κι ethernet. Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Για την απόσταση που είπες από τον ρούτερ, δεν είναι πολύ μεγάλη η απόσταση, και το σήμα που βλέπω από το inssider φαίνεται δυνατό -55db (βέβαια το ADSL ρούτερ του εμπορίου που είχα είχε ακόμα καλύτερο) Ναι η τηλεφωνία είναι VoIP, η λυχνία "Telephony" είναι αναμμένη, αλλά φαίνεται και από την διαφορετική συνδεσμολογία, αν βγάλω το καλώδιο που πάει από το PHONE του Splitter στο PHONE του Router, η τηλεφωνική συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε άλλη πρίζα δεν λειτουργεί. Η τηλεφωνική συσκευή είναι επίσης νεκρή αν πέσει το ρεύμα ή για οποιοδήποτε λόγο δεν συγχρονίζει το ρούτερ. Εμένα δεν μου είπαν τίποτα περί VoIP στον ΟΤΕ όταν έκανα την αίτηση, μόνοι τους το αποφάσισαν, ούτε ο τεχνικός του ΟΤΕ που ήρθε για την εγκατάσταση είπε τίποτα (παρόλο που του είπα ότι έχω συναγερμό, και παρότι είδε ότι είχα ακριβό ADSL ρούτερ του εμπορίου (και λογικά για τον ίδιο λόγο θα έκανα το ίδιο και στο VDSL), και παρότι του είπα ότι το ethernet καλώδιο που είδε είναι από την τηλεόραση, και ότι εγώ χρησιμοποιώ WiFi) Τέλος πάντων το VoIP έχει πολλά μειονεκτήματα και δεν έχω καταλάβει ακόμα αν έχει έστω και ένα πλεονέκτημα για τον χρήστη. Πήγα στο κατάστημα του ΟΤΕ και ζήτησα να μου βγάλουν το VoIP, οι άνθρωποι προσφέρθηκαν αμέσως να μου δώσουν ένα UPS για το ρεύμα (ενώ ο τεχνικός του ΟΤΕ έκανε την πάπια, ούτε καν το είχε αναφέρει), αλλά αυτό δεν έλυνε το πρόβλημα της χρήσης άλλου ρούτερ του εμπορίου λόγω της χαμηλής απόδοσης του Speedport στο WiFi, οπότε καταλήξαμε στο ότι θα μου αλλάξουν την τηλεφωνία σε κανονική. Για να δούμε ... Μόλις το κάνουν, θα πάρω άλλο ρούτερ. Έχεις άποψη για το πως συγκρίνεται ο Xiaomi Mi Wi-Fi 3 με το ASUS DSL-AC52U ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα