Προς το περιεχόμενο

Sony Xperia Z5 & Xperia Z5 Compact Review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά όταν λέτε πάνω ότι δε σας άρεσε η χωρητικότητα μπαταρίας τι ακριβώς εννοείτε? ? Όταν κάνεις δε δίνει παραπάνω. .

Δινει το ζ3 κομπακτ :P

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Πολύ ωραία οθόνη.

2. Πολύ γρήγορο το interface (όπως κάθε Xperia Z)

3. Τα κάθετα πλαϊνά θυμίζουν Ζ2, αλλά πιο λεπτά, πιο άνετα στην υφή.

4. Ωραίο finger

5. Τα κουμπιά ήχου κάνουν ωραίο κλικ-αισθηση

6. 10 φορές να έλεγες ότι ή πλάτη είναι γυαλί, δε θα το πίστευα. Δε κάνει δαχτυλιες,δε γλιστράει, δε γυαλιζει,τι μπορεί να είναι; Γυαλί πάντως όχι.

7. Φωτό δε ξέρω, το βγαλαν πρώτο στο κόσμο.

8. Ή γενική τάση είναι σε καμπύλες, το Ζ5 πιο κάθετες γραμμές

Με 50€ sd card ανεβάζει χωρητικότητα από 32GB ( ακούει iPhone;32 αρχική έκδοση...) σε 32+128=160GB. Αντί για 240€(ακούει Samsung;)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δινει το ζ3 κομπακτ :P

Και παλι εισαι λαθος, 1ον ειναι μικροτερη απο το Ζ5c και 2ον το Ζ5c μετρηθηκε με 5.0.2 οταν εδωσαν νουμερα (βλεπε GSM arena) ενω το Ζ3c με 4.4.4 η οποια ειναι πολυ αποδοτικοτερη ενεργειακα..Αρα μια χαρα ειναι.

Το Ζ5 οντως εχει μικροτερη, αλλα οταν ειναι απο τις μεγαλυτερες στην αγορα, δεν μπορω να τους κατακρινω, σιγουρα με χαλασε αλλα το ξεπερναω.

Nαι καλα σιγουρα μια χαρα κανεις τη δουλεια σου και απο τα ζ2 και μετα ,απλα λεμε τι θα μπορουσε να εχει για να δικαιολογησει τη τιμη του και το νοημα της αναβαθμισης ,γιατι πλεον η σονυ ανακυκλωνει τα ιδια και τα ιδια και τα ξαναπουλαει σαν καινουρια...ενω αλλες εταιριες την εχουν ξεπερασει σε διαφορους τομεις κατα πολυ

Κοιτα να δεις, καποτε ψαχναμε με το κυαλι ενα ΜΒ ραμ μπας και τρεξει λιγο καλυτερα, πλεον τα κινητα πετανε και προσωπικα το μονο που θελω απο ενα νεο ειναι design και μπαταρια, καθως ολα τα αλλα εχουν λυθει, ως προς τη χρηση δηλαδη που ηταν πιο ενοχλητικα. Τωρα το πως θα λυσουν αυτα τα θεματα και πως θα βελτιωσουν καμερες ειναι κατι που η σονυ το κανει καλα, και σταθερα.

Πχ εχει βελτιωσει οθονες, ηχο, αδιαβροχοποιηση, μενου, μπαταριες (με foul το Ζ5 αλλα παλι πανω απο τους αλλους) και γενικα καθε συσκευη εχει μεγαλες βελτιωσεις απο την προηγουμενη! Δεν θα αναλυσω απο το Ζ μεχρι το Ζ3 γιατι τα ειχα σχεδον ολα, αλλα και το Ζ5 που φαινεται να εχει τις λιγοτερες αλλαγες, μια σημαντικη που λεγεται καμερα μετραει..προσωπικα θα το επαιρνα αν ειχα απο Ζ2 και πισω αλλιως με το Ζ3 θα περιμενα Ζ6..

1. Πολύ ωραία οθόνη. 2. Πολύ γρήγορο το interface (όπως κάθε Xperia Z) 3. Τα κάθετα πλαϊνά θυμίζουν Ζ2, αλλά πιο λεπτά, πιο άνετα στην υφή. 4. Ωραίο finger 5. Τα κουμπιά ήχου κάνουν ωραίο κλικ-αισθηση 6. 10 φορές να έλεγες ότι ή πλάτη είναι γυαλί, δε θα το πίστευα. Δε κάνει δαχτυλιες,δε γλιστράει, δε γυαλιζει,τι μπορεί να είναι; Γυαλί πάντως όχι. 7. Φωτό δε ξέρω, το βγαλαν πρώτο στο κόσμο. 8. Ή γενική τάση είναι σε καμπύλες, το Ζ5 πιο κάθετες γραμμές Με 50€ sd card ανεβάζει χωρητικότητα από 32GB ( ακούει iPhone;32 αρχική έκδοση...) σε 32+128=160GB. Αντί για 240€(ακούει Samsung;)

1. 

τα ειπες ολα!

Εγω θα πω μονο αυτο, εχω το EDGE 128GB και για ενα clean install που θελω να κανω επρεπε να καθομαι να μεταφερω 50GB αρχεια-δεν διαγραφω φωτο και βιντεο εδω και 3 χρονια, θελω να τα εχω και στο κινητο- οταν με τα σονυ τοσα χρονια απλα εβγαζα την SD και εκανα την επαναφορα μου κυριος. Αυτα τα μικρα αλλα τοσο πρακτικα κανεις δεν τα λεει. Χωρια οτι εχεις ασφαλεια αν σου σπασει το κινητο κτλ, να σωθουν. Για cloud δεν το συζηταω, η μπαταρια δε θα βγαζει μεχρι το απογευμα αν βαλω ακομα εναν συγχρονισμο..δεν ειναι λυση για μενα. Λυση ειναι το USB on the GO που τα ριχνω στην SD Που μου εμεινε στο χερι :P

Επεξ/σία από Nikolas7_7
  • Like 1
Δημοσ.

Και παλι εισαι λαθος, 1ον ειναι μικροτερη απο το Ζ5c και 2ον το Ζ5c μετρηθηκε με 5.0.2 οταν εδωσαν νουμερα (βλεπε GSM arena) ενω το Ζ3c με 4.4.4 η οποια ειναι πολυ αποδοτικοτερη ενεργειακα..Αρα μια χαρα ειναι.

Το Ζ5 οντως εχει μικροτερη, αλλα οταν ειναι απο τις μεγαλυτερες στην αγορα, δεν μπορω να τους κατακρινω, σιγουρα με χαλασε αλλα το ξεπερναω.

Αρα διαφωνεις συμφωνοντας οκ χα

Τωρα το πως θα λυσουν αυτα τα θεματα και πως θα βελτιωσουν καμερες ειναι κατι που η σονυ το κανει καλα, και σταθερα.

Πχ εχει βελτιωσει οθονες, ηχο, αδιαβροχοποιηση, μενου, μπαταριες (με foul το Ζ5 αλλα παλι πανω απο τους αλλους) και γενικα καθε συσκευη εχει μεγαλες βελτιωσεις απο την προηγουμενη! Δεν θα αναλυσω απο το Ζ μεχρι το Ζ3 γιατι τα ειχα σχεδον ολα, αλλα και το Ζ5 που φαινεται να εχει τις λιγοτερες αλλαγες, μια σημαντικη που λεγεται καμερα μετραει..προσωπικα θα το επαιρνα αν ειχα απο Ζ2 και πισω αλλιως με το Ζ3 θα περιμενα Ζ6..

Μιλαω κυριως για τη μετα ζ2-ζ3 εποχη (μεχρι τοτε οκ καλα το πηγαιναν)

Για τη καμερα διαφωνω μαζι σου..το θεμα δεν ειναι να αυξανεις αριθμους και να το λες αναβαθμιση χωρις να δουλευει οπως πρεπει... αμα δεις μερικα σαμπλς εχουν παραπανω θορυβο απο τον imx230 και το περιφημο διπλο συστημα εστιασης εχει αρκετο hunting.... χωρις χειροκινητες ρυθμισεις και ois δεν εισαι νο1..

Στον ηχο οκ

Στην οθονη τι εχει αλλαξει ακριβως?

Στην αδιαβροχοποιηση ? -->(The Z5 product page does use the updated language: “You should not put the device completely underwater )

Δημοσ.

να μεταφερω 50GB αρχεια:P

Ouch!

Και μη ξεχνάμε ότι με Μ Marshmallow στην SD μνήμη θα μπορούν να αποθηκεύονται και εφαρμογές, όχι μόνο photos-videos

Ή πλάτη είναι η μεγάλη διάφορα στο Ζ5. Και

το finger, για το payment αν υιοθετηθεί στην Ελλάδα, και για όσους βαριομασταν να βάζουμε codes.

Επίσης ή Sony δεν προχώρησε στις 'αναβαθμίσεις' που έκανε ή Samsung για να υποστηρίξει το extreme design όπως: 1. να πετσοκοψει μπαταρία, 2. Να βγάλει FM Radio 3. Να βγάλει SD card.

+ ότι στις γωνίες η Sony έχει βάλει ειδική τεχνολογία για παραπάνω αντοχή σε πτώσεις.

Τέλος, με Ζ ξεχωρίζεις γιατί δεν έχει (πάρα) πολυς κόσμος. Άντε να το χει και ο James ο Bond.

Δημοσ.

Αρα διαφωνεις συμφωνοντας οκ χα

Τωρα το πως θα λυσουν αυτα τα θεματα και πως θα βελτιωσουν καμερες ειναι κατι που η σονυ το κανει καλα, και σταθερα.

Μιλαω κυριως για τη μετα ζ2-ζ3 εποχη (μεχρι τοτε οκ καλα το πηγαιναν)

Για τη καμερα διαφωνω μαζι σου..το θεμα δεν ειναι να αυξανεις αριθμους και να το λες αναβαθμιση χωρις να δουλευει οπως πρεπει... αμα δεις μερικα σαμπλς εχουν παραπανω θορυβο απο τον imx230 και το περιφημο διπλο συστημα εστιασης εχει αρκετο hunting.... χωρις χειροκινητες ρυθμισεις και ois δεν εισαι νο1..

Στον ηχο οκ

Στην οθονη τι εχει αλλαξει ακριβως?

Στην αδιαβροχοποιηση ? -->(The Z5 product page does use the updated language: “You should not put the device completely underwater )

ΜΕ δουλευεις? σου παραθετω το μηνυμα σου που λες οτι το Ζ3c εχει μεγαλυτερη μπαταρια και σου λεω εισαι λαθος αφου το Ζ5c εχει μεγαλυτερη. Συγκρινουμε ιδια πραγματα ή οχι? Απο εκει και περα, ειπα απο μονος μου οτι το Ζ5 εχει μικροτερη απο το Ζ3 αλλα δεν ανεφερες αυτο, που δεν ειναι ανταγωνισμος το προηγουμενο μοντελο. Ανταγωνισμος ειναι το S6, το Μ9 που ειναι τραγικο σε ολα εκτος απο μπαταρια, το G4 Που δεν βγαζει τη μιση απο το Ζ3 και ειναι κατω απο Ζ5 κτλ κτλ.

Οσο για την καμερα, οταν θα την δουλεψω εγω θα την κρινω,τωρα απο αυτα που βλεπω δεν μπορω να βγαλω ακρη γιατι διαβαζουμε οτι εχει απο την καλυτερη εως μια απο τα ιδια καμερα, ο,τι ναναι. Και τα samples δε μου λενε τιποτα, οταν δεν ξερω πως, με τι ρυθμισεις, με τι χερι κτλ τραβηχτηκαν. 

Στην οθονη, δεν μιλαω για Ζ3 μονο, μιλαω απο γενια σε γενια, οτι βελτιωνε, καθως αναφερθηκα σε σχολια γενικα πισω, οπου ελεγαν οτι δεν αλλαξε τιποτα απο το Ζ1c στο Ζ3c πχ. που καμια σχεση, οσο ιδια μοιαζουν τοσες βελτιωσεις ειχε το 2ο, που πραγματικαν αξιζαν τη μεταβαση. Οθονες ειχε μαπα στα Ζ και Ζ1, μετα το Ζ2 εφτιαξε λιγο και με Ζ3 αρκετα. Το Ζ5 δεν το εχω δει μαζι με Ζ3 για να ξερω.

Οσο για την αδιαβροχοποιηση, δεν αλλαξε τιποτα. Παλι μιλουσα για αυτουςς που λενε οτι δεν εχει αλλαξει σχεδον τιποτα απο εποχης Ζ, οπου απο IP57 εχουμε φτασει στο ΙΡ 68 πλεον, οπου το Ζ5 εχει ανοιχτο USB και μια ταπα λιγοτερη και δεν εχει τα ΡΙΝ που χαλανε το σχεδιο κτλ κτλ.

Για την εγγυηση, αυτο που παραθετεις το διευκρινησε μετα, μη με κανεις να βαζω λινκς, οπου ειπε οτι δε θα αλλαξει κατι στην καλυψη, απλα το εβαλαν γιατι διαπιστωθηκε οτι γινεται καταχρηση και κακη χρηση της αδιαβροχοποιησης, απλα!

Ouch! Και μη ξεχνάμε ότι με Μ Marshmallow στην SD μνήμη θα μπορούν να αποθηκεύονται και εφαρμογές, όχι μόνο photos-videos Ή πλάτη είναι η μεγάλη διάφορα στο Ζ5. Και το finger, για το payment αν υιοθετηθεί στην Ελλάδα, και για όσους βαριομασταν να βάζουμε codes. Επίσης ή Sony δεν προχώρησε στις 'αναβαθμίσεις' που έκανε ή Samsung για να υποστηρίξει το extreme design όπως: 1. να πετσοκοψει μπαταρία, 2. Να βγάλει FM Radio 3. Να βγάλει SD card. + ότι στις γωνίες η Sony έχει βάλει ειδική τεχνολογία για παραπάνω αντοχή σε πτώσεις. Τέλος, με Ζ ξεχωρίζεις γιατί δεν έχει (πάρα) πολυς κόσμος. Άντε να το χει και ο James ο Bond.

Ετσι ακριβως. Γενικα το Ζ3 ηταν το πιο πληρες και παραμενει για μενα με το Ζ5 να βελτιωνει μαλλον την καμερα και να χανει σε μπαταρια αλλα παλι ναναι πανω απο τον βασικο ανταγωνισμο, αρα μιλαμε για πολυ καλες επιλογες και τα 2.

Ελπιζω με το Ζ6 να εχουμε το απολυτο κινητο πια, δεν εμεινε τιποτα αλλο.

Δημοσ.

Την αυτονομια ενοουσα οχι τη χωρητικοτητα σορυ εαν δεν εγινα σαφης..whatever το θεμα ειναι οτι ενω με 2-3 απλα πραματακια θα μπορουσε το ζ5 να ειναι αψογο σε αντιθεση με το ζ3 που ηταν ποιο καλοφτιαγμενο για το καιρο του..δεν τα υλοποιησαν οκ..αυτη η λογικη της σονυ πεταω 100 δουλευουν τα 60 και βλεπουμε αντιδρασεις δεν μου αρεσει -γιαυτο βγαζει και 2 κινητα το χρονο-. Αντε να δουμε το Z5 premium και Ζ6 τι θα κανει..

Δημοσ.

Η αυτονομια ειναι παραγοντας πολλων πραγματων αλλα συμφωνω.. Βεβαια ισως με ανδροιδ 6 να δουμε βελτιωση τουλαχιστον σε επιπεδα ΚΚ.

Απο εκει και περα, οντως μετα το Ζ3 μια καμερα και ενα σχεδιο εμενε να φτιαξει και θα τους εκλεινε..δυστυχως δεν μας εκανε τη χαρη.

Δημοσ.

ΠΑντως απο το review Θα περιμενα να μας πει 2 λογια για τη χρηση μπαταριας και την αποδοση, ειδικα εφοσον εχει γινει ντοτορος με το 810 και σε συνδυασμο με την lollipop αλλα και την μικροτερη μπαταρια στο Ζ5 και την μεγαλυτερη στο compact! Ενα ξερο χωρητικοτητα μπαταριας μας πεταξανε (αυτο ειχασχολιασει φιλε μου πριν) και τιποτα ουσιωδες για ωρες χρησης κτλ. Ενα ξερο 2-2,5 ημερες που λεει ο κατασκευαστης. Ομοιως ανακριβειες για γρηγορη φορτιση. ΜΕτριο πολυ το review Παιδια.

Δημοσ.

Γιατι πρεπει να εχεις συσκευη Xperia για να σχολιασεις τα παραπανω γεγονοτα που αναφερονται????Επισης δεν περιμενα να εγραφε κατι λιγοτερο ατομο με αυτο το ονομα και φωτογραφια Profile  :rolleyes:  :rolleyes:

Γιατι πρεπει να εχεις συσκευη Xperia για να σχολιασεις τα παραπανω γεγονοτα που αναφερονται????Επισης δεν περιμενα να εγραφε κατι λιγοτερο ατομο με αυτο το ονομα και φωτογραφια Profile  :rolleyes:  :rolleyes:

Προφανώς και πρέπει να έχεις ρε φίλε. Μπορώ εγώ να έχω άποψη για κάτι που δεν έχω χρησιμοποιήσει επειδή κάποιοι είπαν κάτι γιαυτό; Όσο για το όνομα ναι χρησιμοποιώ Sony εδώ και πολλά χρόνια και μου αρέσουν. Δεν λέω όμως ότι είναι τα καλύτερα αλλά είναι αρκετά καλύτερα από πολλά άλλα για τα οποία δεν λέει κάνεις τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Κατοχος ζ1 κομπακτ ..μεγαλες διαφορες στη σχεδιαση μπορει ,στην οθονη τι αλλαξε ακριβως? και για τη καμερα ναι την αναβαθμισαν προς το χειροτερο ,χωρις καμια βελτιωση στο αθλιο μενου και ειδικα το ψευτο-manual mode εδω και 4 γενιες,ενα μπραβο στους μηχανικους της Sony α λοιπον...

Κατοχος Ζ1 κομπακτ και γω, μην το λες φιλε, δεν μετραει μονο η αναλυση...ειδα διπλα διπλα τα χρωματα Ζ1c-Z3c και του Ζ3c ηταν πολυ πιο ζωντανα απο τα δικα μου! (και το ppi του ειναι ελαφρως μικροτερο απο το δικο μου) οσο για την καμερα, να σου πω οτι χρηστης iPhone 6 Plus (ναι εδωσε 980 στο χερι) παραδεχτηκε οτι "ναι,τα Sony εχουν καλυτερη καμερα ρε",οι ρυθμισεις μου manual πάντα στα 20mp

Τελος το design πολυ υποκειμενικο,και το capless usb πολυ σημαντικο!

Δημοσ.

Κατοχος Ζ1 κομπακτ και γω, μην το λες φιλε, δεν μετραει μονο η αναλυση...ειδα διπλα διπλα τα χρωματα Ζ1c-Z3c και του Ζ3c ηταν πολυ πιο ζωντανα απο τα δικα μου! (και το ppi του ειναι ελαφρως μικροτερο απο το δικο μου) οσο για την καμερα, να σου πω οτι χρηστης iPhone 6 Plus (ναι εδωσε 980 στο χερι) παραδεχτηκε οτι "ναι,τα Sony εχουν καλυτερη καμερα ρε",οι ρυθμισεις μου manual πάντα στα 20mp

Τελος το design πολυ υποκειμενικο,και το capless usb πολυ σημαντικο!

Ετσι ακριβως, οι αλλαγες ειναι μεγαλες οσο και αν δεν φαινονται στα χαρτια. Εγω τα εχω και τα 2 και το βλεπω. Εχω γραψει απειρες συγκρισεις. Οθονη καλυτερη, καμερα καλυτερη, φλας καλυτερο, ηχος καλυτερος, στεγανοποιηση καλυτερη, μπαταρια σχεδον διπλασια σε αποδοση. Γενικα οι βελτιωσεις ηταν πολλες.

ΟΣο για το μενου της καμερας, δεν ειναι το καλυτερο και πιο ευχρηστο αλλα μια χαρα δυνατοτητες σου δινει το  Μ σε σχεση με τα αι φον τα οποια μεχρι και το 5s δεν εκαναν ουτε αυτοματη εστιαση στο βιντεο, επρεπε να πατας στην οθονη να αλλαξει η εστιαση,, Μην τα ξεχναμε αυτα!

Γενικα η σονυ βγαζει πολυ καλα κινητα και απο τα πιο ολοκληρωμενα στην αγορα. Οι ελλειψεις της ειναι ελαχιστες, και πλεον για μενα μονο η καμερα αν υπολοιπεται του ανταγωνισμου. Το σχεδιο ειναι καθαρα θεμα γουστου, αλλα εμενα μαρεσει.

Δημοσ.

Παντού διαβάζω για την απουσία της ταχείας φόρτισης, ενώ αν δεν κάνω λάθος το chipset soc την υποστηρίζει κανονικά! Ουσιαστικά μάλλον δεν περιλαμβάνεται ταχυφορτιστής...

Ως κατοχος του Z3+ dual που εχει το ίδιο chipset (810), η ταχεια φορτιση υποστηρίζεται, απλά όπως λες η Sony δεν έχει ταχυφορτιστή στη original συσκευασία (τουλάχιστον στην έκδοση για τη Μεγ.Βρετανία). Όταν χρησιμοποίησα τον ταχυφορτιστη του Samsung Galaxy S6 Edge, σε μία ώρα είχα 100% full μπαταρία.

Εντυπωσιακό. Η επόμενη μου αγορά είναι ένας φορτιστής συμβατός με Qualcomm 2.0 charge για να το χρησιμοποιώ στο γραφείο και να μη με νοιάζει τπτ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...