SkiLopSaRo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Καλημερα. Αρχικα παραθετω τα specs απο το PC μου. Εδω και περιπου 6 μηνες, εμφανιζονται τα εξης προβληματα: Α) Πατώντας το Power Button για να ξεκινησει το PC, οι οθονες παραμενουν μαυρες (συνδεμενες στις 2 DVI υποδοχες της GPU). To PC μπαινει κανονικα στα Windows καθως ακουω κανονικα τον ηχο καλωσορισματος. Τους πρωτους μηνες το προβλημα διορθωνοταν αμεσως με την αποσυνδεση του καλωδιου του τροφοδοτικου και υστερα πατωντας για καποια δευτερολεπτα το Power Button, το PC υστερα ξεκινουσε κανονικα. Απο τελη καλοκαιριου αυτο δεν ισχυει πλεον. Πρεπει να κανω πολλες εκκινησεις για να αναψουν καποια τυχαια στιγμη οι οθονες. Β) Ενω βρισκομαι σε ενα παραθυρο του Chrome ή οπουδηποτε αλλου (σε απλα παραθυρα του PC κλπ), το PC παθαινει Freeze, δεν κουνιεται το ποντικι, δεν μπορεις να εκτελεσεις καμια εντολη. Ο ηχος στο background ομως συνεχιζεται (εαν υπαρχει). Καποιες φορες οταν ανοιξω το PC και μπει στην οθονη καλωσορισματος, βρισκεται σε αυτην την Freeze κατασταση. Η επαννεκινηση απο το reset button μετα το freeze, οδηγει στο προβλημα Α. Κατι παρομοιο συμβαινει οταν παιζω CS:GO, Freeze, ο τελευταιος ηχος μπαινει σε επαναλαμβανομενη λουπα, μετα το reset παμε στο προβλημα Α. Μετα απο reset και αν ανοιξει κατευθειαν το PC, χωρις το προβλημα Α, μου εχουν εμφανιστει τα εξης μηνυματα: Εχω κανει επαναφορα των Drivers (με clean install με Site: αυτόν τον οδηγο) σε παλαιοτερη εκδοση του Σεπτεμβριου 2014, πριν ξεκινησει οτιδηποτε απο ολα αυτα, το προβλημα Α και Β, παραμενουν. Θα ημουν ευγνωμων για οποιαδηποτε βοηθεια, ευχαριστω για τον χρονο σας.
La_MoRt Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Αν έχεις τη δυνατότητα δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό και δες αν το πρόβλημα επιμένει.
SkiLopSaRo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δυστυχως, δεν εχω αυτην τη δυνατοτητα. Επιπλεον, το προβλημα ειναι σχετικα τυχαιο. Μπορει για 4-5 μερες να ξεκιναει κανονικα το PC χωρις προβληματα, μετα να μου το κανει 1-2 μερες κλπ. Μηπως να τρεξω καποιο τεστ σε GPU ή RAM (τυχαια τα λεω) για να αποκλεισω απο εκει πρωτα; Ημουν ετοιμος να προχωρησω σε Format αλλα ειπα να κανω μια ερωτηση πρωτα, μηπως το αποφυγω.
La_MoRt Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Το ότι ο υπολογιστής σβήνει και για να ανοίξει μετά πρέπει να κλείσεις το κουμπί του τροφοδοτικού και να κρατήσεις το power όπως γράφεις στο αρχικό σου post δδείχνει ότι πρέπει να υπάρχει πρόβλημα στο τροφοδοτικό. Πόσο καιρό το έχεις;
SkiLopSaRo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Ο υπολογιστης σβηνει και μετα ανοιγει κανονικα, επισης bootαρει κανονικα, μπαινει στα Windows καθως ακουω τον χαρακτηριστικο ηχο καλωσορισματος των Windows. Το θεμα ειναι οτι μενουν σβηστες οι οθονες και για αυτο σκεφτομαι την GPU. Τωρα, εαν επειδη πατωντας το Power Button, (που ελυνε το προβλημα αρχικα, τωρα ουτε αυτο λειτουργει) υποδεικνυει προβλημα στο τροφοδοτικο, αυτο δεν το γνωριζω. Το Νοεμβρη κλεινει 4 χρονια το συστημα.
La_MoRt Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μπορεί όλα να προέρχονται από εκεί αυτό σου εξηγώ μπορεί να τα έχει παίξει και να μην επαρκεί το ρεύμα που δίνει στη κάρτα για να παίξει σωστά. Εγώ από εκεί θα ξεκίνούσα να δω τι φταίει.
Prof_Chaos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 η κάρτα γραφικών παίρνει ενα βύσμα απο το τροφοδοτικό ή 2 . Αν παίρνει 2 τα έχεις συνδέσει και τα 2 πάνω;
SkiLopSaRo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μπορεί όλα να προέρχονται από εκεί αυτό σου εξηγώ μπορεί να τα έχει παίξει και να μην επαρκεί το ρεύμα που δίνει στη κάρτα για να παίξει σωστά. Εγώ από εκεί θα ξεκίνούσα να δω τι φταίει. Οκ, δεν καταλαβα σωστα εγω. Υπαρχει καποιος τροπος να ελεγξω το τροφοδοτικο μου; η κάρτα γραφικών παίρνει ενα βύσμα απο το τροφοδοτικό ή 2 . Αν παίρνει 2 τα έχεις συνδέσει και τα 2 πάνω; 2 εξαπινα βλεπω συνδεδεμενα επανω.
Fulgore Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Το τροφοδοτικο που εχεις εχει 5 χρονια εγγυηση(το ξερω γιατι εχω το 750ρι).Αρα παρε την αποδειξη αγορας του/εγγυηση και στο μαγαζι που το πηρες να κοιταξουν μηπως εχει θεμα.
SkiLopSaRo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Το τροφοδοτικο που εχεις εχει 5 χρονια εγγυηση(το ξερω γιατι εχω το 750ρι).Αρα παρε την αποδειξη αγορας του/εγγυηση και στο μαγαζι που το πηρες να κοιταξουν μηπως εχει θεμα. Ναι, εχεις δικιο πως εχει 5 χρονια εγγυηση. Το PC αγοραστηκε τοτε απο το Plaisio. Επειδη ομως ειμαι απο επαρχια και θα μεινω για πολυ καιρο χωρις PC, υπαρχει τροπος να ελεγξω μονος μου το τροφοδοτικο ωστε να σιγουρευτω οτι αυτο ειναι το προβλημα και να μην στελνω ασκοπα τα κομματια; Επιπλεον, ειμαστε σιγουροι οτι ειναι θεμα PSU και οχι οτιδηποτε αλλο;
Maktro Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 αν το pc το πήρες όλο από το ίδιο κατάστημα γιατί δεν το στέλνεις όλο πακέτο στο κατάστημα?
SkiLopSaRo Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 αν το pc το πήρες όλο από το ίδιο κατάστημα γιατί δεν το στέλνεις όλο πακέτο στο κατάστημα? Για ποιο λογο να στειλω ολο μου το PC στο καταστημα; Πρεπει να βρω τι ακριβως φταιει και αναλογως αν ειναι στην εγγυηση να το στειλω πισω ή οτιδηποτε αλλο.
Fulgore Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Ναι, εχεις δικιο πως εχει 5 χρονια εγγυηση. Το PC αγοραστηκε τοτε απο το Plaisio. Επειδη ομως ειμαι απο επαρχια και θα μεινω για πολυ καιρο χωρις PC, υπαρχει τροπος να ελεγξω μονος μου το τροφοδοτικο ωστε να σιγουρευτω οτι αυτο ειναι το προβλημα και να μην στελνω ασκοπα τα κομματια; Επιπλεον, ειμαστε σιγουροι οτι ειναι θεμα PSU και οχι οτιδηποτε αλλο; Ο μονος λογος να κοιταξεις μονος σου το τροφοδοτικο ειναι να το συνδεσεις σε αλλο υπολογιστη να δεις αν θα συμπεριφερεται ετσι. Υποψης οτι το Πλαισιο δεν φερνει πλεον την σειρα TX και αν εχει θεμα σε βλεπω να σου κοβεται πιστωτικο(ελπιζω στην τιμη της αποδειξης και να μην στα μασησουν).
SkiLopSaRo Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Ο μονος λογος να κοιταξεις μονος σου το τροφοδοτικο ειναι να το συνδεσεις σε αλλο υπολογιστη να δεις αν θα συμπεριφερεται ετσι. Υποψης οτι το Πλαισιο δεν φερνει πλεον την σειρα TX και αν εχει θεμα σε βλεπω να σου κοβεται πιστωτικο(ελπιζω στην τιμη της αποδειξης και να μην στα μασησουν). Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω και καποιο διαθεσιμο δευτερο PC για να το τεσταρω, οποτε καταληγω σε αδιεξοδο μεχρι λογικα να τεζαρει τελειως. Επισης, δεν γνωριζω καθολου απο τα parts του PC και ετσι δεν μπορω ουτε να συνδεω-αποσυνδεω κλπ, ισως κανω και καμια ζημια. Και καλα, πληρωσαμε 100 ευρω Corsair για να μην συμβει ποτε κατι τετοιο..
Fulgore Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω και καποιο διαθεσιμο δευτερο PC για να το τεσταρω, οποτε καταληγω σε αδιεξοδο μεχρι λογικα να τεζαρει τελειως. Επισης, δεν γνωριζω καθολου απο τα parts του PC και ετσι δεν μπορω ουτε να συνδεω-αποσυνδεω κλπ, ισως κανω και καμια ζημια. Και καλα, πληρωσαμε 100 ευρω Corsair για να μην συμβει ποτε κατι τετοιο.. Δεν ισχυει αυτο που γραφεις τελειως ασχετο. Γιαυτο σου δινει ο κατασκευαστης μια Α εγγυηση για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Αν πχ διαβασεις σε ξενα site τυπου Amazon,newegg κλπ θα δεις οτι σε πολλους βγηκαν ελλατωματικα ειτε Corsair,Enermax,Seasonic,antec κλπ τροφοδοτικα ακομα και ακριβοτερα. Το θεμα ειναι να το στειλεις το τροφοδοτικο αφου ειναι ακομα μεσα στην εγγυηση και το πολυ πολυ αγοραζεις καποιο αλλο(στο συνδεει καποιος τεχνικος ξερω γω),και αν σου εγκριθει το πιστωτικο αγοραζεις κατι αλλο απο Πλαισιο. Τελος παντων μπορεις να κανεις οτι θελεις σε αυτο απλα ειναι κριμα να εχεις την εγγυηση και να μην την αξιοποιεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα