Προς το περιεχόμενο

Ψαχνω μια φωτογραφικη με τα εξης χαρακτηριστικα... :


giantzeron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα στη παρεα,

ειμαι κατοχος μιας lumix lx 7 και η βασικη μου ενασχοληση με το αντικειμενο καθοτι ασχετος ειναι τα self portraits με διαφορετικους φωτισμους σε εσωτερικους χωρους και μετεπειτα επεξεργασια στο photoshop.

Ψαχνω μια μηχανη ( και dslr k mirrorless ) που να εχει μεγαλο και καλο αισθητηρα και απο εκει και περα να μπορω να βλεπω τι τραβαει μεσω υπολογιστη ειτε μεσω καλωδιου ειτε μεσα ασυρματης συνδεσης. ( η Lumix δυστηχως δεν εχει τιποτα απο τα παραπανω που εν τελη ζηταω ).  Εννοειται θελω να υποστηριζει και remote control ενω θα ηθελα ο φακος που θα την συνοδευει να ειναι της προκοπης καθοτι δεν προκειται να παρω αλλον...


Σας ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξε την sony a5000. Πολύ καλη για τα χρήματα της και στη κατηγορία mirrorless η μονη που εχει ίδιο αισθητήρα με dslr. Το μόνο που μπορεί να σε απογοητεύσει ειναι η οθόνη lcd που ειναι πολύ χαμηλής ποιότητας αλλα συνδέεται με τα πάντα μέσω wifi και βολεύει πιο καλα. Για απόκλιση χρωμάτων δεν εχω παρατηρήσει κατι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξε την sony a5000. Πολύ καλη για τα χρήματα της και στη κατηγορία mirrorless η μονη που εχει ίδιο αισθητήρα με dslr

 

Δηλαδη οι υπολοιπες sony,fuji,samsung τι αισθητηρες εχουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η καλύτερη που θα μπορούσες να πάρεις είναι μία καλή Samsung ΝΧ300 μεταχειρισμένη, που βλέπω πουλιέται και εδωμέσα σε πολύ καλές τιμές. Έχουν τη καλύτερη σύνδεση Wi Fi με κινητό, και αισθητήρα στο επίπεδο της Sony 6000. Fuji αρκετά καλές, αλλά σχετικά ακριβές, κακές υλοποιήσεις wi fi και πανάκριβους φακούς.

 

Ο κιτ φακός της Samsung είναι οκ για κιτ φακός (καλύτερος από της Sony σίγουρα) αλλά οι φακοί είναι κάτι που μπορεί να κοστίσει αρκετά ακριβά, για τη χρήση σου νομίζω θα είναι οκ, και αν αργότερα ψηθείς περισσότερο, έχει έναν εκπληκτικό Pancake(σημαίνει ότι είναι πολύ μικρός) φακό 30mm (στο crop είναι 44mm, δηλαδή στάνταρ) και 2 διάφραγμα που μπορεί να σε βοηθήσει ΚΑΙ σε αυτό που κάνεις (έχει 2 διάφραγμα, οπότε θα κερδίζεις φωτεινότητα), αλλά και σαν καθημερινός φακός αφού η κάμερα έχει πολύ μικρό form factor με αυτό τον φακό. Τον βρίσκεις ebay κάτω από 200ευρό. Επίσης έχει remote σε Android, οπότε μπορείς να βλέπεις στο κινητό σου, και να πατάς από το κινητό για την λήψη φωτογραφίας. 

Είναι πανεύκολη στη χρήση και έχει τα καλύτερα menu που έχω δει ποτέ (μίλια μακρυά από Panasonic, Sony κ.α).

Στα συν η εκπληκτική touchscreen, είμαι σίγουρος ότι θα την χρησιμοποιείς αρκετά και εκτός σπιτιού αν την πάρεις.

Είχε βγει και ένα μοντέλο, το NX300M, το οποίο η μόνη διαφορά ήταν ότι η οθόνη γύρναγε 180 μοίρες, οπότε μπορούσες να βλέπεις τις selfie. H καινούγια ΝΧ500 έχει αυτή τη λειτουργία με την οθόνη, και όταν γίνεται αυτό μπαίνει σε selfie mode, καθώς και τον καλύτερο αισθητήρα σε μη-Full Frame camera (σε crop sensor δηλαδή), σύμφωνα με τις τελευταιές μετρήσεις του DxO. 

Νομίζω η 300 είναι πολύ κάμερα για τα λεφτά της. Γενικότερα είναι μία κάμερα που θα ικανοποιήσει τον αδαή, μέχρι τον ψαγμένο χομπίστα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μία πρόταση όχι και τόσο budget friendly απλά ok!

Για πορτρέτα γιατί όχι και για selfies ένας καλός φακός είναι http://www.photozone.de/sony_nex/841-sigma60f28nex?start=1 βγάζει στον αισθητήρα εκπληκτική ανάλυση για τη τιμή του https://www.skroutz.gr/s/3354553/Sigma-60mm-F2-8-DN-Sony-E-mount.html?from=drop κάτι που βοηθά στη περαιτέρω επεξεργασία σε μερικές περιπτώσεις.

Για σώμα μία https://www.skroutz.gr/s/5281446/Sony-α5100-Body.html βολεύει στις selfies με την οθόνη που διπλώνει κατάλληλα.

Στο μόνο που διαφέρει σε σχέση με τη sony a6000 είναι η απουσία του evf . 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι που μπορείς να ανέβεις σαν σύνολο δεν το ανέφερες μέχρι τώρα, για να μη προτείνουμε κάτι πέρα από τις δυνατότητές σου.

Παράδειγμα η samsung nx500 είναι πάνω από τις δυνατότητες σου.

https://www.youtube.com/watch?v=G6aygu1iOsg

Επεξ/σία από darkdragon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Fuji αρκετά καλές, αλλά σχετικά ακριβές, κακές υλοποιήσεις wi fi και πανάκριβους φακούς.

 

πανακριβους φακους? Μπορεί να σου φάνηκε ο κιτ 18 55 , που δεν έχει καμια σχέση με τις πλαστικουρες nikon canon. Και είναι και 1 στοπ ποιο γρήγορος.

 

Τον xc50 230 τον εχω πάρει 189€ καινούργιο ποιό φθηνά από τον 55 200 nikon.

 

Τον fuji 56mm 1.2 τον εχω πάρει 775€ ,ίσως ο ποιό οξύς φακός κατω απο 1500€ , ο nikon εχει 800 και είναι ποιο αρχαίος και απο τις Καρυάτιδες.

 

Τον 35mm 1.4 350€ , δεν βάζω καν τιμή πόσο εχει ο nikon ή sigma.

 

Για την ποιότητα κατασκευής τους και την απόδοση τους οι XF φακοί είναι σε νορμάλ τιμές και οχι πανακριβοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το budget μου ειναι maximum 500 ευρω για αυτο απο οτι φαινεται προσανατολιζομαι προς Mirrorless. Στο παρελθον ειχα μια canon dslr 600d και ημουν πολυ ευχαριστημενος με τιν ποιοτητα της..

 

 

Κατι σε mirrorlesss με τα χαρακτηριστικα που προανεφερα και αντιστιχη ποιοτητα ??? Υπαρχει ???

 

η PANASONIC που για την οποια ρωτησα ισως ??? καποια αλλη ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρότεινα τη Samsung NX300 μεταχειρισμένη γιατί υπέθεσα ότι ο φίλος θα ήθελε κάτι budget friendly, και με τα παραπανίσια 200ευρό αργότερα παίρνει έναν φακό της αρεσκείας του (pancake 45mm 1.8f, pancake 16mm 2.4f, pancake 30mm 2f, 50-200mm 4-5.6f) οπότε είναι σούπερ καλλυμένος, και για όλους τους υπόλοιπους λόγους που προανέφερα (ease of use, menus, wi fi implication, δεν αρκει να έχει κάτι wi fi, πρέπει να είναι και απλό στη χρήση του, συν το application με το remote control που θα εξυπηρετήσει για τις εφαρμογές που θέλει).

 

Η σύγκριση για τους φακούς της Fuji ήταν σε σύγκριση με τους αντίστοιχους της Samsung (και ίσως σε σχέση με mFT που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές) και για κάποιον χωρίς πολύ εμπειρία δεν θα ήθελα να αναλύσω περισσότερα, κατά τα άλλα λατρεύω τις Fuji (ακόμα χρησιμοποιώ film emulation Fuji, καθώς από τότε το προτιμούσα από Kodak) και είχα (και έχω ακόμα 2, μία ultracompact και μία bridge), δεν έκανα σύγκριση πάνω στο ecosystem της Fuji, που το θεωρώ καλύτερο από τη σειρά 1 της Nikon/ Canon M/ mFT, απλώς ήθελα να τα πω όσο ποιο απλά γίνεται και πιστεύω ότι η Samsung είναι αρκετά ποιο εύκολη για έναν ερασιτέχνη. 

 

Κάθε οικοσύστημα έχει τα καλά και τα κακά του, π.χ τον Samsung 50-200 4-5.6f τον πήρα 220ευρό και επίσημη τιμή έχει 100$ κάτω από τον ΧC, και δεν έχει καμία σύγκριση με τα αντίστοιχα φτηνά της Canikon, είναι λίγο σχετικό το τι προτιμάει ο καθένας. Στην κορυφή των αισθητήρων είναι Samsung/Sony αυτή τη στιγμή, η Fuji είναι λίγο ποιο κάτω, αλλά έχει άλλα πλεονεκτήματα (π.χ βαθιά φωτογραφική εμπειρία από τη Fuji, κάποιοι εκπληκτικοί φακοί κ.α). Προφανώς είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, και ο κάθε ένας έχει εξοπλισμό που τον εξυπηρετεί, και το σημαντικότερο, τον κάνει δημιουργικό στο budget που έχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περί τα 500+ ευρώ θα βρεις για selfies,  sony a5100 και samsung nx500 με τη δεύτερη να διαθέτει καλύτερο kit φακό.

Σημαντικό και οι δυο τους διαθέτουν βοηθητικό σύστημα εστίασης για low light situations και δεν θα σε τρελάνουν στο φλας.

Η δεύτερη έχει καλύτερη οθόνη και πλήρη χειρισμό από το σύστημα αφής όχι μόνο για το AF.

Το μειονέκτημα της δεύτερης είναι το φλας που δεν είναι ενσωματωμένο στη κάμερα αλλά φοριέται στο hot shoe επίσης δεν μπορείς να κατευθύνεις τη δέσμη προς τα πάνω με το δάχτυλο αλλά δεν είμαι σίγουρος γιαυτό.

Ένα πλεονέκτημα στη sony λόγω μικρότερης ανάλυσης θα τα πάει καλύτερα σε χαμηλό φωτισμό και σκιερά σημεία συγκριτικά.

 

Σχετικά με την Panasonic είναι στα μισά χρήματα και δεν θα πιάσεις τη ποιότητα της canon που είχες όπως με τις παραπάνω που προτείνω που αν όχι με τους kit φακούς αλλά με άλλους σίγουρα μπορούν να βγάλουν καλύτερο αποτέλεσμα θέλω να πιστεύω έστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω στις προτάσεις του DarkDragon, αλλά, αν μπορείς να μου βρεις τη Samsung στην Ελλάδα στα 500+ , πάω αύριο να την πάρω. Με μετρήσεις ανεξάρτητων φορέων η Samsung έχει την καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό από όλες τις crop/mFT και γενικότερα έχει αυτή τη στιγμή τον καλύτερο αισθητήρα (crop και κάτω, μην παρεξηγηθώ) στην αγορά.

Στα άλλα συμφωνώ, και για την Panasonic, και επαναφέρω τη πρόταση για NX300 μεταχειρισμένη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...