Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, εχω ενα παλιο λαπτοπ με compaq presario cq62 (celeron 2.0ghz , 3gb ram)  με windows 7. Ετρεχε  καλα με μονο προς το το τελος κοληματακια αλλα πιστευω ειναι ωρα να κανω ενα φορματ. Πιστευετε οτι τα windows 10 ειναι καλη επιλογη, θα ειναι πιο γρηγορο και ελαφρυ ή να παραμεινω στα 7 ή ακομα να παω και σε Mint

Eυχαριστω εκ των προτερων.

ΥΓ Το λαπτοπ ειναι για κανα word, internet αντε και καμια  ταινια

Δημοσ.

Ε mint, φυσικά. Αφού δεν χρειάζεσαι τίποτα από windows που να είναι exclusive, τότε το πανάλαφρο mint θα σε βολέψει. Με την προυπόθεση ότι έχεις μια στοιχειώδη γνώση και δεν βαριέσαι να μπλέξεις με το terminal για απλές διαδικασίες.

Δημοσ.

δυστυχως δεν ειναι για μενα, αλλιως ναι. Ειναι για μια φιλη που δεν το κατεχει και πολυ. Απλως δεν ξερω κατα ποσο τα mint θελουν μεγαλη χρηση terminal.

Δημοσ.

και ναι και οχι , μεχρι να το κανεις στα μετρα σου ,μετα ηρεμεις λιγο ,αλλα δεν θα τις αρεσει, αν το εχει μονο για να μπαινει στο internet καλα ειναι ,αλλα αν θα χρειαστει να κανει και κατι παραπερα θ αγανακτησει 

Δημοσ.

Οπως εγραψα και πανω καμοια ταινια και αρκετο word. Tωρα αυτα στο mint γινονται απλα? Και κατι αλλο , windows 10 δεν ακουσα. Δεν υποτιθεται οτι ειναι πιο ελαφρυ συστημα ?

Ευχαριστω για την βοηθεια εκ των προτερων

Δημοσ.

Τα windows 10, κατά τη δική μου εμπειρία είναι πιο αργά από τα 8. Όσον αφορά το mint αυτά που ζητάς γίνονται. Για το word η δωρεάν λύση είναι το Libre office που συνήθως είναι και προεγκατεστημένο. Αν θέλεις οπωσδήποτε το ms office, τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα και ίσως όχι εγγυημένα. Κάποιες εκδόσεις του τρέχουν μέσω του wine που είναι εξομοιωτής για εφαρμογές windows. Αν βέβαια σε καλύπτει το libre office(που μάλλον θα σε καλύπτει) δε χρειάζεται να μπλέξεις.

Δημοσ.

Οπως εγραψα και πανω καμοια ταινια και αρκετο word. Tωρα αυτα στο mint γινονται απλα? Και κατι αλλο , windows 10 δεν ακουσα. Δεν υποτιθεται οτι ειναι πιο ελαφρυ συστημα ?

Ευχαριστω για την βοηθεια εκ των προτερων

δοκιμασε να περασεις τα 8ρια ,μια χαρα θα ειναι 

Δημοσ.

Ωριμότερο τα windows 8.1 σε σχέση με τα windows 10 που δεν είναι ακόμα στρωμένα στους οδηγούς του και ταλαιπωρεί μερικούς χρήστες και προτιμότερα από τα windows 7 αυτή τη γνώμη έχω αποκομίσει από την εμπειρία μου παίζοντας με παλιό hardware.

Όσο για τα βίντεο μια οδός ξεκούραστης θέασης είναι με επέκταση στο browser να κατεβάζει το βίντεο τοπικά και να το παρακολουθεί χωρίς να χάνει καρέ και όλα αυτά τα κάνει με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που επιτρέπει το δίκτυο και όχι το bottleneck από τον επεξεργαστή του υπολογιστή ή τη κάρτα γραφικών που διαθέτει.

Αν δεν θέλει επέκταση μπορεί μέσα από τον ιστότοπο http://www.clipconverter.cc/gr/ να κάνει το ίδιο απλά με μία αντιγραφή και επικόλληση.

Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να κατεβάζει πάνω από ένα βίντεο ταυτόχρονα ενώ σερφάρει την ίδια στιγμή, εξυπηρετικότατο.

Όσο αναφορά στον browser για να ελαφρύνει τη θέση του επεξεργαστή κατά το σερφάρισμα σε παλιό hardware άρα  να επιταχύνει την εμφάνιση της ιστοσελίδας είναι απαραίτητο να σταματά η εκτέλεση ορισμένων αχρείαστων script και για λόγους ιδιοτικότητας, ένα τέτοιο είναι το disconnectme https://disconnect.me/disconnect και το ghostery https://www.ghostery.com/try-us/download-add-on/ . Ενώ το πρώτο είναι έτοιμο κόβει αυτά που θέλει η πλειοψηφία των χρηστών το δεύτερο θέλει παρέμβαση για να δουλέψει γιατί αρχικώς τα αφήνει όλα ελεύθερα.

Για κοπέλα θα πρότεινα σφόδρα το πρώτο. Ότι είναι πράσινο το μπλοκάρει ενώ το περιεχόμενο το αφήνει για λόγους ευχρηστίας.

Δημοσ.

Ωριμότερο τα windows 8.1 σε σχέση με τα windows 10 που δεν είναι ακόμα στρωμένα στους οδηγούς του και ταλαιπωρεί μερικούς χρήστες και προτιμότερα από τα windows 7 αυτή τη γνώμη έχω αποκομίσει από την εμπειρία μου παίζοντας με παλιό hardware.

+1

Για τα βίντεο,

ας παίξει και με τη ρύθμιση για το hw acceleration

Δημοσ.

Μια ακόμα λύση αλλά... για απλή χρήση θα έλεγα να δοκιμάσει τη λύση του chromebook.

Αυτή που περιγράφει στη σελίδα του το cnet http://www.cnet.com/how-to/turn-an-old-laptop-into-a-chromebook/ είναι κατάλληλη και για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση αν διαθέτουν ένα σκληρό δίσκο για να βάλουν το "λειτουργικό" της google.

Προϋπόθεση να εγκαταστήσουν στον chrome browser την επέκταση που αναφέρει ειδάλλως δεν μπορούν να γράψουν στο usb bootable το bin αυτό. 

Όπως αναφέρει και το άρθρο αν στη λίστα με τους φορητούς δεν αναφέρει τον δικό σας δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα λειτουργήσει, στη δικιά μου περίπτωση δεν δουλεύει το wifi αλλά μικρό το κακό.

Πάντως το περίμενα ελαφρύτερο αλλά άξιζε το ταξίδι γιατί είναι συντομότερο και ευκολότερο σε σχέση με linux μεριά.

Δημοσ.

οπως φενεται καταληγουμε ως προς 8.1 που θα τα δοκιμασουμε. Μου κανει βεβαια εντυπωση μιας και θεωρουσα οτι ειναι πιο βαρια απο τα 7. darkdragon θα δοκιμασω σιγουρα το disconnect .

Ευχαριστω παιδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...