giannisv6 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Καταρχάς καλησπέρα, εχω το σύστημα της υπογραφής μου που πρόσφατα μπήκε η R9 380 και in game εχω περίπου 40 fps αλλά οταν τον ανεβάζω 10% = 3,56 Ghz (γίνονται αυτόματες οι ρυθμίσεις στο bios) ίσως να κερδίζω 5 Fps ακόμα, αλλά οι θερμοκρασία στους πυρήνες κυμαίνεται στους 57C (+/- 5) (το βλεπω απο HW monitor)...Και θερμοκρασια δωματίου με το ζόρι 23.Επισης στα 3.2ghz (stock) ο cpu δουλευει 80-90% ενω στα 3,5Ghz δουλευει 60-70% (in game αυτά). Η ψήκτρα ειναι stock, πάστα δεν έχω αλλάξει, σκόνη το κουτί μου έχει ελάχιστη, εχω εναν μπροστά για εισαγωγή, 2 επάνω και εναν πισω για εξαγωγή ολοι ειναι 120mm.Αλλά υποψιάζομαι οτι ζεσταίνεται πολύ ο επεξεργαστής επειδή παίρνει 1.49 volt - v core απο οτι βλέπω κατα το stress test (prime95) στο cpu z.Τα ιδια και στο oc απο το Cpu Overdrive, ακομα και στα 3.3 ghz που ειμαι τώρα το v core φτανει 1.49volt (και ξερω πως το 1.5v v-core ειναι το ταβάνι) Προσπάθησα χειροκίνητα να το μειώσω λίγο το v core (in bios) αλλά επειδή εχει πάρα πολλές ρυθμίσεις(και μάλιστα σε ολα γράφει auto οπότε δεν ξερω καν τις εργοστασιακές τιμες τους) σίγουρα έκανα κάτι λάθος γιατι έκανε restart το pc...Ο στόχος μου ειναι 3,5 με 3,8 Ghz με θερμοκρασίες το πολύ 62c στο stress test.Πολυ ρεαλιστικό απο οτι διαβαζω για τον επεξεργαστη αυτό, αλλά παντου λένε λιγότερο ρευμα, κατι το οποιο δεν μπορώ να ρυθμισω γιατι ειναι ολα στο ayto απο το bios...
~Palpatin~ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δοκίμασε χειροκίνητα λογικά θα χρειαστείς πολύ λιγότερη τάση. Στο αυτόματα δίνουν τρομερά ψηλή τάση (φαντάσου skylake 1.6v ) Ο επεξεργαστής σου λογικά σηκώνει και 3.8 και 4 αν έχεις καλό κομμάτι, αλλά καλύτερα να πάρεις και μια φτηνή ψύκτρα πχ 212evo. Και ναι, το oc αξίζει 1
giannisv6 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Για ψυκτρα ειμαι μεταξυ tx3 evo kai 212evo αλλά δεν κυνηγάω τρελές συχνότητες απλα κατι λιγο καλυτερο. Αν και μεχρι το καλοκαιρι πιστευω οτι ειναι οκ και η stock και ας κανει την φασαρια που κάνει. Προσπαθώ με το cpu over voltage αφήνοντας τα άλλα στο αυτόματο αλλά δεν ανοίγει καν το σύστημα.Σε αυτο το βιντεο στο 0:55 πχ απο που να ξεκινήσω να το ρυθμίζω ?Διοτι ειναι ολα στο auto, και οτι και να καταχωρήσω μου φαινεται το μαγειρευει η μητρικη μου και αποφασίζει εκεινη.....To HT Link Frequency να το αφησω αυτόματο ? Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2015 από giannisv6 1
duffyduck Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Η στοκ δεν αντεχει σε overclock. Παρε τουλαχιστο την Hyper 212 EVO ή την TRUE Spirit 120M ή καποια παρομοια. Διαφορετικα ξεχνα τo overclocking, εκτος βεβαια αν θες να χασεις τον επεξεργαστη.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Βάλε για αρχή άλλη μια 4αρα ραμ και το oc το κυνηγάς αργότερα. Για gaming είναι λίγα τα 4gb, θα σε επωφελήσει περισσότερο άλλη μια 4αρα ραμ. 1
giannisv6 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 duffyduck Διαβάζοντας στα ξένα φορουμς συμπέρανα οτι μέχρι τα 3,6 - 3,8 ghz & stock HSF είναι εφικτό. Μετά απο αρκετές δοκιμές κατάφερα τα εξής, 3,515Ghz με max vcore 1,39v, τρέχω εδω και μια ωρα prime95 (χωρις error) και μεσω HW monitor η μέγιστη θερμοκρασία στους τρεις πυρήνες ειναι 52,5C (και μου κάνει εντύπωση οτι ακόμα ο ανεμιστήρας να δώσει πόνο, είναι μόλις στις 3630RPM....). Με θερμοκρασία δωματίου 20C διαφωνείς οτι για την ώρα μια χαρά την διαχειρίζεται την θερμότητα το όλο σύστημα ? Mult1C0r3Cpu Για την ωρα τον εχω ηδη τιναξει τον προϋπολογισμό με τον ssd και την gpu επομένως έξτρα ραμ is out of the question,for the moment. Αλλά επίσης δεν εχω δει πουθενα οσο και αν εχω ψάξει, διαφορές πέραν των 2 fps στα παιχνίδια πάντα Με τα bus speed , HT Link τι λέτε να κάνω βρε παιδιά? Edit:3.5Ghz - 17.5 multip. - max v core in bios 1.4v , in windows 1.39v - stress test 1hour stable - max cores temp. 52.5C 3.6Ghz - 18 multip. - max v core in bios 1.4v , in windows 1.38v - stress test FAIL 3.6Ghz - 18 multip. - max v core in bios 1.37v , in windows 1.34v - stress test FAIL 2
LouCi4er Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Καλα οσο ανεβαζεις συχνοτητα,τοσο ριχνεις το ρευμα?Πως να ειναι σταθερος ο επεξεργαστης?Προφανως δεν σε παιρνει απο θερμοκρασιες.Εισαι για ψυκτρα,αλλιως κατσε στα 3.5Ghz. FSB-HT Link τα αφηνεις οπως ειναι,μονο multi και ρευμα πειραζεις. 1
giannisv6 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Louci4er εχεις δίκιο για το ρευμα...Πειραματιζόμουν για λιγότερο ρευμα (αρα χαμηλότερη θερμοκρασία) και υψηλότερη συχνότητα, συγχρόνως, ξέρω, χαζομάρα μου .Θελω να δω οπως λες και εσυ μεχρι ακριβως πιο σημείο με παίρνει γιατί αν και aftermarket cooler ειναι σταθερο μονο μεχρι 3,5 ghz τότε ποιος ο λόγος να την αγοράσω.Δοκιμασα με 18x multip και 1.43ν (3.6Ghz) έκατσε μια ωρα περίπου στους 54 C αλλά επειδή ο ανεμιστήρας του επεξεργαστη με το ζόρι τον άκουγα (βαση θορυβου οταν επαιζα Far Cry 4 & Crysis 3...) απενεργοποίησα τους 2 επανω ανεμιστήρες κουτιού απο το HW monitor και οταν εφτασε τους 56.5 C εφαγε restart...Τρεις απορίες μου δημιουργήθηκαν, πρώτον γιατί ο ανεμιστήρας δεν γκαζώνει όπως όταν παίζω παιχνίδια ?Και επίσης γιατί έφαγε το restart οταν το αφησα εσκεμμένα να φτάσει τους 56,5C ?Αν ανεβάσω και άλλο τα volt θα γινει πιο σταθερό ή αν το κρατήσω κάτω απο τους 55C ?
duffyduck Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Γιατι να δωσεις 1.43V για 3.6GHz ? Λογικα μεχρι το 3.8GHz δεν χρειαζεσαι παραπανω απο 1.38-1.4V (στην χειροτερη περιπτωση τα 1.4V) Παρε μια καλη ψυκτρα, διαφορετικα θα χτυπας το κεφαλι σου. 1
giannisv6 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Aπο το 1.40ν (και 3,5ghz) έδωσα λίγο λίγο μέχρι να μην κανει restart και έφτασα τα 1,43ν (3,6 ghz).Με 1,40v ο επεξεργαστής κάθεται δροσερά και σταθερά στα 3.5ghz. Aς βρούμε το πως, και αν μπορει να τρέξει σταθερά στα 3,6 με 3,8 ghz (ενω άλλοι στα φόρουμ το πάνε 3,8ghz με stock HSF) και οταν η θερμοκρασία ανέβει θα μπει και η ψήκτρα. Άρα το πρωτεύον πρόβλημα δεν είναι η θερμοκρασία αλλά το οτι κάτι δεν ειναι σωστό στις επιλογές, μπορείτε να βοηθήσετε στο γιατί δεν είναι σταθερό το σύστημα έστω και με 3,6ghz ?
Thanos1972 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 μπορει να μην ειναι σταθερο γιατι δεν σηκωνει ο επεξεργαστης πολυ απλα. λοιπον βαλε το ρευμα απο το bios παντα στο 1.39 ας πουμε (για αν δουμε που μπορεις να φτασεις με αυτο το ρευμα).καλυτερα να παιζεις με offset για να σου ριχνει τα ρολογια οταν δεν εχει φορτιο ο επεξεργαστης αλλα αυτο θα το δουμε παρακατω. βαλε το ρευμα οπως ειπαμε. llc εχει η μητρικη σου?εαν ναι βαλε το μια μονοδα πριν την μεγιστη τιμη που σου δινει και δες μετα με το cpuz εαν σε καποιο τεστ το ρευμα του επεξεργαστη ειναι κοντα σε αυτο που δινεις στο bios.μην δινεις 1.39 και σε Load παει 1.35 ...εκει δοκιμαζεις με τις επιλογες του llc εαν εχει... ht link τα αφηνεις οπως ειναι. cpu_nb σου δινει να το ανεβασεις?οπως και το ρευμα του?πρεπει να ειναι 2000 το εργοστασιακο και 1.175 το εργοστασιακο ρευμα του cpu_nb.μονο αυτα πες μας γιατι θα τα ανεβασεις και αυτα και θα παρεις καλο boost στις επιδοσεις. 1
giannisv6 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Βάζοντας στο bios (απο τις προηγούμενες φορές) 1.40ν τρέχω prime95 και στο HWmonitor V-core max γράφει ολες τις φορές 1.39ν μέχρι εκεί, στο CPU-Z σπάνια θα το δω να γράφει 1.39ν (καθε δευτερόλεπτο αλλάζει αυτα στα 3,5ghz).llc = LoadLine Calibration ?Eαν ναι, ναι εχει και τέτοια επιλογή σε προκαθορισμένα ποσοστά % να διαλέξω με μικρές υποδιαιρέσεις, πχ 3.225% , 45,15% , 96,75% , κλπ . Αυτο ηταν στο auto = 56% το έβαλα 97% και έχοντας 1.40ν και 3.5ghz εγινε restart το ιδιο και στα 1.39ν, δοκίμασα και στο 1.41ν παλι restart (και οσο το llc ηταν 97% για τα λιγα δευτερα πριν το restart έβλεπα χαμηλές τιμες στο HWmonitor vcore max 1.38 , και στο cpu-z το πολυ 1.31 ειδα), δοκιμαστικά εβαλα το llc 3.75% και μεσα σε δευτερόλεπτα το είδα να φτάνει και 1.442...ν στο cpu-z και το έκλεισα ,αλλά και με ~25% llc είδα στο HWmonitor cpu vcore max 1.44v, ενω στο cpu-z παιζει απο 1.376ν με 1.392ν μέχρι και 1.408ν οσο το παρακολουθώ. Στα 1.39ν και 25% llc στο hwmonitor γραφει max 1.42v , και στο cpu-z παιζει στα 1.344ν , 1.36ν , 1,376ν , 1392ν , 1.408ν ... Επειδη με εχει μπερδέψει με αυτές τις διακυμάνσεις του , ο σκοπός με το llc ειναι κατα το stress test να πιάνει όσα volt καταχωρούμε και στο bios ? cpu/nb frequency εχει αλλά προκαθορισμένες επιλογές, δηλαδή 4.00x έως 20.00x , εδω επι τι ειναι αυτά?cpu/nb και κάτι σχετικό με ρεύμα δεν βλέπω, μόνο VDDNB Over Voltage, CPU VDDA Voltage, HT Over Voltage, SB Over voltage, για μνημες κ.α.... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2015 από giannisv6
Thanos1972 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 αυτος ακριβως ειναι ο σκοπος του llc που λεμε,να κραταει το ρευμα οσο πιο κοντα γινετε σε φορτιο με αυτο που δινεις στο bios. στα 3.5 δηλαδη με 1.39 ρευμα τρως restart?πολυ κουλο μου φαινετε.το αφηνεις αυτο στο 97% δηλαδη οσο πιο κοντα που σε βαζει σε αυτο που δινεις. σε τι φαση ειναι και τρωει restart με αυτο το ρευμα?τι τεστ τρεχεις? επισης για τα ρευματα σε αυτο το site τα εξηγει καλα εγω απο οτι καταλαβα το VDDNB overvoltage ειναι αυτο που ειπαμε.και πρεπει να ειναι στοκ 1.175 εαν θυμαμαι καλα.εσυ το πας και 1.25 ανετα...βαλε και το cpu_nb frequency στην επιλογη 12 εαν δεν κανω λαθος οποτε 12 Χ 200 = 2400 που το θελουμε να πει το cpu_nb.και 2600 λογικα θα μπορεις να το πας εαν βαλεις 1.25 ρευμα που ειπαμε πιο πανω αλλα βαλε το 2400 και εαν ειναι σταθερο ξεκινα να ριχνεις το 1.25 που λεμε.αλλα απο οτι βλεπω πρεπει να λυσουμε πρωτα τα θεματα που εχεις και τρως blue screen. 2
artshadows Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 σε παρομοιο συστημα 955 και 760gtx 1080p αξιζει η μεταβαση σε fx6300 σε ποια games θα δω διαφορά;
giannisv6 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Με το llc 3.25% δεν τρωει restart αλλά το ρευμα παει μέχρι και 1.44ν και γνωρίζοντας οτι 1.45ν ειναι το οριο δεν ενιωσα ανετα και το σταμάτησα.Για τα τεστ χρησιμοποιώ το Prime95 την επιλογή IN LARGE FTTs (maximum heat....), και παρακολουθώ θερμοκρασίες και ρευμα με το HWmonitor και το CPU-Z.H καλύτερη επιλογή για το llc μου φαινεται να ειναι το 25%, με 1.39ν ρευμα in bios, στο sress test το hwmonitor γραφει max 1.42v , και στο cpu-z παιζει στα 1.344ν , 1.36ν , 1,376ν , 1392ν , 1.408ν .Ξεκινάω τωρα με το VDDNB overvoltage απο στοκ 1.175 σε 1.20ν και το cpu_nb frequency 12 αν ειναι όλα σταθερά και δω καποια διαφορά σε κανα benchmark ισως δοκιμάσω για πιο ψηλά, και επανέρχομαι.Αλλά το multiplier εχει μουλαρώσει στα 3.5 ghzUpdate Εφάρμοσα όσα πρότεινες σχετικά με llc (25%) , VDDNB overvoltage (1.20v) , cpu_nb frequency (2400), έτρεξα μερικά benchmark και οσο αφορά τον επεξεργαστη δεν φαίνεται να εχει ευνοηθει συγκεκριμένα ετρεξα 2 τεστ με τις παραμέτρους που συζητήσαμε παραπάνω : Test 1 , Test 2. Και άλλα 2 τεστ με όλα auto εκτος του multip. και vcore : Test 3 , Test 4.Μήπως τελικά δεν αξίζει πραγματικά ?Δεν έπρεπε καπου να δουμε την διαφορά ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα