GiorgosT Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Τελικά τα βρισίδια απέδωσαν. Πήρα tracking number για το τηλέφωνο και δώρο tempered glass. Επιφυλάσσομαι βεβαίως μέχρι να φτάσει στα χέρια μου, αλλά φαίνεται να λύνεται το θέμα. Το κακό της υπόθεσης, όμως, είναι ότι για το αυτονόητο, το συγκεκριμένο κατάστημα με έκανε να βγάζω καπνούς από τα αυτιά και να αναγκαστώ να βρίζω και να απειλώ για να εξυπηρετηθώ... Ελπίζω να διορθωθούν στο μέλλον. Προσωπικά πάντως, ποτέ ξανά από gearbest. Vickmall και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 1
pittas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Αυτό ακριβώς μου κάνανε κι εμένα φίλε. Ούτε απαντούσαν ούτε μιλιά για paypal refund. Αρχίσανε να μου λένε κάτι βλακώδες ότι θα μου βάλουν τα ποσά από τις ακυρωμένες παραγγελίες στο wallet για μελλοντικές αγορές κλπ. Τους λέω δεν πρόκειται να κάνω μελλοντικές αγορές από εσάς, είστε ερασιτέχνες. Τίποτα αυτοί. Μια βδομάδα κρατούσαν τα λεφτά μου χωρίς λόγο. Τους τράβηξα σε paypal resolution center και κάνανε refund εντός 24ωρου. Ποτέ ξανά. Πραγματικά, iPhone 6 να δίνουν με 100 ευρώ, δεν ξαναπαραγγελνω από αυτούς. Τόσο εξαλλο με κανανε 1
panos2171 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Minideal, άψογοι. Ίσως το καλύτερο κινέζικο κατάστημα. Geekbuying πολύ καλοί επίσης Gearbest, την τελευταία φορά στείλαν την παραγγελία 2 βδομάδες μετά. ΟΚ είχαν κάτι αργίες αλλά τέτοια καθυστέρηση δε δικαιολογείται. 1
meletis_m Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα. Εχω παραγγείλει ένα κινητό τηλέφωνο από κινέζικο μαγαζι(για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να γράψω το όνομα.) Θα μου το στείλουν με την εταιρεία:Air Mail Που μπορώ να βλέπω την πορεία αποστολής γιατί το link που μου έστειλαν δεν λειτουγει. Έχω ήδη αριθμό αποστολής.
rose from hell Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα. Εχω παραγγείλει ένα κινητό τηλέφωνο από κινέζικο μαγαζι(για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να γράψω το όνομα.) Θα μου το στείλουν με την εταιρεία:Air Mail Που μπορώ να βλέπω την πορεία αποστολής γιατί το link που μου έστειλαν δεν λειτουγει. Έχω ήδη αριθμό αποστολής. https://www.17track.net/en/ http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85.aspx 1
GiorgosT Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Όντως, minideal, geekbuying πολύ καλοί (και με το banggood δεν είχα ποτέ θέμα), αλλά κατά τη γνώμη μου το vickmall είναι μακράν το καλύτερο. 1
rounsmith Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Παιδιά είχα κάνει πάνω από 10 παραγγελίες minideal όλα πάντα καλά κλπ. Τελευταία έκανα μια παραγγελία δεν μου δίνανε tracking ένα μήνα και μου λέγανε να περιμένω. Τελικά dispute... Από vickmall πολλοί καλοί. Μέχρι και φωτογραφία με το δέμα μου στείλανε. Και σε 7 μέρες ήτανε σπίτι μου από Κίνα. 1
kwgwkou Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Έχω ψωνίσει από κάμποσα γνωστά κινεζομάγαζα (AllBuy, Banggood, GearBest, GeekBuying, Merimobiles, Pandawill, TinyDeal - όχι από Vickmall), χωρίς ποτέ να έχω προβλήματα (παραλάμβανα πάντα & σε λογικό χρονικό διάστημα για αποστολή από Κίνα, τα δε "επώνυμα" προϊόντα -π.χ. Xiaomi- ήταν πάντα original). Διαβάζω διάφορα για το Gearbest & καταλαβαίνω την αγανάχτηση όποιου έχει μπλέξει, προσωπικά όμως παρέλαβα κανονικά το κινητό που είχα παραγγείλει πριν περ. 1 μήνα. Ήταν preorder & το πήρα σε ~3 βδομάδες (απλό registered) από τη στιγμή που το παρήγγειλα (πράγμα που σημαίνει ότι από τη στιγμή που μου έστειλαν το tracking nr ήρθε σε ~2 βδομάδες). Δεν παρέλαβα ακόμη τη θήκη & το tempered glass του, αλλά αυτά τα παρήγγειλα αργότερα σε ξεχωριστές παραγγελίες κι είχαν κόστος κάτι λίγα λεπτά (~0,10$ - ουσιαστικά μου τα έκαναν δώρο δίνοντας μου κουπόνια), οπότε κι αν δεν τα πάρω δεν θα τρελαθώ. Γενικά όμως ανησυχώ διαβάζοντας για διάφορα προβλήματα & δεν έχω προχωρήσει σε κάποιες παραγγελίες που θα ήθελα, γιατί -κακά τα ψέματα- συνήθως το gb είναι το οικονομικότερο. Κάποιος έμπειρος μου σφύριξε ότι τελευταία αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα & πουλάει με μικρή χασούρα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι αν ο αγοραστής παραλαμβάνει, σίγουρα είναι κερδισμένος.
pittas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Φίλε kwgwkou κι εγώ δεν είχα προβλήματα με το gearbest μέχρι πρότινος, είμαι πελάτης τους από τις αρχές του 15 με συνολικές μικροπαραγγελιες που ξεπερνάγαν τα 250 ευρώ. Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπισα όταν τους χρειάστηκα διότι το τηλεκοντρόλ του TV box ήταν ελαττωματικό αλλά και η όλη συμπεριφορά τους όσον αφορά λάθος τιμολόγηση προϊόντων και η καθυστέρηση 10 ημερών για refund κι αυτό μέσω μανούρας από το paypal με κανανε να αγανάκτησω. Πραγματικά, και τους το έχω πει και σε διπλανό φόρουμ όπου έχουν και κάποιο αντιπρόσωπο, το μόνο για το οποίο μπορούνε να καυχιονται είναι οι τιμές τους. Δε θα βγάζουμε όμως σπυριά με την πάρτη τους όταν κάτι πάει στραβά στην παραγγελία. Προσωπικά προτιμώ να δώσω 3 4 ευρώ παραπάνω και να με αντιμετωπιζουν σωστά κι όχι σαν σκουπίδι και με συνεχή ψεμματα 1
kwgwkou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 @ pittas: Το έγραψα ξεκάθαρα στο προηγούμενο post μου: καταλαβαίνω την αγανάχτηση όποιου έχει μπλέξει. Διαβάζω βέβαια κι άλλα forum, όχι μόνο το "διπλανό" όπου πράγματι υπάρχουν πολλά παράπονα για το gb. Η γενική εντύπωση που μου έχει μείνει είναι ότι πράγματι έχουν καθυστερήσεις, πράγματι το support/chat τους δεν είναι καλό, αλλά κατά γενικό κανόνα παραδίδουν (έστω αργότερα σε σχέση μ' άλλους) κι έχουν τις χαμηλότερες τιμές (τουλάχιστον στα είδη που συνήθως ενδιαφέρομαι). Είναι γεγονός ότι 1000 καλά να διαβάσεις/ακούσεις (γενικά - όχι ειδικά εσύ) για κάποιον, αν εσύ ο ίδιος έχεις μια κακή εμπειρία, μετά ό,τι & να διαβάσεις/ακούσεις ξανά, δύσκολα αλλάζεις άποψη. Άμα καείς στο χυλό... 1
pittas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Kαι μονο το γεγονος οτι στο διπλανο φορουμ το τοπικ/poll εχει 40% αρνητικες ψηφους επισκιαζει οτιδηποτε κι αν πω εγω. 40% μη ικανοποιημενοι πελατες ειναι τεραστιο νουμερο, κι αισθανομαι τυχερος που αργησα τοσο πολυ να το διαπιστωσω. 1
Sotosgl Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Sigh....αντε παλι. Ρε Pittas το 80% των σχολιων σου σε ολες τις προσφορες ειναι μακρια απο το Gearbest δεν κουραστηκες; Ολοι την εχουμε πιει απο κινεζομαγαζα αλλα κυριως απο τα Ελτα μας αλλα δεν κανουμε ετσι. Και εγω ειχα ψηφισει στο Geekbuying θετικα στο myphone μου εκανε τις στραβες του μαζεμενες αλλα η ψηφος εμεινε,αν βγαινω και ουρλιαζω οπου βρω εχει νοημα;Εισαι στην κατηγορια του Casual buyer απο οτι γραφεις μιας και τα 250€ (οχι οτι ειναι μικρο ποσο και δεν το λεω με κοροιδευτικη διαθεση) δεν ανταποκρινονται στον ογκο που κανουμε αλλοι εδω μεσα οπως εγω ή ο kwgwkou. Οτι διαβασω στο myphone δεν το υπολογιζω καθολου μιας και οι τυποι ειναι sponsorαρισμενοι με τα μπουνια και το καλυτερο μαγαζι κατα την αποψη τους ειναι η ΟΑΒΕ ΑΕ αλλα και ο στρατος με τους καρφωτους σπρωχνουν οτι του πασαρουν. Ακομα και το αγιο δισκοποτηρο των κινεζικων μαγαζιων το Vickmall που το εχουν κανει Θεο και προσκυνανε εκει μεσα μου την εκανε ε και; Και προσεξε την διαφορα,χρηστες με πολλες παραγγελιες δεν βαζουμε ευκολα Χ και παντα βρισκεται λυση,τωρα φυσικα αν ο αλλος που τωρα ξεκιναει τις κινεζικες αγορες του δεν μπορει να καταλαβει 2 3 πραγματα που δεν γραφουν οι οδηγοι και κλαιει για χαλια αντιμετωπιση που τις περισσοτερες φορες ειναι και στο μυαλο του ή ειναι ο πονηρος ελληναρας που εχει ριξει το κινητο του 100 φορες εχει κιτρινησει οθονη και ζηταει αντικατασταση,τι να κανεις; Μεχρι τωρα δεν μου εχουν δημιουργησει καποιο προβλημα και στα tickets απαντανε σε 1 εργασιμη και τις καλυτερες τιμες σε αρκετα πραγματακια εχουν,βεβαια δεν καθομαι να καφριζω και να βγαζω αφρους στα tickets που ανοιγω αλλα αυτο ειναι αλλη περιπτωση. Τεσπα οποιος μπλεκει με αγορες απο εξω και δεν εχει την υπομονη και την αντοχη για το αν του κατσουν οι στραβες ας ψωνιζει απο Ελλαδα με καπελο 100€ το κομματι και να λεει και ευχαριστω. 5
pittas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Φιλε Σωτος εξαρταται τι εννοεις casual buyer. Tα 250 ευρω για διαστημα 7-8 μηνων απο ενα μονο καταστημα δεν ειναι και πολυ casual στο δικο μου λεξικο. Αν εμπαινες στον κοπο να διαβασεις τι γραφω, θα καταλαβαινες οτι απο το 2004 ψωνιζω απο το ιντερνετ, πολυ πριν ανθισει και διαδοθει το πραγμα. Εχω κανει αρκετες εκατονταδες αγορες, κι αυτο που εχω συναντησει με το gearbest μεσα σε διαστημα 3 εβδομαδων δεν το εχω δει πουθενα. Συγχωρα με κιολας που επιμενω και το λεω συνεχεια για να μη την πατησουν κι αλλοι. Αποψη μου ειναι και δεν αλλαζει, και απο εμενα οριστικο Χ εχουν φαει, τοσο ερασιτεχνισμο δεν εχω δει πουθενα. ΠΟΥΘΕΝΑ. 1
Sotosgl Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Πιττας ναι 250€ σε διαστημα 7 μηνων ειναι Casual (αν το καλοσκεφτεις ειναι ενα κινητο καθε μισο χρονο για εσενα ή καποιον απο τους γνωστους σου),γιαυτο σου λεω αστο αυτο το θεμα οταν για αλλους αυτο το ποσο ειναι η παραγγελια μιας εβδομαδας. Αν οντως ψωνιζεις απο το 2004 οπως λες και εισαι τοσο εμπειρος με εκατονταδες παραγγελιες και βγαινεις οπου δεις Gearbest και κραζεις σαν να σου φαγαν το μπιφτεκι σου εεεεεε sorry αλλα ασε με να εχω τις αμφιβολιες μου για το τι ρολο παιζεις Αν θεωρεις ταλαιπωρια τις 10 μερες του Refund,που να σου δειξω συνομιλιες μου με τις αλλες "σοβαρες" εταιριες που προτεινονται εδω μεσα με βεβαιωμενο χαμενο δεμα και Refund στο τελος του τριμηνου με την ελπιδα οτι ο κλεφτης θα το μετανιωσει θα τον τρωνε οι τυψεις και θα μου το φερει σπιτι μου. Δεν στην εχει "κανει" αλλο καταστημα τοσα χρονια;Σου εφαγε λεφτα το Gearbest;Ποιο ειναι το καλυτερο κατα την γνωμη σου; Σου ειχε ξαναχαλασει κινεζικο προιον και μπηκες στην διαδικασια να τεσταρεις την εγγυηση του; Σε εχει τσουξει το καταλαβαινω οπως τσουζει ολους μας οταν γινει στραβη αλλα πες μου ενα μαγαζι που εγγυημενα δεν θα κανει την παπαρια του σε τοσα χρονια λειτουργιας. Αν υπηρχε δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης 30 κινεζικων μαγαζιων που πουλανε τα ιδια πραγματα με 2 δολλαρια διαφορα στην τελικη. Να διευκρινησω κατι,ουτε εγω ουτε ο kwgwkou εχουμε μετοχες στο Gearbest,ο Chin Chan Chon δεν ειναι κολλητος μας απο τον στρατο,δεν εχουμε γεμισει το insomnia ή αλλα Forums με Refferals,ουτε εχουμε χτυπησει Gearbest Tattoo. Ειναι οπως ειπα και στα προηγουμενα posts μου ενα υπολογισμενο ρισκο η αγορα απο μια τριτη χωρα που βρισκεται 7000 χιλιομετρα μακρια και θελει γερο στομαχι.
pittas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δεν διαφωνω σε κατι απο αυτα που λες. Δεν δεχομαι υπονοιες για 'για το τι ρολο παιζεις' Ενας αγοραστης ειμαι που λεω την αποψη μου σε μια σειρα συναλλαγων (σειρα οχι μια τυχαια συναλλαγη) που πηγαν κατα διαολου και μου σπασανε τα @@ μεχρι να μου δωσουν πισω τα λεφτα μου. Κι επειδη ο χρονος μου κοστιζει χρημα, κι ασχοληθηκα με αυτη την ιστορια τοσο πολυ, φροντιζω, οπως κανω παντα να προσπαθω να ενημερωσω και αλλους περιστασιακους αγοραστες οπως μας αποκαλεις, για να μην παθουν τα ιδια. Ενημερωτικα, ναι εχοντας κανει εκατονταδες αγορες απο το 2004 ειτε στο ebay ειτε απο κινεζικα μαγαζια απευθειας, τετοιο αθλιο service δεν εχω ξαναδει, μου επιτρεπεις να το αναφερω ? Ο καθενας εχει τις εμπειριες του που μοιραζεται, εγω δεν ειπα οτι εσυ η ο ταδε χρηστης εχετε χτυπησει τατου gearbest, εσυ υπαινιχθηκες πραγματα για εμενα, που θα σε παρακαλουσα να τα παρεις πισω. Ουτε με σπονσοραρει το banggood oυτε κανενας αλλος, την αποψη μου και τις εμπειριες μου μοιραζομαι προσπαθωντας να βοηθησω μην την πατησει κοσμος. Προφανως και καθε αγορα απο το ιντερνετ εμπεριεχει κινδυνους, αλλα αυτοι οι τυποι ειναι επικινδυνοι και μη συνεργασιμοι. Ειπες πριν και πολυ σωστα οτι με τη μια η με την αλλη βρισκεται ακρη. Το ξερω πολυ καλα αυτο, αλλα με αυτους ασχολιομουν 3 εβδομαδες και ακρη δεν εβγαινε, αν θελεις μπες στη διαδικασια να διαβασεις τι εχω γραψει. Δεν ειμαι κανενα ανυπομονο παιδακι που κλαιγεται. Αν εσυ κανεις εκατονταδες αγορες για οποιοδηποτε λογο και δεν σε συμφερει να κλεισεις πορτες γιατι ομολογουμενως εχουν καλες τιμες και εχεις καλυτερο κερδος, γουστο σου και καπελο σου. Εγω που αγοραζω απο κινεζικα 60/70 αντικειμενα το χρονο (περιστασιακος χρηστης στο λεξικο σου), μπορω να κλεισω πορτες σε καποιον που μου τα κανει μπαουλα 2 βδομαδες για να μου κανει refund 100 euro. Aν μου επιτρεπεις, μπαινω και στη λογικη να ενημερωνω και στα φορουμ που παιρνω μερος για την ασυνεπεια καποιας επιχειρησης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα